eşinin, ailesinin ve kendi ailenin yaptıklarını şimdilik bir yana bırak. beyninde çatışıp durmak hiç bir şey çözmez. önce kendi düşünce yapını sağlıklı bir temele oturt, sonra diğer insanları değerlendirirsin. yanlış anlama sakın hatalısın falan demiyorum, sadece olaylar çok ağır gelmiş, nerede durman veya hareket etmen gerektiğini, hayattan ne beklediğini bilmiyor gibisin. sakin değilsin, olamıyorsun. düşüncelerin dinginleştikçe ne yapman gerektiğini de çözeceksin.
malesef ozelden mesaj atamıorum henuz yenı uyeyım.
Ezgi bence senin kafan çok karışık canım..Burda kimsenin kimseye yuvanı boz diyerek bir vebal alacağını sanmam..Sen önce kafanı topla..Kimin ne diyeceğini düşünme lütfen böyle düşünürsen inanki mutlu olamazsın..Ne demişler ÇARESİZSENİZ ÇARE"SİZSİNİZ"..Aklını başına topla benim hayat hikayemi bilsen ağzın açıkta kalır ve ben ne yaşamışımki dersin..Bunun için sana özelden yazmıştım...Ama kendni nasıl mutlu hissedeceksen öyle yaşa...
Annenle babanın psikolojisi iyi değilmiş.Sana tutumları da yanlışmış dolayısıyla.
Bu yüzden ruhsal açıdan çok sağlıklı bir yetişme dönemin olmamış.
Şimdi de hayata ve insanlara negatif baktığını düşündüm açıkçası.
Bu senin suçun değil.Aynı tavırla karşılaşmak korkusuyla gereksiz bir duvar örüyor olabilirsin.
Yani durup dururken eltinin sana omuz atması filan olacak şey değil.Bunlar sebepsiz olmaz.
Elinde olmadan ters bir etki yaratıyor olabilirsin.
Bence de mutlaka psikoloğa git,böylece hayata bakışın değişir.
Ben de annenle pek görüşme diyeceğim maalesef.
Annenle görüşmek sana zarar veriyor ki zaten annen normal bir anne değil.
Vicdanın elvermiyorsa,bayramda kandilde,özel günlerde arayıp hatırını sorarsın,detaya inmeden kapatırsın.
Ailenle geçmiş sorunlarını eşine anlatma ve eşinle tartışırken onlarla kıyas yapma derim.
Eşin çok kötü biri gibi gelmedi sanki...Acaba haksızlık mı ediyorsun ?
Belki psikoloğa gidince eşini daha rahat değerlendirirsin.
O zamana kadar doğum kontrolüne dikkat etmeni öneririm.
Şunu da unutma ki boşanmak dünyanın sonu değil.Ama şu halinle boşanırsan tekrardan denize düşüp yılana sarılma riskin var.
Önce psikolojik ve maddi açıdan(kariyer) kendini sağlama alman daha yerinde olur.
Acaba hayatına giren çıkan herkesin bukadar kötü olması tesadüf mü ? yoksa senin kendinin de göremediği hataların olabilir mi çevrendekilere karşı ?
kendi ailen kötü, eşinin ailesi kötü, eşin kötü... karmaşık geldi bana...
işte bnm bu bakıs acısına tepkılerım cnm, yalnızsan uzerıne oynanr, nasılsa sana ınanmaz lar nasılsa yalnız kalırsın, mecbur bırakma taktıgı cnm mecbur oldugunu hısset kı koyunlaş...
Acaba hayatına giren çıkan herkesin bukadar kötü olması tesadüf mü ? yoksa senin kendinin de göremediği hataların olabilir mi çevrendekilere karşı ?
kendi ailen kötü, eşinin ailesi kötü, eşin kötü... karmaşık geldi bana...
asla, ben hiçbir kadının bu derece mecbur olacağına inanmıyorum, bi erkek tek başına zor yaşar ama bi kadın tek başına çok ala da başı dik yaşar...yaşayabilir...hem ne geçecek ellerine mecbur olsan ne olmasan ne illa ki bir gün gelecek olmayacaksın bunu bilmiyorlar mı.
ama şu da var ne gibi bi çıkarları olacak ki seni yanlız bırakınca ne geçecek ellerine? mesela ben şu cümleden bile bencillik sezdim ; annem sevgilisiyle yaşamaya başladı onu bu evde istemiyorum dedim, antalyaya gittim sevgilimle ev tuttuk. bu ne perhiz ne lahana turşusu; sen kadınsan o da kadın ? sen yanlız yapamazdım demişsin, o da yapamıyordu belki ? olaylara herzaman kendi tarafımızdan bakarsak asla çözemeyiz...
Bence sen bosandiktan sonra hatta sezon bittokten sonra kimsenin seni tanimiyacagi bi yere tasin. Psikologa git tum olumsuzluklardan kurtul kisi yalniz gecir guc topla. Kendine guvenin yerine geldikten sonra karsilarina cikar yuzlesirsin.ama kin tutma o senimiyilesmeye koymaz.yalnizliktan korkuyorsan kucuk bir yere tasin.buyuk sehirin aksine boyle yerler de insanlar bir birini korur kollar.ama bir az dedikodusu da bol olur.buna sen karar ver.madem para kazaniyorsun olumsuzluklardan kurtul daha gencsin sana deger verenmbiriyle yine aile kurursun ilerde.
çok üzücü olaylar yaşamışsın ailen seni hep dışlamıış eşinle ve ailesiyle de sorunların varmış yaşadıkların dolayı psikoljin iyi değildir herşeyden önce bir uzmana git yardım al canım ruh halini düzeltirsen daha sağlıklı düşünebilirsin
seninle nerdeyse aynı şeyler gelmiş başımıza..
allah böyle aileleri bildiği gibi yapsın vicdansızlar.
ben şahsen şöyle yapıyorum çalışıyorum kenara para atıyorum biraz param olduktan sonra çekip gidicem hepsini de çıkarıcam hayatımdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?