Kınamda halamın kayınvalideme 'çay servisimiz yok' demesi?

Gecmis gitmis mevzu bu kadar kafaya takacak birsey yok. Zaten gerek gorulse ikram edilirdi kv. Nin kendisinin bana gore cay istemesi abes kaçmış. Halanin da direk yok demesi ayip olmuş. Daha kibar dille anlatabilirdi. İnsanlar nankördür herseye konuşur emin ol agzinizla kuş tutsaydiniz ona bile kulp bulurlardi. Maksat dedikodu o yuzden salla gec. Benim kv.12 sene olmus evleneli hala laf sokar konusu gecince hic umursamiyorum herkes ederi kadar.

Eşiniz tarafı Konyalı mı ? Gittiğim bi düğünde görmüştüm açık havada sürekli çay servisi yapıldı düğün sonuna kadar . Onlarda adet böyleymiş ben de ilk defa görmüş ve şaşırmıştım . Kv nin sorması hoş değil önüne ne gelirse o yenir içilir ama halanız da az değilmiş 😂 bi çayın taa eşinize gidecek kadar olay haline gelmesi de saçma ne var bunda altı üstü çay git kendi evinde iç çatlamazsın.
yok ama onlar da iç anadolu ben de şaşırdım.ben karadenizliyim bu kadar çay içmedim :D

Gecmis gitmis mevzu bu kadar kafaya takacak birsey yok. Zaten gerek gorulse ikram edilirdi kv. Nin kendisinin bana gore cay istemesi abes kaçmış. Halanin da direk yok demesi ayip olmuş. Daha kibar dille anlatabilirdi. İnsanlar nankördür herseye konuşur emin ol agzinizla kuş tutsaydiniz ona bile kulp bulurlardi. Maksat dedikodu o yuzden salla gec. Benim kv.12 sene olmus evleneli hala laf sokar konusu gecince hic umursamiyorum herkes ederi kadar.
aynen ya valla kimse memnun olmuyor :)

Misafir umdugunu degil buldugunu yer. Kayinvalidenizin yerinde ben olsam cay icmek istesem ve gelmese sessizce bekler bekler sonra boynumu buker kaderime razi gelirdim :) bana da yanlis geldi o var mi bu var mi diye sormak.

Benim annem misafirlikte öyle rahat olmaz ki?Sizin düşünceniz saygı duyuyorum kendilerince onlar da haklı olabilir tabi.Kayınvalidemi rahat olması dışında severim

Cay sormak ne zamandan beri rahatlik ile alakali oldu? Sanki seks pozisyonu sormus kadin.
Ki bizde çay vermemek ayip olarak algilanir. Yani yemek varsa tabiki çayda olur.Ki kadan herkes çay servisi olsun demedi, kendi için sordu. Yani hiç degilse kettle'e su koyup, torba çayi verilebilirdi.

Bence halanin yaptigi "rahatliktir" ona bakilirsa. Tabiki konu kv'de olunca, burdaki yorumlar gibi, "mok ye" denilirse bile dogru bir tavirdir dimi?

Cay sormak ne zamandan beri rahatlik ile alakali oldu? Sanki seks pozisyonu sormus kadin.
Ki bizde çay vermemek ayip olarak algilanir. Yani yemek varsa tabiki çayda olur.Ki kadan herkes çay servisi olsun demedi, kendi için sordu. Yani hiç degilse kettle'e su koyup, torba çayi verilebilirdi.

Bence halanin yaptigi "rahatliktir" ona bakilirsa. Tabiki konu kv'de olunca, burdaki yorumlar gibi, "mok ye" denilirse bile dogru bir tavirdir dimi?

Neden olayı bu kadar büyüttünüz ki... ben zaten kayınvalidem kendince haklı olabilir dedim hala ısrarla tabi kv böyle dese böyle olur tabi diye savunmaya çalışıyorsunuz..kayınvalide falan mısınız?yoksa misafirlikte çay isteyen taraf mısınız?
Sanki seks pozisyonu sormus kadin. demenizi çok çok yanlış buldum.Başka bir örnek verebilirdiniz koskoca kadın hakkında.Sizin terbiyenize veriyorum.
Sadece kv çay koyulsaydı oradaki herkese ayıp olurdu.Halamın daha başka şekilde reddetmesi gerekliydi kbakmayın bir dahaki sefere inş gibi...Bizde çay vermemek ayıp olarak algılanmıyor.Misafirin ev sahibinden hadi bize şunu da yapıver demesi de bizde ayıp.Dedim ya iki farklı kültür.Herkes kendince haklı.Kv ile halamın konuşma stili rahatlığı yanlış bana göre.

Hani bazı kişiler vardır güzel bir ziyafet bile versen çay içmediyse, arkandan bir çay bile vermediler diye lafını ederler ya ona dönmüş mevzû😁

Back
X