Herkese tek tek cevap veremeyeceğim. Herhangi bir üzerine koşma olayı yok bunu nereden çıkardınız? Köpeğim gelmiş daire kapısının önünde sakin sakin oturup beni bekliyormuş. Normalde apartman kapısı kilitli olur bazı komşular tanıdığı için kapıyı açıp içeri alıyorlar. Çocuklarda sokakta oynuyormuş,içeriye apartmana gelince köpeği görmüşler. Olay bundan ibaret. Bu kadın bekar 1+1 evde üç çocuğuyla yaşadığı için ben bu güne kadar hep güzel ve sakin üslupla yaklaştım keza elimde görüyor ona rağmen sürekli bi hır gür. Daire kapısını açıyorum dik dik evimi gözetliyor. Erkek misafirleri geliyor beni görünce laf atıyorlar. Köpeği görüyorlar arkamızdan host host diyorlar. Böyle insanlar. Et görünce tasmasını zorladı onun da bu bağlama kısmı koptu. Ne bencilmisim ne kötüymüşüm dedim yorumları okudukça. Kadının hakaretleri yüzde yüz haklı herhalde.
Gördünüz mü siz köpeğinizi? Sizi arkada bırakıp kosmuş gitmiş hayvan ki yakalayamamışsınız,salına salına gidiyor olsa sizde yanında yurüyor olurdunuz.
Hayvan et görüp kaçmış elinizden işte,eti nerede gördü onuda anlamadım ayrıca.
Siz nasil bu kadar eminsiniz görmediğiniz şeye de şöyle olmuş böyle olmuş dediniz.
Köpeginiz koşarak gitti belki,yanlarından geçti korktular. Mişli muşlu konuşuyorsunuz ama görmediniz kopeğiniz oradan nasıl geçti. Sizi geride bırakmış zaten,demekki koşuyordu. Korkmuş olabilirler yani bu çok dogal. Herkes golden bu ya birşey yapmaz diyecek kadar anlamaz yani köpek cinslerinden.
Arkadaşımın akita inu cinsi köpeği var,büyük bir hayvan ama acayip uysal,koşma hoplama huyu falanda yok, hayvan asil sakin yemek yeriz,uzatmazsak sulanmaz bile benim çocuklar bayılıyor görünce sarılirlar falan. Sakin mizaçli yani benim 4 yaşındaki kuduruk oğluma bile sakin kalıyor , ama parkta sürekli havlayan,heyecanla üzerine yüruyen ve havlayan minik cinslerden sahipli bir köpege önce patisiyle iterek dur dedi kendince,sonra havlamaya devam edince kaşla göz arasında kafasını ağzına aldı ki zor kurtardı arkadaşım ufaklığı ağzından,yaralanmadı neyse ki hayvan ama anında müdahale olmasaydı yaralayabilirdi pekala. Ben mesela o köpeği bebek halinden beri biliyorum,acayip şaşırdım zira kedi görse yüzüne bakmaz,başka kopeklerin yanından geçer gider sakin sakin ,nasil ki insanın havalı burnu düşse yerden almaz dedigimiz halinin köpek versiyonu bir hayvandi bu ama damarına basınca kendi usulunce yaptı hamlesini ve inanin hayvanın sinirlendigini bile anlamadık o an. Tasması olmasaydı sonuçları daha ağır olurdu,sahibi yaninda olmasaydi yada.
Ayrıca siz kopeginizi de koruyup kollamış olmuyorsunuz bu durumda. O kadın yada bir başkası koşarak gelince kopeginiz ,vurabilir belki zarar verebilir,hayvana da yazık yani.