- 29 Ağustos 2015
- 811
- 1.391
- 33
- Konu Sahibi julesverne
-
Biraz önce bu ayın 3. ramazan davulcusu da kapımı çaldı. Üçü de farklı kişiler.
Belki fazla paranoyak olduğumu düşüneceksiniz ama yalnız yaşadığım için ve küçükken yaşadığım bir olay yüzünden bu tarz kapıya gelen insanlar (davulcu, satıcı, bağış isteyenler) beni korkutuyor rahatsız ediyor.
Normalde kimsenin tanımadan görmeden apartman kapısını açmadığı bir binada oturuyorum, izin verilmez satıcı vs.ye ama ramazanda insanların iyi niyetle ve gelenek diye kapı açtığını ve bahşiş verdiklerini biliyorum ama yine de bu zamanda güvenilir bulmuyorum bu davranışı ve gezenleri.
Kim olduğu belli olmayan adamlar, hele birinin elinde kağıt, işaret atıyordu,artık kim verdi kim vermedi hesabı mı yapıyor, kim evde kim değil hesabı mı? Yok deyince bir 5tl da mı yok diye mafyöz bir tavır. Kapıyı açma derseniz de delikten kim olduğu görünmediği için de kapıyı açmak zorunda kalıyorum,zira kendi annem bile tanınmıyor delikten, karanlık bir apartman koridorumuz var.
Bazılarının da ellerinde bir kağıt var iznimiz var diyorlar, bu izni nerden aldıklarını biliyor musunuz? Gerekirse gidip en azından endişemi dile getiririm. Bir sorun olsa bir olay olsa kim oldukları belli değil, kime şikayet edeceğimiz belli değil.
Geçen kardeşimde aynı şeyi söyledi . Yok param Demiş . Bir iki liradamı yok Demiş . Daha Ramazan bitmedi . Dört kere geldiler . Dolandırıcı çoğu . Beşinci geldiklerinde açmadık kapıyı karşı komşu kovdu Sağolsun . Tam iftar saati gelmişler birde . Bu davul işinin yasaklanması lazım . Zaten bir faydalarıda yok . Sahurda ayakta Olduğum için duyuyorum . Onlar sayesinde uyanmıyorumki . Suistimal ediliyor .Biraz önce bu ayın 3. ramazan davulcusu da kapımı çaldı. Üçü de farklı kişiler.
Belki fazla paranoyak olduğumu düşüneceksiniz ama yalnız yaşadığım için ve küçükken yaşadığım bir olay yüzünden bu tarz kapıya gelen insanlar (davulcu, satıcı, bağış isteyenler) beni korkutuyor rahatsız ediyor.
Normalde kimsenin tanımadan görmeden apartman kapısını açmadığı bir binada oturuyorum, izin verilmez satıcı vs.ye ama ramazanda insanların iyi niyetle ve gelenek diye kapı açtığını ve bahşiş verdiklerini biliyorum ama yine de bu zamanda güvenilir bulmuyorum bu davranışı ve gezenleri.
Kim olduğu belli olmayan adamlar, hele birinin elinde kağıt, işaret atıyordu,artık kim verdi kim vermedi hesabı mı yapıyor, kim evde kim değil hesabı mı? Yok deyince bir 5tl da mı yok diye mafyöz bir tavır. Kapıyı açma derseniz de delikten kim olduğu görünmediği için de kapıyı açmak zorunda kalıyorum,zira kendi annem bile tanınmıyor delikten, karanlık bir apartman koridorumuz var.
Bazılarının da ellerinde bir kağıt var iznimiz var diyorlar, bu izni nerden aldıklarını biliyor musunuz? Gerekirse gidip en azından endişemi dile getiririm. Bir sorun olsa bir olay olsa kim oldukları belli değil, kime şikayet edeceğimiz belli değil.
Kim onlar sayesinde uyanıyor ki zaten..Geçen kardeşimde aynı şeyi söyledi . Yok param Demiş . Bir iki liradamı yok Demiş . Daha Ramazan bitmedi . Dört kere geldiler . Dolandırıcı çoğu . Beşinci geldiklerinde açmadık kapıyı karşı komşu kovdu Sağolsun . Tam iftar saati gelmişler birde . Bu davul işinin yasaklanması lazım . Zaten bir faydalarıda yok . Sahurda ayakta Olduğum için duyuyorum . Onlar sayesinde uyanmıyorumki . Suistimal ediliyor .
Sağolun, muhtarlığa bir gideyim , en azından ben de onların kim olduğunu ve neye göre seçildiklerini bir sorayım.Bizim muhtarlıkta asılı bu senenin ramazan davulcularinin isimleri vs..
Bunların dışındakiler para toplamaya geliyor.
Ama haklisiniz kim ne bilecek ve güvenli de değil.
Ayrıca bir 5 tl mi yok ne kadar kaba olmuş. . Adı üzerinde bahşiş...
Doğru, işte insanın bazen boş anına geliyor ya da bendeki gibi apartmana güveniyor insan, rastgele insanı içeri almıyorlar diyerek.çok basit bir yöntem olacak ama "kim o?" diye seslenip, tanıdık biri değilse kapıyı açmasanız?
Kesinlikle katılıyorum. Bebeğimin korkup ağlamasını sakinleştirmekten kaç orucumu yediler bıktım ben de, eşim balkona çıkıp defalarca uyardı burada çalmayın diye yok yok, zaten sitede oturuyoruz güvenlik içeri almıyor para da toplayamıyorlar ama nedir bu inat anlamıyorum. Onların yüzünden tutamadığım her orucumun günahı boyunlarına inşallah. Maksat benim oruç tutabilmem için sahur yapmamı sağlamaksa çalmasınlar şu davulu uyandırmasınlar korkutmasınlar bebeğimi ben de eşime kendime sahur hazırlayayım. Zaten yaz ayı kaç saat ben su bile içemeden nasıl oruç tutayımAçmayın, vermeyin..
Gelenekse gelenek, sanki her geleneğimize böyle bağlıyız da..
Bu sene çok sinirliyim davulculara..
İkiz bebeklerimi her gece uyandırıp sahurumuzu berbat ettiler.
Üstelik çocuklarımda korku oluştu, kalıcı olacak diye endişeliyim.
Dışarıdan gelen her sesi davulcu sanıp çığlık atıyorlar.
Gereksiz görüyorum.
Ve şu devirde tehlikeli olabilir diye de düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?