- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Ben kaynanayı haklı buldum ... halanız çok ayıp etmiş
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kv'de çay isterse haksiz, konu tersi olsa ve gelin annesi istese "vay anama bir çayi bile çok gördüler" olurdu.
Cay yapmakta ne var ki? Sanki çok işlem gerektiren şey. Hiç bu kültürün parçasi değilmiş gibi. Kv'deyi hakli buldum. Halayida patavatsiz.
Karadenizli taraf bizizBu kadar çay mevzusu olduğuna göre erkek tarafı karadenizli herhalde :)
tabiiÇay önemli, çay şart![]()
evet ikisi de aklına geleni söylemişBizim buralarda da kına da çay yapılır. Kv olacağını düşünmüş olabilir. Henüz samimi olmadıkları için sorması abes gelmiş olabilir ama halanizin verdiği cevapta bana abes geldi.
ortada büyüten yok ki ben size fikirlerinizi sordum sadece :)biz de olsa çay zaten hazırlanmış olurdu. büyütecek ne var ?
biraz fazla büyüttünüz sanırım öyle ortada bir anlaşmazlık yok kv art niyetli bulan da yok.benim kültürümde misafirlikte şunu yapın falan denmez ama kv rahat davranmış bu onun art niyetli olduğu anlamına gelmiyor.kv sadece alınmış beni bile bilmiyor zannediyor.halam da biraz sivri dillidir o an çayla uğraşmak istememiş dile getirmiş.ikisi de hatalı bana göre ama yine de o an yeri değildi bana göre kv isteğidensiz olan hala zaten. evdeki misafire öyle davranılmaz.
düğün gelmiş çatmış kv de samimiyetle sormuş bence.
ama tabi bürün kv ler art niyetli olduğundan terslenmeleri lazım.
o kim ki çay soracak.
bazı insanlar hayatı kendilerine özellikle zorlaştırıyor..
aynenKayınvalide sormasaymış iyiymiş ama art niyet olmadan sormuş olabilir ama hala da çok densiz miş. Çay servisimiz yok ne demek.
yok büyütmüyorum sadece sohbet babında sizle konuşalım istedim.onlar da büyütmemişti zaten kapandı gitti.halamın mizacı yumuşaktır bunu gülümseyerek söylemiştir ama yine de kv biraz bozulmuş tabiOnların çay istemesi bana çok anormal gelmedi. Bazı insanlar çayı çok sever ve çay olmadan yapamazlar. Kınada çay servisi olur mu olmaz mı bu kişeye göre değişir ama yapmak zorunda da değilsiniz. Halanız ayıp etmiş mi? konusuna gelince. Biraz ayıp etmiş gibi görünüyor. Aslında ben sahsen halanızın onu terslemek amacıyla ya da kinaye olsun diye söylediğini düşünmüyorum, gerçi orada değildim ama, bence biraz espirili bir yanıt vermek istemiş kendince gibime geliyor. Ne var ki bu kayınvalidelerinizin tarafından yanlış anlaşılıp ayıp karşılanmış olabilir. Bence hiç üzerinde durmayın derim zaten olmuş bitmiş onların da gündeme getirmemeleri gerek tekrar ama gelirse de "bir yanlış anlaşılma olmuş" deyin olayı kapatın derim büyütmeyin yani.
bir şey yok maksat muhabbet olsun canım muhabbet istedi güzel de olduNasreddin hoca fıkrası misali
Kayınvaliden de haklı
Halan da haklı
Sen de haklısın
Geçmiş gitmiş, kafaya takacak ne var Allah aşkına![]()
Caaanım memleketimBi dakka bi dakka bi dakka
Çay karadenizde yetişir erzurumda demlenir, erzurumda içilir . Ahan da kanıtı
Eki Görüntüle 2555708
![]()
hahaBizim ailede de bir espiri var, bir eşyanın yeri değiştiğinde veya birileri evin içinde bir yerden bir yere geçtiğii zaman buna "terfi etti" deriz. Mesela "sandalye mutfağa terfi etti". Ya da salondan balkona geçince "balkona terfi ettik" vb. Bir gün ben kayınpederimin yanında bunu kazara ağızımdan kaçırdım. Kayınvalidem ve kayınpederim balkonda oluruyorlardı biraz esmiş salonda oturmaya karar verdiler. Eşim de "balkonda oturmayacak mıydınız?" dedi Ben de "yok onlar salona terfi ettiler" dedim kayınpederim bana bir bakış attı ben yerin dibine girdim. Sonra anlattım işte bizde böyle bir espiri var diye ama ne kadar kurtardım durumu bilemiyorum. Şimdi okurken benim de bu anım geldi aklıma. Bence halanız da bir espiri yapmış kendince ama biraz batırmış :)