Kına Gecesi kına elbisesi

rosens86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
445
0
26
Ankara
kızlar sormak istediğim bişe var.kınada sadece bindallı giyen oldumu?yoksa hem abiye hem bindallı mı giyeceksiniz?bide kına kıyafetinizi siz mi alıyorsunuz erkek tarafı mı

kızlar sormak istediğim bişe var.kınada sadece bindallı giyen oldumu?yoksa hem abiye hem bindallı mı giyeceksiniz?bide kına kıyafetinizi siz mi alıyorsunuz erkek tarafı mı

bizde erkek tarafı alır. ben abiye ve bindallı giyinmiştim. şimdi genelde 2 si giyiliyor

Kuzenim gelinlik giymişti, akrabamız sadece abiye, başka bir akrabamız sadece bindallı.
Yani istediğini giyebilirsin sorun yok

Ben abiye giymek istemem onun yerine 3 farklı bindallı tarzı boşnak şalvarı olarak geçenlerden giyesim var.
Ne yaparsan o olur bir kez yapılıyor böyle şeyler gönlünden ne geçerse onu yap. :)

Bizdede erkek tarafı hem bindallı hem abiye alır ama bindallı sevmedigimden abiye giyicem sadece

kızlar nişanlımın ailesi diyorki kına gecesi kıza aittir.kıyafetinide o alırmış

Bende Bursa'da yaşıyorum.Bizim burada da adet kına gecesi kız tarafına aittir ve gelinin kına kıyafeti vs tüm masraflar kız tarafınca karşılanır.Sadece nedense, kına saçını erkek ödüyor.
Gerçi bunlar çok ama çok saçma şeyler.Sonuçta nişanlımın cebinden çıkan her kuruş benimde cebimden çıkmış oluyor.O yüzden biz nişanlımla ortak hareket ediyoruz.Kesemiz şimdiden ortak oldu yani :) Yani bu ; yok kız tarafı öder yok erkek tarafı öder gibi şeyler bana şu zamanda saçma geliyor.

bizde de sen şunları yap ben bunları yaparım diye bir şey yok ama saç ve makyajımı nişanlım ödüyor.kıyafetimi kendim aldım.bindallıyı ve kınanın olacağı yeri de annemler halletti tabi bir de kına,çerez vs. alacaklar...anonim olarak yapacağız kınayı :)

canım benim elbisem straplez kınalıktı. yalnız minicik bir cepkeni vardı, aynı kumaş ve deseninden. kına yakılırkan onu girdim bir de saç süsümle kına duvağımı taktım millet bayıldı. kına yakıldıktan sonra duvakla biraz oynadım, sonra cepkeni çıkardım elbisemle oynadım yine. bindallı giyenler de çok hoş oluyor elbette ama ben böyle olsun istedim. farklı birşeyler istiyorsan neredesin bilmiyorum ama, izmir kemeraltı şadırvanaltında deryam gelinlik var, hatta kızın adı da derya stilist. tanıtık olduğu için çok hesaplı gelmişti bize
ödeme konusuna gelince, biz eşimle herşeyi kendimiz yaptık. yani nişanlandığımız tarihten itibaren ortak hesap açtık maaşımızın büyük bölümlerini oraya aktardık oradan çektik çektik harcadık :9:

kızlar nişanlımın ailesi diyorki kına gecesi kıza aittir.kıyafetinide o alırmış

eskide kaldı artık onlar ya. bu ailelerin acaip m.ö. kalmış alışkanlıkları beni öldürecek. benim eşimin durumu müsait olmadığı için ne kendim o yapılcak bu yapılcak dedim, ne de onlar nişan kıza ait kına kıza ait, yatak odası kıza ait dediler. eskiden kızlar evde otururmış kanaviçe işlermiş yaparmış tabi yatak odasını da nevresimini de. biz 10 senedir hesaptor poliçedir çarpı işini sadece hesap makinesinde gördük. nerde kaldı etamin. artık hesaplar birleşmeli. insanlar bu yüzden çok yıpranıyor ve evlilikte bunların izleri üzerine kuruluyor. kadına maalesef ki çok iş düşüyor, ikna edin ananızı beklemesin karşı taraftan sultan düğünü, bütçenizi ortak yapın, ne gerekiyorsa çekin birikiminizden alın. hem karışan görüşen olmaz içinize siner aldığınız şey.
anneler ister en doğal hakları karışmak en pahalısını istemek ama ömrünüzün geri kalanını o nişanlı olduğunuz adamla geçireceksiniz, aman ola tırnaklarınızı geçirmeyin.

Ben de anlamıyorum bu işleri. Normalde kendi deyimiyle "modern görüşlü bir insan" olan annem, iş evliliğime gelince "onu da iste, bunu da iste" demeye başladı. İstemenin sonu yok ki, yazık değil mi sevgilime? Dışarda kına maliyetini araştırıp "bence pahalı" dediğimde de güldü annem üstelik. Ha derseniz ki kınayı kim yapacak? Benim ailem hiçbir şeye karışmıyor. Hiçbir şeye karışmayıp herşeyi istemekten kolayı var mı? Herşeyi kendimiz yapıyoruz. Ben de çalışıp kazanıyorum, keseler artık ortak yani. O yüzden bizim hiç ayrımımız yok. Bugün olmasa yarın aynı keseden borçları ödeyeceksiniz.

arkadaşlar iki tarafta çalışıyorsa tabi ki ortak bir hesap yaparsınız fakat ben çalışmıyorum.neyle yapayım ortak hesabı?bizim yaptıklarımızı ailem ödüyor.bide kına gecesi mi kalsın aileme yaa:(

arkadaşlar iki tarafta çalışıyorsa tabi ki ortak bir hesap yaparsınız fakat ben çalışmıyorum.neyle yapayım ortak hesabı?bizim yaptıklarımızı ailem ödüyor.bide kına gecesi mi kalsın aileme yaa:(

başka ne kaldı ki ailene?

erkek çalışıyo diye vurun abalıya olmak zorunda mı:47:

Bizim adetimize göre kınayı, nişanı kız tarafı yapar, beyaz eşyaları, küçük ev aletlerini, yatak odasını kız tarafı alır, bir de kız çeyizi denilen, ev tekstili ve günlük kullanım eşyalarını kız tarafı yapar. Damada damatlık alınır, takı yerine güzel bir saat takılır. Bir de kıza erkek tarafı kadar altın takılır. Teoride yani... Biz böyle yapmayacağız. Ailen ne kadarını üstleniyor bilemiyorum. Demek istediğim, ailen yapmasa, erkek tarafına da kalsa, eğer damat masraflardan borca giriyorsa çalışmasan bile yarın evlendiğinde sen de o borca ortak olacaksın. Maddi durum iyiyse zaten sıkıntı yok. Ama para kısıtı varsa ailen de olsa erkek tarafı da olsa hesabına göre davranmak lazım.

Bizim adetimize göre kınayı, nişanı kız tarafı yapar, beyaz eşyaları, küçük ev aletlerini, yatak odasını kız tarafı alır, bir de kız çeyizi denilen, ev tekstili ve günlük kullanım eşyalarını kız tarafı yapar. Damada damatlık alınır, takı yerine güzel bir saat takılır. Bir de kıza erkek tarafı kadar altın takılır. Teoride yani... Biz böyle yapmayacağız. Ailen ne kadarını üstleniyor bilemiyorum. Demek istediğim, ailen yapmasa, erkek tarafına da kalsa, eğer damat masraflardan borca giriyorsa çalışmasan bile yarın evlendiğinde sen de o borca ortak olacaksın. Maddi durum iyiyse zaten sıkıntı yok. Ama para kısıtı varsa ailen de olsa erkek tarafı da olsa hesabına göre davranmak lazım.

oooo inanamıyorumm.siz nerelisiniz.çok ağır kız tarafına bu alınacaklar.erkeğe ne kalıyo peki?gerçi böyle diyorum ama bizde aşağı kalmadık.bazı beyaz eşyaları, küçük ev aletlerini,çeyiz denilen şeyleri,damatlığı,aldık.saat taktık nişanda.ev tekstilini biz aldık.nişanı onlar yaptı sayılır.tüm halıları ve perdeleri biz aldık.onlar sadece mobilyayı aldı.ve beyaz eşyanın bi kısmını.şuraya bakın kızlar ya tamam ortak olmalı ama yinede çoğunlukta biz almışız hayır aileme yüklendiğim için üzülüyorum yaa:(

oooo inanamıyorumm.siz nerelisiniz.çok ağır kız tarafına bu alınacaklar.erkeğe ne kalıyo peki?gerçi böyle diyorum ama bizde aşağı kalmadık.bazı beyaz eşyaları, küçük ev aletlerini,çeyiz denilen şeyleri,damatlığı,aldık.saat taktık nişanda.ev tekstilini biz aldık.nişanı onlar yaptı sayılır.tüm halıları ve perdeleri biz aldık.onlar sadece mobilyayı aldı.ve beyaz eşyanın bi kısmını.şuraya bakın kızlar ya tamam ortak olmalı ama yinede çoğunlukta biz almışız hayır aileme yüklendiğim için üzülüyorum yaa:(

Biz Rumeli göçmeniyiz, her göçmende böyle adetler var mı bilmiyorum ama bunların tastamam yapıldığını da hiç görmedim. Erkek tarafından da nişanda ayrıca takı, düğün, mobilya, balayı ve diğer masraflar bekleniyor. Ama dediğim gibi bunlar teoride :)) Ben herşeyimi kendim aldım. Diğerlerini de birlikte hallediyoruz.

Ailenin imkanı olduğunca masraftan gocunacağını zannetmem, kızları için en güzeli yapmak isterler elbette :34:

Back
X