Kime aşık olup, kiminle ne yaşayacağımız kaderimiz mi?

tabiki o iş hayırsızsa engelleri çıkartır şer gibi görünür ama hayır vardır o ayrı mesele ama bi yerden sonra kişi iradesiyle hareket ediyor

Aşık olmak bir seçimdir.
Kafamızda büyütmeyi seçmezsek duygularımıza gayet de engel olabiliriz.

Mesela çoğu insan ilişkilerini bir döngü halinde yaşıyor. Kimisi sürekli platonik takılıyor, kimisi hep ulaşılmazı seçiyor, kimisi hep terk edilen oluyor, kimisi her zaman kendi terk edip gidiyor... Böyle kısırdöngülerde yaşayan öyle çok insan var ki dünyada, o yüzden bunlar üstünde irade, seçim, kişilik yapımız belirleyicidir.
Ama bunlara karşın bazı şeyler de var ki, insana yuhh dedirtiyor. Böyle tesadüf olamaz diyorsun.
Yani tek yönlü bakılacak bir durum değil bu. Harmanlanmış bir yapı. Hem kader hem seçimler ortak bir paydada buluşabiliyor bizim için.

Kader sana bir suru secenek sunar sen karar verirsin hangisi olduguna..allah irade vermis akil fikir vermis..

İnsan sevince aşırı olursa birde bu. Orda mantık yok oluyor.
Aşık olunca mantık işlemeyor. Tamamen farklı gözle bakıyorsun. Sağır ve kör olursun. Tamamen mantık insanı isen bile mantığın bile yanlış yaptığını kabul etmez :) yapacağını yaparsın...

Aşık olduktan sonraki süreçten bahsetmiyorum. Kendimizi o hale getirmeden evvelki süreçte buna mani olunabilir diyorum.
Yoksa aşık olunmuşsa geçmiş olsun derim.

Aşık olduktan sonraki süreçten bahsetmiyorum. Kendimizi o hale getirmeden evvelki süreçte buna mani olunabilir diyorum.
Yoksa aşık olunmuşsa geçmiş olsun derim.

:) mani olunması çok zooor.

Onda itici bir şey bulursan olabilir...

herkesin aşık tanımı faklıdır. Belki de aşık olma süresi ondaki gerçekliği görene kadardır.

Allah bazı kalpleri ısındırır bazı kalpler soğutur... aşık olduğun kişiye karşı

Bence aşkların çoğu ilk görüşte olandır. Zamanla olan sevgidir olsa olsa. O yüzden önceki süreç diye bir şey yok şeklinde düşünüyorum ben.

Bir de mesela insan ne kadar istemese de devamlı karşılaşıp aynı ortamda olmak var. Aynı okulda okursun, aynı yerde çalışırsın ya da aynı yollardan geçersin vs. Bu konuda mavilimYeşilim in dediği gibi zaten içinde meyil var bir de gördükçe yeniden yeniden aşık olabiliyorsun. Ta ki içinde epey yer edinene kadar.

Bence aşkların çoğu ilk görüşte olandır. Zamanla olan sevgidir olsa olsa. O yüzden önceki süreç diye bir şey yok şeklinde düşünüyorum ben.

Sana katılıyorum.

zor işler bunlar...
Allah böyle sınavlarla imtihan ederse olmaması gereken birine aşık olurda sürekli görmek zorunda kalırsan daha zor.

İçinde bir şeylerin bitmesi için çok zaman lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…