Kimliğimi, benliğimi, öz saygımı yitirdim artık ...

Ne olursa olsun arkanda duran bir eş çok önemli. Seni savunacak, koruyacak, destek olacak. Benim eşim kendi ailesiyle kötü olma pahasına hep savunur beni. İnan bu çok önemli bişey.
Yazık ki eşin seni sahiplenememiş daha. Zaten zor bir hayatın olmuş. Hala devam ediyor zorluklar. İnşallah bi gün feraha kavuşursun

Eşinizle neden problem yaşadığınızı anlayamadım, aileler karşı karşıya geldi ve beni ateşe attı demişsiniz ama ne sebeple ve nasıl? Belki anlatırsanız faydalı olabilir.
KPSS'yi ihmal etmeyin, sağlıkçılar çok rahat atanıyorlar öyle yüksek puanlara da gerek yok. Psikolojik destek almanız gerektiği konusundaki görüşlere katılıyorum, inşallah her şey yoluna girer.

yaseminA kız varya seni ne olmayasın burayada yetişiyon kız vajileri halediyon birde diğer kızlara yardım helal sana bacımm :)

Ben anlamadim esiniz sizi neye kime nasil atese atti esiniz sizin dusmaninizmiki sizin karsinizda yer alsin ?

su sekılde, aılemın bana tavırlarına sahıt oldu ozellıkle annemın mesela onu arayıp benden ayrılmasını soyluyormus ben cok fenaymısım sonra bana gelıp dyor kı sen bnm sevgılımı evımden kovarsan bende bunu yapaım anne degıl ev arkadası sankı, emre bana bır ıkı kere senın annen cok fna bır ınsan benımlede ugrasır ben sessız kalmak zorundayım dedı ve kendı aılesıne aman o taraf cok ıyıler demıs benmı kotyum yanı mesela emre babaı cagırmak ıstemedı kavga cıkar sımdı bıtek annen gelsın dedı sonra annem esımı arayıp babasınıda cagırlaım dedı ama oglum senı ezgı dolduruyordur bılırum babası ıyı adamdır dedı emrede haklısın teyze tanımayınca ınsan cekınıo dedı nıe haklsın dıyorsun benmı doldurdum dedım guluyo , senden yana olursa bende kotu olurum ezgı bırtek ıkımız nası savasacaz ıkı aıleyle dıo yanı emre ne yıy cocuk desınler dıye yalakalık yapıo onların emre cok ıyı demelerı gerekıo herke emreyı sesın ıyı desın, banada kabullenmem ıcın baskı yapıyor, mesela evımı ben kurmama ragmen esmın aılesı koylerıne bız yptık demıs sırf aklanmak ıcın, esıme sordugumda aılemın serefı var oyle demek zorunda dedı yanı kullanılıyorum cnm ... herkes bana ıstedıgını yaparmıs ben sıneye cekecekmısım ben kucuk gelınmısım, ılk gelınlerı bıle bana hakaret ettıgınde esım o kızdan tarafa oluor, yalaka ıste basıretsız korkak bır ınsan kendı basına fıkrı tavrı yok,

haklısın karısıt bıraz belkı zaten konu cok uzun herseyı anlatmak zor, mesela ben unıdeyken annem bosanınca yanıma geldı v tuttuk eve gelen arkadaslarıma ezı yuzunden bosandım cok namussuzdu eve gelmedı sırf kızımı okutayım arkasında durayım dıye demıs, bu nrmalmı bunu nıye yapıor? benı ezdıgı zaman ona hak verılsın dıye aa nebıcım anne denmesın ezgı hakedıo densın, benım kaldıgım yurtsahıbıne ben okuldayken cay ıcmeye gıdıyormus tum arrkadaslarıma rezıl oldum yanıor annen dıye dalga gectıler bunu anneme deyınce sen kımsın lan bnm hayatıma karısacak senın bnm g.tumden cıkan b.ksun dedı bana, al da bas et sımdı boyle bır ınsanla
,esımın aılesı hakaretını yapar sen bana bunu dedın ara benı derım, bız oyle demedık bız ıyı olmak ıstıyoruz ama sen soyle yapıorsun boyle yapıorsun dıorlar ne ypamısım anlat dıorum gozle gorunen bıey yok dıorlar ya boyle konusarak anlasılamıor kı herkes senaryosunu uydurup cekılıo konusmakla hallolmuo

Ailesine gercegi soylememesi kotu degilki sen istermisin evlendigin adamin ailesinin tum yasadiklarinixi bilmesini
Belki istemezler diye dusundu
Ailene karsi ise ne diyecek esin sahit olmamis sessiz kalabilirdi arayi tutmaya calismis gibi geldi bana

Esinin ailesine on yargilimisin acaba kendi annen madem boyle gorusme
Ama esinin ailesini neden istemiyosun yine anlamadim
Ne kadar oldu evleneli

Esinin ailesine on yargilimisin acaba kendi annen madem boyle gorusme
Ama esinin ailesini neden istemiyosun yine anlamadim
Ne kadar oldu evleneli
su sekılde,esıme ezgı aılesıyle neden gorusmuyor dedıgınde emre bana yapılanı anlatmaıs oyuzden tabı evlat olarak dırek ben suclanıyorum toplum bakıs acısı bır ıkı kere anlatmak ıstedım emre engel oldu duyarlarsa bız boyle bır annenın kızını ıstemeyız derler dedı tamam dedım benım zararıma olur,aonra abısı var , asla yuzume bakıp muhatap olmaz nıe dıyorum huyu oyle dıorlar, abısının esı benımle aynı yasta ama bana abla ddedırtıyor ben senden once geldım bu eve dıyor, kaynananla kayın babanla veya abıyle konusacagım bırsey olcagı zaman dırek muhatap olamazmısım once eltıye soyleyecekmısım o ıletırmıs bu sekılde yanı coban koyun sıstemı var bende tepkı verdım oyuzden kabul edılmedım, bı anda bana kusuyorlar noldu dıorum ters baktın duz baktın yahu yapmadım yorgunum belkı , sonra koye bı gıdıyorum kusmelerının sebebı olarak yasanmamıs konular anlatıyorlar, emrede bunları bılıyor dedım neden arkamda olmuorsun, onlar bızım buyuklerımız onlar ne derse o olur eger hak ararsak ıstedıklerını yaparlar bıze bızde boyle dıyor, eltıme bıle yalakalık yapıor eltım bnı dugun gunumde aglattı esımın umrunda olmadı gıt yuzunu yıka dedı sadece, onmlı olan haklı degıl bunlarda onemlı olan rutbe bunlar mudur bız elemanız yanı,

korkuyorum tek başıma nolucak diye : anlattıklarına göre şimdiye kadar zaten yalnızmışsın.
ailemi haklı çıkarıcam , başaramadı diyecekler : senin başarılarını takdir ettiler mi ki şimdiye kadar? onlar da boşanmadılar mı?
yarın bir gün aşık olursam rahat vermezler : hayatına müdahale etmeleri için ortam yaratmaya devam edersen evet...

...
neyse arkadaşım kafan karmakarışık belli, herhangi bir adım atmadan önce mutlaka psikoloğa git bence...

cnm bnm kendı aılesına anlatmasın tamam ama ezdırmesın de demı bnm paramla ev yapıpta aılem yaptı demsın acıklaması olarakta bızım bı serefıımız var demesın, demı kendı evıne gıderken bıle eltıme yalakalık etmesın eltım goz gore gore bna bı hkaret ettıgınde nedıorsun sen bıle dememe musade etmıor sen sus dıor, boyle aıle mı olur allh askına, abısı karısın herkese ezdırmıyor ama bnmkı bnı herkese ezdırıor, abısı karısı haksız bıle olsa korur ama basbasa kaldklarında karısınıda uyarır ama bn haklıda olsam susucam, evınde ne gordunde bızı begenemeıo dıorlar evlendık sahıp cıktık dua et dıorlar anladınmı cnm bn o eve cok kovulupta yınede gıttım eltımın tavrlarına ragmen ısıtyor dıye yalakalık yaptım, sonuc olarak ezgı ıyı davrandı aferın olmadı eltısı sahıp cıkıor ablalık yapıor oldu, cnm ıstenmedınmı bı evde agzınla kus tutsan baskası tuttru agzına verdı oluo anladınmı kendın tutmus olmuorsun

Geçmişinize bir sünger çekmenizin artık zamanı gelmiş de geçiyor. Çocukken onu yaptılar bunu dediler.. bunu artık bir kenara bırakın olan olmuş bitmiş artık geçmiş için yapacak bişey yok.geleceğinizi düzeltmenin zamanı gelmiş..Birkere annenizi evliliğinizden ve iç ilişkilerinizden uzak tutun.Eşinizlede annenizi karşı karşıya getirmeyin. Siz annenizi sevmiyorsunuz istediğinizi söylüyorsunuz aynı şeyi eşinizden de bekliyorsunuz ama o yapsa saygısızlık olur sonuçta sizin annenizi yada bananızı herkeze kötülemek zorunda değil bir orta yolu bulmaya çalışıyor demekki..Annenizle anlaşamıyorsanız mümkün olduğnuzca uzak durun o zaman.. karışmayın görüşmeyin görüştüğünüzde yaptığı yorumlara ses çıkarmayın önemsemeyin..
Bencede ruh haliniz iyi değil..Lisede görüşemedğiniz psikoloğun bir önemi yok, Şu anda evli barklı, çalışan bir bireysiniz kendi kararınızı kendiniz verip kendiniz için iyi olanı düşünmeli ve yapmalısınız .Kimse size psikoloğa gidiyorsunuz diye deli demez. kaldıkı ki kimseye söylemek zorundada değilsiniz. Ama kalkıp annenize babanıza sizin yüzünüzden psikoloğlara bile gidiyorum derseniz. Onlarda cevap verir ve asabınız bozulur tabi.
Boşanmak bi çözüm olabilir tabiki ama siz öncelikle kendinizi bi yoluna koyun bakalım sonra evliliğiniz yoluna girmezse bi çözüm düşünürsünüzzz..

Yaşadıklarınız çok üzücü ama Ezgi, ben eşinizin yanlış yaptığını düşünmüyorum. Sizi korumaya çalışıyor demek ki ailesine karşı, bir de bilirsiniz ailelere her şey anlatılmaz, sadece iyiler anlatılır, yaşlı insanlardır, takarlar, belki sizi istemezler ya da hak etmediğiniz bir tavır geliştirebilirler diye düşünmüş olabilir. Bu sebeplerden hangisi olursa olsun bence gayet iyiniyetli bir tavır. Her şeyinizi ailesine anlatsa daha çok üzülmez miydiniz? Sizin ailenizle de iyi geçinmek istiyor işte daha ne, muhtemelen anneniz sizin anneniz sizinle iyi olur ne de olsa diye düşünüp kendini de arada iyi etmek istiyordur. Her durumda anlaşılır ve gayet iyiniyetli gibi geldi bana.

Tabii "herkes bana istediğini yapabilir" dediğiniz kısma kadar, orada eşinizin haklılığı bitiyor. Ailesi size hakaret mi ediyor? Peki ya kendisi? Aranız, iletişiminiz nasıl hem şimdi hem de genel olarak?

haklısın, belkıde ben fazla korkagım kendıme bırsey dedırtmeyeyım dıye ıııce dıbe yuruyorum sonrada ısyan edıyorum ,

aılesı hakaret edıor emre yokken baska emre varken farklı artık emreyıde takmaz oldular o korkak oldugundan onun yanındada mesela yemek yenecek ya masaya oturdugumda rahatsız olunuyor , tv ızlenırken yanlarına gıdemıorum gıttıgımde hepsı surat asıor laf sokuor , eltım carparak yuruyor veya ters ters bakıor kımse ne yapıorsun demıor ben carpmadan yuruyemıormusun dedıgımde herkes ters bkıor bana emre susup kalıor korkuor bn cevap vermıorum ortm yumusasın dıe ıkı tatlı sohbet acmaya calısıorum hemen odayı terkedıorlar bırı mutfaga bırı balkona gıdıor ıstenmıorum cnm emred e sen yalnıs anlıorsun huyları oyle sen susacaksın onlar buyuumuz ben haklıyım ama dıyorum haklı olman farketmez sonucta onlar buyuk cnm ıstedıgını yapar sankı evlendırmısler de b ıse yaramıslar gıbı nıye yalakalık yapayım ben onlara? eltım fılan yarım aklıyla bana ablalık yapacak adamm degıl takı dugunumde kımsenın benı takmaması artık bardagı tasırdı, emre bana bır ıkı kere aslında senle evlenmezdım sonucta aılem ıstemedı ama yalnız oldugundan acdım dedı, yanı zaten evlenmıs olması ve aılesının goz yumması banaılutuf gerısı hakedıorum ben, sesımı cıkaramam,

işlerın yolunda gitmemsini bana baglıyorsun yani,anladım.

işlerın yolunda gitmemsini bana baglıyorsun yani,anladım.

Canım herşeyin yolunda gitmemesini tabiki sana bağlamıyorum. Hayatta her zaman her şey yolunda gitmez,Ama sen herşeyin ve herkezin sana karşı olduğunu düşünüyorsun,Anen baban, kardeşin, eşin, eltin,kaynın ,kaynanan ,kayın pederin .herkez sana karşı diyorsun. Bu durumda olaylara bakış açını değiştirmen gerektiğini düşünüyorum sadece yani herkez mükemmel olmayabilir ama herkezi kabullenip idare edeceksin hayat böyle..Sadece bu olumsuzluklarla başa çıkamadığını düşünüyorum...

haklısın, belkıde ben fazla korkagım kendıme bırsey dedırtmeyeyım dıye ıııce dıbe yuruyorum sonrada ısyan edıyorum ,

eşinin, ailesinin ve kendi ailenin yaptıklarını şimdilik bir yana bırak. beyninde çatışıp durmak hiç bir şey çözmez. önce kendi düşünce yapını sağlıklı bir temele oturt, sonra diğer insanları değerlendirirsin. yanlış anlama sakın hatalısın falan demiyorum, sadece olaylar çok ağır gelmiş, nerede durman veya hareket etmen gerektiğini, hayattan ne beklediğini bilmiyor gibisin. sakin değilsin, olamıyorsun. düşüncelerin dinginleştikçe ne yapman gerektiğini de çözeceksin.

cok haklsın ,ancak ben bırde soylede dusundum sen nedersın, aılesının arkasında olmadıgı bır ınsan hıcbıryerde tutunamıor mesela bnm annemde aılesını arkasına alıp babamla evlenmıs sonra bosandılar hemde en cırkın bır bıcımde, annemın ablasıda bosandı ve aılesıyle gorusmuordu, ve dayım ıntıhar etmıs cunku aılesı ıle ılgılı problemlerden, sımdı boyle bır urumda ornek almıorum ama aılesının arkasında olmadıgı bırde bıcakladıgı bır ınsanı herkes ezer hayat bırazda bu acıdan boyle .... ama aılen herkes arkanda olsun, herkese herseyı yapma hakkın vardır susturursunda bırazda bu acıdan boyle... benım adam akıllı bı aılem olsa kımse bana ıkıncı sınıf ınsan muamelesı yapamazdı hele hele gozumun ıcıne baka baka yalanlar soyleyemezdı cekınırdı,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…