Merhaba, umarım konuyu doğru yere açmışımdır, başka uygun bi başlık bulamadım. Biraz uzun ama lütfen okuyun ve bu kardeşinize bi yol gösterin.
25 yaşında bi bayanım ve kurumsal bi firmada yeni işe başladım. Bizim birimizde şefle beraber 5 kişi var ve 2si erkek 3 bayanız şefim erkek yani. Yaşları benden büyük genelde şefim de 33 yaşında ve evli .Başlarda herşey iyi güzeldi ama şefimin laubali davranışları beni çok fazla strese sokuyor. Çok rahat kafa yapısında bi insan ben nişanlı bi bayan olmama rağmen benimle samimi olmaya çalışıyor sinir oluyorum. Kötü niyetli olmayabilir ama bana çok ters yaptıkları.
Yapım gereği güleryüzlü, sempatik bi insan olarak görülüyorum sanırım yumuşak başlıyım ve insanlara mesafe koyamıyorum. Ama sürekli bana şaka yapması beni çocuk gibi görmesi çok sinirimi bozuyor, başlarda herşeye gülüp geçtiğim için rahat bi insan olduğumu düşündü sanırım.
Yanımdan geçerken eliyle saçıma vuruyor, kılık kıyafetime bakıyor sürekli mesela bi fön çektiriyorum sadece bugün çok süslenmişsin nişanlınla mı buluşcaksın diyor, makyaj yapmıyorum nye makyaj yapmadın diyo.Molalarda telefonumla uğraşırken gelipp sanki 40 yıllık arkadaşımmış gibi telefonuma bakıyor bunlar anormal değil mi?
Geçen teli masaya koydum, şef de yanıma geldi tam o sıra telefonuma instagramdan bi bildirim geldi. Baktı resmen bildirimi okudu ona ne yani özel bişey de olabilir. Sonra instagram mı kullanıyosun instagram adını söyle de takip edeyim dedi ya ne diceğimi şaşırdım. Normalde hiç erkek arkadaşım yok benim instagramımda da hiç erkek yok sevmiyorum yani orda özel resimlerim var sonuçta. Ama dilim tutuldu bişey diyemedim tabi nişanlımla bu yüzden tartıştık, haklı olarak bana kızdı bu samimiyeti nerden buluyo diye. O kızmasa bile ben istemiyorum iş arkadaşlarımın çok fazla özel hayatıma müdahil olmasını.
Bardağı taşıran son damlaysa geçen oturuyrum masamda, kolye takmıştım ve kolyenin ucu sarkıyor arkamdan, gelmiş onu çekiyor güya beni boğuyomuş gibi şaka yapıyo yaaa sinirden deliye döndüm!!!! ama hiçbişey diyemedim gülebiliyorum sadece. ''Ben karıma ne şakalar yapıyorum sen beni evde gör'' dio ulan ben senin karınmıyım da benim arkadan gelip kolyemi çekiosun bu ne laubalilik. Sürekli salak salak gülüyorum bende sadece sesimi çıkaramıyorum , ve beni çocuk gbi görüp laubali şakalarına devam ediyolar.
Nişanlıyım ve yakında evlenicem, evleniceğim çok sevdiğim adamda kadın-erkek arkadaşlıklarına ölçülü yaklaşan birisi, bana da işe girmeden önce defalarca ricada bulundu çok dikkat et erkeklerle samimi olma diye. Vicdan azabı çekiyorum içim hiç rahat değil ona karşı. Çünkü nişanlım çok ciddi ve nerde nası davrancğını bilen birisi, bense hiç mesafe koyamıyorum insanlara net tavrımı belli edemiyorum, kusura bakmayın nişanlım rahatsız oluyor diyemiyorum bunu nası diyebilirim?
Şefin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama dediğim gibi bi bayana el şakası yapılmaması gerektiğini bilmiyor bana çok ters yani çok rahatsız oluyorum, tersleyemiyorum da. İnstagramdan eklicem dediğinde kusura bakmayın nişanlım rahatsız oluyor bu tarz şeylerden diyemedim, demeli miydim? İnsanlara hiçbi zaman diyemiyorum kusura bakmyın nişanlım rahatsız oluyor die ve nişanlımda sen bana hiç değer vermiosun , başka insanların istekleri her zaman benden önde diyo üzülüyor. Bu gidişle nişanlımla aram gitgide bozulucak çünkü bu konularda çok tavizsiz bi insan nişanlım asla müsade etmez böyle laubali hareketlere.
İş konuları haricinde şefim benle böle laubali muhatap olmasın istiyorum, aramızda resmi ciddi bi ilişki olsun sadece bu kadar laubali olmaya ne gerek var? Napıcam lütfen bana yardım edin bunun için okuyabileceğim bi dua var mı benden uzak durması için? Yada hareketlerine devam ederse ne diyebilirim nası uyarabilirim şefimi? İnsanlara nası mesafe koyabilirim? İlerde daha kötü şeyler olur diye korkuyorum
Merhaba, umarım konuyu doğru yere açmışımdır, başka uygun bi başlık bulamadım. Biraz uzun ama lütfen okuyun ve bu kardeşinize bi yol gösterin.
25 yaşında bi bayanım ve kurumsal bi firmada yeni işe başladım. Bizim birimizde şefle beraber 5 kişi var ve 2si erkek 3 bayanız şefim erkek yani. Yaşları benden büyük genelde şefim de 33 yaşında ve evli .Başlarda herşey iyi güzeldi ama şefimin laubali davranışları beni çok fazla strese sokuyor. Çok rahat kafa yapısında bi insan ben nişanlı bi bayan olmama rağmen benimle samimi olmaya çalışıyor sinir oluyorum. Kötü niyetli olmayabilir ama bana çok ters yaptıkları.
Yapım gereği güleryüzlü, sempatik bi insan olarak görülüyorum sanırım yumuşak başlıyım ve insanlara mesafe koyamıyorum. Ama sürekli bana şaka yapması beni çocuk gibi görmesi çok sinirimi bozuyor, başlarda herşeye gülüp geçtiğim için rahat bi insan olduğumu düşündü sanırım.
Yanımdan geçerken eliyle saçıma vuruyor, kılık kıyafetime bakıyor sürekli mesela bi fön çektiriyorum sadece bugün çok süslenmişsin nişanlınla mı buluşcaksın diyor, makyaj yapmıyorum nye makyaj yapmadın diyo.Molalarda telefonumla uğraşırken gelipp sanki 40 yıllık arkadaşımmış gibi telefonuma bakıyor bunlar anormal değil mi?
Geçen teli masaya koydum, şef de yanıma geldi tam o sıra telefonuma instagramdan bi bildirim geldi. Baktı resmen bildirimi okudu ona ne yani özel bişey de olabilir. Sonra instagram mı kullanıyosun instagram adını söyle de takip edeyim dedi ya ne diceğimi şaşırdım. Normalde hiç erkek arkadaşım yok benim instagramımda da hiç erkek yok sevmiyorum yani orda özel resimlerim var sonuçta. Ama dilim tutuldu bişey diyemedim tabi nişanlımla bu yüzden tartıştık, haklı olarak bana kızdı bu samimiyeti nerden buluyo diye. O kızmasa bile ben istemiyorum iş arkadaşlarımın çok fazla özel hayatıma müdahil olmasını.
Bardağı taşıran son damlaysa geçen oturuyrum masamda, kolye takmıştım ve kolyenin ucu sarkıyor arkamdan, gelmiş onu çekiyor güya beni boğuyomuş gibi şaka yapıyo yaaa sinirden deliye döndüm!!!! ama hiçbişey diyemedim gülebiliyorum sadece. ''Ben karıma ne şakalar yapıyorum sen beni evde gör'' dio ulan ben senin karınmıyım da benim arkadan gelip kolyemi çekiosun bu ne laubalilik. Sürekli salak salak gülüyorum bende sadece sesimi çıkaramıyorum , ve beni çocuk gbi görüp laubali şakalarına devam ediyolar.
Nişanlıyım ve yakında evlenicem, evleniceğim çok sevdiğim adamda kadın-erkek arkadaşlıklarına ölçülü yaklaşan birisi, bana da işe girmeden önce defalarca ricada bulundu çok dikkat et erkeklerle samimi olma diye. Vicdan azabı çekiyorum içim hiç rahat değil ona karşı. Çünkü nişanlım çok ciddi ve nerde nası davrancğını bilen birisi, bense hiç mesafe koyamıyorum insanlara net tavrımı belli edemiyorum, kusura bakmayın nişanlım rahatsız oluyor diyemiyorum bunu nası diyebilirim?
Şefin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama dediğim gibi bi bayana el şakası yapılmaması gerektiğini bilmiyor bana çok ters yani çok rahatsız oluyorum, tersleyemiyorum da. İnstagramdan eklicem dediğinde kusura bakmayın nişanlım rahatsız oluyor bu tarz şeylerden diyemedim, demeli miydim? İnsanlara hiçbi zaman diyemiyorum kusura bakmyın nişanlım rahatsız oluyor die ve nişanlımda sen bana hiç değer vermiosun , başka insanların istekleri her zaman benden önde diyo üzülüyor. Bu gidişle nişanlımla aram gitgide bozulucak çünkü bu konularda çok tavizsiz bi insan nişanlım asla müsade etmez böyle laubali hareketlere.
İş konuları haricinde şefim benle böle laubali muhatap olmasın istiyorum, aramızda resmi ciddi bi ilişki olsun sadece bu kadar laubali olmaya ne gerek var? Napıcam lütfen bana yardım edin bunun için okuyabileceğim bi dua var mı benden uzak durması için? Yada hareketlerine devam ederse ne diyebilirim nası uyarabilirim şefimi? İnsanlara nası mesafe koyabilirim? İlerde daha kötü şeyler olur diye korkuyorum
İyi de sen rahatsızlığını söylemezsen tüm bu gereksiz temaslar artarak devam edecek.
Şahsen benim böyle bir adamdan midem bulanırdı, nasıl dayandın ki bu kadar?
Bende güler yüzlüyüm şakayı kaldırırım fakat net çizgilerim vardır. Hoşuma gitmeyen şeyleri kolayca dile getiririm. Galiba yanlış anlaşılmaktan korkuyorsun. Yapacağın tek şey günaydın, iyi akşamlar muhabbet etmicen yanlarına oturmican iş dışında ki muhabbetlere katılma çık dışarı. Ne bilim ben böyle yapıyorum çokta rahatım kimsede gelip bana bir şey diyemiyor çünkü çekiniyorlar.
tabiki mesafeni koy.yapdiklarindan hoslanmadigini soyle,tersle.bu ne ya.Sen susarsan adam dahada ileri gedir.
bakdin duzelmiyor isden ayril bence.yani ben oyle yapardin.ILk once uyar tabiki.
Kesinlikle tavrını belli et....
Ses cikarmadigin için seninde bu durumdan memnun olduğunu daha doğrusu rahatsız olduğunu anlamaz. .
Zaten öküz gibi bir şey..
Sinir oluyorum böyle denyolara..
Acaba kendi karısına başka adam yapsa ne der.
Yapacağın tekk şey rahatsız olduğunu belli et.
Instegramdan da sil....
Çok net...
Yoksa başın agriyacak durduk yere.
Bişey demezsen gülersen tabi ki devam eder öyle bişey olduğunda gülme yüzüne sert sert bak ben genelde öyleyimdir.O kim ya senin kolyene dokunacak
Sen guleresen daha ılerı gıdebılır mesafeyı bastan kyacaktın bey dıye hıtap etseydın saka yapsa bıle gulme valla nısanlın ck haklı bu gıdısle senı bırakabılır ne munasebet benım telefnumu elıne alcak da bıldrıme bakcak klye olynı sylemyrum bıle bırgun rahatsız oldgnu syle ve nısanlını karıstrmadan syle kendını ıfade et ınstgrm hesabıma sadece samımı arkları kabul edyrum ve aralarında hıc erkek yok dıyeblrdın ayrıca kımseye guvenme dusun bakalım bu adam neden baskasıyla degılde senle laubalı ? Hemen art nıyetı yk deme bence kımın ne oldgnu bılemezsın ha bu arada nasıl mesafe kycam demıssın bu saatten snra ancak ınstgrm hesabından sılerek baslayabılırsın srarsa yukarıda yazdıgım cevabı verırsın
Her cevabın nişanlım rahatsız oluyor ile başlıyor. Senin kendi görüşün, Rahatsızlığın yok mu arkadaşım? Bu ne buldumcuklar gibi nişanlım da nişanlım. Nişanlın olmasaydı hoşuna mı gidecekti?
Ya bide Yok mu buna bi dua nedir ya? Allah sana akıl fikir irade vermiş. Konuşma yeteneği vermiş, daha ne versin?
Gulumsemeyin arkadasim erkek karsinizdaki.. sempatik bulmayacak sizi sert bulsun muhatap olmayin yakin temas nedir ya...kolyeyi nasil tutar? lutfen hoslanmiyorum bu tarz sakalardan sakalarinizi esinize yapin diye sert bir yondan uyarin hiiic rahatsiz olmayin bunu soylerken yok ben utrinim vs...bahane bunlar gulumsemeyin...
Benimde sefim böyle bi adamdı herkese dokunurdu sarılırdı onun yüzünden şirket yemeklerşne hiç gitmedim birgun elini belime attı ne güzel olmuşsun bugün dedi 21 yasındaydım ve adam herkese öyleydi kızlar guluyodu ben kendimi çektim bana dokunmayın ben hoşlanmıyorum boyle şeylerden dedim ben kotu niyetli değilim dedi biliyorum ama lütfen bana yapmayın dedim bozuldu evet ama bidaha yapmadı daha sonra bana tek çalışırken seni çiftleştirelim dedi hiç bişey demedim eleman alalım anladım ters dusunmiyim dedim daha sonra seni çiftleştirelim ama benim bekar arkadaşım yok dedi sok oldum dondum kaldım mudure gittim ağlayarak iştwn çikicam dedim mudur artık o seninle konuşmıyxal iş vermiycek dedi ve oyle oldu çıkmadım adam bana bulaşamadı sende tepki ver korkma bu bi taciz
Peki bu adam is yerondeki diger bayanlarada laubalimi sadece sanami?
sen gulunce o senin hosuna gittigini dusunuyor.nisanlim kiziyor degil ben kiziyorum demelisin.gulme en azindan sakalarina
bugun kolyeni ceker gulersin yarin opmeye calisir ona gore onlem al
ben de 26 yaşındayım ben de güler yüzlüyüm bu yüzden aynı senin durumunda kurumsal bi yerde çalışmama rağmen bu tür salaklara maruz kaldım.sonra baktım ki anlamıyolar görünce selam vermemeye başladım iyi günler iyi akşamlardan öteye geçmedim ve söyledikleri hiçbişeyde asık yüzümü değiştirmedim.
elin çaycısı bile napıyon diyebiliyodu bana.gerçekten hele erkek milleti çok arsız yüzüne gülünce samimiyetin dozunu ayarlıyamıyolar.şimdi gayet asık suratlı ve resmiyim sanırım hepsi hizaya girdi. bi de bişey söylendi mi cevabını da vericeksin sustukça salak sanıyolar seni.
Gülmen çok hata .Bir cevap veremiyorsan da tavırlarınla belli edebilirsin .As suratını ,çat kaşlarını o yokmuş gibi davran .
ben de 26 yaşındayım ben de güler yüzlüyüm bu yüzden aynı senin durumunda kurumsal bi yerde çalışmama rağmen bu tür salaklara maruz kaldım.sonra baktım ki anlamıyolar görünce selam vermemeye başladım iyi günler iyi akşamlardan öteye geçmedim ve söyledikleri hiçbişeyde asık yüzümü değiştirmedim.
elin çaycısı bile napıyon diyebiliyodu bana.gerçekten hele erkek milleti çok arsız yüzüne gülünce samimiyetin dozunu ayarlıyamıyolar.şimdi gayet asık suratlı ve resmiyim sanırım hepsi hizaya girdi. bi de bişey söylendi mi cevabını da vericeksin sustukça salak sanıyolar seni.
Haklısınız yapım gereği bişey diyemedim kötü niyetli değildir dedim ama abarttı artık kırmak istemiodum sadece
Evet yanlış anlaşılmaktan korkuyorum, artık muhabbetlere falan katılmıcam surat asıcam bende mesafe koyamaya çalışıcam.
İşte söyleyemedim daha işte çok yeniyim ya beni terslerse ya azarlarsa die çekindim , maalesef hiç sesini çıkaramayn bi insanım ama artık çıkarmam gerekiyor çok rahatsız oluyorum.
Çok geniş insanlar sanırım nefret ediyorum böle insanlardan yaa şimdi bişey desem o zaman işe niye girdin git evinde otur falan der die çekindim ama bana böle davranmaya hakkı yok hiç kimsenin.
İnstagramdan sildim zatenn gerçekten de çok yakın arkadaşlarım hariç hiç kimse yok zaten.
Ben mi abartıyorum diye düşünüyodum ama herkes benimle aynı fikirde, rahatsız olduğumu sölicem artık.
Ben zaten bey diye hitap ediyorum. Ama o herkese x hanım derken bana canım, cancan gibi hitaplarda bulunuyor!
Keşke instagrama eklerken o dediğinizi söleyebilseydim ama kırmak istemedim çekindim ya salak kafam. Sildim instagramdan da zaten ben takip etmemiştim hiç o beni takip etmişti.
Yanlış ifade ettim kendimi sanırım. Nişanlımdan önce ben kendim rahatsız oluyorum, ama ona karşı vicdan azabı duyduğum için böyle ifade ettim. Buldumcuk olmakla ne alaksı var sadece yanlış ifade ettim kendimi. Nişanlıma karşı sorumluluklarım var o yüzden onu da düşündüğüm için öyle dedim.
İşte gülmeden duramuyorum bu huyumu değiştirmeliyim, asık suratlı olmak içim elimden geleni yapıcam. Hiç istemiodum uyarmayı ama sanırım uyarmam gerekicek artık.
Ben abartmıyorum demi hepiniz aynı düşündüğünüze göre. Bana dokunmasından saçıma kolyeme dokunmasından çok rahatsız oluyorum. Bozmak istemiodum sadece ama yoksa önünü alamıcam
Hayır sadece bana böyle. Bide evli bi kadın var bizim birimde onla da samimi ama o kadın bundan rahatsız değil aynı kafadalar, o kadına daha resmi ama el şakaları falan yapmıyor.
Aynen tek hatam güleryüzlü olmak mesafeyi baştan koyamadım.
Hepinize çok teşekkür ederim bana cesaret verdiniz biraz. Yarın işe gidicem gene şakalar komiklikler yapıcak kesin. Napmalıyım nası davranmalıyım bana hiç uymasa da suratımı asıcam işimi yapıcam sadece, hiçbişeye gülmücem.
Bide açık ofis olduğu için bişey sölesem herkes duyar diye hiç tepki vermedim şimdiye kadar, herkes duysa sorun olur mu ? Nefret ediyorum bu huyumdan çekiniyorum insanları terslemeye yaptıkları yanlış da olsa.
Şefi yalnızken yakalayıp mı konuşşsam ne desem tam olarak?
Sefin bildigin dunyanin en civik en sacma en geri zekali ve en ahlaksiz adamiymis, sende kusura bakma cidden safmisini nesin korkun ne yani resmen adam senle dalga geciyor saygisizlik yapiyor ozel hayatina kadar herseyine karisiyor nisanlinla bu konuda kavga ediyorsun ve hala adama haddini bildirmek icin neyi bekliyorsun ? Neden korkuyorsun en fazla isini kaybedersin ? Isini kaybetmek haysiyetini sayginligini kaybetmekten daha onemliyse devam et o laubali karaktersiz adamin bu tacizlerine katlanmaya.
Aslında syledıgıme geldın neden herkese hmn da sana canım cıcım bu adamda art nıyet ararım ben tatlım bak bende senın gıbıydım aman kımse kırılmasın uzulmesın dıye hep kendımı yıprattım ben uzuldum arada kaldım ama devır bızım gıbılerı harcyr kıymetını bılmıyor ıyı nıyetını suıstımal edıyr bak bır kere agzını payını ver hersey nasılda yluna gırecek keşke daha once yapsaydım dıyeceksın arada kalmakktan sıkılmaktan kurtulacaksın ya cekınme falan cat cat syle lafını
X bey,lütfen ben hoşlanmıyorum bu tarz hareketlerden diyeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?