• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kınamayı bırakın empati yapın!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vallaha ben bir kac sene depresyon ve panik atak hastasiydim. Bendr bir ara ölmek istedim yalan yok (Allah affetsin). Iyiki de elalem yüzünden canima kiymadim. Bugün mutluysam bosluga kendimi birakmadigimdan. Siz birakmak isteseniz sizi burdan kimse durduramaz, ama ölmek yerine gercekten yasamayi deneyin bence.

Merhaba,
Bazılarınız biliyor psikolojik sorunlarla mücadele halindeyim. İçimdeki kuvvetli ölme dürtüsüne rağmen her gün inatla yaşamaya çalıştım. Hayatı, insanları sevmeye uğraştım. Hayat felsefemi de hiçbir kimseyi kinamamak, tüm görüşlere saygı duymak, hoşgörülü olmak üzerine bina etmiştim. Fakat artık yapamıyorum. Eline geçen her fırsatta karşısındakini kınayan, dalga geçen, eleştiren, düşene bir tekme daha atan zihinleri çözemiyorum. Zaten sosyal biri olmadım hiç. Kimseyi dertlerimle sıkmayayim diye uzak kaldım hep insanlardan. Çünkü kafamdaki fırtınalara rağmen pozitif biriymiş gibi de davranamiyordum. Reelde arkadaşım olmayınca buradan yazdım birkaç sıkıntımı. Bunu da artık içimde yaşamaktan biktigim için yaptım. Çünkü içime attığım her sorun vücudumda dikiş gerektiren derin bir kesi olarak geri dönüyordu bana. Fakat yine de yanlış yaptığımı şimdi anlıyorum. Teselli bulmak için yazdığım her sorunumda yadirgadiniz sorguladiniz asagiladiniz. Yazdığınız her kötü yorum zaten çok cılız olan yaşama isteğimi baltaladi. Artık bu dünyada ne kadar yalnız olduğumu, insanlardan yana umudumun kalmadığını anladım. Bu şekilde ne kadar yaşarım yaşar mıyım onu bilmiyorum. Ben gidiyorum. Bu mesajı yazmamın sebebi en azından benden sonrakilere daha yapıcı davranmaya teşvik etmektir. Bir kişi bile kendini sorgulayıp kinamadan insanların elinden tutmaya ugrasirsa yaşam amacima ulaşmış sayacagim kendimi. Yine de her şey için teşekkürler. Elveda

Belki biraz işini kolaylaştırır. Güzel bir video. Sans verirsin umarım.

Ya elveda cümlesine tek ben mi takıldım..
Yaşayıp yaşayamamaktan fılan..
Ziyaretçiden bakıyorsan eğer yapma bacım böyle şeyler korkutma insanları valla sıkıntı çöktü şuan. 😔Gercekten yüzünü dahi görmediğin insanlara bu kadar anlam yükleme.

Canım ne yaptın İnternette kötü yorum yaptılar diye insan canına kıymayı düşünür mü yahu sekmeyi kapattığın an biz yokuz canın bu kadar mı değersiz sen bu kadar mı degersizsin ne olur kendine gel! 😡 sen değerlisin lütfen yardım al.

Son profil mesajınıza baktım ama kimse kinanamis ki yahu hiç öyle kınayan olmamış ciddiyim acaba siz yanlış mı anladiniz
Hayır canım bence doğrudan burayla alakalı değil sıkıntısı
Baktım mesajlarına gündelik hayatında da psikolojik sıkıntıları mevcut zaten.
Burda en ufak bırsey boyle dusunmesini tetikledi muhtemelen.

Merhaba,
Bazılarınız biliyor psikolojik sorunlarla mücadele halindeyim. İçimdeki kuvvetli ölme dürtüsüne rağmen her gün inatla yaşamaya çalıştım. Hayatı, insanları sevmeye uğraştım. Hayat felsefemi de hiçbir kimseyi kinamamak, tüm görüşlere saygı duymak, hoşgörülü olmak üzerine bina etmiştim. Fakat artık yapamıyorum. Eline geçen her fırsatta karşısındakini kınayan, dalga geçen, eleştiren, düşene bir tekme daha atan zihinleri çözemiyorum. Zaten sosyal biri olmadım hiç. Kimseyi dertlerimle sıkmayayim diye uzak kaldım hep insanlardan. Çünkü kafamdaki fırtınalara rağmen pozitif biriymiş gibi de davranamiyordum. Reelde arkadaşım olmayınca buradan yazdım birkaç sıkıntımı. Bunu da artık içimde yaşamaktan biktigim için yaptım. Çünkü içime attığım her sorun vücudumda dikiş gerektiren derin bir kesi olarak geri dönüyordu bana. Fakat yine de yanlış yaptığımı şimdi anlıyorum. Teselli bulmak için yazdığım her sorunumda yadirgadiniz sorguladiniz asagiladiniz. Yazdığınız her kötü yorum zaten çok cılız olan yaşama isteğimi baltaladi. Artık bu dünyada ne kadar yalnız olduğumu, insanlardan yana umudumun kalmadığını anladım. Bu şekilde ne kadar yaşarım yaşar mıyım onu bilmiyorum. Ben gidiyorum. Bu mesajı yazmamın sebebi en azından benden sonrakilere daha yapıcı davranmaya teşvik etmektir. Bir kişi bile kendini sorgulayıp kinamadan insanların elinden tutmaya ugrasirsa yaşam amacima ulaşmış sayacagim kendimi. Yine de her şey için teşekkürler. Elveda
Sanal alemi bu kadar ciddiye almayın hele ki bu kadar hassas biriyseniz. Dünya bu siteden ibaret değil ki
Beş parmağın beşi bile bir değilken siz nasıl insanların aynı olmasını bekliyorsunuz ki

Merhaba,
Oldu o zaman. Size de elveda 🤷🏻‍♀️

Noluyor kuzum bı sakin ol derdin ne ? Burda her insanı kafana takarsan işin içinden çıkamazsın .bı kendine gel degermi üç beş insan için kendini bukadar yıpratmaya

Merhaba,
Ne yplım bir sekılde bızlerde hayatta kalmaya calısıoruz .Yapsınlar kotu yorumlar.Her elestırıye acık olmak gerek .Saygı cercevesınde.Onlar ole dıyo dıye ole olmuoruzkı

Ne alaka ya insanlar da onlardan yardım isteyen psikolojisininde sorununa göre iyi olmadığı tahmin edilen birine ona göre davranacaklar. Bu zamanda kimin kime atıp tutup kırmaya hakkı var . Eleştirirken de gayet makul cümleler bulabiliriz. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bazı yorumlar cümleler okuyorum gerçekten çok absürt, alaycı sacma sapan. Kadınlar, kadınlara bile psikolojik şiddet yapıyor resmen.

++++
Benim psikolojim kırılgan, tedavi görüyorum diyen birine kibar ve yumuşak olmak zor olmamalı. İster sanal platform ister gerçek dünya olsun zaten zor zamanlar geçiren birine kibar davranmak gerekiyor diye düşünüyorum.

belki beni kınayanlar ,linç edenler olacaktır... ancak bakın kaç senedir üyeyim ben buraya, kk'ya kaç intihar notu yazıp kendini öldüreceğini söyleyen üye oldu,tahmin edemezsiniz...

hepsi de fake çıktı. bizleri artık duyarsızlaştırdılar. intihar edecek insanların bunu insanlara duyurmayacağını,hele ki böylesi bir forumda asla yapmayacağını söylemişti psikoloji alanında uzman olan bazı üyeler...

umarım iyisinizdir. bence ziyaretçi olarak okuyorsunuz.

profilinize baktım, sizi kimse kınamamış, kusura bakmayın ama evet, duymanın acı vereceği gerçekleri yazmışlar . ama buranın olayı bu. kendimize itiraf edemediğimiz, kendi başımıza göremediğimiz gerçekleri başkalarının dosdoğru söylemesiyle idrak ettiğimiz bir platform burası.

ben kimseye kefil olmam. bilmiyorum belki amacı can sıkmak olan üyeler olmuştur,size kötü yorum yapmıştır,inanın bilmiyorum konularınızı ve oradaki yorumları.

ama her türden insan var dünyada. bence ruhunuz daralmış,lütfen yardım alın. her şey biz insanlar için...

belki beni kınayanlar ,linç edenler olacaktır... ancak bakın kaç senedir üyeyim ben buraya, kk'ya kaç intihar notu yazıp kendini öldüreceğini söyleyen üye oldu,tahmin edemezsiniz...

hepsi de fake çıktı. bizleri artık duyarsızlaştırdılar. intihar edecek insanların bunu insanlara duyurmayacağını,hele ki böylesi bir forumda asla yapmayacağını söylemişti psikoloji alanında uzman olan bazı üyeler...

umarım iyisinizdir. bence ziyaretçi olarak okuyorsunuz.

profilinize baktım, sizi kimse kınamamış, kusura bakmayın ama evet, duymanın acı vereceği gerçekleri yazmışlar . ama buranın olayı bu. kendimize itiraf edemediğimiz, kendi başımıza göremediğimiz gerçekleri başkalarının dosdoğru söylemesiyle idrak ettiğimiz bir platform burası.

ben kimseye kefil olmam. bilmiyorum belki amacı can sıkmak olan üyeler olmuştur,size kötü yorum yapmıştır,inanın bilmiyorum konularınızı ve oradaki yorumları.

ama her türden insan var dünyada. bence ruhunuz daralmış,lütfen yardım alın. her şey biz insanlar için...
Fake hesap gibi durmuyor hesap gercek bence
Ama cidden bende inceledim kınayıcı bir mesaj göremedim.
Hatta son mesajlarda bır konuda bi arkadasımız cok guzel yaklasımda bulunup tavsiyeler vermıs ve dinlemiş arkadasımızı.
Yaklasımı cok ılımlıydı yani.
Ziyaretçi olarak okudugunu bende dusunuyorum yukardada belırttım hatta.
Ama bunu yapıyorsa cidden hiç hoş degıl
Sonucta benım gibi ciddiye alıp endışe duyan bi cok arkadas var.
Ama ınsallah yınede boyle yapıyordur dıyorum
Çünkü gerçek olma ihtimali benı daha da ürkütüyor..

Fake hesap gibi durmuyor hesap gercek bence
Ama cidden bende inceledim kınayıcı bir mesaj göremedim.
Hatta son mesajlarda bır konuda bi arkadasımız cok guzel yaklasımda bulunup tavsiyeler vermıs ve dinlemiş arkadasımızı.
Yaklasımı cok ılımlıydı yani.
Ziyaretçi olarak okudugunu bende dusunuyorum yukardada belırttım hatta.
Ama bunu yapıyorsa cidden hiç hoş degıl
Sonucta benım gibi ciddiye alıp endışe duyan bi cok arkadas var.
Ama ınsallah yınede boyle yapıyordur dıyorum
Çünkü gerçek olma ihtimali benı daha da ürkütüyor..
hanımefendinin hesabı bence fake değil zaten,onu kast etmedim canım benim :))

intihar ediyorum kısmı fake çıktı bu zamana kadar,onu demek istiyorum.

zor günler geçirdiği ortada üyenin,keşke elimden bir şey gelse...

ama lütfen destek alsın, eminim ki iyi gelecek ♥️

Bence polise haber verelim. Ya başına bir şey geldiyse. 🥺

Afedersın o kısmı ben yanlıs anlamışım otreram 🤦‍♀️
Sana katılıyorum 💜

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X