• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim hakli ?? O mu ? Ben mi?

Arkadaşlar da hamile galiba :KK51:
Kimseye yemek yapma zorunluluğunuz yok, sürekli bir beklenti olması çok can sıkar bilirim. İçinizden gelerek yapsanız neyse de onun içinden gelmiş ki yapmış diyeceğim ama içinden gelen iyilik olsun diye yapan insan da karşılığını beklemez böyle. Gerekirse kapınızı açmayın sizin ve bebişinizin huzurundan önemli mi :KK200:

En Büyük KK cok haklisiniz vallahi elbette degil :anne::nazar:
Bir cok kez vurguladim gibi yuzsuzlugubcanimi sikti yoksa bir sekilde yuvarlanirdik.

Sabahtan gelip akşama kadar kalması konusunda da birşeyler yapın. Sen yabancı değilsin deyip, çocuğu kucağına verip, siz evi temizleyin veya ütü yapın.

Yemek var mı dediğinde, yok yapamadım bugün dışarda yicez biz de bebeğim çok huysuzlandı deyin, şunu yap bunu yap dediğinde, her seferinde yapmayın, bebeğim durmuyor yapamıyorum şuanda kusura bakma , başka zaman yapabilirsem getirirm sana deyin. Çok yüzsüz bence de, ne insanlar var.

İnanin yapiyorum..
Buraya kinu actiracak kadar canimi sikan yuzsuzlugu.
O boyke yuzsuz olunca bir mecvuriyet havasina burundurunce hevesim kaciyor yapmaktan.
Aslinda soyledim yapamiyorum tostla gecistiriorum esim isyanlarda yazik yapamiyorum cok fazla yoksa getirirdim falan diye ama yuzsuzluk yapio hala o canimi sikiyor

E siz de sen istedikçe artık yapamayacağım, yaptıkça ben getiririm, zaten sen de yapabiliyormuşsun diye açık açık söyleyin o zaman.

Kadın baya baya yatırım yapmış size. Tamam bugün sana yarın bana karşılıklılığı hoş değil siz de sözleşme yapmamışsınız nihayet. Yine de hamileyken onun yaptığı yemekleri yediğinize göre siz de ona yemek yapacaksınız mecbur. Resmen tuzağa düşmüş gibi olmuşsunuz çekeceksiniz birkaç ay. Bari beceriksizliğe yatın ben o yemeği beceremiyorum filan deyin en azından kendi kafanızdakini pişirirsiniz

Benimde vardı bir komşum böyle. Çok feci aşeriyodu. Her alkahın günü şunu yaparmısım bunu yaparmısın..gerçi aşermekle alakalı değildi galiba ya,camlarınıda bana sildirmişti şimdi geldi aklıma:))
Sonra ben hamile kaldım hiçbir şey istemedim,oda hiçbirşey yapmadı sağolsun:)

Kendi arzusu ile degil olmadi ve sonunda benim tavsiyemle gittigi dr da hmile kaldi.
Gerckten haklimi?
Ne demek “benim tavsiye ettiğim doktorda hamile kaldı”
Sizin sayenizde mi hamile kaldı kadın? Ona getirmişsiniz lafı. Siz de madem iyilik yapıp doktora yönlendirdiniz, dillendirmeyin
Allah nasip etmiş, olmuş.

Allah sabır versin gerçekten. Yüzsüz insan gibisi yok yani. Ne yapsaniz anlamam. Lohusaligi da var bunun. Doğurunca kurtulacaginizi hiç sanmıyorum ben. Yavaş yavaş azaltın bence çeşitli bahanelerle. Yani tamam sağolsun iyilik etmiş ama bunun suyunu çıkarmaya lüzum yok. Gerçi iyilik değil yatirimmis ve faiziyle geri istiyor yatırımını. Kimse kimseyi pışpışlamak zorunda değil valla. Elinizden geleni yapmışsınızdır zaten yavaş yavaş mesafe koyun bence.

İkinizde haksızsınız,
Sen o sana yaptıgı zamanlar minnet etmeyecektin,
1 yaptı 2 yaptı 3.de dur diyecektin,
Şimdi aynı şeyleri senden bekliyor sende oralı degilsin,
Onunda şimdi sana nazlanmasıda saçma..
E bi yandanda beklenti içinde olmasıda normal zamanında cok yapmış sana..
Bilemedim :deli:

Benim annemden gördüğüm "komşu hakkı" denen bir tabirle bir kap fazladan yemek yapilır bizde. Tabiki mecbur degilsin ama iki kap fazladan yapıp komsuluk hakkı adı altında versen nolucak hamile kadına. Üzülüyorum cünkü o her cuma akşamı herkesin birbirine yemek yolladığı zamanlar eskide kalmış. Annemin tepsiyle kapı kapı dolaşıp komşulara çorba/dolma Allah o gün ne verdiyse evimizde ne piştiyse beraber dağıttığımız zamanları bilirim.
Hâlâ sevdiğim bir adettir. Fırına ekmek almaya gittiğimde ekmek sıcaksa 5 tanede sıcak ekmek fazladan alıp her daireye bir tane veririm. Eksilmedim çoğaldım emin olun

İkinizde haksızsınız,
Sen o sana yaptıgı zamanlar minnet etmeyecektin,
1 yaptı 2 yaptı 3.de dur diyecektin,
Şimdi aynı şeyleri senden bekliyor sende oralı degilsin,
Onunda şimdi sana nazlanmasıda saçma..
E bi yandanda beklenti içinde olmasıda normal zamanında cok yapmış sana..
Bilemedim :deli:

Ya inanin ben herseferinde yapma etme derdim.
Birsey getircek mesela msj atardi evdeysen getirim diye istemiyorum saol desem bile zorla getiriridi. Ben asla yuzsuz olmadim canimi sikan ve uzen beklenti ile yapmis olmasi

Benim annemden gördüğüm "komşu hakkı" denen bir tabirle bir kap fazladan yemek yapilır bizde. Tabiki mecbur degilsin ama iki kap fazladan yapıp komsuluk hakkı adı altında versen nolucak hamile kadına. Üzülüyorum cünkü o her cuma akşamı herkesin birbirine yemek yolladığı zamanlar eskide kalmış. Annemin tepsiyle kapı kapı dolaşıp komşulara çorba/dolma Allah o gün ne verdiyse evimizde ne piştiyse beraber dağıttığımız zamanları bilirim.
Hâlâ sevdiğim bir adettir. Fırına ekmek almaya gittiğimde ekmek sıcaksa 5 tanede sıcak ekmek fazladan alıp her daireye bir tane veririm. Eksilmedim çoğaldım emin olun

Ne kadar guzel.
Ben aman vermiyeyim eksilirimdiye kacinip rahatsiz olmuyorumki bilakis elimin acikliğini gonlumun bollugunu herkes bilir sadece tavri rahatsz ediyor ve icimden yapmak gelmiyor.
Yani ona kalsa bebegimden once o geliyor cok yuzsuz dawraniyor

Ne kadar guzel.
Ben aman vermiyeyim eksilirimdiye kacinip rahatsiz olmuyorumki bilakis elimin acikliğini gonlumun bollugunu herkes bilir sadece tavri rahatsz ediyor ve icimden yapmak gelmiyor.
Yani ona kalsa bebegimden once o geliyor cok yuzsuz dawraniyor
Anlıyorum sizi ama boşverin siz yinede yaptığınız yemeklerden çocuğunuzun hayrı için verin fazlada samimi olmayın. Sizin için demiyorum ama komşuluk diye birşey maalesef kalmadı yok. Karşılık bekleyerek yapacağına hic yapmasın daha iyi. Ama siz o karşılık beklediği için değil Allah rızası için verin gitsin. Yapamayacağınız bir yemek isterse de ben onu yapmayı bilmiyorum yada eşim şu yemegi istedi onu yemez deyin.

Merak etmeyin yavrum suan kadar seker ve tuz kullnmadi pekmezli yapiyorum tatlisuni dogal pekmez :KK66:

Ne gerek var tatliya hanimefendicim bakiniz pekmez de seker bal da seker hatta meyve bile seker ki fazla vermeyin diyoruz . Yani konuyu degistirmek ya da sizi yermek degil amacim 10 12 ay arasi bi bebek beslenmesinin yüzde altmisi anne sütü yüzde 40 i ek gida olmalidir ki o yuzde 40 i da nie tatliyla harcayalim dimi ama. Bakin cocukluk cagi obezitesi aldi basini gidiyo cocuklarin damak tadini olusturuyoruz 1 yasa kadar en azindan lutfen dogal yapiyorum diye tatli vermeyin yani yemese ne kaybeder sonucta dimi.

Ekstra yemek sipariş ettiğinde "Canım bende yapmadım bugün eşim dışarıdan söylemek istiyormuş"
Çocuğunun tatlısından istediğinde de "sabahtan beri yemedi bir şey, söyleseydin önceden malzeme alırdım fazla yapmak için" diyip geç alınırsa alınsın.
Yaptığın yemekten bir kap götürürsün anlarımda insan utanır ufacık çocuğun tatlısına göz dikmeye sinirlendim sabah sabah bir çocuk bunlar mı doğuruyor canım :KK14:

Back
X