Kime aşık olup, kiminle ne yaşayacağımız kaderimiz mi?

asigenc

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
390
50
323
İnsan düşüncelerinden ve hislerinden kurtulmak istese de kurtulamıyor bazen. Tarzına, prensiplerine, hayata bakış açına hiç uymayan davranışlarda bulunabiliyor. Büyük lokma ye, büyük konuşma demiş atalarımız. Asla yapmam dediğin şeyleri de gün geliyor isteyerek yapıyorsun. Özellikle aşk konusunda. Lakin, durumu değiştirmek elinde olmuyor. Çünkü kalem yazdı, mürekkep kurudu. (Öyle diyor sevgili Peygamberimiz)

Ama ben fark ettim ki önce eline, yüzüne, gözüne sonra karakter ve ahlakına ve en en sonra da sadece davranışlarının kalitesine bakıyorum. Ve olaylar o kadar hızlı cereyan ediyor ki bu hızdan büyüleniyorum ve başım dönüyor. Ayrıca mutlu oluyorum. Tabii ilk zamanlar... Eğer karşı tarafta tık yoksa buyurun cenaze namazına. Artık başlasın uykusuz geceler...

Ve bu durum tekrarlanırsa sanki mutluluk ihtimali ortadan kalkıyor gibi insanın hayalleri tükeniyor. Nasıl bir şey çare olacak, nedir bunun ilacı... Kaderde bir dönüm noktası olsun da hemen rotayı çevireyim, engin huzura yelken açayım.

Ama madem ki belli kişiler hayatında rol oynuyor, uzun süre aklında kalbinde yer ediniyor, demek ki ondan öğreneceğin şeyler ve yaşayacağın tecrübeler vardır. Ama gel gör ki insan olayın içindeyken, dışından bakan biri kadar berrak göremiyor, düşünemiyor. Keşke tüm kötü duygu ve düşünceler beynimizi, kalbimizi sarmışken, bunları uyuşturabilecek bir sihir olsa.

Umarım kaderim bundan sonra bana, ileride hayrını görmeyeceğim, beni sıkıntılara sokacak, beni mutluluktan uzaklaştıracak hiç bir sevgiyi ve sevgiliyi karşıma çıkarmaz.

Bu konuyu bende düşünürüm zaman zaman ..
Ben hayatta tüm yaşadıklarımızın bir nedeni olduğunu düşünenlerdenim ..
Ama kader denilen şeyin sınırlarını çözemedim .

Bunu bende çok düşündüm. Kader çizgin bazen anlık değişebiliyor. Hayat ve yaşam şeklin verdiğin kararlar etkili oluyor.

Yaşayacağın şeyler varsa hiç bir güç sana engel olamıyor ve yaşıyorsun.

Aslında çok dua edip Allahtan yardım dilemek lazım. Çünkü yaşayacağın şeyler bazen senin sınavın. Mutlaka yaşayıp bir şeyler öğreniyorsun.

Bu konuyu bende düşünürüm zaman zaman ..
Ben hayatta tüm yaşadıklarımızın bir nedeni olduğunu düşünenlerdenim ..
Ama kader denilen şeyin sınırlarını çözemedim .

Kaderin sınırı olduğunu sanmıyorum ben.

Önceden geleceği öğrenmeyi çok isterdim ve bir süreden beri de rüyalarımda görüyorum. Ama bazen yaşayacaklarını bilmek insana iyi gelmiyor. Yaşamın sıkıcı bir hal alıyor

Allah'a sığınıyorum zaten ama yaşananlar çok ağır geliyor ve ben çok duygusal bir insanım. Olayları olduğundan büyük ve etkili görüyorum. Halbuki her gün bir çok insanın başına gelen şeyler.

Her yaşadığımız da kader değildir sonuçta irade denilen bir özelliğimiz var ..
Kaderin sınırı derken; hayatımızdaki hangi yaşadıklarımız kader hangileri sadece seçimlerimiz ..
Belkide hepsi bağlatılı ..
Ama şunu biliyorum ki bir durumu ne kadar zorlasan da olmuyorsa orada kader devreye giriyor demektir .

ben kader ajanları diye bir film izlemiştim.
o film aslında bize çok şey anlatıyor.

Eğer Allah bizim yaşayacağımız her şeyi kaderle bağlasaydı sınavın ne anlamı kalırdı değil mi

Kiminle evleneceğimiz alın yazımız ise o zaman dua edip dilekte bulunmak ve istemek hiçbir şeye etki etmez.

Bütün din alimleri aynı kanıda verdiğimiz kararlar hep dönüm noktası ama çok dua edip istedğimiz de ALlah onu nasip ediyor. Senin için hayırsız ise sen istersen verir ama o herşeyin en güzelini nasip etsin. Her zaman en hayırlısıni dilemek bazen de fikirleri özgür bıkarmak lazım.

Evet haklısın zorlamak yetmiyor her şeyde vardır bir hayır demeli insan. Belki de çok daha iyisinin gelebilmesi için kayışları biraz gevşetmek lazım

Kader senin yaşamın her anı.

Aşık olmak da senin engel olamadığın bir duygu ya...

iraden dışında...

aşk olmayı seçemiyorsun..

Seçemediğin bir duygudanda bazen kolay kolay vazgeçemiyorsun.

Düşününce mantıksız geliyor tabi. O zaman eli kolu bağlı oturmak ve beklemekten başka bir şey yapılamaz.

Ama istemek, hayal kurmak, çabalamak Allah katında çok değerli.

Evet haklısın zorlamak yetmiyor her şeyde vardır bir hayır demeli insan. Belki de çok daha iyisinin gelebilmesi için kayışları biraz gevşetmek lazım

Bunun için Nuaray SAYARIN BİR UYGULAMASI var.

Pembe bir karton alıyorsun istediğin bütün özellikleri kartona yazıyorsun.
Sana ne hissettirecek..
nerede karşılaşmak istiyorsun
...
Bunun gibi şeyler her gece okup düşünüp yoğunlaşıp dua ediyorsun. Ama kimseye söylemeyeeksin.
O yapmış ve eşi tam istediği gibi biriymiş. O çağırmış ve eşi gelmiş.

Çok güzel bir şey aslında..

Bir ara ben de bilmek isterdim ama artık istemiyorum.
SIKICI olmasından ziyade düşünsene kötü bir şey olacak -Allah korusun- bugün veya yarın ailenden birisine / sana bir şey olacak ya da ölecek, bunu bilsen nasıl yaşarsın?
Allah korusun.

Bu konuda Mavilim'e şöyle katılıyorum: Her şey belli olsaydı sınavın ne anlamı kalırdı?
Fakat şuna tam emin olamıyorum. Evleneceğimiz kişi galiba bizim seçimimiz değil.

Bu konuda Mavilim'e şöyle katılıyorum: Her şey belli olsaydı sınavın ne anlamı kalırdı?
Fakat şuna tam emin olamıyorum. Evleneceğimiz kişi galiba bizim seçimimiz değil.

Prenses hayatta herşey Allahin yazdıgi, Seninde ilerlediğin yol.

Evlilik te en büyük dönüm noktası. Bazı kullarına tek kişi tek yol yazmış. Yolunda sadece o var.
Bazılarının sınavi evlilik. Eş seçimi.
Bunu bilemeyiz. Allah ne ile intihan ediyor bunu bilemiyoruz.

Karşımıza çıkan adayların karşılıkli sınavı ilgi tarafta sınavda. Nasip ise oluyor.

Evet kaderde yazılan olur ama herşeyi yaptıktan sonra buda kadermiş diyemeyiz sonuçta biir irademiz var.Fakat ben şuna inanıyorum kaderinde yazılı olan kişiyle evleniyorsun Allah sana kimi yazmışsa o kişi.Sen aşık oluyorsun seviyorsun herşey güzel ama sonra bir bakıyorsun bütün büyü bozulu vermiş. İşste bunun anlamı o kişi senin için doğru kişi değil halbuki Allah'tan gerçekten samimiyetimizle istesek en güzelni verir bize bu şüphesiz.Ama şuna da katılıyorum yaşıyosun ve sana tecrübe oluyor bırdahakıne daha dikkatli oluyorsun

Evet bir de işin o boyutu var. İnsan değil bilmek düşünmek bile istemez

Bence bizim seçimimiz de olabilir. Şöyle ki Allah önceden bizim kimi isteyeceğimizi bilir ve bu kişi de bizim için hayırlı biridir ve Allah nasip eder.

Ya da bizim istediğimiz bize layık değildir veya biz ona. O zaman da ne kadar uğraşırsak uğraşalım Allah bu birleşmeyi istemediği için kavuşamayız.

Evet bizim irademiz var kuşkusuz. Ama irademizi yönlendiren veya önüne engeller çıkaran da Allahtır sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…