- 13 Ağustos 2015
- 636
- 243
- 23
- Konu Sahibi aabbcc1122
-
anladım canım bende olmadı abiye ile dolasırım bir arkdasım ise keseyi tutar sonra bindallı giyerimBenim de kınam düğünüm farklı şehirlerde olmuştu kına annemin babamın memleketinde oldu 2 hafta sonra düğün istanbulda oldu. Memleketten İstanbula gelemicek ve düğünümü göremeyecek olanlar çok olduğu için ben mini düğün gibi yaptım kınayı yemekli fln 140 kişi geldi kadın erkek karışık oldu. Önce sahneye gelinlikle çıktım dans ettik fln sonra masaları dolaşıp hoşgeldiniz dedik kuzenim de bizimle dolaştı keseyle takısını oraya koydu herkes sonra kına kıyafetlerimi giydim kına yakıldı fln öyle oldu bence güzel oldu.
nasıl tuttular kurdeleyi anlamadımcnm benim de aynı şekilde olmuştu, teyzem eline kurdele almıştı kendi takacaklarını yakın akrabalarım takmıştı onu görenler de geldiler kurdeleye takıp annemi ve beni tebrik ettiler, düğünde takı töreni esnasında o kurdeleyi boynuma geçirmişlerdi
benimle aynı düsüncede olanları gormek guzel zira cok geriliyorum kafam iyice karısıyor tabiki onerilerde acıgımmsana katılıyorum kınada gelinlik giymek bana da çok saçma geliyor . dediğin gibi çok gelinlikle görmek istiyorlarsa gelsinler düğüne ne yapalım yani
bence kınada bindallı giyeceksen ; bindallıdan önce kına kıyafetinle masaları dolaş takılarını taksınlar üzerine sonra bindallını giyersin kına yakılırkenayrıca da takı takacak olan bir şekilde yanına gelip takıyor zaten
esiniz ve abiniz gelince olay nasıl gelisti anlayamadım.Biz de öyle evlendik. Kina mersin de düğün istanbul da bir mekan kiraladik.Ben kına elbisesi giydim eşim damatlik. Kadın erkek ayri olduğu için bizde.Erkekler bahçede kadınlar icerideydi raha oldu.kına yakıldı ardından ışıklar sondu esim ve abim geldi.arkada hoş bir müzik ben karşıladım onları ve taki başladı. Bazen hem gelinlik hem kına kıyafeti giyilen biliyor aklınızda olsun.
aynen canim. simdiden mutluluklar bu aradaniyeti olan bisekilde veriyor dogru soyluyorsunuz
tesekkur ederim canımm:)aynen canim. simdiden mutluluklar bu arada
evet hanımlar baslıktanda anlasılacagı gibi kınam ve dugunum farklı sehirlerde.
düğün farklı sehirde oldugu icin yakın akrabalar haric diğer tanıdıklar es dost vs kınaya gelecek dugune gelen sayısı kız tarafından az olacak yani. bu sebeple ailem kınada takı takmak isteyenler olabilecegini soyluyor ancak kınada takı toreni yapanlar nasıl yaptılar hangi asamada yaptılar merak ediyorum.
yani böle üzere takılsın istemiyorum. masaları gezip hosgeldin demek mi mantıklı hediyesini veren o zaman mı vermeli( bir arkadasımın böle olmustu) onerileriniz nelerdir.
gelin kesesi diyende oldu ama bilemiyorum
bu arada kınada yemekli yani dugun gibi ancak gelinlik ve damatlık giymeyecegiz..
tesekkur ederim cevabınız icin herkes gelinlik giymisgeçen komşu kızı evlendi kına düğün aynı anda oldu düğün başka şehirde olduğu için gelinlikle salana geldi dans oyun pasta kesimi kısa sürede takı merasimi yapıldı sonra bindallı giyip kına yakıldı taılar boynuna kurdela takılıp ona toplandı
evet hanımlar baslıktanda anlasılacagı gibi kınam ve dugunum farklı sehirlerde.
düğün farklı sehirde oldugu icin yakın akrabalar haric diğer tanıdıklar es dost vs kınaya gelecek dugune gelen sayısı kız tarafından az olacak yani. bu sebeple ailem kınada takı takmak isteyenler olabilecegini soyluyor ancak kınada takı toreni yapanlar nasıl yaptılar hangi asamada yaptılar merak ediyorum.
yani böle üzere takılsın istemiyorum. masaları gezip hosgeldin demek mi mantıklı hediyesini veren o zaman mı vermeli( bir arkadasımın böle olmustu) onerileriniz nelerdir.
gelin kesesi diyende oldu ama bilemiyorum
bu arada kınada yemekli yani dugun gibi ancak gelinlik ve damatlık giymeyecegiz..
tesekkur ederim cevabınız icin herkes gelinlik giymis
Üzerinize takmadılar ama dimi?ayyy tam 2 aylık yeni gelin olarak aynı şeyleri yaşadım hemmen anlatayım.
Takı töreni yapmak bana da gereksiz geldi ama düğünün olduğu şehre gelemeyen akrabalarımdan da takı takmak isteyenler oldu. her masayı tek tek dolaştım ama takı toplamak için gibi değil, iki göbek atma arası "aa hoşgeldiniz" diye gidip sarılıp öpünce zaten takmak isteyen taktı. Gelin kesesi falan bana biraz hadi takı taksanıza demek gibi geliyor ama dediğim gibi yapabilirsin, ben 100 kişiye hem hoşgeldiniz demiş oldum hem takmak isteyen takısını takmış oldu.
Üzerinize takmadılar ama dimi?
kese de olmamıs takıları naptınız orasınıda paylasır mısınz
nasıl tuttular kurdeleyi anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?