Kim olduğu bilinmeyen ramazan davulcuları?

julesverne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
811
1.391
33
Biraz önce bu ayın 3. ramazan davulcusu da kapımı çaldı. Üçü de farklı kişiler.
Belki fazla paranoyak olduğumu düşüneceksiniz ama yalnız yaşadığım için ve küçükken yaşadığım bir olay yüzünden bu tarz kapıya gelen insanlar (davulcu, satıcı, bağış isteyenler) beni korkutuyor rahatsız ediyor.
Normalde kimsenin tanımadan görmeden apartman kapısını açmadığı bir binada oturuyorum, izin verilmez satıcı vs.ye ama ramazanda insanların iyi niyetle ve gelenek diye kapı açtığını ve bahşiş verdiklerini biliyorum ama yine de bu zamanda güvenilir bulmuyorum bu davranışı ve gezenleri.
Kim olduğu belli olmayan adamlar, hele birinin elinde kağıt, işaret atıyordu,artık kim verdi kim vermedi hesabı mı yapıyor, kim evde kim değil hesabı mı? Yok deyince bir 5tl da mı yok diye mafyöz bir tavır. Kapıyı açma derseniz de delikten kim olduğu görünmediği için de kapıyı açmak zorunda kalıyorum,zira kendi annem bile tanınmıyor delikten, karanlık bir apartman koridorumuz var.
Bazılarının da ellerinde bir kağıt var iznimiz var diyorlar, bu izni nerden aldıklarını biliyor musunuz? Gerekirse gidip en azından endişemi dile getiririm. Bir sorun olsa bir olay olsa kim oldukları belli değil, kime şikayet edeceğimiz belli değil.

Bizim muhtarlıkta asılı bu senenin ramazan davulcularinin isimleri vs..
Bunların dışındakiler para toplamaya geliyor.
Ama haklisiniz kim ne bilecek ve güvenli de değil.
Ayrıca bir 5 tl mi yok ne kadar kaba olmuş. . Adı üzerinde bahşiş...

Kim geliyorsa önce sizi cepten arasın. Lütfen kendi güvenliğiniz için yapın bunu. Ne kadar büyük bir risk alıyorsunuz.

Ben de yalnız yaşıyorum, kapımda delik de var ama kapı çaldığında hiiiiiç istifimi bile bozmam. Evime çat kapı gelecek kadar samimi olduğum kimse yok, çalan ya dilencidir ya yanlıştır.

Konunuzla ilgili bir şey diyemiyorum zira kırmızıladığım bölüm bence çok çok daha önemli. Açmayın kimseye. Arkasında kim olduğunu bilmediğiniz bir kapıyı karanlığa açıyorsunuz, Allah korusun neler okuyoruz, duyuyoruz.

Hak verdim. Belli oluyo onların geldiği. Dan dan vuruyolar herkesin kapısı açılıyo falan böyle bi gürültü oluyo apartmanda. Biraz dinleyip buradan anlayabilirseniz açmayın kapıyı.

bende karsılasıyorum bır den fazla kısı farklı kısı bunlar kapıya gelıo aslında bırının gelmesı geerekıo dolandırıcılar degldr ıns kı bu sene tek bır kez calındı kapımız bnce kapı acma ustelık delık yok bakamam dıon fakat davulcu calarak gelıo anlarsın acmazsn

Geçen kardeşimde aynı şeyi söyledi . Yok param Demiş . Bir iki liradamı yok Demiş . Daha Ramazan bitmedi . Dört kere geldiler . Dolandırıcı çoğu . Beşinci geldiklerinde açmadık kapıyı karşı komşu kovdu Sağolsun . Tam iftar saati gelmişler birde . Bu davul işinin yasaklanması lazım . Zaten bir faydalarıda yok . Sahurda ayakta Olduğum için duyuyorum . Onlar sayesinde uyanmıyorumki . Suistimal ediliyor .

Yüksek katlı bir binanın üst katlarındayım, koridor gerçekten çok sessiz oluyor, apartman görevlileri (2 görevli var, bloklar fazla olduğu için) bazen rutin saatleri dışında çalıyor bir şey söylemek için, onlardır diyerek açıyorum, normalde dikkat ediliyor diye , boşluğuma geliyor bazen, haklısınız. Bir de burdaki davulcular bu saatlerde ve davulsuz geliyor,sanırım gece çaldık, şimdi bahşiş topluyoruz diyerek o yüzden de anlaşılmıyor. Kapı zilini biraz duymazdan gelmem gerek sanırım.

5 lirada mı yok demek ne demektir ya. Son bi 5 10 liram kalmış olsa onuda sana mı vereceğim. Manyak mı ne.
Bu yıl bi kere geldiler bizim kapıya, açmadım hiç. Zaten gelirlerken davulu çala çala geliyorlar, anlaşılıyor davulcu olduğu.
Olmadı kim o diye sor açmadan önce, davulcu derse geç içeri geri. Boşver çalsın çalsın gitsin.

Kim onlar sayesinde uyanıyor ki zaten..
Ya ayakta oluyoruz ya alarm kuruyoruz. Bazen alarmın sesine bile uyanamıyoruz onların iki davul sesine mi uyanacağız.

Açmayın, vermeyin..
Gelenekse gelenek, sanki her geleneğimize böyle bağlıyız da..
Bu sene çok sinirliyim davulculara..
İkiz bebeklerimi her gece uyandırıp sahurumuzu berbat ettiler.
Üstelik çocuklarımda korku oluştu, kalıcı olacak diye endişeliyim.
Dışarıdan gelen her sesi davulcu sanıp çığlık atıyorlar.

Gereksiz görüyorum.
Ve şu devirde tehlikeli olabilir diye de düşünüyorum

Sağolun, muhtarlığa bir gideyim , en azından ben de onların kim olduğunu ve neye göre seçildiklerini bir sorayım.

Davulculardan nefret ettigim icin ben hic birine kapi acmiyorum bahsiste vermiyorum. Sen bizi gece gece daha sahura kalkma vaktimiz gelmemisken yatagimizdan ziplat, zar zor uyuttugum bebegimi uyandir, bir de para iste yok ya...

Bu sacma uygulamayi niye kaldirmiyorlar hala anlamiyorum. Sanki tarih oncesinde yasiyoruz saat yokmus telefon yokmus gibi.

Benim kapimi biri caldiginda kim o diyorum. Ses gelmezse hic acmiyorum. Dilenciler davulcular falan genelde bi bakar misiniz diyor. Ben de konu neydi diyorum iyice anliyorum neden geldiklerini, acmiyorum kapiyi.

Bizim mahallede de vardı böyle bir durum . Kartı vardı en son tek başına çalıyor .

Kesinlikle katılıyorum. Bebeğimin korkup ağlamasını sakinleştirmekten kaç orucumu yediler bıktım ben de, eşim balkona çıkıp defalarca uyardı burada çalmayın diye yok yok, zaten sitede oturuyoruz güvenlik içeri almıyor para da toplayamıyorlar ama nedir bu inat anlamıyorum. Onların yüzünden tutamadığım her orucumun günahı boyunlarına inşallah. Maksat benim oruç tutabilmem için sahur yapmamı sağlamaksa çalmasınlar şu davulu uyandırmasınlar korkutmasınlar bebeğimi ben de eşime kendime sahur hazırlayayım. Zaten yaz ayı kaç saat ben su bile içemeden nasıl oruç tutayım çok sinirliyim bu konuda çoookk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…