Kim suçlu?

Şimdi çok detaya girmeyeceğim. Apartmanda köpeğimle ilgili bir komşumla sıkıntı halindeyiz sürekli. Sonradan taşındı buraya yeni sayılır. Köpeğim kendisine herhangi bir zararda saldırıda havlamada vs.. bulunmadı şu güne kadar. Tamamen çocuklarım korkuyor diyor. Sürekli bu konuda bana laf ediyor. Bugüne kadar asla cizgimden çıkmadım tartissamda yapıcı oldum. Bugün köpeğim aniden sokakta kaçtı taşması parçalandı tutamadım bir şekilde apartmana girmiş, bununda çocukları sokakta oyun oynuyormuş apartmana girmişler korkmuslar vs.. tamam benim ihmalkarligim söz konusu buraya kadar bunu kabul ediyorum. Ama kadın bugün kapımı çalarak beni tehdit etti( ben sana göstericem),hakaret etti(sen köpek olmasan köpek beslemezsin), bağırdı,üzerime yürüdü. Ben gene cizgimden çıkmadım siz diye hitap ettim. Hatta başta kusura bakmayın bile dedim sonradan sesimi yükselttim en sonunda polise gidip şikayetçi oldum. Polis böyle beni suçlar gibi davrandı, apartmanda köpek mi beslenirmiş, köpeğime sahip cikmaliymisim,çocuklar korkabilirmiş. Bunun için mi şikayetçi oluyormuşum,bu kadar mıymış, bıyık altından gülmeler.İfademi alan poliste sen diliyle konuştu. Başta kararlı misin şikayete falan dediler. Çok canım sıkıldı. Benim ihmalkarligim söz konusu evet fakat sırf birileri korkuyor diye benim rahat yaşama hakkım yok mu ? Yani ülkemin polisi bile böyle davranıyor. Avukat arkadaşlar şahidim de yok sadece karşı komşunun 18inden küçük çocukları var ? Meselede suç oranı kimde daha çok ?
Köpek goldenmış ya golden kime ne yapsın ne salak insanlar var ya. Evet köpeğin bir anda koşturmasına engel olamadığınız için biraz sizin suçunuz var da ne demek tehdit etmek üzerinize yürümek? Bu insanlar tehditle kavgayla şiddetle bir hak elde edebileceklerini sanıyor uyuz oluyorum paçozlar ya. Polisi de ne ilgilendirir köpeği nerde beslendiğiniz, ortada tehdit var o kısmı onun işi. Siz köpeği dikkatli gezdirin onun dışında şimdilik yapacak bir şey yok o ruh hastası komşuyla muhattap olmayın cahilin carlaması kadar başedilmez bir şey yok ne deseniz de laf anlamaz

Yaşadığınız yerde sahipsiz sokak köpeği var mıydı peki?
Sadece sahipli hayvanlar varsa insanlar tabi ki korkmaz.
Bizde başıboş sokak köpekleri var fazlaca. Zaman zaman saldırıp yaraladıkları insanlar oluyor,haliyle insanlar korkuyor.
Sokak köpeği hem de kocaman Mayıs ayında a101 in içindeydi. Ağzında 3 ü birarada kahve dolanıyordu. Aniden gördüm ödüm patladı bayılacaktım. Ne işi var markette diye bağırdım. Kadının biri demesin mi üşümüştür ne var girsin😂😄aylardan Mayıs bu arada. Köpek sevgisini abartanlar var böyle. Yiyecek satılan hijyen gerektiren yerde koca sokak köpeğini normal bulan da bana göre normal değil.

Köpek goldenmış ya golden kime ne yapsın ne salak insanlar var ya. Evet köpeğin bir anda koşturmasına engel olamadığınız için biraz sizin suçunuz var da ne demek tehdit etmek üzerinize yürümek? Bu insanlar tehditle kavgayla şiddetle bir hak elde edebileceklerini sanıyor uyuz oluyorum paçozlar ya. Polisi de ne ilgilendirir köpeği nerde beslendiğiniz, ortada tehdit var o kısmı onun işi. Siz köpeği dikkatli gezdirin onun dışında şimdilik yapacak bir şey yok o ruh hastası komşuyla muhattap olmayın cahilin carlaması kadar başedilmez bir şey yok ne deseniz de laf anlamaz
Tehdit eden zaten hatalı suçlu. Ama köpeğini kontrol edemeyen de suçlu.

Eee yani ben ne yazmışım farklı olarak 😂
Konu sahibinin çok seven üyelerdenim. Ama köpeği konusunda hep sorun yaşıyor. Kendisi seviyor besliyor diye herkes sevmek zorunda değil. Bazıları dini sebepten evine bile koymuyor. Ben onlara da saygılıyım. Zorla köpeğimi sevmelisin yakınına da gelebilir kızmamalısın denemez insanlara. Çocukları korkunca ağlayınca kadında sinirlenmiş saymış sövmüş. Haklı mı değil terbiyesizlik ama kadına taşınsın apartmandan deme hakkı var mı konu sahibinin. Belki kavga esnasında da dedi kadın çıldırdı.

Bazı arkadaşlar fobinin tanımına sözlükten baksın kesinlikle. Fobi hayvan tatlış, sakin olunca geçmiyor yalnız:)

Sabaha kadar hayvan videoları izlerim, bayılırım, sokaktan bir köpek geçse uzaktan severim, yemek alır veririm, bağış yaparım, köpek çok sakinse korkarak da olsa sevebilirim bile en azından başını okşarım. Ama sizin oyuncu dediğiniz köpek oyun oynamak için üzerime koşarak gelse ödüm kopar, bağırırım ben de. Amacının oynamak olduğunu bildiğim halde korkarım.

Konuya gelirsek sizin golden eminim çok tatlıdır, uzaktan görsem severim, alt dairemde yaşaması beni rahatsız etmez ama elinizden kaçıp üzerime koşsa altıma yaparım :KK70: Yani korku böyle bir şey zararsız olmasıyla alakası yok.

Kadın ne gibi bir motivasyonla böyle hareket ediyor bilmiyorum ama çocuklar da uzaktan sevip yanlarına gelince korkabilir. Sizin hayvan bakan olarak sorumluluğunuz var kanunda da.

Kadındansa hakaret tehdit ettiyse bunlar için şikayetçi olabilirsiniz.

Konu sahibinin çok seven üyelerdenim. Ama köpeği konusunda hep sorun yaşıyor. Kendisi seviyor besliyor diye herkes sevmek zorunda değil. Bazıları dini sebepten evine bile koymuyor. Ben onlara da saygılıyım. Zorla köpeğimi sevmelisin yakınına da gelebilir kızmamalısın denemez insanlara. Çocukları korkunca ağlayınca kadında sinirlenmiş saymış sövmüş. Haklı mı değil terbiyesizlik ama kadına taşınsın apartmandan deme hakkı var mı konu sahibinin. Belki kavga esnasında da dedi kadın çıldırdı.
İki taraf da şu güncel olaylardan fazla etkilendi muhtemelen. Heryerde saldıran ölüme sebep olan köpek konusu var. Böyle olunca köpek sahipleri köpeklerinin haklarını korumaya çalışırken köpeği olmayanlar da özellikle anneler köpek görünce fenalık geçiriyorlar. İki taraf da çok yüksek dozda stresle yaşıyor bu dönemi malesef

İki taraf da şu güncel olaylardan fazla etkilendi muhtemelen. Heryerde saldıran ölüme sebep olan köpek konusu var. Böyle olunca köpek sahipleri köpeklerinin haklarını korumaya çalışırken köpeği olmayanlar da özellikle anneler köpek görünce fenalık geçiriyorlar. İki taraf da çok yüksek dozda stresle yaşıyor bu dönemi malesef
Haklısınız.

Sokak köpeği hem de kocaman Mayıs ayında a101 in içindeydi. Ağzında 3 ü birarada kahve dolanıyordu. Aniden gördüm ödüm patladı bayılacaktım. Ne işi var markette diye bağırdım. Kadının biri demesin mi üşümüştür ne var girsin😂😄aylardan Mayıs bu arada. Köpek sevgisini abartanlar var böyle. Yiyecek satılan hijyen gerektiren yerde koca sokak köpeğini normal bulan da bana göre normal değil.
Ceycey bunu mama lobisine anlatamazsın.
İşlerine gelmez. Para toplamak için kendini hayvansever ilan eden var,hepsi de patlıyor şu ara. Birbirlerini patlatıyorlar rakipler zira.
Bak en hayvansever benim diye ortada dolanan barınak kurdum bakıyorum diyen bir kadın vardi,selde hayvanlari öylece bırakıp kacmis kafeslerin icinde,hayvanlar kacamayip öldü hep zavallılar. Sorsan hala hayvanseverim diyordur ama hayir hayvansever falan degil bunlar
Dertleri para toplamak.
Bende bagajimda mama bulundururum,kendim koyarim hayvan gorunce ama kimseye tedavi ,mama şu bu diye para vermem çoğu zavallı hayvanların sırtından geçiren asalaklar. Hayvanlar toplansın istemeyen de bunlar. Dikkat et iyi barınaklar kurulsun demezler,buna bile karşı çıkıyorlar zira sokakta perisan hayvanlar olmasa nasıl para toplayacaklar.

Mune abla şu 2. Paragrafından biz güncel olarak çekiyoruz mesela. Sitede yolun karşısındaki binada bir evin balkonunda besliyolar (balkon da 1 metre genişliğinde en fazla). Sabah gün aydınlanmaya başladığında havlamaya başlıyo, gece yarısına kadar bi de şu sürekli gergin hev hev diye havlayan küçük ırklar varya ondan. Sitenin içinde başıboş köpekler de var. Hep beraber birbirirlerini izleyip bir havlamaya başlıyolar aboo. Yaz kış gece gündüz o köpeği asla eve almıyo.

Hayvana da yazık, bütün yaz tam gün güneş alan balkonda oturdu gariban

Evet gelişmedi ama bizim yaşam şartlarımız köpek bakmaya el verişli olmuyor maalesef. Yurtdışında insanlar daha çok müstakil evlerde yaşıyor ve hem köpek hem sahibi için daha konforlu oluyor. Bir golden dairede bakılmaz, gerçekten köpek için çok can sıkıcı olur.
Ben yurtdışından taşındım Türkiye'ye, beni çok şaşırtan şeyler arasında bu kedi köpek fobisi var. Hayatımda bu kadar kedi köpekten korkan insan topluluğu görmedim daha. Kedi görünce bas bas bağırıp kaçan insanlar var. Çocukları hayvanlarla korkutmaktan vazgeçmeliyiz.

Öyle balkonda hayvan mi tutulur :KK43: keske her hayvan sahibi de kiymetlerini bilse
Herkesi kastetmiyorum ama bazıları hayvanseverliği yanlış algılıyor.

Bir hayvan sizinle yaşacaksa evde duracaksa sizinle oturacak sizinle uyuyacak, balkona terasa tıkılıp bırakılmayacak, bahçede bakılıyorsa ona göre düzgün bir barınak yapılacak, temizliği, sağlığı, gıdasına özen gösterilecek.

Burada da var, küçük veya büyük ırk demeden köpek alıyorlar hayvan balkonda veya terasta bütün gün ağlıyor havlıyor, bazen o kadar üzülüyorum ki sesleniyorum konuşuyorum garipciklerle, dışarı çıkıp oynamak için can atıyorlar biliyorum, arada oynayıp kenara atmak için evcil sahiplenilmez.

Evimi batıracak, tüy dökecek, salya akıtacak diye titizlenenler eve sokmam balkonda dursun diyenler sahiplenmemeli.

Ayrıca evet bizde hayvan fobisi çok fazla bunun birkaç sebebi var.

1. sebep çocukları yaramazlık yaptıklarında yemek yemediklerinde, söz dinlemediklerinde kedi köpekle korkutmaları, bir de bu korkutmaların iğneci teyze, doktor amca modelleri var.
Kedi köpeği korkutma aracı olarak kullandığınızda çocuklar otomatikman hayvanlara fobi geliştiriyor.

2.sebebi bazı köpek sahiplerinin hayvanı bir saldırı aracı gibi kullanıp çocukların veya yetişkinlerin üzerine salması.
Bazı ırkların kaslı ve güçlü bedenlerinin sahipleri tarafından bir gövde gösterisi olarak kullanılması.
Pitbullların hepsi saldıran parçalayan ölüm makineleri değildir mesela, ki köpekler için iddia ediyorum herhangi bir genetik bozukluğu söz konusu değilse, köpek sahibine göre şekillenir, bir pitbull kuzu gibi olabilir, bir pincher canavara dönüşebilir.

3. sebep hayvanların pis ve saldırgan olduğu önyargımız sebebiyle uzak durmamız dokunmamamız tembihlendiğinden, sokak hayvanlarına nasıl yaklaşacağımızın öğretilmemesi.

Biz hayvanlarla yaşamayı bilmiyoruz, insan bilmediğinden korkar.

Bilmediğimiz için de korkuyoruz, oysa daha bebeklikten itibaren hayvanlarla yaşamaya alıştırılsaydık, hayvanlarla yaşama dersi zorunlu ders olup okullarda eğitim alsaydık bu kadar çok fobisi olan insan olmazdı ülkemizde.

Avrupada hayvan fobisi bizim kadar olmaz çünkü evcil sahipleri bilinçlidir kimsenin üzerine köpeğini salmaz, bazı ırkları ağızlıkla gezdirir, çevre bilinci gelişmiştir hayvanın dışkısını ortada bırakmaz ve zaten bebeklikten beri evlerinde illa ki kedi veya köpek ya da her ikisi de vardır.

Kimse sahiplendiği hayvanı yaşlandı diye veya eğitemiyor diye sokağa atmaz, bizde bunların hangi biri yapılıyor?

Sadece kedi köpek değil, hayvanseverlik kedi köpeğe de indirgensin istemiyorum çünkü.
Horozunuzu tavuğunuzu kendi bahçeniz varsa salarsınız, bahçeniz yoksa saldığınızda komşunuzun ne kadar hayvan sevdiğine göre yaşama şansı olur tavukla horozun, burası köyden yeni çıkmış bir yer tavuklar horozlar var, salıyorlar etrafa, ben seviyorum bahçemdeki varlıklarından mutsuz değilim ama başka komşular hayvanların bacaklarını kırmak için fırsat kolluyor, kimi araba altında kalıp eziliyor.

At bakan var ama hayvanın kemikleri gözüküyor, kaplumbağalar boynuna taş bağlanıp denize atılıyor, göç yolu bizim ülkemiz üzerinden geçen kuşlar öldürülüyor, domuz sevimsiz denip katlediliyor, bizde kendimizden başka canlıların yaşam hakkına saygıyı öğrenmemiz için kırk fırın ekmek yememiz lazım, daha yolun başında dahi değiliz zira.

Son düzenleme:
Ceycey bunu mama lobisine anlatamazsın.
İşlerine gelmez. Para toplamak için kendini hayvansever ilan eden var,hepsi de patlıyor şu ara. Birbirlerini patlatıyorlar rakipler zira.
Bak en hayvansever benim diye ortada dolanan barınak kurdum bakıyorum diyen bir kadın vardi,selde hayvanlari öylece bırakıp kacmis kafeslerin icinde,hayvanlar kacamayip öldü hep zavallılar. Sorsan hala hayvanseverim diyordur ama hayir hayvansever falan degil bunlar
Dertleri para toplamak.
Bende bagajimda mama bulundururum,kendim koyarim hayvan gorunce ama kimseye tedavi ,mama şu bu diye para vermem çoğu zavallı hayvanların sırtından geçiren asalaklar. Hayvanlar toplansın istemeyen de bunlar. Dikkat et iyi barınaklar kurulsun demezler,buna bile karşı çıkıyorlar zira sokakta perisan hayvanlar olmasa nasıl para toplayacaklar.
valla dolap uygulamasında bile sattıklarımın parasını köpeklere barınaklara vereceğim diye satış yapanlar var.çoğunun yalan olduğu ortaya çıktı.amaçları ürünleri bu şekilde kolayca ve değerinin üstünde satmak .kimse indirim istemesin barınaklara para gidecek diye istiyorlar.bu da bir tür dolandırıcılık.

Şaka gibisini. Neden olmasın? Kapalı alan fobisi, asansör fobisi. Bunlar da zararsız ama var mesela.
zehirsiz yılan da zararsız .ben korkmam mesela.e alayım elime komşuların boynuna dolayayım sevsinler diye ya da çocuklarının önüne koyayım bu olur mu?yılan korkusu fare korkusunun normal bulunup köpekten korkanları hasta tuhaf insan olarak yaftalamalarından da ben bıktım.

Bu arada bana sorumsuz geldiniz.
Kadın muhtemelen şöyle düşünüyor
2 kez elinsen kaçırdı. 3. Neden olmasın?
Yani varsayalım ki çocuğu değil kendi korkuyor. Ee? Yani? Gayet normal. Bahçede oturuyorsun ama aklın sürekli sorumsuz komşuda. Ya şu köşeden koşarak köpek gelirse diye tedirgin olmak istemezdim.

Yan komşum adını bilmediğim bie köpek aldı. Kooocaman bir ırk. İsmi de Küba. 1 yaşındaki oğlumla her gördüğümde merhaba Küba dite selam Veriyoruz. Uzaktan seviyoruz. Ama 2 kez köpeği koşarken görsem olay çıkarırım.

Şimdi çok detaya girmeyeceğim. Apartmanda köpeğimle ilgili bir komşumla sıkıntı halindeyiz sürekli. Sonradan taşındı buraya yeni sayılır. Köpeğim kendisine herhangi bir zararda saldırıda havlamada vs.. bulunmadı şu güne kadar. Tamamen çocuklarım korkuyor diyor. Sürekli bu konuda bana laf ediyor. Bugüne kadar asla cizgimden çıkmadım tartissamda yapıcı oldum. Bugün köpeğim aniden sokakta kaçtı taşması parçalandı tutamadım bir şekilde apartmana girmiş, bununda çocukları sokakta oyun oynuyormuş apartmana girmişler korkmuslar vs.. tamam benim ihmalkarligim söz konusu buraya kadar bunu kabul ediyorum. Ama kadın bugün kapımı çalarak beni tehdit etti( ben sana göstericem),hakaret etti(sen köpek olmasan köpek beslemezsin), bağırdı,üzerime yürüdü. Ben gene cizgimden çıkmadım siz diye hitap ettim. Hatta başta kusura bakmayın bile dedim sonradan sesimi yükselttim en sonunda polise gidip şikayetçi oldum. Polis böyle beni suçlar gibi davrandı, apartmanda köpek mi beslenirmiş, köpeğime sahip cikmaliymisim,çocuklar korkabilirmiş. Bunun için mi şikayetçi oluyormuşum,bu kadar mıymış, bıyık altından gülmeler.İfademi alan poliste sen diliyle konuştu. Başta kararlı misin şikayete falan dediler. Çok canım sıkıldı. Benim ihmalkarligim söz konusu evet fakat sırf birileri korkuyor diye benim rahat yaşama hakkım yok mu ? Yani ülkemin polisi bile böyle davranıyor. Avukat arkadaşlar şahidim de yok sadece karşı komşunun 18inden küçük çocukları var ? Meselede suç oranı kimde daha çok ?
Golden gibi ırkların ( saldırgan olmayan) apartmanda beslenmesine karşı değilim. Sokakta gördüğümde severim. Ama sizin bu olayda ihmaliniz olduğunu düşünüyorum. Tasmayı parçalayıp kaçmak ne demek? Sokağa çıkarttığınızda et görmesi sizin hakimiyetinize engel mi oluyor? Bizim mahallemizde de köpeğini sokağa çıkarttığında ( tehlikeli ırklardan kendisi) tasmasına düzgün hakimiyet kuramayan bir genç var. Kendisini gördüğümde karşı kaldırıma geçiyorum. Henüz köpeği tasmayı parçalayıp kaçmadığı için konuşmadım. Ama böyle bir olay yaşansa sert bir üslupla konuşurum kendisiyle. Komşunuzla yaşadığınız olayların genelinde haklısınız. Ama bugün yaşananlar sizin kabahatiniz.

Şimdi anlamadığım köpeğinizi evde mi besliyorsunuz yoksa apartmanda bi yere mi bağlyorsunuz?

İki taraf açısından bakarak yorumlayacağım. Evet köpek korkutmuş olabilir çocukları şimdi çoğu kişi zararsız diyerek savunma yapıyor ama karşı tarafta ki çocuk zararsız olduğunu bilmiyor bilse de yinede korkabilir travma geçirebilir şahit olmuşluğumda var maalesef bu kötü korkuya. Ama kadının tehdit etmesi de çirkin bir davranış bi insan neden hemen kavgaya kalkışır anlamıyorum polis konusunda bende yaşadım o terbiyesiz üslupları. Böyle benimle askerlik arkadaşıymış gibi laubayi bir şekilde konuşması hiç o mesleğe yakışır bir hareket değil. Polisler tarafsız bakmalılar her konuya ama başaramıyorlar maalesef. Bende komşumla pitbull köpeği yüzünden karakolluk olmuştum salıyorlardı sürekli işin sinir bozucu kısmı hayvana sevgi verdikleri eğittikleri falan yok zibidi oğlanları oyuncak gibi oynuyorlar köpekle bu yüzden hırçınlığı geçmiyor hayvanın. Sizde çocuklarla karşı karşıya getirmemeye çalışın bence hiç salmayın yani apartmana yola gezdirmek için kendiniz zaten tasmasıyla gezdirirsiniz.

Biz bahçeli evde oturuyoruz yanımız önümüz ardımız hep bahçeliydi … komşunun tatlış kir köpeği vardı ve aile hep çalışıyor . Şimdi çocuk demiyim de deccal diyim kaç kez uyardım ama sürekli o yavruma taş atıyorlardı ve kapısını açıp koşturuyorlardı o kadar uysaldı ki :(

Bir gün deccal çocuk yine açıp kapıyı uğraştı hayvanla, yavrumda elini ısırmadı sıyırdı aslında çünkü bıktı inanın benim gibi bıktı 😡😡😡

Ama suçlu köpek ve aile oldu çünkü kapıdan çıkmış falan biz o aileyle konuştuk geri çek bu şikayeti diye ama iş kamusallaşmıştı ceza komşumuza kaldı…. En ufak bir hamle bile yapsa köpeğiniz ki çok tontiş bir köpektir o siz suçlu olursunuz 🙁

Biz bahçeli evde oturuyoruz yanımız önümüz ardımız hep bahçeliydi … komşunun tatlış kir köpeği vardı ve aile hep çalışıyor . Şimdi çocuk demiyim de deccal diyim kaç kez uyardım ama sürekli o yavruma taş atıyorlardı ve kapısını açıp koşturuyorlardı o kadar uysaldı ki :KK43:

Bir gün deccal çocuk yine açıp kapıyı uğraştı hayvanla, yavrumda elini ısırmadı sıyırdı aslında çünkü bıktı inanın benim gibi bıktı 😡😡😡

Ama suçlu köpek ve aile oldu çünkü kapıdan çıkmış falan biz o aileyle konuştuk geri çek bu şikayeti diye ama iş kamusallaşmıştı ceza komşumuza kaldı…. En ufak bir hamle bile yapsa köpeğiniz ki çok tontiş bir köpektir o siz suçlu olursunuz 🙁
Bazı çocuklar cidden vicdansız büyüyor. Evet aileden de kaynaklı bir kötü huy yükleniyor çocuğa ama yinede bir merhamet olur çocuğun içinde. Benim aile akrabalar full kavga, şiddete meyilli insanlardı bunların arasında büyüdüm ben ama bir kez bile hayvana zarar vermek aklımın ucundan geçmedi. Ben maalesef çok şahit oluyorum sürekli kedi köpeği taşlayıp kovalayan çocuklara. Yapmayın çocuklar canları yanıyor desemde bana kahkahalar atıp kovalamaya devam ediyorlardı. İşte aile sokağa salıp doğurmak için doğurmuş olduğu çocuğuna '' ne yapıyor acaba benim çocuğum '' diye asla düşünmeden atıveriyor evladını görmüyor kötü yetiştiğini. Bundan zevk alıyorlar resmen çocuktan soğudum bu yüzden içinde hiç mi sevgi kırıntısı olmaz hayvanlara karşı anlamıyorum.

Back
X