Kimseye bişey anlatmamak mı lazım?

Gerçekten çok doğru yazmışsınız . Aynen dediginiz gibi aslinda o benim aynı zamanda en iyi arkadaşım . Ama arkadaşlarımı özledim veya bir arkadaşımı kaybetmiş gibi oldum bu bana ağır geldi galiba o yuzden öyle dedim . Ben de dediginiz gibi hayatımdaysa her seyi bilmeli paylaşmalıyız düşüncesindeyim ama o öyle deyince ne bileyim kırıldim ağır geldi.

Ben bu cümleyi kırıcı olarak algılamanıza biraz takıldım.Takıldım derken şöyle yani, gerçekten farkında olmadan kulp buluyo olabilir misiniz? Farkında olmadan yapıyosanız bu cümleden alınırsınız gibi geldi. Çünkü ben de arkadaş konusunda çok seçiciyimdir ve gerçekten de kulp bulurum yani öyle herkesle yakınlaşmam. Ama bu özelliğimin farkındayım, bilerek yapıyorum şikayetçi de değilim. O yüzden birisi bana dese herkese kulp buluyosun, az arkadaşın var diye, hiç tınlamam hatta onaylarım. Ama söylenis şekli yanlış olmuş bence. Tam sizin derdinizin üstüne hah işte böyle yaparsan böyle olur demesi… çok saçma bi üslup. Ama belki doğru bir gözlemdir yani farkında olmadan veriyosunuzdur o mesajı. Bana da seneler önce birisi, konuşmaya başlayana kadar çok havalı durduğumu söylemişti mesela çok şaşırmıştım. Bana sorsanız öyle görüncek en son kişiydim. Sonra bikaç arkadaşıma bunu anlatınca onlar da öyle durduğumu söylediler. Şimdi iyi ki de bana bunu söyleyen biri çıkmış diyorum.

Dediginiz gibi üslubu belki de bana yanlış geldi kırdı . Yani o şekilde demesi. Onun yerine iste arkadaşın da sana yanlış davrandı sen de onunla görüşmüyorsun ondan dese farkli olabilirdi.

Hayır ağır bir sey yok ortada bence. Kulp demek bahane demek. Bahane bulma demis altı üstü kötü bir sey değil. İnsanlar nelerini nelerini kaybediyor, arkadaslıklar mı kalıcı? Takılacak, düsünecek hicbir sey yok hersey gelip gecici. O yüzden erkek arkadasınıza alınacak bir durum yok.

Sevgilin değil eşine bile anlatmayacaksın. Bende eşimdir dedim arkadaşlarımla ilgili ya da kendimle ilgili bazı olayları paylaştım. Kavga esnasında hepsini bana ima ederek söyledi.

Ben eşlere bile herşeyin anlatılmasına karşıyım nerde kalmış sevgili.

Kotu bir şey dememiş. Sizi bir konuda eleştirmiş. Eee o zaman insanlar sevdiklerini de mı eleştirmesin ya da uyarmasın. Siz de dinlersiniz süzgeçten geçirip aman saçmalıyor ya da az aslında haklı dersiniz. Kimse kimseye bir şey demesin mı o zaman. Haddini aşmak ayrı ama sevgiliniz had aşmış da sayılmaz. Demek ki kendisi çok seçici olmayı doğru bulmuyor öyle konuşmuş işte.

İyi ama erkek arkadaşınız sizi eleştirmiş arkadaşınızın olmama sebebi kendinizin olduğunuzu değişmeniz gerektiğini söylemiş

Anneniz haklı. Anlatacaklarımız çok da kişisel meseleler olmamalı ve gerçekten yakınlık kurduğumuz insanlardan bile anlatacaklarımızı bazen sakınmalıyız. Hatta hayatımızda özel bir yeri olan insanlara bile anlatmamalıyız bazı şeyleri.
Sevgilinize gelirsek, doğruluk payı olan bir gözlemi yanlış bir üslupla anlatmış. Belli ki ona kırılmışsınız. Haklısınız da.

Benim hiç arkadaşım yok...

Ben evlendim universiteyi bitirdim, onlar evlenmeden bitirdi yollar ayrıldı. Eskiden çok samimiydik artık ayda yılda bir hal hatır..

Kimseye anlatamıyorum çünkü birinin bana "sende evlenmeden okulunu bitirseydin hala samimi olurdunuz." Demesinden çekiniyorum..

O yüzden herkese her şeyi anlatmak gerek.

herkese her şeyi anlatma sen unutursun onlar unutmaz derler.. arkadaşınla ilişkini eşine, eşinle ilişkini annene..

Erkeklerin çoğu birçok şeye yüzeysel bakar. Ben öyle düşündüm okuyunca. Ve her şeyde seni haksız çıkarmak onların ata sporu. sen de şöyle yapsaydın, böyle deseydinler bitmez. İyiliğin için söyledim, istiklal marşı ve kapanış.

Ya aynen ben de böyleyim. İnsanlar bana dokunmayan yılan moduna nasıl giriyor asla anlamıyorum. Bugün bana yalan söyleyen benim kuyumu kazan yarın aynısını sana yapar. Böyle olunca mecbur etrafındaki insanları sen azaltıyorsun. Dışardan bakan da onları melek seni kötü biliyor.

Bende anlatmam zamanında anlattım güzel bir kazık yedim artık kafam rahat kendimi böyle daha güvende hissediyorum eşlerede herşeyin anlatılmasına karşıyım bişey olduğu zaman hemen yüzüne vuruyorlar

İçinizi açamadığınız, yanında kendiniz olamadığınız, bugün sizi dinliyor görünürken duyduklarını yarın yüzünüze vurmak için beyninin ilgili yerlerine kaydeden insanlar ile arkadaş, dost, sevgili, eş olmayın. Oldum artık çok geç diyorsanız şöyle bi kafasına pat pat vurun, yaptığının ne kadar rencide edici ve güven kıran bi sey oldugunu anlatın, olmadı bi ac kapa yapın. Öyle de cözülmüyorsa hurdaya ayırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…