Kim suçlu?

Ben nasıl başkasının özgürlük alanına giriyorum pardon ? İnsanlar birçok şeyden korkabilir. Tasinsin o zaman buradan apartmanda herkes bekar memur. Sadece kendisi ve çocukları aile. Madem korkuyor tasinsin.
Neden taşınsın? Gayet de korkabilir . Ben de çok korkuyorum. Bilen komşularım beni görünce hemen köpeklerini uzaklaştırıyorlar. İnadıma yakınıma getirseler çıngar çıkarırım kavga çıkarırım ben de. Saygı 2 taraflı olmalı. Köpek beslemesinler demiyorum ama 1 metre yakınıma da getıremezler kusura bakmasınlar.

Ben nasıl başkasının özgürlük alanına giriyorum pardon ? İnsanlar birçok şeyden korkabilir. Tasinsin o zaman buradan apartmanda herkes bekar memur. Sadece kendisi ve çocukları aile. Madem korkuyor tasinsin.
Evet özgürlüğünuz başkasının özgürlüğünü kısıtlayana kadar devam eder . Elinizden küçücük köpek bile olsa tasmasini parçalayıp kaçsa ve o çocuklar korksa yine haksizsiniz ki goldenlar küçük değil . Kusura bakmayın şunu ben yaşasam ve yüzüme söyleseniz tasinmaniz için imza toplardim çok bencil bir bakış açısı . Hem sahip cikmiyorsunuz hemde korkuyorsa taşınsin diyorsunuz

Köpeğiniz golden’mış onların ağzına elini sok yine saldırmazlar çocuklarını hayvan sevgisi olmadan büyütüyolar sonra gelip çocuklar korkuyor vs vs.
Yıl oldu 2022 hala evcil hayvanları kabullenemediler.
Sizi suçlayan polisin de …..
Ne saçma sözler. Ben de yılandan korkmuyorum o zaman . Zehirsizinden size bir tane hediye etsem evde bakar mısınız peki? Fobi diye bir durum var psikoloji de belki haberiniz yoktur hatırlatayım dedim.

Kimse yanlış anlamasın, dikkat eden evcil bakan insanlar ve hayvanların yaşam hakkına saygısı olan ama korkan ya da duyduğu veya gördüğü saldırı haberleriyle önyargı oluşan insanlar için demiyorum fakat bizde evde veya bahçede evcil bakma kültürü maalesef tam gelişemedi, köpek denince büyük ırk küçük ırk fark etmeden korkan veya önyargılı olan insanlar var, evcillerini hakkıyla barındıramayanlar da mevcut.

Misal eve köpek alıyorlar ama o hayvan her daim balkonda ya da terasta, evin içine sokmuyorlar hayvan evin bireyi gibi olamıyor, kışın yağmur çamur balkonda terasta, yazın 40 derece sıcak altında yine balkonda terasta, haliyle ilgi için sürekli havlıyor, artık her yer bina gece gündüz havlama sesi binalara çarpıp yankı yapıyor, günlük gezintiye çıkartılarak enerjisini atamayan köpekler de var.

Ayrımcılık değil kesinlikle zira ben Alman kurdu da baktım Kangal da baktım, çeşit çeşit sokak köpekleri ve küçük ırk köpeklere de baktım ama bence bir evcil sahiplenirken ona ne kadar yetebileceğinize ne kadar ilgilenebileceğinize ve yaşayacağınız ortama göre seçim yapmanız gerekiyor, ne zaman ki biz bir evcil nasıl bakılmalıdır tam olarak öğreniriz, ne zaman hayvanların da bir yaşam hakkı olduğu toplumun genelinde kabul görür o zaman dileyen herkes istediği bir evcilin bakımını üstlenir.

Maalesef bazı evcil sahipleri de sırf gövde gösterisi için köpek sahipleniyor, adı saldırgan ırka çıkan köpekleri alıp kedi parçalatıyor, çocuklara saldırtıyor, oysa o hayvanlar bilinçli insanların elinde hiç de saldırgan olmuyorlar, kaç tanesini sevdim oyunlar oynadım, köpeği sevgiyle eğitirseniz sevgi gösterir, saldırganlıkla eğitirseniz saldırganlık gösterir tabii köpeğe yaklaşanlar da aynı şekilde.

Ayrıca katılıyorum birinin sorumluluğunda olan evcillerle çocukları büyüklerin kontrolünde tanıştırmak, sevdirmek hem önyargıları yıkar hem de çocuklara hayvan sevgisi aşılanır.
Mune abla şu 2. Paragrafından biz güncel olarak çekiyoruz mesela. Sitede yolun karşısındaki binada bir evin balkonunda besliyolar (balkon da 1 metre genişliğinde en fazla). Sabah gün aydınlanmaya başladığında havlamaya başlıyo, gece yarısına kadar bi de şu sürekli gergin hev hev diye havlayan küçük ırklar varya ondan. Sitenin içinde başıboş köpekler de var. Hep beraber birbirirlerini izleyip bir havlamaya başlıyolar aboo. Yaz kış gece gündüz o köpeği asla eve almıyo.

Hayvana da yazık, bütün yaz tam gün güneş alan balkonda oturdu gariban

Hayır değil tehlike arz etmiyor. Golden. Üstüne koşturma falan da yok benim daire kapısına gelmiş oturmuş. Tasmayi yeni almıştım et görünce olanlar oldu
Konudan bağımsız ama bir apartmanda golden bakmak gerçekten köpeğe de size de zor değil mi? Kaçması çok olağan. Çünkü koşup oynamak isteyen ve çok da yorulmayan bir köpek cinsi, özellikle küçükse. Golden bir dairede yaşamak için uygun bir köpek değil maalesef.
Şikayetinizi de geri çekmeyin, terbiyesiz kadın. Polis böyle davranarak sizi manipüle etmeye çalışmış. Uğraşmak istememiş. Bir insana hakaret etmek tehdit etmek artık konu dışına çıkıyor, sebebi ne olursa olsun.

Ne saçma sözler. Ben de yılandan korkmuyorum o zaman . Zehirsizinden size bir tane hediye etsem evde bakar mısınız peki? Fobi diye bir durum var psikoloji de belki haberiniz yoktur hatırlatayım dedim.
Zararsız bi köpeğe neden fobin olsun ki? Şimdi onun annesi çocukla konuşsa “bu köpek cinsi zararsız, korkmana gerek yok gel birlikte sevelim” dese, çocuğum korkuyor demek yerine daha iyi olmaz mı? Yurtdışında herkesin evinde köpek var türkiye bu durumu aşamıyor çok üzülüyorum. Bence köpek fobisi aşılabilir özellikle çocukluk çağında daha kolay. Onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz dünya bir tek bize ait değil.

Zararsız bi köpeğe neden fobin olsun ki? Şimdi onun annesi çocukla konuşsa “bu köpek cinsi zararsız, korkmana gerek yok gel birlikte sevelim” dese, çocuğum korkuyor demek yerine daha iyi olmaz mı? Yurtdışında herkesin evinde köpek var türkiye bu durumu aşamıyor çok üzülüyorum. Bence köpek fobisi aşılabilir özellikle çocukluk çağında daha kolay. Onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz dünya bir tek bize ait değil.
Yılanların da farelerin de yaşam alanlarını aldık bina yaparak hatta böceklerin de. Onların da çoğu zararsız ama korkanlar yok mu var. Korkuyorlar diye suçlu mu olacaklar? Ev diyoruz insanın barınma yaşama alanı en özgür olduğu yer. Üstüne doğru koşarak köpek gelmesi normal mi?

Kimse yanlış anlamasın, dikkat eden evcil bakan insanlar ve hayvanların yaşam hakkına saygısı olan ama korkan ya da duyduğu veya gördüğü saldırı haberleriyle önyargı oluşan insanlar için demiyorum fakat bizde evde veya bahçede evcil bakma kültürü maalesef tam gelişemedi, köpek denince büyük ırk küçük ırk fark etmeden korkan veya önyargılı olan insanlar var, evcillerini hakkıyla barındıramayanlar da mevcut.

Misal eve köpek alıyorlar ama o hayvan her daim balkonda ya da terasta, evin içine sokmuyorlar hayvan evin bireyi gibi olamıyor, kışın yağmur çamur balkonda terasta, yazın 40 derece sıcak altında yine balkonda terasta, haliyle ilgi için sürekli havlıyor, artık her yer bina gece gündüz havlama sesi binalara çarpıp yankı yapıyor, günlük gezintiye çıkartılarak enerjisini atamayan köpekler de var.

Ayrımcılık değil kesinlikle zira ben Alman kurdu da baktım Kangal da baktım, çeşit çeşit sokak köpekleri ve küçük ırk köpeklere de baktım ama bence bir evcil sahiplenirken ona ne kadar yetebileceğinize ne kadar ilgilenebileceğinize ve yaşayacağınız ortama göre seçim yapmanız gerekiyor, ne zaman ki biz bir evcil nasıl bakılmalıdır tam olarak öğreniriz, ne zaman hayvanların da bir yaşam hakkı olduğu toplumun genelinde kabul görür o zaman dileyen herkes istediği bir evcilin bakımını üstlenir.

Maalesef bazı evcil sahipleri de sırf gövde gösterisi için köpek sahipleniyor, adı saldırgan ırka çıkan köpekleri alıp kedi parçalatıyor, çocuklara saldırtıyor, oysa o hayvanlar bilinçli insanların elinde hiç de saldırgan olmuyorlar, kaç tanesini sevdim oyunlar oynadım, köpeği sevgiyle eğitirseniz sevgi gösterir, saldırganlıkla eğitirseniz saldırganlık gösterir tabii köpeğe yaklaşanlar da aynı şekilde.

Ayrıca katılıyorum birinin sorumluluğunda olan evcillerle çocukları büyüklerin kontrolünde tanıştırmak, sevdirmek hem önyargıları yıkar hem de çocuklara hayvan sevgisi aşılanır.
Evet gelişmedi ama bizim yaşam şartlarımız köpek bakmaya el verişli olmuyor maalesef. Yurtdışında insanlar daha çok müstakil evlerde yaşıyor ve hem köpek hem sahibi için daha konforlu oluyor. Bir golden dairede bakılmaz, gerçekten köpek için çok can sıkıcı olur.
Ben yurtdışından taşındım Türkiye'ye, beni çok şaşırtan şeyler arasında bu kedi köpek fobisi var. Hayatımda bu kadar kedi köpekten korkan insan topluluğu görmedim daha. Kedi görünce bas bas bağırıp kaçan insanlar var. Çocukları hayvanlarla korkutmaktan vazgeçmeliyiz.

Bu arada bilginiz olsun diye yazıyorum bizim mahalleye bir ara nereden geldiyse safkan mükemmel ötesi bir kangal gelmişti. Henüz yaşını bile doldurmamış belli çünkü ortalama köpek büyüklüğündeydi mahallenin veterinerine de kontrole götürüyorduk. Köpek sokağın kedileri üstüne çıkıp tırmaladıklarında dahi hareket etmezdi öyle sakin. Bir gün yaşlıca bir kadın yanından geçerken (muhtemelen bilerek) patisine basıyor, köpek de bağırıyor can havliyle, kadın bas bas bağırıyor beni ısırdı. Nereni ısırdı diye sorduklarında bir şey göstermiyor görünürde de ısırık, kan da yok. Kadının yakınları belediyeyi aradı ama belediye gelmeden saklamışlar köpeği. Görevlilere bakın ısırık izi yok denmesine rağmen mecburen almak zorundayız demişler. Saklayanlar da kaçtı bilemiyoruz demiş. Hikaye mutlu sonla bitti, köpek bir çiftçiye gitti yeni evinde de birçok köpek varmış biz fotoğraflarını gördük. Ancak bu şekilde yalanla bile şikayet edebilirler.

Evet gelişmedi ama bizim yaşam şartlarımız köpek bakmaya el verişli olmuyor maalesef. Yurtdışında insanlar daha çok müstakil evlerde yaşıyor ve hem köpek hem sahibi için daha konforlu oluyor. Bir golden dairede bakılmaz, gerçekten köpek için çok can sıkıcı olur.
Ben yurtdışından taşındım Türkiye'ye, beni çok şaşırtan şeyler arasında bu kedi köpek fobisi var. Hayatımda bu kadar kedi köpekten korkan insan topluluğu görmedim daha. Kedi görünce bas bas bağırıp kaçan insanlar var. Çocukları hayvanlarla korkutmaktan vazgeçmeliyiz.
İncek yaşamkenti bir de kendi semtimi bir gezin. Gece olunca arabalara saldıran köpeklerle dolu. Öğretmenimize bile saldırdılar. Dershaneden gelen kızın kolunu ısırdılar. Elimizde poşet varsa koşarak üstümüze geliyor 50 60 kiloluk hayvanlar. Her köpek masum değil. Haberlerde vardı Almanya’dan tatile gelen kadını evinin bahçesinde parçalayıp öldürmüş köpek. Nasıl her insana yaklaşıp dostluk kurmuyorsak manyağı psikopatı var diyorsak köpeklerinde var zararlısı. Bir de sadece köpek seven diğer hayvanları sevmeyen insanlar gördüm hatta insanları da sevmiyorlar. Yani bu konuda genelleme yapmak yanlış. Köpeğine göre ortama göre şartlara göre değişken bir durum.

Öyle balkonda hayvan mi tutulur :( keske her hayvan sahibi de kiymetlerini bilse

Köpeğiniz golden’mış onların ağzına elini sok yine saldırmazlar çocuklarını hayvan sevgisi olmadan büyütüyolar sonra gelip çocuklar korkuyor vs vs.
Yıl oldu 2022 hala evcil hayvanları kabullenemediler.
Sizi suçlayan polisin de …..
17 yasindaki kiz yegenim kopeklerden olesiye korkuyor, evlerinde kedi kus kaplumbaga akvaryum var. Aile hayvan canlisi, yegenim de kucuklugunde kopeklerle ilgili en ufak ters bir olay yasamadi. Benim de kopegim var, o geldiginde maalesef klubesine baglamak zorunda kaliyorum. Diger ufak yegenim ise kopeklere bayilir. Her olayi basmakalip bir sekilde aileye yormak dogru degil.

Bu arada belki o polis, konu sahibi oncesinde gercekten korkunc bir olayla ilgilendi, ve bu olay ona Komik gelmis olabilir.

Olay oncesi yasanan olaylari, olay ortamini tam bilmeden yapilan hicbir yorumun dogru olmadigini dusunuyorum.

Apartmanda köpek beslemek bencilliktir efendim. Yan komşumda vardı köpek. Sevmek ayrı. Ama ister istemez havlıyor geceleri illa ki. Yani golden da hareketli bahçe köpeği bence. İlla hayvan seveceksiniz diye insanları rahatsız edemezsiniz. Kedi söz konusu ise kimseyi ilgilendirmez ama köpek aprtmanda olmuyor. Ki ihmaliniz olan bir konuda basit bir mevzuyu şikayete kadar taşımışsunız. Kendiniz hoşgörüsüzsünüz ama hoşgörünün kralını bekliyorsunuz bence.

Kucuk irk kopegim var, 5kg kedi kadar. Ayrilik anksiyetesi yok, evde cok rahat yalniz kalabilir, butun gece uyur asla havlamaz. Yurtdisinda yasiyorum ve sirf onun rahati bozulacak diye imkanim oldugu halde Turkiye'ye donmekten imtina ediyorum. Yorumlari okudum iyice huzursuz oldum. Benim kopegim yururken insanlar yanimizdan gececekse durur ve gecmesini bekler, o sekilde egitildi. Kimseye bir zarari olmadigi halde sadece kopek oldugu icin istenmeyecek demek ki. Yazik...

Yılanların da farelerin de yaşam alanlarını aldık bina yaparak hatta böceklerin de. Onların da çoğu zararsız ama korkanlar yok mu var. Korkuyorlar diye suçlu mu olacaklar? Ev diyoruz insanın barınma yaşama alanı en özgür olduğu yer. Üstüne doğru koşarak köpek gelmesi normal mi?
Insanlar evde hayvan beslemek için de mi izin alıcaklar allah aşkına yapmayın, köpeği golden cinsi pitbull olsa hadi neyse.

Hayır değil tehlike arz etmiyor. Golden. Üstüne koşturma falan da yok benim daire kapısına gelmiş oturmuş. Tasmayi yeni almıştım et görünce olanlar oldu
Golden oyuncu bir cins ama. Komşumun Goldeni çocukları gorünce üzerlerine koşuyor falan o gülümseyen yuz ifadesiyle,heyecanlı yani hayvan,oynamak istiyor.
Bizimkiler alışkın korkmuyorlar ama köpekten korkan bir yetişkin yada çocuk korkabilir pekala öyle heyecanlı heyecanlı gelse arkasından.
Üstüne gelme yok diyorsunuz ama yakalayamamıssınız ki hayvan koşarak gitmiş oturmuş kapıya. Korkmuş olabilirler pekala zira sallana sallana gidiyor olsa sizde yanında yürüyor olurdunuz zaten.
Komşunuzun tarzını,üslubunu doğru bulmadım bu arada ama sizde bence eksik anlatıyorsunuz yukarıda yazdığım üzere. Koştu diye korkmuşlar işte önce bunu kabul edin.
Sonra daha dikkatli olmalısınız.

Insanlar evde hayvan beslemek için de mi izin alıcaklar allah aşkına yapmayın, köpeği golden cinsi pitbull olsa hadi neyse.
Evde beslemesin nerede yazdım? Kafanıza göre yorumlamışsınız. Beslesin ama korkan rahatsız olan apartman sakinlerinden de uzak tutulmalı dedim. Korkuyorum deyince bilerek gülerek koca köpeği 5 santim dibime getiren komşum oldu. Uyardım Çek diye aldırmadı . Apartmanı yıktım bağırdım ağzıma geleni saydım pandemi öncesi. Bir daha yapamadı. Saygıysa köpek sahibi olana da saygı köpekten korkana da saygı olacak.

Son düzenleme:
Konuyu garip bir sekilde baska yere baglayacagim ama, forumda gazetelerde okuduklarim bana gosterdi ki, bircok kisi evinde okuz besliyor, hem de belediyeden resmi nikahli izinli, kimse apartmanda hayvan beslemeye izin gerekli demesin 🤪🤪

Yaşadığınız yerde sahipsiz sokak köpeği var mıydı peki?
Sadece sahipli hayvanlar varsa insanlar tabi ki korkmaz.
Bizde başıboş sokak köpekleri var fazlaca. Zaman zaman saldırıp yaraladıkları insanlar oluyor,haliyle insanlar korkuyor.

Back
X