Lekeler, Çiller Kimyasal peelingde kullanılan trikloroasetik asit (TCA) %15 Tca solüsyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi kivi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
arkadaslar cok tehlikeli birseyle ugrasiyorsunuz aslinda, mumkun mertebe profesyonellerden yardim alin ,onlara yaptirin.. yanik tehlikesi cok yuksek, en nihayetinde asit ugrastiginiz sey ..

ve dün akşam cesaretimi topladım denedim. tarifindeki gibi yaptım önce bir kaba biraz böldüm pamuğu ıslattım önce alnım ve burnuma sonra yanaklarıma yaprım bir dk beklettim bir dk dan fazla bekletmeyin yazıyordu tarifnde. yakan biber değdirmiş gibi yandı bende bir kağıtla yel yaptım yüzüme. sonra yıkadım suyla .hafif bir beyazlık belirdi hemen bebanthen merhemi sürdüm birazda kantaron yağı sürdüm . baktım kızardı . sonra yattım korkudan sırt üstü yattım sabaha kadar. ara ara uyandım. gece bi aynaya bakıyım dedim çünkü kötü bi rüya gördüm rüyamda suratım kıpkırmızıydı :) birde baktım hiç bişey yok . hafif tatlı bir pembelik gene yattım. sabah kalktım gene bişey yok . acaba ben az mı beklettim ki . sadece biraz gerginlik hissediyorum yüzümde şuanda . soyulacak gibi durmuyor. ama gerginlik var. bilmiyorum birkaç gün beklicem . olmadı 10-15 gün sonra tekar deniyicem .inş. sahtesini almamışımdır. ama asit olduğu belli çok pis kokuyor . sadece herkeste oluşan kızarıklık bende oluşmadı acaba nedendir. gelişmeleri burada yazarım .

Son düzenleme:
benim bugün 4.günüm ufacık ufacık deri döküyorum öyle büyük büyük olmuyor. arada elimle yardımcı oluyorum dökülmesine iz kalmaz inşallah. alttan çıkanı pk farkedemiyorum henüz belli olmuyor küçük parcacıklar olduğundan heralde şimdilik gözlemlerim bunlar . ha birde kremsiz olmuyor çok geriliyor cildim.

ben yüzüm için değil de kolumdaki dövme için kullanıcam bu tca yı.30 luk sipariş ettik bakalım gelmesini bekliyorum.sürdüğün anda beyazlaşıyor mu yoksa durdukça mı beyazlaşıyor?

benim soyulma işlemi bitti gliba daha elime deri parçaları gelmiyo hafif masaj yapa yapa çıkardım hepsini rahat edemmki zaten kendi kendine düşmesini bkleyemem haftaya çarşamba bikez daha yapıcam sonra yazın geçmesini beklicem şimdi dahi 50 spf güneş kremi kullanıyorum. leke falan kalır mazallah . ilk sefer olduğu için pk umduğum gibi sonuç alamadım öyle süper bir deri çıkmadı aşadan demekki bende oldukça derin sivilce izleri vardı. hem ilk yapışta zaten korkudan az beklettim. şimdi 2 dk bekletcem bakalım ne olacak şuara güneşin de pek keyfi yok zaten ama yüzümde sivilce var şuan sürmek istemiyorum bide regl günüm yakın hepsi geçsin 2.kez deneyim 2 dk kalıcam ama yıkasammı yıkamasammı konusunda endişelerim var yıkanmasa dahamı iyi olur bilmiyorum bazı arkadaşlar yıkanmasın demişler ama yanar diye korkuyorum . haftaya kadar az daha araştırma yapıyım deniyecem bakalım :)

bu bölümü de hep ben doldurmuşum ama gene yazcam dayanamıyorum: ben 2.tca peeling denemesini dün akşam yaptım ilkinde 1 dk bekletip yıkamıştım. soyulma az olmuştu bende bu sefer 2.5 dk beklettim iyice beyazlaştı ve sadece birkez yıkadım ve bebanthen merhem sürdüm. ama bu kez çok kızardı hemde anında. yanma ve batışma hisside oldu yüzüm yanmış olabilirmi allah korusun :( bu sabah kalktım hala yüzüm batışıyor iğne gibi hiç su srmedim hemen kremledim bebanthen ile bugünde hava güneşli dışarı çıkmam da lazım güneş kremim 50 spf lik yeterli olur sanırım ama ben korkmaya başladım yüzümün bazı yerleri kahve rengi bazı yerleri siyahımsı bazı yerleride kırmızı oldu bunlar geçicimi acaba bilen var mı valla korkmaya başladım. kalırsa diye deri de hiç sertleşme yada kendini yenilyecek gibi bi hava yok bilenler cevaplasın lütfen bu yanma hissi hayra alamet mi :(

bu bölümü de hep ben doldurmuşum ama gene yazcam dayanamıyorum: ben 2.tca peeling denemesini dün akşam yaptım ilkinde 1 dk bekletip yıkamıştım. soyulma az olmuştu bende bu sefer 2.5 dk beklettim iyice beyazlaştı ve sadece birkez yıkadım ve bebanthen merhem sürdüm. ama bu kez çok kızardı hemde anında. yanma ve batışma hisside oldu yüzüm yanmış olabilirmi allah korusun :( bu sabah kalktım hala yüzüm batışıyor iğne gibi hiç su srmedim hemen kremledim bebanthen ile bugünde hava güneşli dışarı çıkmam da lazım güneş kremim 50 spf lik yeterli olur sanırım ama ben korkmaya başladım yüzümün bazı yerleri kahve rengi bazı yerleri siyahımsı bazı yerleride kırmızı oldu bunlar geçicimi acaba bilen var mı valla korkmaya başladım. kalırsa diye deri de hiç sertleşme yada kendini yenilyecek gibi bi hava yok bilenler cevaplasın lütfen bu yanma hissi hayra alamet mi :(

arkadaşım korkma geçicek o kahverengi yaralar.ama 1 hafta gibi bir sürede iyileşme gösterir.Bepantheni çok fazla sürme.çünkü yaranın kabuk bağlamasını geciktiriyor.Birde en önemli nokta sakın ama sakın deriyi kendin soyma kendi atsın.Yoksa iz kalır.Bu konuda çok özen göstermelisin.Bu süreçte dışarıya çıkmak zor oluyor.Kahverengi kırmızı izler yüzünden.Ama emin ol o kahverengilikler dökülecek.İçini rahat tut.

Birde bu tca yı uygulayacaksanız tüm yüz uygulayın.Nokta halinde veya bölgesel olarak uyguladığınızda renk farklılıkları oluşabilir.

ozdelice dövme silme işlemi için %30 luk az gelebilir.dövme silmek için %50 lilik öneriliyor.

arkadaşım korkma geçicek o kahverengi yaralar.ama 1 hafta gibi bir sürede iyileşme gösterir.Bepantheni çok fazla sürme.çünkü yaranın kabuk bağlamasını geciktiriyor.Birde en önemli nokta sakın ama sakın deriyi kendin soyma kendi atsın.Yoksa iz kalır.Bu konuda çok özen göstermelisin.Bu süreçte dışarıya çıkmak zor oluyor.Kahverengi kırmızı izler yüzünden.Ama emin ol o kahverengilikler dökülecek.İçini rahat tut.

tşk ederim new-day gerçkten korkmuştum. inş. çabuk soyulur bugn olmasa bile yarın işe gitmk zorundayım :) malüm hayırlı iş yapıyorum (nikah işi yapıyorum) . ben gitmezsem çiftler evlenemez . umarım yarına kadar şu kızarıklıklar bari geçer

Son düzenleme:
TCA Cross tedavisi hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar? TCA Cross %100 TCA nın ice pick scarlara uygulanması. Yaptıran ya da bu tedavi hakkında bilgisi olan var mı?

şuan iş yerindeyim berbat bir suratla geldim herkes tuhaf tuhaf bakıyo noldu sna diye . kalın kalın soyulmalar var masaj yapa yapa çıkarmaya çalışıyorum iz olur diye çekmiyorum ama çok rahatsız ediyo ama alnım hala kırış kırış bir türlü atmıyo berbat bi görüntü ilk üç gün tam bir eziyetmiş onu anladım . renk yavaş yavaş düzelmeye başladı kapkara olmuştu suratım . çıkan derinin altı çok hassas el bile sürünce hemen yanıyo sanırım yeni deriyi bolbol kremle korumak laazım . eski deri çok kirli gibi çıkıyo böyle kahve rengi ve de kalın . yenisiyse ince hassas ama temiz ve pembe bir renk ama sanırım o sivilce izleri sandığım gibi hemen geçmicek . sanırım 5-6 seans gerek ama yazın yapmamak lazım onu anlamış bulunuyorum güneşten kaçıcam diye fena oldum. kışın kapalı havalarda ve mümkünse izinliyken evden çıkılmayacaksa yapılmalı iş yerinde çok zor oluyo hem gergin oluyo surat millet dalga geçince psikolojide bozulmaya başlıyo bugün benim 3.günüm ve sanırım yarına en azından kötü görüntü biticek hepsinin bitmesi 10 gün sürer deniyor hadi hayırlısı :)

Son düzenleme:
şuan iş yerindeyim berbat bir suratla geldim herkes tuhaf tuhaf bakıyo noldu sna diye . kalın kalın soyulmalar var masaj yapa yapa çıkarmaya çalışıyorum iz olur diye çekmiyorum ama çok rahatsız ediyo ama alnım hala kırış kırış bir türlü atmıyo berbat bi görüntü ilk üç gün tam bir eziyetmiş onu anladım . renk yavaş yavaş düzelmeye başladı kapkara olmuştu suratım . çıkan derinin altı çok hassas el bile sürünce hemen yanıyo sanırım yeni deriyi bolbol kremle korumak laazım . eski deri çok kirli gibi çıkıyo böyle kahve rengi ve de kalın . yenisiyse ince hassas ama temiz ve pembe bir renk ama sanırım o sivilce izleri sandığım gibi hemen geçmicek . sanırım 5-6 seans gerek ama yazın yapmamak lazım onu anlamış bulunuyorum güneşten kaçıcam diye fena oldum. kışın kapalı havalarda ve mümkünse izinliyken evden çıkılmayacaksa yapılmalı iş yerinde çok zor oluyo hem gergin oluyo surat millet dalga geçince psikolojide bozulmaya başlıyo bugün benim 3.günüm ve sanırım yarına en azından kötü görüntü biticek hepsinin bitmesi 10 gün sürer deniyor hadi hayırlısı :)

evet ilk 2 seansta bu durum olabiliyor fakat sonraki seanslarda belkide cildin alışmasıylşa soyulma işlemi bu denli rahatsız edici olmuyor.

birde tatilden önce hep yaparım tca peelingi ciddi anlamda cilt çok daha kalıcı ve güzel bronzluğa kavuşuyor ölü deri kalmadığı için sanırım

ben de dün sipariş verdim..haftasonu başlayacağım..umarım bir aksilik olmaz bu güneşli günlerde..yüzümdeki minik de olsa lekeleri kapatmaktan usandım..bakalım deneyip göreceğiz..

arkadaşlar ilk üç gnü berbat geçiren ben bugün itibarı ile kadife bir cilde merhaba demiş bulunmaktayım. parlak tertemiz ve capcanlı bir cildim oldu bu sabah. ben biraz aceleci olduğum için masaj yapa yapa attım ölü deriyi iz kalacak bir görüntüde yok önemli olan sanırım çıkan deriyi çekmeden masajla uzaklaştırmak . bende öyle yaptım 3.gün bitti ilk 1. ve 2.günler fena halde gerildi cildim ama bugn herkes hayretler için de iş yerinde berbat geçen 3 gün değdi :) çok ta memnun kaldım birdahaki sefere daha dikkatli yapacağım çok bekletip riske girmeye de gerek yok ben kendi süremi buldum 2 dk. yeterli . şimdi yeni cildimi hızla toprlamak için bebanthen madacasol ve 50 faktör güneş kremiyle destekleme yapacağım fondotense hiç gereksiz kaygan ve parlak oldu zaten cilt . herkese sağlıklı bir cilt temeninmle

arkadaşlar ilk üç gnü berbat geçiren ben bugün itibarı ile kadife bir cilde merhaba demiş bulunmaktayım. parlak tertemiz ve capcanlı bir cildim oldu bu sabah. ben biraz aceleci olduğum için masaj yapa yapa attım ölü deriyi iz kalacak bir görüntüde yok önemli olan sanırım çıkan deriyi çekmeden masajla uzaklaştırmak . bende öyle yaptım 3.gün bitti ilk 1. ve 2.günler fena halde gerildi cildim ama bugn herkes hayretler için de iş yerinde berbat geçen 3 gün değdi :) çok ta memnun kaldım birdahaki sefere daha dikkatli yapacağım çok bekletip riske girmeye de gerek yok ben kendi süremi buldum 2 dk. yeterli . şimdi yeni cildimi hızla toprlamak için bebanthen madacasol ve 50 faktör güneş kremiyle destekleme yapacağım fondotense hiç gereksiz kaygan ve parlak oldu zaten cilt . herkese sağlıklı bir cilt temeninmle

cesurvegüzel ben çok cesaretlendirdin başlamak için sabırsızlanıyorum..

bende çok tereddüt etmiştim ama sonuç mükemmel cildim parladı ve canlandı o çıkan deri öyle bir ölüymüşki yanık ve kapkara çıktı ben sürekli yüzeysel peelingler yapardım bana göre derim canlı ve ölü deri azdı ama yanılmışım nasıl kirli ve kalın bir deri çıktı çocuk derisi gibi parladım şuan maşallah havalarda bozuk peeling için bana yardımcı oluyor yani:) güneşten iyi korursan hiç bişey olmuyor. ben şimdi 2 hafta sonra bir tane daha yapmayı planlıyorum kuzenin düğünü var ona kadar bakalım iyice toparlansın bu . sivilce lekelerm azaldı tamamen kayboldu desem yalan olur ama baya bi derine gömüldü onlarda dikkatli bakmazsan anlaşılmıyor ben çok memnun kaldım dikat li yapılırsa sonuç süper ben bol sürüp 2.5 dk bekletim ama 2 dk yeterliymiş onu anladım rşske gerek yok yavaş ve emin sonuç almak lazım bence korkmayın dikkat ederseniz bişeycik olmuyor

Son düzenleme:
fondötenden kurtulayım yeter valla ya..işyerinde zor olacak ama değecek diyorsun..ben de 2 dk bekleteyim o zaman..3 gün de dişimi sıkarım artık bol bol bephanten sürerim..

VALLA BENDE İLKİNİ ÇOK KORKARAK YAPTIM o ilkte pek bi değişiklik olmamıştı soyulmada az oldu 1 dk bekletip korkmuştum az da sürmüştüm ondan heralde. 2.cide 2 Dk beklettim bol da sürdüm .3 gün baya çektim. renk koyulaştı bi taraf kahverengi bi taraf kırmızı oldu sonra gerildi falan ama bende hiç rahat vermedim çıkan deriyi tutup çekmemek kesinlikle önemli iz kalabilir ama ben kremle yumşatıp masajla yavaş yavaş yardımcı oldum çıkmasına 3. gün duşa girdim buhardan iyice yumşadı bende masajla hepsini soydum bide hafif kese yaptım . o 3 gün kendime çok kızdım söylendim her duyduğunu yapıyosun ne derdin var hep mahfettim diye ama bugün çıkan deriyi görünce kaymak gbi okadar sevindimki anlatamam . iyiki yapmışım diyorum o ne ölmüş bir deriydi öyle kapkara çıktı maşallah diyim de nazar değdirmim . arkadaşlar çok güzel dediler hayret ettiler böyle işte . ben cildim toparlayınca gene yapcam çok güneş varsa aman diyim 50 faktör güneş kremi kullanın sebamed en iyisi bende şuan avonun var bitane bide dorenin var bitince sebamed alıcam . günş kremi çok önemli heleki yeni çıkan cildi korumada ...

Son düzenleme:
Back
X