Saç Rengi ve Saç Boyama Kına..

bu akşam denicem inşallah, sabah evden çıkmadan yeşil kına,alman taşı (taş kına tozu) az zeytin yağı, zerdeçal ve soğuk suyla özedim kınayı, birazdan eve gidince içine birde yumurta sarısı ekleyip sürücem.
çokta korkuyorum, nasıl olacak diye:)
ama deli cesareti geldi denicem yani:)

bu akşam denicem inşallah, sabah evden çıkmadan yeşil kına,alman taşı (taş kına tozu) az zeytin yağı, zerdeçal ve soğuk suyla özedim kınayı, birazdan eve gidince içine birde yumurta sarısı ekleyip sürücem.
çokta korkuyorum, nasıl olacak diye:)
ama deli cesareti geldi denicem yani:)

dene tatlımmm: )

kızım hastalandı. ancak bugün deneyebildim. 3 saat kadar oluyor yıkadım saçlarımı. saçlarımda boya vardı, beyaz vardı hepisi kapanmış:) ama asıl günışığında merak ediyorum
onuda kısmetse sabaha yazarım.
ama yıkaması bayaa zor yahu yıka yıka zor temisleniyor:) ohbe dünya varmış ilk defa saç diplerim yanmadı

üfffff bu kına bir haftada aktı gitti. ilk günler beğenmiştim ama şimdi saçlarım çok sertleşti. yaramadı galiba of ya offfffffff

saçlarına kına yakan bayanlar şu kadarını söyliyim ki çok büyük bir yanlış yapıyosunuz saçınızda ki bi defa keratini kaybetiyosunuz en önemliside saçınıza kına yapınca bi kez hep artık saç onu istiyo başka türlü asla kendine gelmez saç bu iki üçüncü ise o saç bi daha hayat boyu diğer renk leri kabul etmicek ve aşırı yıpranıcaktır ha derseniz ki hayatım boyunca kına yakıcam saçıma eyvallah yani:umursamaz:

saçlarına kına yakan bayanlar şu kadarını söyliyim ki çok büyük bir yanlış yapıyosunuz saçınızda ki bi defa keratini kaybetiyosunuz en önemliside saçınıza kına yapınca bi kez hep artık saç onu istiyo başka türlü asla kendine gelmez saç bu iki üçüncü ise o saç bi daha hayat boyu diğer renk leri kabul etmicek ve aşırı yıpranıcaktır ha derseniz ki hayatım boyunca kına yakıcam saçıma eyvallah yani:umursamaz:[/QUO

"o saç bi daha hayat boyu diğer renk leri kabul etmicek " ne demekki öyle,
galiba sizin saçlarınız hiç uzamıyor, çok bilmiş bayan.

benım saçımda kınaydı..hala yarıdan fazlası kına..üstüne kaç renk boyadım hepside tuttu ..tabi açık renkler değil patlıcan moru denedim sonra acık kahveye dondum bı sıkıntı yasamadım.sende dönersin merak etme

bende yıllardır toz kına yakıodum saçıma içine badem yağı hint yağı zeytinyağ susam yağı çam terebentin fln koyardım durulaması öyle zor öyle eziyetliki kaç kez sabun sürerdm saçıma topaklar çıksın die kokusuda güzel deil..ama mecbur yakıodm saçımda beyazlar old içn..ilk kez bu yıl yakmadım kızıldan sıkıldm açık saç renkleri istiodum hep saçımı boyadım sonunda..ama altları hala kına old içn pek tutmadı:) eğer snra gene kınaya dönmek istersem dönebilirmiim acaba gerçi boyayı kendm yaptm ama bişi olmaz sanırsam

saçlarına kına yakan bayanlar şu kadarını söyliyim ki çok büyük bir yanlış yapıyosunuz saçınızda ki bi defa keratini kaybetiyosunuz en önemliside saçınıza kına yapınca bi kez hep artık saç onu istiyo başka türlü asla kendine gelmez saç bu iki üçüncü ise o saç bi daha hayat boyu diğer renk leri kabul etmicek ve aşırı yıpranıcaktır ha derseniz ki hayatım boyunca kına yakıcam saçıma eyvallah yani:umursamaz:[/QUO

"o saç bi daha hayat boyu diğer renk leri kabul etmicek " ne demekki öyle,
galiba sizin saçlarınız hiç uzamıyor, çok bilmiş bayan.

o kınanın saç diplerine etki ettiğini biliyorum en azından ve hayat boyu eski haline dönemeyeceğini de biliyorum böylelikle ssenin yanında çok bilmiş oluyorum evet var mı sen kimsin bi defa bana böyle bişi söyleme hakkını kendinde görüyosun kısknama be güzelim zekamı delikafaduldendelikafadulden

Son düzenleme:
saçlarına kına yakan bayanlar şu kadarını söyliyim ki çok büyük bir yanlış yapıyosunuz saçınızda ki bi defa keratini kaybetiyosunuz en önemliside saçınıza kına yapınca bi kez hep artık saç onu istiyo başka türlü asla kendine gelmez saç bu iki üçüncü ise o saç bi daha hayat boyu diğer renk leri kabul etmicek ve aşırı yıpranıcaktır ha derseniz ki hayatım boyunca kına yakıcam saçıma eyvallah yani:umursamaz:

kına saçın etrafını sarar , boya yapısını bozar yani kına saça zarar vermez aksine besler ,kesinlikle yıpratmaz saçı yıpratan hint kınası içine katkı maddeleri koyuyorlar renk açıcı maddeler belki siz de öyle bir kına kullandınız o yüzden yıprattı,ama dediğiniz gibi üzerini sardığı için dediğiniz gibi ama üzerine başka renk işlemiyor ,ben her yaz yapıyorum o kadar kalın telli güçlü ve güzel saçlarım var ki herkes kıskanıyor yerimseniben

bende yıllardır toz kına yakıodum saçıma içine badem yağı hint yağı zeytinyağ susam yağı çam terebentin fln koyardım durulaması öyle zor öyle eziyetliki kaç kez sabun sürerdm saçıma topaklar çıksın die kokusuda güzel deil..ama mecbur yakıodm saçımda beyazlar old içn..ilk kez bu yıl yakmadım kızıldan sıkıldm açık saç renkleri istiodum hep saçımı boyadım sonunda..ama altları hala kına old içn pek tutmadı:) eğer snra gene kınaya dönmek istersem dönebilirmiim acaba gerçi boyayı kendm yaptm ama bişi olmaz sanırsam

ben saçımı irlanda kızılına boyamıştım sonra açıldı ve yıprandı çok kötü oldu , kına yaptım rengi açık olduğu için öyle güzel oldu ki hem de saçlarımı kurtardı .. hayatımda bi kere saçımı boyadım bir daha boyamam zaten yerimseniben

o kınanın saç diplerine etki ettiğini biliyorum en azından ve hayat boyu eski haline dönemeyeceğini de biliyorum böylelikle ssenin yanında çok bilmiş oluyorum evet var mı sen kimsin bi defa bana böyle bişi söyleme hakkını kendinde görüyosun kısknama be güzelim zekamı delikafaduldendelikafadulden

zeka kapasitenizi yorumlarınızla ortaya dökmüşsünüz zaten...

evet döktüm canım en azından senin geliştiremediğin zekanın yanında bill gates kalırım yavrum ama olsun seninde diline vurmuş artık zekan değil ama dilin büyümüş pabuç maşallah delikafaduldendelikafadulden

farkındaysan konu başlığı "kına" anlaşılan sen heryerine yeterince yakmışsın bişeye yaramamış kimbilir belkide yolunmuş tavuk gibisindir, komplekslerini atacak başka siteye yada başka konuya gitsen, konu kirliliği yapmasan diyorum

farkındaysan konu başlığı "kına" anlaşılan sen heryerine yeterince yakmışsın bişeye yaramamış kimbilir belkide yolunmuş tavuk gibisindir, komplekslerini atacak başka siteye yada başka konuya gitsen, konu kirliliği yapmasan diyorum

snein gibi insan kirliliği yapmıyımda konu kirliliği yapayımdelikafadulden

ben leman sam'ın bir röportajında okudum

aynen şöyle demiş

" Aslında kına saçı kurutur ve döker. Saçın kurumasını önlemek için muhakkak içine yumurta sarısı, susam yağı, Hindistan cevizi yağı ya da asitsiz zeytinyağı katmak gerek. Bu saçın kurumasını önler. Bunu haftada bir herkesin yapması gerek hatta.."

aslında saçlarım kınalı haline alıştı gibi, sıcak zeytinyağı maskesi yaptım, iyi geldi. hindistan cevizi yağını da kuaförümden duymuştum. saça en iyi gelen yağ hind.cevizi yağı demişti.

arkadaşlar saçlarımda boya vardı, kestane tonlarında, çok yıpranmuıştı,
üzerine normal kına yaptım, diplerle uçlar farklı olunca, ikinci defa
kına ile hint kınasını karıştırdım
aman Allahım kopkoyu siyah oldu, saçlarım sertleşti
ama iki hafta sonra yumuşacık oldu, öyle dökülme filanda olmadı,
her yıkamada akıyordu zaten(hemen hemen hergün yıkarım zaten saçraımı)
ilk günkü siyahlık azaldı
neyse aradan 1 ay geçti
şimdi tekrar normal kına yaptım (kına ve limon suyu)
bu defa renk fena değil hoş bir kızıl oldu gibi
ama gene tam istediğim renk değil
dipler gene farklı oldu
bir haftayı geçti
bir hafta daha bekleyip
tekrar kına yapıcam bu defa şarapla denicem
uçraıda kestiricem
saçlarım şuan iki renk ama
kıvırcığım, dağınık topuz kullanıyorum sğürekli
kınanın renginden şuan tam anlamıyla hoşnut değilim ama
gördüğüm faydar şunlar
1- boyadan sonra saç diplerim kabuk kabuk oluyordu, kınadan sonra saç diplerim süper
2- kepek, kaşıntı vs hiçbir sorunum olmadı (bazılarında kaşıntı oluyormuş bende aksine
hiç kaşıntı olmadı)
3- kınadan sonra saçlar sertleşiyor, hemen ardından yağlı bakım yapıyorum 3-4 gün sonra
saçlarım yumuşacık oluyor
eskiden kremsiz tarak girmeyen saçlarıma krem yapma gerepği duymuyorum,
4-saçlarım hacim kazandı

dediğim gibi şimdilik tek sorunum renkte:) bakalım bikaç kez daha kına yaparsan renk oturacak diyorlar,
sabrediyorum

ben yıllardır kullanıyorum ama çok sıkıldım kına akmıyo değiştrmek için illa uzamasını beklemek gerekiyo yapmak isteyenler iyi düşünmeli . bn koyu kahveye boyadım biraz tutdu boya renk koyulaştı ama akıcak gibi

arkadaşlar ben de 4 yıldır kına kullanıyorum,ilk yaptığımda hariha bi renk olmuştu koyu kızıl..sanırım kına taşı koymuştum ama az miktarda,fazla koyarsanız baya koyu siyaha yakın oluyor..az miktar dediğim 1 paket..zerdeçal denedim,nar çiçeği denedim olmadı..yumurta sarısını deneyemem bütün gece kafamda onunla uyuyamam :) bi de demlenmiş çayı deneyeceğim tevsiye üzerine..
bir sorum olacak..boya yağlı saçta daha ii olur diyorlar,kına için de aynı şey geçerli mi acaba? yağlı saç derken saçlarım yağlıyken kına yakmak anlamında söylüyorum :)

Back
X