• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kime inanacağımı şaşırdım ?

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
iş hayatına yeni atılmanın verdiği tecrübesizlikle kafan karman çorman . ben dönem sonuna doğru başladım buraya .. benden önce insanlar arasında bir takım sorunlar yaşanmış .. çevremi anlamsızca inceliyorum sadece..
ilk geldiğimde bir kız samimi oldu hemen..olup biteni anlattı insanlar şöyle böyle .. şunları çektim bunları çektim .. kıza inandım güvendim ... üzüldüm haline yanında oldum .. ama diğerlerine baktığımda anlatıklarında mı galiba diğer insanların davranışları zaten iyi değildi ama iyicene kötü gözükmeye başladı .. iş veren hakkında kötü konuşmuydrdu iyidi yani .. ben de ilk tanıdığım günden beri iyi geldi ve iyi olduğunu düşünmek istiyorum

ama son zamanlarda aynı kişi patron hakkında tam tersi konuşmaya başladı ... şaşırdım ..ne yapcağımı şaşırdım .. hep dedikodu kaynayan bir ortam .. kapıdan biri çıkıyor tek bu kişi değil herkes birbiri hakkında konuşuyor.. kalakaldım ...

samimi olduğum kişi hakkında diğerleri güvenmemem gerektiğini söylüyor.. o başka bir şey söylüyür.. KİME İNANCAĞIMI ŞAŞIRDIM
geçen gün işveren çağırdı konuşmak için .. kimsenin dolduruşuna gelme .. ben sana güvendim .. taraf olma bertaraf olursun dedi .. artık tamamen işime bakmaya çalışıyorum ..ama her taraftan denilenler kafamı karıştırıyor.. işveren seneye herşeyin değişeceğini söyledi ... hem çalışma ortamı hem iş durumları .. beni sadece uyardı .. böyle bir ortamda kime inanmalıyım ki seneye devam edip etmeme konusunda kafam karıştı iyicene ..

iş hayatı çok fenamış .. daha anlatmadığım eksik kısımlar olabilir konuşma içinde gerekli açıklamaları yaparım

her iş ortamında dedikodu , rekabet vs. olur.. hiç takma ,kimseyle de fazla samimi olma bence.. sonuçta iş ortamı orası , hiç kimseyle bir olmak , taraf olmak zorunda değilsin.. işine yoğunlaş , başkaları hakkında yorum yapma derim ben..

Bence o arkadaşına bu konular hakkında konuşmak istemediğini söylemelisin.

İlk başta dedikodudan hoşlanmadığını belirtmeliydin. Kimsenin arasında geçen husumetler seni bağlamaz.

İşini yap geç. İlla iş arkadaşlarıyla samimi olunmalı, paylaşım yapılmalı diye bir kaide yok.

Hele ki böyle insanlarla. Patronunun dediği gibi taraf olma, bertaraf olursun..

her iş ortamında dedikodu , rekabet vs. olur.. hiç takma ,kimseyle de fazla samimi olma bence.. sonuçta iş ortamı orası , hiç kimseyle bir olmak , taraf olmak zorunda değilsin.. işine yoğunlaş , başkaları hakkında yorum yapma derim ben..

patron da iyi niyetli olduğumu bu yüzden uyarmak istedi geçenlerde .. tecrübesiz olduğumu o da anladı sanırım ...
fena dolduruşa geldim sanırım
patronun istediği bir görev vardı toplantıya katılamamıştım .. bana başka biriyle geldi konu ... ama kendi şikayetleri ile geldi istenen görev öylemiş böylemiş .. e bende şiştim tabi .. patrona görev konusunda yapılmasını biraz zor olduğu konusunda yakınmıştım .. olumsuz oldu ..
tecrübe oldu benim için de ... herkes birbiri hakkında o kadar yorum yapıyor ki bu ortamda anlatamam ve bende ilk kez iş ortamında olduğum için oltaya takılmış oldum ki patronum anladı durumu beni uyardı ama çok üzüldüm

iş hayatı herkes konuşur yüze gülerler dedikoduyu yaparlar sakın dedikodu yapma o ortamda bulunmak zorundaysan konuşma sadece dinle zaten bı sure sonra senın yanında dedikodu yapmazlar

eğer sende konuşursan bil ki bütün işyeri ne dediğini duyar.

gerek yok.bende yenıyım işte ve herkes dedikodu dedikodu of.

nasıl oluyor da herşeyi patron duyabiliyor ki .. kuşları mı var yoksa özel ..kimseye güvenmemek lazm belki o kötü konuşanlar mı ki asıl kuşlar

bence de canım. sen patronunu dinle. allah'a şükür benim çalıştığım bölümde tek bayan benim de öyle dedikodu gibi bir durum olmuyor

ben de her sene iş ortamını değiştiren biri olarak sana kimseyle patronlar hakkında vs. konuşmamanı tavsiye ederim. ben de 1.5 ay önce yeni işime başladım. üniversitede çalışıyorum. bütün gün 2 laf edemiyorum kimseyle. arkadaş ortamı var ama beni aralarına almıyorlar pek. gruplaşmalar var. dedikodu var. bir laf söylesem anında hocaların kulağına gidecek. en iyisi susup işimi yapmak.. kimseye kolay kolay güvenme. herkes birbirinin kuyusunu kazıyor iş hayatında.

haryerde var bacım o ben bir otobüs firmasında halkla ilişkiler müdürüydüm 4 yıl çalıştım dedikodununun biri binpara kulaklarını tıka haaa öylemi de geç benim hayat felsefem gelen ağam giden paşam boşverrrrrr

Çoğu iş yerinde benzer durumlar oluyor malesef.. Senin yapman gereken; bu insan sana gelip geçmiş olayları

anlatmaya başladığında ilgilenmediğini belirtip dinlemek istemediğini söylemen.. Emin ol bu karakterdeki çoğu insan yanına gelip

kötülediği insana , senin ağzından çıkmamış bişeyi de sen söylemişsin gibi gider anlatır. Özellikle patronun hakkında tek kelime bile

etmemelisin.

Hatta senin yerinde olsam sadece slm alıp verirdim o kişiyle samimi gibi gözükmek istemezdim açıkcası. Hani arkadaşını söyle sana

kim olduğunu söyliyeyim sözü vardır ya sende bu insanla oturup konuştuğun takdirde dışarıdan öyle bi izlenim verirsin.

İşini seviyosan sadece işine yoğunlaş, işyerinden çıktıktan sonra bu tarz şeylere takılma bence. Adı üstünde iş arkadaşların onlar ve

samimi olmak zorunda değilsin. Bu işten pes edip başka bi işe girsen de emin ol orda da bi tane arabozucu çıkma ihtimali çok fazla.

Kendi ayakların üzerinde duran bi birey olmak istiyosan ki herkes ister bu tarz insanları duyma. Yararı olmaz ama zararı çok olur.

senin yaşadığın benzer bir durumu da ben yaşadım ve hala da yaşıyorum. 2 yıldır aynı firmada çalışıyorum ve çok çok güvendiğim insanmış meğer beni yanılgılara düşüren. kimseye güvenmeden de olmuyor mutlaka birileriyle birşeyler paylaşman gerekiyor ama iş ortamı bu herkes bencil .. 2 yıldır çlaışıyorum ama sanarsın 10 yıldır burdayım o kadar boğuldum yani. bu biraz da bizim ilk işlerimiz olduğundan kaynaklanıyor çok fazla takıyoruz ve herşey güzel gitsin istiyoruz ama maalesef ki bu imkansız.. :(

Son düzenleme:
İş hayatında kımseye guvenmeyın biri size bişey anlatıyoken sadece dınleyın yorum yapmayın kimseyede kimseyi konusmayın kötülemeyin bi durum olursa x demisti olur kabak sizin basınıza patlar kımseyı takmayın ısınızle ılgılenın sız :8:

kimseye inanma, kimse hakkındada iyi veya kötü yorum yapma.... biraz zaman geçtikçe insanları daha iyi tanımaya başlarsın hem patronunda demiş zaten yapman gerekeni ; taraf olma bertaraf olursun ,diye... bence durumu çok güzel özetlemiş, kimsenin dolduruşuna gelme, sadece işini yap

yorumlarınız için teşekkür ederim hanımlar .. benim için iyi tecrübe oldu .. bu arada patron iyimiş mi ki beni çekmiş konuşmuş .. her patron bunu yapar mı ki ..

Her yerde olur böyle durumlar.
Benim yapım çok hassas olduğu için pek kaldıramıyorum bu tür durumları.
Politik olamıyorum.

Sen becerebiliyorsan sadece dinle, asla yorumda bulunma, herkesle bir mesafen olsun.
O çizgiyi geçmelerine müsade etme.
He de geç yani kısaca.

Back
X