canım valla daha nişanlılıkta başlıyorsa sana birkez daha düşün derim.
nişanlılık döneminde bende yaşadım sorun. bu düğün olmayacak diye sçyleyip durdu kayınvalidem.
erkekler nişanlılık döneminde daha farklı davranabiliyorlar evlenince bir anda o ailenin içine girmeni istiyorlar.benimkide uzakta ama çok bişey farketmiyor. yakınımda olsaydı zaten bu evliliği yürütemezdim.
ama yinede huzurun kaçıyor yani. evlenince değişmiyor ne yazıkki daha kötü oluyor.
kaynana mağdurlarından biride benim,nişanlanmadan önce herkese gelin kızım diye söyledi,oğluna alamıcak diye ödü patladı,nişan yaptık burnunu sokmadığı konu kalmadı,evlendik ayırmak için elinden geleni yaptı ki başardı da,sayesinde 21 yaşında boşanmış bi kadın olarak hayata devam etmek zorunda kaldımmafoldumben,ama hayat bu işte rüzgar tersine esmeye başladı,eşim yalvar yakar peşimde şimdi,kimsenin haberi yok görüştüğümüzden,duyduğunda inme inecek benim ex kaynanayaeşimle severken ayrılmak çok koydu bize,çocukluğumuza cahilliğimize verdik geçmişi,şimdi sıkıyosa ayırsın bakalımkötükedihüso
Nişanlım da allaha şükür herşeyin farkında... nişanlımın teyzeleri anannesi bile artık ''kaynana''mın yaptıklarına hiçbir anlam veremiyorlar... en son anneler gününü kutladım mesaj çekerek (çünkü hiçbir sohbetimiz yok) 2 gün sonra nişanlımın telefonuna doğru zamanda doğru insanla hep beraber mutlu olalım o kızı bırak diye mesaj çekmiş şeytan diyor ara ne istiyorsun benden diye sor... evlenince ne olur tahmin bile edemiyorum çünkü sağı solu hiç belli değil... tek desteğim nişanlım ondan başka hiçbişiy de umrumda değil aslında ama hiçbir şekilde beni tanımayan tanımak istemeyen insanların benim hakkımda kendi aralarında kulis yapıp kendi kendilerini kurup nişanlıma saldırmalarını hazmedemiyorum...
seven çiftlerin üzerine daha çok gidiyorlar emin olun,kimsenin dediğine kulak asmayın,kaynananıza karşı tavrnızı koruyun,ben yapamadım en başta,kendi annemden ayırmadım onu,ne oldu anlamadı insanlıktan,ben eşimi çok sevdim kimse alamadı yerini 4 yıl boyunca,öfkem vardı,yalnız bırakıldım,başkasıyla denedim,yerini tutmadı,hayalimde hep onun yüzü hep onun sıcaklığı vardı,bize hiç acımadılar,bende acımıcam bundan sonra,seviyorsan pes etme hiç,çek kapını btün herşey dışarda kalsın canım....
nişanlında senin yanındaysa iç onu takma canım huzurunuzu kaçırma. evlenincede uzakta bile olsa uzur kaçırmaya çalışacaktır vazgeçmez bundan. sen eşine ve ailene sahip çık ve mesefane koru. benimde kaynanam ilk tanıştığımızda eşime mesaj çekmişti. o kız seni benim kadar sevemez diye. kıskanıyorlar heralde diyorum ben artık. işte bu durum olgunlaşamama. olgun bir anne çocuğunun mutluluğunu ister çünkü.
Arkadaşlar size birşey soracağım eşimle beraber memleketimizden uzakta öğretmenlik yapıyoruz,ikimizinde memleketi aynı.ne zaman gitsek onun ailesi yüzünden tartışırız veya ben sinirleri bozulmuş bir şekilde geri dönerim.gelecek hafta tayin isteme durumumuz var sizce yazayım mı memleketimi? ne dersiniz.Aslında orayı çok seviyorum ve kendi ailemde orda ama eşimin ailesinden korkuyorum.çok beklentileri var gelin,işimizi görün bazen para ve en çokta kaynananın çenesi.ne yapayım sizce nolur yardım edin bi akıl verinn
Kaynanamdan öyle bir çektim ki hemde...
Nişanlıyken canım cicim evlendik ertesi gün başladı gerçek yüzünü göstermeye ve 7aylık hamileydim kendi evimizden attı bizi. Eşim sağolsun ezdirmedi beni. Çok şükür görüşmüyoruz artık. Eşim içinde bitti ailesi.
benimkide öyle.evlendikten 40 gün sonra kurban bayramına memlekete gittik.önce annemlere indik diye kadın arefe günü bizi evden kovdu...daha neleeer neleeeeer.iftiralar yalanlar yaptıklarını göz göre göre inkar etmeler.oğluna boşan demeler,halama boşatacam demeler....ama sorsan yalan diyor ben demedim ben yapmadım....1,5 yılımız bitti şimdi.eşimde bu böyle olmaz diyor.en azından babamla konuş o bişey yapmadı diyor.evet sorun orda o hiç bişey yapmıyor.reis kadın.herkes ondan korkuyor bence.şirret bi kadın yine şarlayacak diye her dediğine tamam diyorlar.....o olaylardan sonra babasını aradım konuştum (o hiç aramadı beni kaç ay) sonra başka olaylar oldu hiç aramadım eşim askere gitti ben memlekete gittim annemlerde kaldım 4 ay hiç birisi aramadı bende aramıyorum.... daha çok şey var anlatacak,ruh sağlığım bozuldu o kadın yüzünden...şimdi görüşmüyorum
ayy çok uzun oldu.okurken sıkılacaksınız galiba....Rabbime havale ettim..
Ben işte o...
Kimseden çekmedim bu kadından çektiğimi
Kimseden işitmedim bukadından işittiklerimi..
Tam bir arıza..
amin tatlım.Rabbim layıklarını versin tez zamanda inşallah bizde görek :dance: bizede söylesinler haksız olduklarını demiya :jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?