• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimseyi kirmadan cozum..

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Kizlar bir arkadasimin icinden cikamadigi bir durum icin yaziyorum.
Iki kisiye nikah sahidim olacaksin demis. Normalde totalde 4 sahide ksdar izin veriliyordu fakat pandemi dolayisi ile 2 kisiye izin veriliyormus sadece.
Bu durumda arkadasim sadece 1 kisi secebilecek ve durumu diger arkadasina nasil aciklayacagini bilmiyor.
Sizden belki bir fikir cikar diye danismak istedik kinse kirilsun uzulsun istemiyor cunku. Cikamadik biz isin icinden

İçine kim siniyorsa onu seçsin diğerlerine de pandemi dolayısıyla böyle bir durumun oldugunu aciklasin bukadar.

Nikah şahidi yapacak kadar yakınsa içlerinden birinde karar versin diğerine de durumu güzelce izah etsin, zaten anlayışla karşılayacaktır. Karşılamazsa da düşündüğü kadar yakın arkadaşı olmadığını anlamış olur. Nikah sürecinde yeterince stres yaşanıyor, bir de pandemi sürecinde herkes daha anlayışlı olmalı.

Aile büyüklerinden birini seçsin ailem böyle uygun gördü desin ikisini de kırmasın birini seçerse diğeri kırılır

Ikisinden birine durumu aciklayip sorunu cozecek, baska ne olabilir ki, ne diyebiliriz ki?

İkisini de secmemesi lazım bu durumda.
Dayım/amcam/teyzem olacak o böyle istedi bende itiraz edemedim diyecek.

Atacak ikisini de er meydanına kazanan şahitliği alacak.
(Aile büyüğünden yana oyumu kullanıyorum.)

Iki kisiye nikah sahidim olacaksin demis. Normalde totalde 4 sahide ksdar izin veriliyordu fakat pandemi dolayisi ile 2 kisiye izin veriliyormus sadece.
Bu durumda arkadasim sadece 1 kisi secebilecek ve durumu diger arkadasina nasil aciklayacagini bilmiyor.
Sizden belki bir fikir cikar diye danismak istedik kinse kirilsun uzulsun istemiyor cunku. Cikamadik biz isin icinden
Çok büyük bi dert canım Allah kurtarsın

Bunu anlayışla karşılayacak olgunluktalar mi? Evet ise birini seçin, diğerine durumu açıklayın. Hayır ise ailede, akrabalarda iyi huylu, yaşlı birini nikah şahidi yapın. Birinden birini seçerek boş yere sinir stres olmayın

Back
X