• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Kimyasal peelingde kullanılan trikloroasetik asit (TCA) %15 Tca solüsyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi kivi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
VALLA BENDE İLKİNİ ÇOK KORKARAK YAPTIM o ilkte pek bi değişiklik olmamıştı soyulmada az oldu 1 dk bekletip korkmuştum az da sürmüştüm ondan heralde. 2.cide 2 Dk beklettim bol da sürdüm .3 gün baya çektim. renk koyulaştı bi taraf kahverengi bi taraf kırmızı oldu sonra gerildi falan ama bende hiç rahat vermedim çıkan deriyi tutup çekmemek kesinlikle önemli iz kalabilir ama ben kremle yumşatıp masajla yavaş yavaş yardımcı oldum çıkmasına 3. gün duşa girdim buhardan iyice yumşadı bende masajla hepsini soydum bide hafif kese yaptım . o 3 gün kendime çok kızdım söylendim her duyduğunu yapıyosun ne derdin var hep mahfettim diye ama bugün çıkan deriyi görünce kaymak gbi okadar sevindimki anlatamam . iyiki yapmışım diyorum o ne ölmüş bir deriydi öyle kapkara çıktı maşallah diyim de nazar değdirmim . arkadaşlar çok güzel dediler hayret ettiler böyle işte . ben cildim toparlayınca gene yapcam çok güneş varsa aman diyim 50 faktör güneş kremi kullanın sebamed en iyisi bende şuan avonun var bitane bide dorenin var bitince sebamed alıcam . günş kremi çok önemli heleki yeni çıkan cildi korumada ...

o zaman ben şöyle yapayım..haftasonu büyük ihtimal denize giricem ürün bugün geldi..haftasonu 50 koruma faktörüyle bi güzel yüzümü koruyayım güneşte durmamaya çalışayım..pazar akşamı süreyim..ptesi artık ilk etkiler başlar dediklerine göre..bol bol bephanten ile destekleyeyim yüzümü..p.tesi-salı-çarşamba 3 gün depresyona girerim kesin ben.. ama düzelmesi umuduyla dayanmaya çalışırım :) 1 aydır salisilik asit kullanıyorum yüzüme umarım ikisi üstüste geldi diye etkileşim olmaz..bi tek o endişem var..

tca sürünce ilk 3 gn salisilik asit sürme yüzüne güneşten iyi korunman lazım o önemli. bebanthen mutlaka sürmelisin sabah akşam üstüne 3 gün makyaj yok hatta yüzüne 2 gün su değdirmezsen iyi olur . ama 3 gün güneşte yanmış gibi olacak cildin gerginleşecek ben genelde sakin vede kuvvetliyimdir ama benim bile ağlayasım geldi nerden yaptım diye :) ama korkma hepsi geçince ve yeni cildinle tanışınca acıların geçecek :) acı derken görüntüden oluşan bir rahatsızlıktan bahsediyorum :)

cesurvegüzel çok sağol tecrübelerini paylaştığın için..olur da haftaiçi bunalıma girersem desteklerini esirgeme..kucak dolusu sevgiler:71:

cesurvegüzel çok sağol tecrübelerini paylaştığın için..olur da haftaiçi bunalıma girersem desteklerini esirgeme..kucak dolusu sevgiler:71:

az evvel ilk uygulamayı yaptım..sürerken bi pişmanlık bi pişmanlık duydum ki anlatamam..şimdi yüzüm kızardı ama bazı yerler kırmızı bazı yerler beyaz..eşit sürmeye özen gösterdim ama umarım beyaz kalan yerler sürmediğimden dolayı değildir..şu an tüm tırsaklığım üzerimde..eşit sürmemişsem lekeli lekeli olur muyum ben şimdi yaaaaaaaa:43:

yok tatlım o beyazlıklar frozen denen şey yani ölü hücre olayı o geçiyo sonra yüzün kahve rengi ve kırmızı arası bi renk olacak . deri atmak için kendini hazırlayacak yan.
3 gün içinde soyulma da başlar deri atmaya başlayınca kremledikten sonra çok hafif masajlarla deriye soyulma aşamasında yardımcı olabilirsn. ama sakın soyulan yeri çekip yüzme işte o zaman iz kalır. birde güneş iyice yüzünü gsterdi. 50 spf krem sür. mümkünse sebamed in 50 faktörlük güneş koruması var eczanelerde ondan alabilirsen daha güzel olur. 2 gün su sürmemeye çalış. ve sadece deri soyulduğunda çıkacak güzel cildinin hayalini kur. gerçekten pasparlak ve tertemiz bir deri çıkıyor.sanırım daha senin yaşın küçük ben 33 yaşındayım ve cildim 20 lik gibi oldu abartmıyorum. ben toparlamasını bekliyorum. haftaya bende düşünüyorum. 3.seansımı:)
düğüne gidicem sivilce izlerim iyice gitsin istiyorum. porselen makyaj yaptırıcam düğünde pürüzsüz olsun istiyorum. salisilik asite de 3 gün ara ver. sonra sürebilirsn soyulmaya yardımcı olur o da . şimdi bekle ve sabret moralini hiç bozma. kim ne derse desin işlem bitince seni kıskanıcaklar.

23 yaşındayım ben de bu aralar söz nişan olaylarına giricem geçsin artık istiyorum lekeler o yüzden..az sürdüğüm yerler yada daha yoğun sürdüğüm yerlerde soyulma farkından dolayı leke kalmasından korkuyorum sadece..önce alnıma sürdüm sonra yanaklarıma sonra burun sonra çene ama kulak pamuklarıyla sürdüm..bi videoda o şekilde uygulamışlardı..aksilik olmasa da fıstık gibi olsa şu yüzüm yaaa :(

yok yok olmaz bende alnıma burnuma sürdüm pamukla sonra yüzüme hiç eşit süremedim burnumun kenarında sol yanağımda bir yer çok kızardı çok korktum kesin burası kalıcak dedim kremlerimi ihmal etmedim sürdüm çok ta uğraşmadım yüzümle (maske vs yapmadım) hiç bişe kalmadı çok şükür. hepsi 10 günde kayboluyo. kaldıki bunu sadece sivilcelere uygulayan var kalsa onlarda iz kalır. rahat ol içini ferah tut pisikolojde önemli burada cildimiz herbişeyden etkileniyo .

günaydın..sabah bronz bi tenle uyandım :D kalkar kalkmaz ombia-med 25 spf güneş kremi sürdüm..bu kremi almanyadan komşumuza getirtmiştim akneler için güneş koruyucu..sebamed tarzı...yüzüm çok parlak işteki arkadaş yüzün nie bu kadar parlıyo dedi:):)..bephanten sürmedim daha bu yüzden..yüzüm şu anda yeterince nemli görünüyo..kurursa bephanten sürücem :)

selam kızlar bir bilgi rica etcem size , geçenlerde doktora gittim (cildiye)doktor bana tritone forte vesolante die bir krem yazdı biriş leke açıcı diğeri koruyucu kullanan varmı aranızda.

günaydın tatlım . parlak yüz güzel olur parlama için özel makyaj yaptıran var:) nemliyse yüzün sürme ama gece sür çabuk iyileşme ve toparlanma sağlar bebenthen . hadi bakalım ilk gününü atlatıyosun

selam kızlar.baya yazmışsınız hepsini okudum.dün tcam geldi.bugün kullanıcam ama ne zaman kullansam diye düşünüyorum :27: cildi alıştırmak için 30 luk aldım ilk önce.ben dövme için kullanıcam.çok heycanlıyım yav. sürünce 2 dakika beklemek lazım ya, o iki dakika içinde mi yavaş yavaş beyazlıyo yksa sürdüğüm yer anında mı beyaz oluyo. benim dövmem kolumda, merak ettiğim bişey var. sürme işlemi tamamandıktan sonra ya da soyulmaya başladıktan sonra üzerine kumaş gelse bişey olur mu ki. yani tişört giydiğimde illaki değcek, o açıdan soruyorum.

böyle deneyimlerimizi paylaşıyoruz işte napalım yapılan hatalar yapılmasın diye . yüzde 30 luk dövme için az yüz için çok deniliyor ben 15 lik denedim. yüzüme tabi fazlasıyla yetiyor. beyazlama anında oluyor ama dövmede olur mu bilmiyorum . tca sonrası öncesinden daha önemli öncesinde temizlik sonrasında da koruma önemli. özellikle güneşten koruma giysilerde fazla dar olup sürtünmeye neden olmazsa sorun olmaz sanırım ama bunlar sadece tahmin ben sadece yüzde 15 lik ve yüz için olan kısımda deneyimlerimi paylaşabilirim dövme için kullanan arkadaşların yorumları da vardı eski sayfalarda onlarıda bir okuyun derim. kolay gelsin

daha öncekileri de okudum baştan sona.ama insan yapmadan önce araştırdıkça araştırası geliyo.daha çok cevap daha çok rahatlama gibi.ancak dövme için cevaplayan pek olmadı orası ayrı.dövmeyi tamamen geçirenler aşamalarını yazsa biraz daha rahatlıcam.%50 lik kullanılması gerektiğini ben de okudum.ama asit bu sonuçta, deriyi de alıştırmak gerek diye düşünerek 30 aldık.

kulak pamuğuyla sürsem, pamuk sıvıyı çekmez mi?

ben kulak çöpüyle yapamam :) uğraşamam yani pamukla hepsini hallettim :) hklısın aslında çok yüksek oranlarda tehlikeli olabilir. ilk seansta yeterli gelmiyo sanırım 3.seanslarda falan oluyo toparlanma arası 15 gün falan . yani 2 haftadan önce yeni bir tca seansı yapılmıyo. ama çokta fazla yorum okuma bazı yorumlara bozuluyorum ben yanlış uygulayıp yanlış bilgi veriyorlar yada her ciltte farklılık gösteriyo birinde olmayan diğerind e oluyo net yorumlara itibar etmek lazım bazısı ne yazdığını bilmiyo bi sayfada met ederken diğerinde yeriyo oldumu olmadımı anlaşılmıyo valla ben memnun kaldım genel anlamda . ama etki bakımından ilerleyen zamanlarda ne olur bilmiyorum ama doktorlarda yaptığına göre zararı yoktur heralde şuan için cildimden memnunum arada sivilceler çıktı ama geçicek gibi onlarda ...:52:

doğru haklısın.
başka yerlere de bakıyorum tca ile ilgili.
sanırım mucize bekleyip tüm derinin bir seferde kalkacağını sananlar çok sürüp çok bekletiyo etkisi çok olsun diye ki iz kalıyor.
benim kullanıcam alan küçük, o yüzden kulak pamuğunu düşündüm, saırım bana uygundur:)

kızlar tcayı yaptım.anlatıyım,
açtım, zaten koku berbat bi kere.
kulak pamuğuna damlattım ıslanacak şekilde.
sürdüm bi güzel.yarım dakika falan geçtikten sonra hafiften yanmayla birlikte batma hissi oldu.
ama nolur nolmaz diye 1 dakika tuttum.yıkadım.
beyazlama olmadı ama.
sonra da krem sürdüm.
şu an hiç bişey olduğu yok.ne beyazlama ne de yanma/batma.

az bekletmişsin neticede yüz değil di 2 dk beklesen daha iyi olur du . ama olsun ilk deneme böyle olsun beyazlama olmasada soyulma oluyo biraz uzun sürüyo ama .belki yüz harici beyazlama olmuyodur da neticede ölü hücre yüze göre daha azdır şimdi güneşe falan dikkat etmelisin yüzünde olmadığı için rahat geçirirsin ahh ah yüzde olunca tuhaf bakışlar altında kalıyosun bide millete laf anlat. neyse bende haftaya bi sefer daha yapıp ramazana kadar bırakıcam yakasını:) bu ara çok ortalardayım öyle izin alma durumum filan da yok o yüzden bir kez daha şu izler az daha açılsın diye sürücem . zaten deriyi çok ilceltmenin bir anlamıda yok 3 seans sonrası biraz ara vermek lazım sabır istiyo bu işler bi anda hop diye olmuyo hiç birşey

Back
X