canım canını yakan bırı olmamıs herhalde canın yansaydı hemn hayır derdin kuyruguna basan olmamıs daha ondandır herkesi kendin gibi sanıyorsun iyi tmm dıyorsun ama gozunu ac artık senden onemli kimse yok bu dunyada ....
vermiceksin
hayır demeyi öğren
yoksa hep sorun yaşarsın
bahane uydur verme
gerekince hayır demeyi bileceksin.
insanlar çıkarcı olmuş sende kendi çıkarını düşün.
düşüncen ne ise dile getir için rahat etmedikten sonra evet demek ancak sana zarar verir
içinde duracağına hayır de ama kaba şekilde değil
bugün telefonuna bakayım mı diyene hayır diyemezsiniz
yarın elbiseni alayım mı diyene
öbür gün para isteyene..
maalesef ki çoğu insan iyi niyetten faydalanma çabasında bu yüzden duruşunuzu bozmadan demeye çalısın. aynada kendi kendinize prova yapın ,aşama aşama üstesinden gelebilirsiniz.
bir de size kitap önermek istiyorum "tek suçlu beyniniz" .okuyorum hala,yorumuz denk gelince ,size faydası olan bilgiler var içerisinde paylaşmak istedim.
çok teşekkür ederim öneriniz için. kesinlikle alıp okuyucam.bide yazarını söyler misiniz?
istediginde sole diyceksin cnm benım işim var annem arıcak bırzdan sonra veririm de geciştir ...
Hayır demek sadece bir şeyi inkar etmek anlamına gelmez. Hayır demek, aslında kendi kişisel ihtiyaçlarını ve isteklerini net olarak dile getirmeye cesaret edebilmektir! Eğer her şeye evet diyorsanız üstelik tersine inanıyor olsanız bile onaylanmama, beğenilmeme korkunuz var demektir. Kendi zıt fikirlerinizi öne sürmeniz, karşı çıkmanız, sizin sevilmeyeceğiniz anlamına gelmez. Tam tersine karşı çıkmak, başkalarıyla hemfikir olmadan da onların sizi sevebileceğini, bu şekilde saygı görebileceğinizi gösterir. "
--
kendinde bunları gözlemledin mi hiç ?
yaşın kaç? ...........
hayır deme şeklini bile bilmiyorumki.örneğin yazdıgım telefon konusunu ele alırsak bi arkadasım istediğinde nasıl hayır diyebilirim
evet aslında hayır dersem bana cimri derler diye çok düşünmüştüm.ama hayır diyebilenlerede hiç de cimri demiyolar aslında
gerçekten çok iyi bi bahane aslında.sizin gibi hayır diyebilen insanlara o kadar özeniyorumki.çok şanslısnız
internetten bu konuda araştırma yapabilirsin.uzman yazıları var bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?