Belki güleceksiniz ama derdim kilo verememek daha doğrusu diyet yapamamak.1 yıl önce Normal kilomun 10 kilo üzerine çıktığımı gördüğümde bu kiloyu vermeyi kafama koymuştum.Ama bir yıl geçti aldığım kilonun daha fazlasını kilo aldım.Sürekli yarın diyete başlıyorum bugun yiyeyim ,ya da 2 gün diyet edip ufak bir kaçamak edince diyetim bozuldu diyip pazartesi tekrar başlıcam diyorum ve pazartesi olana kadar çok yiyorum .Resmen kendimi kandırıyorum.1 yıldır diyetle savaşıyorum bir Ortama girince diyetteyim diyorum ama akşam olunca yemeklere gömülüyorum ,ve bazı geceler mide bulantısıyla uyanıp yediklerimi kusuyorum ,insanlarda artık sürekli diyettesin ama kilo alıyorsun demeye başladı,bugun de Full evdeydim akşama kadar tıkabasa yedim çünkü yarın diyete başlıcam diye söz verdim kendime .yani Bugün yediklerimle 10 kişi doyardı.şuan kusasım geliyor .bu durumu yasayan var mı utancımdan psikologa bile gidemiycem sanırım bu arada bekarım
Evet korkunc bir his,ve genellikle aşırı yediğim geceleri uyurken oluyor,Yediklerim ağzıma gele gele zor zar uyuyorum ve iğrenç bir mide bulantısıyla uyanıp tüm yediklerimi kusuyorum.Bir de abur cubura verdiğim paralara acıyorum oyle gereksiz kiKusana kadar yemek çok korkunç değil mi yalnız?
Yapmayın bunu kendinize, çok yazık gerçekten. Olayı sadece kilo olarak görmeyin, şeker hastası olursunuz sağlığınız bozulur. O kadar zor bir hastalık ki. Önce psikolojik destek almalısınız, normal değil bu kadarı . Ama zihninizde bitirin önce, elbette yiyin her şeyden ama yediklerin ağzına gelecek kadar yemek çok çok kötü, canınıza yazık.Evet korkunc bir his,ve genellikle aşırı yediğim geceleri uyurken oluyor,Yediklerim ağzıma gele gele zor zar uyuyorum ve iğrenç bir mide bulantısıyla uyanıp tüm yediklerimi kusuyorum.Bir de abur cubura verdiğim paralara acıyorum oyle gereksiz ki
Basliga istinaden sunu soylemek istiyorum neden yargilayalim? Kendinize zarar verdiginizin ve yankis yaptiginizin farkindasiniz. Bariz bir yeme bozuklugunuz var ama bunun kaynagi aclik ya da metabolik sebepler olsa bir yere kadar yer doyarsiniz. Sizinki psikolojik aclik. Diyet, hedef vs. Bunlari bir kenara birakin ve once lutfen bir psikolog ile gorusun. Cok gecmis olsun.Belki güleceksiniz ama derdim kilo verememek daha doğrusu diyet yapamamak.1 yıl önce Normal kilomun 10 kilo üzerine çıktığımı gördüğümde bu kiloyu vermeyi kafama koymuştum.Ama bir yıl geçti aldığım kilonun daha fazlasını kilo aldım.Sürekli yarın diyete başlıyorum bugun yiyeyim ,ya da 2 gün diyet edip ufak bir kaçamak edince diyetim bozuldu diyip pazartesi tekrar başlıcam diyorum ve pazartesi olana kadar çok yiyorum .Resmen kendimi kandırıyorum.1 yıldır diyetle savaşıyorum bir Ortama girince diyetteyim diyorum ama akşam olunca yemeklere gömülüyorum ,ve bazı geceler mide bulantısıyla uyanıp yediklerimi kusuyorum ,insanlarda artık sürekli diyettesin ama kilo alıyorsun demeye başladı,bugun de Full evdeydim akşama kadar tıkabasa yedim çünkü yarın diyete başlıcam diye söz verdim kendime .yani Bugün yediklerimle 10 kişi doyardı.şuan kusasım geliyor .bu durumu yasayan var mı utancımdan psikologa bile gidemiycem sanırım bu arada bekarım
Spora başla, yaptığın hareketlerin seni nasıl zorladığını görünce yiyesin gelmiyor.Belki güleceksiniz ama derdim kilo verememek daha doğrusu diyet yapamamak.1 yıl önce Normal kilomun 10 kilo üzerine çıktığımı gördüğümde bu kiloyu vermeyi kafama koymuştum.Ama bir yıl geçti aldığım kilonun daha fazlasını kilo aldım.Sürekli yarın diyete başlıyorum bugun yiyeyim ,ya da 2 gün diyet edip ufak bir kaçamak edince diyetim bozuldu diyip pazartesi tekrar başlıcam diyorum ve pazartesi olana kadar çok yiyorum .Resmen kendimi kandırıyorum.1 yıldır diyetle savaşıyorum bir Ortama girince diyetteyim diyorum ama akşam olunca yemeklere gömülüyorum ,ve bazı geceler mide bulantısıyla uyanıp yediklerimi kusuyorum ,insanlarda artık sürekli diyettesin ama kilo alıyorsun demeye başladı,bugun de Full evdeydim akşama kadar tıkabasa yedim çünkü yarın diyete başlıcam diye söz verdim kendime .yani Bugün yediklerimle 10 kişi doyardı.şuan kusasım geliyor .bu durumu yasayan var mı utancımdan psikologa bile gidemiycem sanırım bu arada bekarım
Belki güleceksiniz ama derdim kilo verememek daha doğrusu diyet yapamamak.1 yıl önce Normal kilomun 10 kilo üzerine çıktığımı gördüğümde bu kiloyu vermeyi kafama koymuştum.Ama bir yıl geçti aldığım kilonun daha fazlasını kilo aldım.Sürekli yarın diyete başlıyorum bugun yiyeyim ,ya da 2 gün diyet edip ufak bir kaçamak edince diyetim bozuldu diyip pazartesi tekrar başlıcam diyorum ve pazartesi olana kadar çok yiyorum .Resmen kendimi kandırıyorum.1 yıldır diyetle savaşıyorum bir Ortama girince diyetteyim diyorum ama akşam olunca yemeklere gömülüyorum ,ve bazı geceler mide bulantısıyla uyanıp yediklerimi kusuyorum ,insanlarda artık sürekli diyettesin ama kilo alıyorsun demeye başladı,bugun de Full evdeydim akşama kadar tıkabasa yedim çünkü yarın diyete başlıcam diye söz verdim kendime .yani Bugün yediklerimle 10 kişi doyardı.şuan kusasım geliyor .bu durumu yasayan var mı utancımdan psikologa bile gidemiycem sanırım bu arada bekarım
[/QUOTE
Aynı ben:) pandemiden evde durmaktan oluyor sıkıldıkça yiyoruz yedikçe kilo alıyoruz bir kısır döngü. Bence çok kafaya takmayın taktıköa daha da alınıyorBence diyetisyene gidin belki birinin kontrolü sizi gaza getirir. Bende illa biri ile başlarsam yapabiliyordum. Mesela kendi kendime hic yapamam bana liste verecek ben harfiyen uyacam gibi, kendim diyete başladığımda 1 hafta yapıp hafta sonu bırakıyordum. Tabi sonra tamamen bırakıyor insan, ama diyetisyenle başlayınca birakmadan devam ediyorsun. Özellikle 21 gün den sonra hic bozmak bile aklina gelmiyor. Kilo verince insan eee yaparim diye sarılıyor. Şuanda 3 kilo vermem gerekiyor diyet yapıyorum bazen canım bisey istiyor aman yediğim zamana sayayim diyorum. En azindan bir adim atin gerisi kesinlikle geliyor.
Yaşınızı bilmiyorum. Ciddi şekilde diyet yapmayı ve düzgün beslenmeyi, sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi bildiğinizi fakat uygulayamadığınızı var sayarak yazıyorum bunları. Öncelikle hipoglisemi, diyabet, insülin direnci, haşimato gibi tıbbi sorunlarınız olabilir. Bunları araştırmalısınız. Bunun dışında yeme krizleriniz duygusal açlıktan da kaynaklanıyor gibi geldi bana. Yalnız bir hayat veya duygusal sorunlar ya da sürekli bunalmış ve mutsuz hissetmeler ile içe dönük kişiliklerde vb ruh hallerinde çok görülür duygusal açlık ve sınırsız tatminsiz yemekler. Canınız sıkıldıkça yiyecek bir şeyler arıyorsanız en önemli belirtisidir bu durumun. Sağlık sorunlarını araştırıp, yeniden kararlı bir şekilde diyete başlamadan önce kendinizi yemekten uzak tutacak uğraşlar, hobiler, özel seçenekler bulun kendinize. Kararlı olun. Mümkünse buzdolabı kapağına "Aç Değilsin Sadece Canın Sıkılıyor, Git Buradan ve Bir Uğraş Bul Kendine!" yazın kocaman harflerleBelki güleceksiniz ama derdim kilo verememek daha doğrusu diyet yapamamak.1 yıl önce Normal kilomun 10 kilo üzerine çıktığımı gördüğümde bu kiloyu vermeyi kafama koymuştum.Ama bir yıl geçti aldığım kilonun daha fazlasını kilo aldım.Sürekli yarın diyete başlıyorum bugun yiyeyim ,ya da 2 gün diyet edip ufak bir kaçamak edince diyetim bozuldu diyip pazartesi tekrar başlıcam diyorum ve pazartesi olana kadar çok yiyorum .Resmen kendimi kandırıyorum.1 yıldır diyetle savaşıyorum bir Ortama girince diyetteyim diyorum ama akşam olunca yemeklere gömülüyorum ,ve bazı geceler mide bulantısıyla uyanıp yediklerimi kusuyorum ,insanlarda artık sürekli diyettesin ama kilo alıyorsun demeye başladı,bugun de Full evdeydim akşama kadar tıkabasa yedim çünkü yarın diyete başlıcam diye söz verdim kendime .yani Bugün yediklerimle 10 kişi doyardı.şuan kusasım geliyor .bu durumu yasayan var mı utancımdan psikologa bile gidemiycem sanırım bu arada bekarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?