• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimsenin benimle “keep in touch” kalmamasi

Grupta okumaya geçti diye çocuğunu paylaşan var ya da karnesini vs genel olarak paylaşım sevmiyorum ama o an gerçekten o kadar mutlu oldum ki kızımın o eseri çalmasına ben de onlarla paylaştım
Nasıl olsa her şey paylaşılıyor 🤦🏻‍♀️
Iste herkes herseyi yapiyor da biz yapinca hoze batiyor bazen :(

Sizden farkli bir gozlemim de var benim. Mesela bir arkadasim var hep hasta bezgin bir ses tonunda, cansiz. Evine git gergin. Ama misafiri eksik olmuyor. Hic alakasiz insanlardan haberi oluyor.
İlginç… ben de hep tam tersini yaşadım. Dış görünüşe önem vermem, ev dekorasyonu mühim değil… ama millete bakıyorum bakımlar giyimler eşyalar peşindeler ve kendimi yanlarında fazla mütevazi ve görmüş geçirmiş hissediyorum. Sizin gözlemi ben hiç yapmadım şahsen

annem bana ergenligimden beri seyi kodluyor.. “bizim yildizimiz düşük, biz sevilmeyiz” ahahaha belki sizinki de düşüktür.

size katılıyorum, kendi kabuğunda yaşamak da yetmiyor bir yerden sonra. ben bu durumdan şikayet etmeyi bıraktığım anda rahatsız olmadığımı fark ettim yine de. aslında dışarıda, orada, burada denk gelip muhabbet ettiğim kimselerle aslında muhabbet etmekten çok keyif almadığımı, beni beslemediklerini anladım. öyleyse yeri gelince konuşuruz diyorum kendi kendime. bilemiyorum ben artık konuyu edilgen değil de etken durumda ele alıyorum :p

bu arada eklemek istedim. arkadaşınıza attığınızı paylaştığınız mesajı gördüm, o da acayip ben haha maalesef. sanırım mesafeli bir duruş sergiliyoruz. ben ortamda makara, geyik yaparım ama dedikodu yapmam, sulanmam, şaka yollu da olsa incitici konuşmam. belki de bu yüzden daha az bağımlılık gösteriyorlar bana karşı
Sorgulaya sorgulaya beni de kimsenin muhabbeti sarmaz oldu :) ben sikildim acaba o da sikildi mi diye dusunur oldum :(

Ben de hic dedikodu yapmam. Oyle olunca kafam rahat oluyor. Insanlar ile arkadasligimiz bittigi zaman acaba ben mi bir sey dedim kulagina gitti ben mi bir hata yaptım soru işaretim olmuyor. Bittiyse ben oldugum icin bitti. Bu konuda yapabilecegim
Bir sey yok diye dusunuyorum.

Yildiz meselesine de asla katilmiuorum :) ben gencken gittigim buttun buttun falcilar yildizin ne kadar yuksek derdi :))

İlginç… ben de hep tam tersini yaşadım. Dış görünüşe önem vermem, ev dekorasyonu mühim değil… ama millete bakıyorum bakımlar giyimler eşyalar peşindeler ve kendimi yanlarında fazla mütevazi ve görmüş geçirmiş hissediyorum. Sizin gözlemi ben hiç yapmadım şahsen
Ben de ilginc buluyorum bunu. Sizin anlattiginiz durumu anliyorum, insanlar ondan keyif aliyorlar, boyle ego tatmini yasiyorlar da benim gozlemledigim durumu anlayamiyorum. Konu boyunca bolca dedikodu yapip ornekler verdim cok garipsedigim insanlarla ilgili :)

Ben de ilginc buluyorum bunu. Sizin anlattiginiz durumu anliyorum, insanlar ondan keyif aliyorlar, boyle ego tatmini yasiyorlar da benim gozlemledigim durumu anlayamiyorum. Konu boyunca bolca dedikodu yapip ornekler verdim cok garipsedigim insanlarla ilgili :)
Bence şunlar olabilir: kendilerini o insanın yanında canlı, enerjik hissedip ego tatmin ediyorlar. O insanı olgun görüp yanında huzur buluyorlar. İkisinden biri olabilir

Burasi o kadar sinirli bir cevre ki oyle arkadas grubu uydurabilecegim bir durum olmaz, ortaya cikar. Ben zaten arkadaslar ile cikinca paylasim yapan biri degilim, sahte bir sey paylasirsam cok kor goze parmak sokmak olur.
Siz durumunuzu daha iyi bilirsiniz. Arkadaşlarınızı aradığınızda neler konuşuyorsunuz bunları genel hatlarıyla gözden geçirip farklı bir konu konuşabilirsiniz. Ama yazdıklarınızı okudum sanki bu bahsettiğiniz kişiler bir şekilde anlayışsız davranmışlar. Farklı bir ortam ya da bir şekilde bu insanlarla dengeli iletişim şeklinde iki seçenek geliyor aklıma.

Bence şunlar olabilir: kendilerini o insanın yanında canlı, enerjik hissedip ego tatmin ediyorlar. O insanı olgun görüp yanında huzur buluyorlar. İkisinden biri olabilir
Olabilir bak hic boyle dusunmemistim. Beni ise tam tersi dusuk enerjili insan asagi cekiyor. Yaninda olmaktan hic keyif almiyorum.

Ben de şu an bunu dusunuyordum. Ben diğer taraftayim ama. Kimseyi arayıp sorma huyum yok çok nadir yaparım bunu. Ama insanlar arar yazar. Şu an mesela wpda bugün gelen 10 kişiden mesaj var. Üç tanesine cevap verdim kalanı birakmistim. Şimdi hepsine cevap vereyim diye yazdım. Abi nasıl uzatiyorlar anlatamam. Hasta olmuş biri neyin var diye sordum Allah sağlık versin dedim geçmiş olsun dedim sonrasında hala yazmaya devam ediyor. Hastayken izledigi dizileri anlatiyor tavsiye veriyor tamam bakarim diyorum simdi konuyu yaziyor karakterleri anlatiyor. Ne diyeyim ki. Diğer üç kişiden biri ile çok samimiyiz o uzatsa bile batmıyor. Kalan iki kişi ise sohbeti tadında bırakıyor uzatmiyor dertleri ile telefonda mesajda sıkmıyor. Yazismayi da severim aslında yukarıdaki arkadaşın dediği gibi small talk yapan insanlara anında dönüp yazıyorum. Ya da çok samimi isem zaten istediği kadar anlatsın hatta kizsin başımdan savarsam. Ama cidden sıkılıyorum bazen. Geçenlerde bir arkadaşımı aradım aklıma esti bir anı hatirlayinca. Bir sene sonra ilk defa aramışım. Bana telefonda 40 dakika flortlerini anlattı. Üstelik şu an görüşmediği insanlar. Internetten tanışıp yazismislar sadece. Kim ne yazdı ne yaptı anlattı ne cevap verdi ne hikaye attı çocuk falan. Oysa güzel güzel ikimizin de ilgisini çeken şeyleri konuşsak bir daha aricam belki. Üstelik hep sitem ederdi aramıyorsun yazmıyorsun diye. Napayim ki

Ama ben kendimce bunun sebebini de buldum. Mizacim sert, bazen sert konuşurum. Durduk yere gülmem ve en kötüsü malesef bu özelliğinden nefret etsemde engel olamıyorum, negatif olmam ve sürekli negatif konuşmam. İnsanlar bir süre sonra iletişim kurmak istemiyor kendimce böyle düşünüyorum
Mesela ben hep sorunu biliyorsak cozumu de bulabiliriz kafasindayim. Negatif yaklasiminizdan izde rahatsizsiniz. Bunu degistirmek uzerine dikkat edebilirsiniz.

Youtubeda beyhan budak var ben cok seviyorum uslubunu. Negatif yaklasmak
Ilgili videolari vardir diye dusunuyorum bir bakin isterseniz.

Ben bir ara aciktigimda asiri sinirli olup cevreme saldiriyordum. Sonra farkettim bunu. Benim acligimin suclusu onlar degillerdi. Bir daha sinirlendigimde kendimi tuttum. Bunu aliskanlik haline getirdim.

Merhaba,

Yine takintim basladi. Dogrusu ne fayda gorebilirim bilmiyorum, dertlesmek icin yaziyorum.

Sorun; kimsenin beni aramamasi. Hic hal hatir soranim, arkadaslik edenim yok. Arkadas var. Ama hep ben ariyorum. Bu herkes icin gecerli. En samimiyetine guvendigim insan bile beni aramaz.

Insanlarin nasil diyalog icinde kaldiklarini anlayamiyorum. Cunku kimse benimle kalmiyor. Ama bakiyorum kendi aralarinda haberlesiyorlar. Beni hic aramayan arkadasim cok alakasiz baska bir arkadas hakkinda bilgi sahibi oluyor, haberlesmis oluyorlar.

Tamam bunu psikologla calisiyoruz. Benim aranma istegime bagliyoruz. Ama gercegi konusmuyoruz. Ben aranmayi bekliyor olabilirim ama kimsenin beni aramamasi hem de bir kisinin bile aramamasi nasil mumkun oluyor.

Gebito bana cok yardim etti, sayesinde cocuklari buyuturken bir suru pratik sey ogrendim diyen insan 2 yilda beni hal hatir sormaya 2 defa aramamistir.

hep goruselim diyen biri var. Hep ben ariyorum. Gecen gorustuk, yine ben program yaptim. Baska bir suru insanla iletişim halinde. Benimle ise yalnizca ben iletisime gectikce yaziyor. 2 hafta once eve davet ettim, planimiz var haftaya goruselim mi dedi, olur dedim, sonra karsilastik ve hic program yapmaktan bahsetmedi.

Dun biriyle görüştüm. O kadar çok hissettim ki ben onu davet ettim diye onun beni karsilik olarak davet ettigini ve bu olayin burada kapandigini bir daha gorusmeyecegimizi. Ben onu davet ederken de o beni davet etsin beklentisiyle davet etmemistim.
Bence dostluk kardeşlik diye birsey kalmadi herkes kendi hayat telaşında. Ayni durumu yasiyorum arkadas var evet ama bu beni tatmin etmiyor iliskilerimde cunku ben arkadaşimi da cok sahiplenen paylasamayan biri oldugum icin siradan sadece vakit gecirmek icin yapilan bulusmalar vs beni hic sarmaz katilmam da. Vaktimi oldurmus gibi hissediyorum bos geliyor toplu arkadas bulusmalari. Olsaydi guvenebilecegim yakin dostum ne ala ama cok guvendiklerim bir üzüntülü zamanimda yok oldular. Herkesi oyle bir sildim ki resmen yoklugumla dovdum 😅 guldugume bakmayin kardes mardes zor zamanda yok olunca anladim ki insanin eşi çocuğu sadik olsun yetiyor ya arkadas dost olmasa da oluyor. Zaman zaman insan ihtiyac duyuyor ama gercekten iyi insan bulmak cok zor artik

Olabilir bak hic boyle dusunmemistim. Beni ise tam tersi dusuk enerjili insan asagi cekiyor. Yaninda olmaktan hic keyif almiyorum.
Bazıları bilmişlik taslamayı sever. Karşı taraf yeterince güzel, canlı, çokbilmiş olmasın da beni bastırmasın kafası…Bazen kendi olayımı buna bağladığım da oluyor.

Yigeninin torununun videosu dikkat cekmek zorunda bence. Hergun ya da sik sik atilmiyorsa ayda yilda bir atilan videolara bi reaksiyon verilmeli diye düşünüyorum
Katılmıyorum 🙄 ilgimi çekmiyor ve çekiyormuş gibi yapmak da istemiyorum. Torun farklı bir şey olabilir ama yeğen olsun akraba arkadaş çocuğu olsun bazı kişilerin ilgisini çekmez. Sosyal ilişkilerde biraz da atmosferi koklamak lazım, reaksiyon yoksa yoktur. Bir ihtimal bu tarz beklentiler, resmiyet ve kafada belli bir norm olması gibi etmenler de Sosyal ilişkilerinizi etkiliyor olabilir. Yani aslında tabi ki kendi tarzınız dışına çıkmayın ama sordunuz diye acaba diyorum. Biraz havadan sudan boş muhabbet, biri derdini anlatırsa sorununu çözmek yerine sadece destek olmak yanındayım demek, kısa süreli planlar. Bunlar gerçekten hayatı kolaylaştırıyor.

Katılmıyorum 🙄 ilgimi çekmiyor ve çekiyormuş gibi yapmak da istemiyorum. Torun farklı bir şey olabilir ama yeğen olsun akraba arkadaş çocuğu olsun bazı kişilerin ilgisini çekmez. Sosyal ilişkilerde biraz da atmosferi koklamak lazım, reaksiyon yoksa yoktur. Bir ihtimal bu tarz beklentiler, resmiyet ve kafada belli bir norm olması gibi etmenler de Sosyal ilişkilerinizi etkiliyor olabilir. Yani aslında tabi ki kendi tarzınız dışına çıkmayın ama sordunuz diye acaba diyorum. Biraz havadan sudan boş muhabbet, biri derdini anlatırsa sorununu çözmek yerine sadece destek olmak yanındayım demek, kısa süreli planlar. Bunlar gerçekten hayatı kolaylaştırıyor.
Ben biraz cocuk konusunda fazla hassasim. Bir tane de yigenim var. Atilan bir iki fotoğraf videoya masallah balima yazmaktan gocunmuyorum 3) bazen videonun tamamini bile izlemiyorum ama bir kalp emojisi gonderiyorum :)

Ben biraz cocuk konusunda fazla hassasim. Bir tane de yigenim var. Atilan bir iki fotoğraf videoya masallah balima yazmaktan gocunmuyorum 3) bazen videonun tamamini bile izlemiyorum ama bir kalp emojisi gonderiyorum :)
İşte kalp gönderince bir daha atıyorlar. İnsanlar da istemediklerini belli etmek için böyle yapıyor 😅 dediğim gibi konusu geldi diye söyledim, böyle ufak ufak şeyler karşıdakini itiyor olabilir. Yoksa seven yine göndersin tabi, izleyip seveni de vardır.

sanirim ben oyle insanlari ciddiyetimle cok guzel uzaklastiriyorum.

Ben cozum odaklıyımdir. Biri bana sorun anlayirken ben kendimce cozum soyler onu iyilestirmeye calisirim. Asla soruna, negatife takili kalmam. Bir problem varsa cozum de var.
Ay sorun burda olabilir işte 🤭 insanlar çözüm duymak istemezler sadece birlikte köpürmek için kusmak isterler. Bunu yaptığım için dert anlatanlarım var benim de onları artık arkadaştan saymıyorum bıktım melankolik hayatlarından.

Böyle bişeyi de ailemle yaşadım aile grubunda çocuklardan salatadan çorbaya kadar saçma sapan siyasi capslerden temizliğe kadar herşey konuşuluyor videolar fotoğraflar paylaşılıyordu ben de kendi kızımın piyano dersinde çaldığı bi parçayı onlarla paylaştım herkes gördü videoyu ve kimse yorum yapmadı yorumu bırakın kimse bi emoji bile atmadı :KK43:
Dediğim gibi saçma salak bi sürü şeye yorum yapan insanlar bunlar (2 ablam 4 kardeşim annem) ama ailede çevrede daha önce hiç görmediğimiz bir çocuk piyano çalıyor ve kimse tebrik etmeyi bırakın emoji bile atmadı
ben de geri çektim ve sonra soran da olmadı neden çektin diye :KK43:
Ailenin en değersizi gibi hissediyorum onlarla iken ama şükür beni çok seven eşim var ve ailesi de benim aileme göre bana karşı daha iyi merhametli.
Yine de üzücü ve yıpratıcı :KK43:
Hala o grupta mısınız? Keşke o gün çıksaydınız. Üzüldüm açıkçası.

Lütfen sen de 🥹
Biraz baltalı ilah oluyorum ya. Gerçekten kadınların çok kadınsal mevzuları var. Duymak istediklerini söyleyemiyorum insanlara galiba.
Bence buraya takılan, uzun vakit geçiren çoğu kadın yalnız. Belli etmeselerde anlaşılıyor.

Back
X