Benim cüzdanım calinmisti haliyle icindeki herşey ve kimlik gitti. Gittim yenisini çıkarttim sene 2014tu sanırım hala başıma bişey gelmedi
Gazeteye ilan vermek iyi olurmuş eşim öyle diyor
Sorun Olur diye biliyorum.
Internetten bakabilirsiniz. Çok örnek var.
Bir yerde okumuştum. Kimliğini kaybedenler şunları yapsın falan yazıyordu. Sanırım vergi dairesindemi öyle bir yerde adıma şirket kurulamaz şerhi koydurtun. Adınıza telefon hattı varmı sık sık kontrol edin şeklinde bazı öneriler vardı.
Ayyy gecmis olsun dicem gecmis
Aslinda pimpirikli de degilim. Aksam babama soyledim butun negatif ihtimalleri tek tek sayinca benim kafa gitti
Bi an kendimi kolumda kelepcelerle polis merkezinde hissettim babam konusurken
İcim rahatladi, cok tesekkurler :)
İşte tam emin değilim ama kafanız rahat etsin istiyorsanız verin ilan gitsinEskiden veriliyormus da simdi hala devam ediyo mu o sistem ? Acaba istege bagli mi ?
Oyleyse onu da yapayim. İcime dert oldu gece gece :)
Cok tesekkurler
İyi geceler
Kimligimi kaybetmisim sanirim disarda dusurdum. Evin altini ustune getirdim yok biraz da panik oldum. Kotu niyetli insanlarin eline gecerse diye. Yarin ilk isim yenisi icin nufus mudurlugune gitmek olacak
Yenisini cikarinca eskisi hukumsuz oluyor degil mi ? T.c , seri no, kayit her sey orda eskisi yine de sorun olmaz mi ?
Kizlar basina gelen var mi ? Gece gece icim icimi yiyor
Öncelikle geçmiş olsun! Her turlu kötü niyet durumlarına karşılık, önce karakola gidip tutanak tutturuyorsunuz, sonra bir gazeteye kayıp ilanı veriyorsunuz. Sonra da kimliğinizi çıkartırsınız.
benim bi enisdem var en az 4 defa kaybetmisdir adamda bi ara aliskanlik olmusdu ya kaybedip kaybedip tekrardan cikariyodu hala basina bi olay gelmedi tuafff
Cok tesekkur ederim hepsini yapacagim yoksa icim rahat etmeyecek
Evet çok net hatırlıyorum.Ciddi misiniz ?
İnternetten baktim da sadece nasil degistirilir vs anlatmislar. Serhi ilk kez duyuyorum. Bi arastirayim.
Tesekkurler
Ben unutkan olunca; cüzdanımı 3 kez kaybedip; 3 kez yeniden kimlik çıkarttım..
Bir sıkıntıda yaşamadım. Çünkü seri no değişiyor zaten.
Boşuna endişelenmeyin eskisi hükümsüz sayılır artık.
Evet çok net hatırlıyorum.
Elbette sizi korkutmak istemem ama haberlerde gazetelerde defalarca gördük, çok sorun yaşayanlar var bu kimlik kayıp vakalarında. Araştırıp önlem almak lazım.
Mesela geçenlerde okumuştum. Adam kimliği kaybediyor. Kimlikte kötü niyetli bir şahsın eline geçiyor. Bu şahıs bulduğu kimliğin sahibinin adına kayıtlı telefon numarasınıda buluyor bir şekilde. Sonra bir telefon bayisine gidiyor kimliği gösteriyor ve hattım kırıldı diye yeni bir hat alıyor, yani adamın telefon hattında ele geçirmiş oluyor. Bu şekilde adamın başına gelmedik kalmıyor.
Bu yüzden iyi bir araştırın derim.
Tabiki panik yapmayın. Sizi boş yere korkutmak istemem. Sadece önlem almak iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?