Kınamda halamın kayınvalideme 'çay servisimiz yok' demesi?

Onların çay istemesi bana çok anormal gelmedi. Bazı insanlar çayı çok sever ve çay olmadan yapamazlar. Kınada çay servisi olur mu olmaz mı bu kişeye göre değişir ama yapmak zorunda da değilsiniz. Halanız ayıp etmiş mi? konusuna gelince. Biraz ayıp etmiş gibi görünüyor. Aslında ben sahsen halanızın onu terslemek amacıyla ya da kinaye olsun diye söylediğini düşünmüyorum, gerçi orada değildim ama, bence biraz espirili bir yanıt vermek istemiş kendince gibime geliyor. Ne var ki bu kayınvalidelerinizin tarafından yanlış anlaşılıp ayıp karşılanmış olabilir. Bence hiç üzerinde durmayın derim zaten olmuş bitmiş onların da gündeme getirmemeleri gerek tekrar ama gelirse de "bir yanlış anlaşılma olmuş" deyin olayı kapatın derim büyütmeyin yani.

Kv'de çay isterse haksiz, konu tersi olsa ve gelin annesi istese "vay anama bir çayi bile çok gördüler" olurdu.

Cay yapmakta ne var ki? Sanki çok işlem gerektiren şey. Hiç bu kültürün parçasi değilmiş gibi. Kv'deyi hakli buldum. Halayida patavatsiz.

Benim annem misafirlikte öyle rahat olmaz ki?Sizin düşünceniz saygı duyuyorum kendilerince onlar da haklı olabilir tabi.Kayınvalidemi rahat olması dışında severim

Nasreddin hoca fıkrası misali
Kayınvaliden de haklı
Halan da haklı
Sen de haklısın
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Geçmiş gitmiş, kafaya takacak ne var Allah aşkına:(

Ben cayin sorulmasını garip bulmadim. Misafirlere genelde ikram edilir yemekten sonra. Hani cenaze evi olup öyle birşey sorulsaydi neyise. Madem insanlar kına var diye bu kadar geriliyor o zaman misafirleri de cagirmayin. Halanın cevabı bence fazla olmuş. Ama aradan kaç zaman geçmiş. Kafaya takacak birşey yok

densiz olan hala zaten. evdeki misafire öyle davranılmaz.
düğün gelmiş çatmış kv de samimiyetle sormuş bence.
ama tabi bürün kv ler art niyetli olduğundan terslenmeleri lazım.
o kim ki çay soracak.
bazı insanlar hayatı kendilerine özellikle zorlaştırıyor..
biraz fazla büyüttünüz sanırım öyle ortada bir anlaşmazlık yok kv art niyetli bulan da yok.benim kültürümde misafirlikte şunu yapın falan denmez ama kv rahat davranmış bu onun art niyetli olduğu anlamına gelmiyor.kv sadece alınmış beni bile bilmiyor zannediyor.halam da biraz sivri dillidir o an çayla uğraşmak istememiş dile getirmiş.ikisi de hatalı bana göre ama yine de o an yeri değildi bana göre kv isteği

Bizim ailede de bir espiri var, bir eşyanın yeri değiştiğinde veya birileri evin içinde bir yerden bir yere geçtiğii zaman buna "terfi etti" deriz. Mesela "sandalye mutfağa terfi etti". Ya da salondan balkona geçince "balkona terfi ettik" vb. Bir gün ben kayınpederimin yanında bunu kazara ağızımdan kaçırdım. Kayınvalidem ve kayınpederim balkonda oluruyorlardı biraz esmiş salonda oturmaya karar verdiler. Eşim de "balkonda oturmayacak mıydınız?" dedi Ben de "yok onlar salona terfi ettiler" dedim kayınpederim bana bir bakış attı ben yerin dibine girdim. Sonra anlattım işte bizde böyle bir espiri var diye ama ne kadar kurtardım durumu bilemiyorum. Şimdi okurken benim de bu anım geldi aklıma. Bence halanız da bir espiri yapmış kendince ama biraz batırmış :)

Bu kadar çay mevzusu olduğuna göre erkek tarafı karadenizli herhalde :)
Bi dakka bi dakka bi dakka :stop:
Çay karadenizde yetişir erzurumda demlenir, erzurumda içilir . Ahan da kanıtı
20191118_111915.webp
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Eşiniz tarafı Konyalı mı ? Gittiğim bi düğünde görmüştüm açık havada sürekli çay servisi yapıldı düğün sonuna kadar . Onlarda adet böyleymiş ben de ilk defa görmüş ve şaşırmıştım . Kv nin sorması hoş değil önüne ne gelirse o yenir içilir ama halanız da az değilmiş 😂 bi çayın taa eşinize gidecek kadar olay haline gelmesi de saçma ne var bunda altı üstü çay git kendi evinde iç çatlamazsın.

Onların çay istemesi bana çok anormal gelmedi. Bazı insanlar çayı çok sever ve çay olmadan yapamazlar. Kınada çay servisi olur mu olmaz mı bu kişeye göre değişir ama yapmak zorunda da değilsiniz. Halanız ayıp etmiş mi? konusuna gelince. Biraz ayıp etmiş gibi görünüyor. Aslında ben sahsen halanızın onu terslemek amacıyla ya da kinaye olsun diye söylediğini düşünmüyorum, gerçi orada değildim ama, bence biraz espirili bir yanıt vermek istemiş kendince gibime geliyor. Ne var ki bu kayınvalidelerinizin tarafından yanlış anlaşılıp ayıp karşılanmış olabilir. Bence hiç üzerinde durmayın derim zaten olmuş bitmiş onların da gündeme getirmemeleri gerek tekrar ama gelirse de "bir yanlış anlaşılma olmuş" deyin olayı kapatın derim büyütmeyin yani.
yok büyütmüyorum sadece sohbet babında sizle konuşalım istedim.onlar da büyütmemişti zaten kapandı gitti.halamın mizacı yumuşaktır bunu gülümseyerek söylemiştir ama yine de kv biraz bozulmuş tabi

Bizim ailede de bir espiri var, bir eşyanın yeri değiştiğinde veya birileri evin içinde bir yerden bir yere geçtiğii zaman buna "terfi etti" deriz. Mesela "sandalye mutfağa terfi etti". Ya da salondan balkona geçince "balkona terfi ettik" vb. Bir gün ben kayınpederimin yanında bunu kazara ağızımdan kaçırdım. Kayınvalidem ve kayınpederim balkonda oluruyorlardı biraz esmiş salonda oturmaya karar verdiler. Eşim de "balkonda oturmayacak mıydınız?" dedi Ben de "yok onlar salona terfi ettiler" dedim kayınpederim bana bir bakış attı ben yerin dibine girdim. Sonra anlattım işte bizde böyle bir espiri var diye ama ne kadar kurtardım durumu bilemiyorum. Şimdi okurken benim de bu anım geldi aklıma. Bence halanız da bir espiri yapmış kendince ama biraz batırmış :)
haha :D :D sizinkine inanmadılar bence :D

Back
X