Kim haklı?

kendi arabanla 45 dk, ama benim ehliyetim yok otobüsle 2 saat rahat sürer. Evde işlerim var, eşime yazdıklarım dışında bişey söylemedim

Yürüyerek 20 25 dk sıcakta git çocuğu al al tekrar eve gel zor geliyor açıkçası
Keşke bu kadar illa çocuğa bak diye tartışacağına, deseydin madem bizle olmak istemiyorsun tamam beni bırak kursa, çocuğu anneme bırak. Dönüşte taksiyle gider alır gelirim. Sonra da suratını asardın. Burnundan getirirdin. Yani ben olsam böyle yapardım. Çocukla 25 dk ne yürüyecem sıcakta.

Kızlar selam. size son durumu anlatayım.
Kurstan geldim 12 buçuk gibi. Kapıyı açmış ne hoşgeldin ne güler yüz ne başka bişey, ilk dediği hani 1 buçukta bitiyodu??? Ben de insan önce hoşgeldin der dedim, artı kahvaltı da hazırlamamış belki jest yapar dedim ama nerde, kendi gitmiş 1 poğaça 1 simit almış kızımla kendine, yarım yarım yemiş bana diyoki onları sana bıraktım, neyse siz de gelceniz mi denize dedi (hayret akıl edebildi) cevap vermedim çantasını topladı kapıyı çekti ve gitti. Biz de tatil günümde kızımla evdeyiz..

Siz haklisiniz. Esinize kizdim.

Objektif bir yorum ister misiniz?
Ortada haklı göremedim. İkiniz de arka planında başka sıkıntılardan ve yıpranmışlıklardan gelen bir tahammülsüzlükle diretmişsiniz. Tahammül ve sevgi / saygı sınırları normal olan iki insan konuya orta yol mutlaka bulacaktır.

Spesifik olarak konuya gelince, siz zaten kalkıp hazırlanmak, mesafe kat edip gitmek / gelmekle beraber çocuğunuzu görmemeyi göze alarak Pazar gününüzün yaklaşık en az 4 -hatta biraz daha fazla- saatini ehliyet kursu için feda etmişsiniz. Kalan saatlerde eve gelip çocuğunuzu görmek istediğiniz için eşinizin -hakkı olarak- yaptığı bir spontane planı bozmasını istemeniz biraz bencilce olmuş. Elbette yine kavga edecek kadar değil. Her ikinizin de planını / tercihini bozmayacak bir çözüm bulunmalıymış, kurs çıkışı sizin 45 dakikaya katlanıp kayınvalidenize gidip çocuğu almanız gibi.

Bu arada eşiniz kavgadan istifa edip bilinçaltında tuttuğu bir kompleksini ortaya fışkırtmış. Bunu daha çok dert etmelisiniz.

Esinizin hakli olduğu tek taraf sizin uslubunuz ve çocuğum değil çocuğumuza olmalıydı onun disinda her cümlede siz haklisiniz

Sizi haklı buluyorum. "Para kazanmaya başladın ya sesin çıkıyor" cümlesi çok rahatsız edici. Bir kadının isteyip istemediklerini erkeğe özgürce dile getirmesi tamamen ekonomik özgürlüğe bağlı değil ama ekonomik özgürlükte şart.
Eşiniz tabi ki sizsiz arkadaşlarıyla plaja gidebilir fikrimce ama size sormadan ya da bu konuyu hiç konuşmadan plan yaparak ayıp etmiş. Çocuğunuzu komşuya bırakmak istememenizde de son derece haklısınız neler görüyoruz televizyonlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…