Lekeler, Çiller Kimyasal peelingde kullanılan trikloroasetik asit (TCA) %15 Tca solüsyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi kivi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
ilk seansımı yaptım ve 2. güne kadar soyuldu soyulma hala devam ediyor şuan için belirgin bir fayda görmedim 20 gün sonra 2. esası yapacağım.

Nasıl yani soyulma yaşandıktan sonra o lekesiz temiz hali kalmıyor ve geri mi geliyor aynı lekeler canım?

malesef hepsi geri geldi.cildimde çok büyük izler yok ama sol yanağımda bi güneş lekesi var mesela ona hiçib etki etmedi.soyulma işlemi bitince bir hafta aydınlık bir yüz,sonra yine aynı hamam aynı tas..

arkadaşlar ben yüzümde tca yı 2 dakika tutarken acıdan ölüyorum resmen ,gözlerimden yaşlar akıp gidiyor.2 dakikanın geçmesini beklerken resmen tepiniyorum elime ne geçerse yelpaze gibi yüzüme slalıyorum fayda etmiyor.sizlerin yüzü böyle yanmıyormu acaba? okyanus incisi nasıl dayandın 3 dakika falan?canım çok tatlı değil aslında ama inanılmaz acıyor benimkisi..
pazar gecesi 4. seansımı yaptım ve ben bir daha bu şeyi yüzüme sürersemmm diye diye yıkadım yüzümü:)

Benim cilt yapım yağlı Asu..Belki bu nedenle daha dayanıklı olup kremsiz soyulma işlemimde daha kısa sürede gerçekleşiyor olabilir..Bende bu son yaptığımda 10 saniye sağ yanağımda fazla tuttum ilacı.
(Bölge bölge uyguladığımdan ve sadece 2 yanağıma uyguladığımdan bahsetmiştim.) 10 saniye bile deride protein parçalanması olup (rengi değişiyorya kahverengimsi oluyor üst ölen deri rengi), sağ yanağım daha koyuydu.Kenarları kabarınca ben çekip soyuyorum, iri iri deri parçaları geliyor elime.Sol yanağımı soyunca bişey olmadı ama sağ yanağımda soyduğum yerlerin bir kısmında kırmızımsı oldu cildiğim rengi.Demekki daha atmamış alttaki derim, düşün yani 10 saniye bile değiştiriyor soyulma sürecini.Malum altı tamir edip üstü atarya her zaman kabuk bağladığında..Şimdi aloe Vera lı bir jelim var.Geçen seferde bazı yerler böyle olmuştu onu sürmüştüm iyileşti 2 gün içinde o kırmızılık..

Kısaca Asu :) cildimin yağlı olmasıyla alakalı olabilir..

Son düzenleme:
yaa arkadaşlar ben yaptım tca %15 1 hafta oldu hala soyulma olmadı. tek tük böyle azıcık oluyo arada ama minicik. 1 hafta oldu. o minicikler 2 gün sürdü zaten şimdi oda kesildi diyorum bidaha mı yapsam. galiba az beklettim 1.5 dk. bide az sürdüm. zaten benim cildim baya bi dayanıklıdır. ne dersiniz:((:26::26:

Elif cildinin rengi normal haline gönmüş durumda mı?
Bu konuda okuduğum yazıların ortak noktası 2-3 hafta arayla uygulanması..Yoksa cilt yanıkları oluşabiliyormuş..Kulak çöpüyle ve bölge bölge sürmeni öneririm bidaha uyguladığında..Aynada cildinin ıslaklığını göreceksin ve frost bir görünüm olana kadar beklemen lazım..

TATTOO+-+YAVONAE.JPG

Arkadaşlar %50 TCA ile dövme silinmesini gösteren bir resim buldum
TATTOO+-+YAVONAE.JPG
.

Son düzenleme:
Canım senden bır rıcam var her gün,mesaj yazar mısın buraya durumunu anlat bize,tüm yüzüne mi uyguladın bugün nasıl durumun ama unutma 1mesaj yazıp diğerini 1hafta sonra yazma olur mu?

canım net yok herzaman giremiyorum o yüzden yazamıyorum:( yaa soyulma 3 gün sonra başladı. ama böyle küçük küçük.. sonra azalmaya başladı. şuan yapışımın 8. günü hala hafif soyulma var yanaklarımda ama burnuma filan çok etki etmedi ya:(( çok mutsuzum o yüzden. ama az sürdüğüm için olsa gerek. 1 buçuk dk beklettim. ve benim cildim çok dayanıklıdır. dur bakalım 3 dk bekletcem 15 gün dolunca. onda haber veririm. inş etki eder ya özellikle şu kalıcı bi türlü kurtulamadığım siyah noktalarıma:26::25:

Elif cildinin rengi normal haline gönmüş durumda mı?
Bu konuda okuduğum yazıların ortak noktası 2-3 hafta arayla uygulanması..Yoksa cilt yanıkları oluşabiliyormuş..Kulak çöpüyle ve bölge bölge sürmeni öneririm bidaha uyguladığında..Aynada cildinin ıslaklığını göreceksin ve frost bir görünüm olana kadar beklemen lazım..

yaptığımda zaten cildimin rengi değişmedi ki benim. hafif kızardı ama 5 dk sonra geçmişti... ben beceremedim heralde yaa

Bugün verdım sıparısımı ben de,artık geldıgınde görücez mucize mi bela mı.Sol elmacık kemıgım uzerınde 10kuruş kadar bı leke var daha dogrusu leke gölgesi,1kez expigment ıle soydurdum ama sanırım yeterlı olmadı.%30-40 gibi geri geldi.Aklıma takılan bir şey var ben gunes koruyucu ve bepanten surdurdukten sonra sıvı fondoten suruyordum acaba o yuzden tamamen gecmemış olabılır mı?
Ayrıca TCA deneyenlere sorum şu kulak pamuguna kac damla damlattınız TCA ve tenınızde sulu mu bıraktınız 2dk yoksa böyle varlık yokluk arası bır sekılde mı surdunuz?

Ayrıca TCA deneyenlere sorum şu kulak pamuguna kac damla damlattınız TCA ve tenınızde sulu mu bıraktınız 2dk yoksa böyle varlık yokluk arası bır sekılde mı surdunuz?

Ben kulak çubuğunu TCA şişesinin tıpasını çıkartıp içine sokuyorum ve bölgeye sürüyorum.Islak bir görünüm oluyor.Sadece şuna dikkat et, mesela bölge bölge uyguluyorsun ya yanağına sürerken tek bir noktadan Tca sıvısı toplanıp akmaya başlarsa o fazla demektir hemen kuru bir kulak çöpüyle al o fazla damlayı.Yoksa sen sürerken aynı yerden akan TCA alttan gelecek taze deriyi de tahrip ediyor..ve iyileşme daha geç oluyor.Kızarıklık o akan yerde daha fazla oluyor, yüzünün o akan bölgesi yara olmuş gibi oluyor.Tecrübeyle sabittir ;) ama sonra geçiyor öyle durumlarda ben forewer living denilen bi firmanın aloe vera gelly ürününü kullanıyorum..Hücre yenileyici bir jel..

Umarım açıklamam yeterli olmuştur..Bol şanslar..

Bende sipariş verdim bugün geldi ve denedim Tca yı ilk başta yanma oldu 2 dakka beklettim sonra yıkadım.bakalım ne olacak.şuan yanaklarım alnım ve çenem kızarmış durumda kabuklanacak belli.olacakları yazarım.Hayırlı günler

arkadaşlaar merhaba bende %15 tca kullanmak istiyorum fakar gg da bulamadım %15tca peeling JELL var bunu kullanan varmı acaba ???

En sonunda ben de uyguladım cildime,3dk bekledim biraz yanma oldu ,sonrasında yıkadım sürdüğüm yerde kı doku buruştu kızarma ya da kararma olmadı 1gün oldu henüz umarım çare olur.

En sonunda ben de uyguladım cildime,3dk bekledim biraz yanma oldu ,sonrasında yıkadım sürdüğüm yerde kı doku buruştu kızarma ya da kararma olmadı 1gün oldu henüz umarım çare olur.

3 dk uzun bir süre ilk uygulama için problem olmaz ama kızarıklık artar sadece... kulak çubuğu az gelebilir arkadaşlar... pamukla yapın tca yı az sürmek işe yaramayabiliyor tabi bu demek değil ki bolca sürün :P

Pek etkilemedi tatlım,kızarma olmadı ben de hiç yanağımın üst bölgelerinde uyguladım ilk önce,elmacık kemiğime sürmedim.Fazla yanmadı yani dayanılabilir ölçüde yandı yaklaşık 2-3saat sonra o soğan zarı görünümünü aldı,gunde 3-4kez bepanthen sürdüm 4.gün soyulmaya başladı,6.gün tamamen soyuldu.İkinci seans için bekliyorum.Peki sonuç ne ilk seans için gözle görülür açılma elde ettim,karartı kalktı gölge gibi şimdi.İki seans daha yapsam bitecek sorun bence...
Ve dediğin gibi daha hassas bölge için 3dk denemeyin kızlar farklılıklar gösterir elbet.

Slmlar,bi sorum olck,tca %15 yüzdeki kılcal damarlanma için etkili olur mu?Cildim dalgalı gibi duruyo acaba işe yarar mı?

Slmlar,bi sorum olck,tca %15 yüzdeki kılcal damarlanma için etkili olur mu?Cildim dalgalı gibi duruyo acaba işe yarar mı?

sanmıyorum çünkü tca kılcal damarları etkilemez derinin ilk katmanını etkiliyor.. zaten kılcal damar için farklı yöntemlere yönelmek gerek... uzun zamandır kullanıyorum bende tca yı siyah noktaları zaten nerdeyse ilk seansta yok ediyor... akne izleri de kişiye göre değişir tabi ama 3-4 seasnta ciddi anlamda yok ediyor.

yazın hazirandan itibaren ara veriyorum ben her sene şimdi hazirana kadar yapabildiğim kadar yapıcam .... taze ve lekesiz ciltte bronz ten müthiş oluyor bu arada :87:

kimyasal peeling için dışarda güzellik merkezinde yaptırdım aynen doktorun yaptığı şu şekil cilt temizlendi kimyasal peeling sürüldü 2 dk beklendi ve hemen yüzümü yıkadım ve hamilton güneş kremi uygulandı. ve ben seans başı 70 tl ödedim..
sonra burdan okuduklarımdan dışardan aldım şimdi kendim uyguluyorum çok kolay fakat yinede dikkatli olmak lazım.. ben %20 likle başladım toplam 3 seans yaptım belli aralıklarla..
çok memnunum açıkçası..cilt parlak bir görünüm oluştu..asla vazgeçmem..:8:

selam forumda yazanları geniş olarak okudum ve bazı yorumlara çok şasırdım sanki bir cilt hekimi gibi tavsiyeler şu kadar sürün bu kadar sürün bol bol yapın korkmayın:1:gibi laflar var arkadaşlar yapmayın lütfen herkes kendi yaptığnı anlatırken sanki çok doğru yaptığından eminmiş gibi anlatıyor önceki sayfalarda böyle doktor edasıyla anlatan arkadşların yüzlerini yaktıkları yeni lekeler izler oluşturduklarını gördük asitten bahsed,yoruz evde uygulamayı göze aldıysanız %15 likten yukarı çıkmayın bari kat kat yapanlar yüzüm yanmadı diye ard arda iki kere yapanlar kabukları kendi soyanlar:59:tam bir trajedi ya agustos ayında piling yapanlar üstüne güneşlenenler kabus gibi korku filmi gbi bayıldım harika oldu yüzüm bebek gibi oldum diyenler sonra 3 4 seans sonra yüzlerini mahvedince ortalardan kaybolmuşlar dikkatli kullanın 2 yıl piling oldum yüzeysel ve orta piling kozmetik amaçlı değil tedavi amaçlı oldum çünkü bu bir tadavidir aslında asitten bahsediyoruz faydasını zaman zaman gördüm zaman zaman yeni problemlere yol açtı piling milletin gazına gelip de düzeltemeyeceğiniz şeyler yapmayın canınız o kadar ucuz olmamalı kendinizle barışık olmasını bilmeyen biz kadınlar daha sonra önceki halimizi mum ile arar duruma geliyoruz...........

tca yaptırmıştım leke tedavisi için.agresif bi tedavi.farklı yerlerde lekeler oluştu.hasar bıraktı yani.bana dermatolog yapmıştı.evde yapılanı da araştırdım.cesaret işi.bence deneme.

Back
X