Kınamda halamın kayınvalideme 'çay servisimiz yok' demesi?

Neden olayı bu kadar büyüttünüz ki... ben zaten kayınvalidem kendince haklı olabilir dedim hala ısrarla tabi kv böyle dese böyle olur tabi diye savunmaya çalışıyorsunuz..kayınvalide falan mısınız?yoksa misafirlikte çay isteyen taraf mısınız?
Sanki seks pozisyonu sormus kadin. demenizi çok çok yanlış buldum.Başka bir örnek verebilirdiniz koskoca kadın hakkında.Sizin terbiyenize veriyorum.
Sadece kv çay koyulsaydı oradaki herkese ayıp olurdu.Halamın daha başka şekilde reddetmesi gerekliydi kbakmayın bir dahaki sefere inş gibi...Bizde çay vermemek ayıp olarak algılanmıyor.Misafirin ev sahibinden hadi bize şunu da yapıver demesi de bizde ayıp.Dedim ya iki farklı kültür.Herkes kendince haklı.Kv ile halamın konuşma stili rahatlığı yanlış bana göre.

Kv'de "bana çay yap" demedi. Sordu sadece çay varmi diye. Hii evet, bende kv'deyim. Yoksa baska türlü bu kv'deler savunulmaz dimi? :KK14:

Kv'de kenince hakli degil, kadin hakli. Halanin verdigi cevap patavatsiz. Hani 30 kisi hepsi torba çay istese ne olurduda? Kettle'i 2-3 defa kaynat, tamamdir is. Semaver var ise, daha kolay hatta.

Yani gerçekten "cay var mi" sorusu rahatlikmis. Bir yasima daha girdim diyebilirim :işsiz:

Ya şimdi olaya başka açıdan bakcam çaya çok düşkünüm bazen 1 bardak bile beni dinlendirip hararetimi aliyor su bile geçirmiyor o harareti kv sadeve sormus hala da densizlik etmiş ben gerçekten çay istesem kocami takar koluma kınadan önce gider bi yerde iki bardak çayımı içerdim
Not iki oğlum var kv adayiyim demek ki kiz tarafindan susuzluktan ölsende su bile istemeyecen 😁😁

Geçmiş olaylardan size sormadığım aklıma geldikçe ağlasam mı gülsem mi bilemediğim bir konuyu sormak istedim.Kınamdan önce şehir dışından gelen kayınvalidelere evimizde yemek verildi.1-2 saat sonra ise kınam vardı.Yemeği babam tarafı verdi ve halam ve kuzenlerim ilgilendi.Ben ise annemlerle kına yerindeydim.(Annemle babam ayrı)
Kayınvalideler yemeklerini yemişler ki en az 30 kişiler.Kayınvalidem halama çay yok mu gibi bir şey söylemiş.Halam da 'maalesef çay servisimiz yok' demiş.Halamın bunu söylemesi eşimin ailesi arasında konuşulmuş eşime de iletilmiş.Ben sonradan öğrendim.
Bana göre kayınvalidemin 30 kişi olduklarının bilincinde olarak ve oranın kız evi olduğu ve insanların kınaya yetişeceğini düşünerek çay istememesi lazımdı.Halam da burası lokanta değil edasında bu cevabı vermiş bulunuyor.Bana göre kayınvalidemin yaptığı da yanlış ben misafirlikte böyle bir şeyin olmaması gerektiğini düşünüyorum.Ben misafir olsam önüme ne koyulursa onu yerim.Bir de kına yerinde de çay aramış sürekli.Ama düğünde kimse çay may sormadı.Ben anlamadım.Eşim de bana kına yerinde çay var mı diye sormuştu o zaman da sinir olmuştum.Düğünde çay var mı demiştim.O da sahilde içmek güzel olurdu anlamında söyledim falan demişti.Her neyse genelde onlarda kına köyde oluyor çay içiliyor hadi ona verelim.Sizce halam da ayıp etmiş mi?İkisinin de ayıp ettiğini düşünüyorum ama bir yandan halamın verdiği cevap da hoşuma gitmiyor değil.
Kına günü ne çayı? Ben bu özel günlerde her şeye karisilmasina çok kızıyorum. Herkes süslenme derdinde. Birde yemek derdi mi olacak

evlenmıssınız uzerınden onca zaman gecmıs ama madem kafanıza taktınız cevap vereyım
okadar kısıye yemek hazırlamak servıs etmek cay servısınden daha zordur. yemege alınmıs sonra bır cay dagıtılırdı. orda gencler var ya da ıcmek ısteyen kalkar kendıde alırdı koyardınız ocaga 2 caydanlık yenı demlenmıs cay ıcmek ısteyen ıcerdı. dugun gıbı seylerde boyle yemenın ıcmenın lafı yapılmaz hele de yoldan gelmıs ınsanlara ... yemekten sonra sındırmek ıstemısler ıhtıyac duymuslar demek kı . servısımız yok lafı ayıp olmus. bır cay demlemek nedır ya caydanlık yoksa komsudan alırsın marketden alırsın

halanız ayıp etmıs kısacası .

ama zaten evlenmıssınız, bunun yanlıs oldugunu bılerek yasarsınız sızler mısafırınıze cay servısımız yok demezsınız yarın bırgun sizde dünür olcaksınız

Son düzenleme:
Cay sormak ne zamandan beri rahatlik ile alakali oldu? Sanki seks pozisyonu sormus kadin.
Ki bizde çay vermemek ayip olarak algilanir. Yani yemek varsa tabiki çayda olur.Ki kadan herkes çay servisi olsun demedi, kendi için sordu. Yani hiç degilse kettle'e su koyup, torba çayi verilebilirdi.

Bence halanin yaptigi "rahatliktir" ona bakilirsa. Tabiki konu kv'de olunca, burdaki yorumlar gibi, "mok ye" denilirse bile dogru bir tavirdir dimi?
hayır bırde :D gelen mısafırı rahat ettırmek ıstemez mıyız zaten ? :D bunun nesı kotuymus oyuzden konu sahıbını anlayamadım aslında

Halan haksız kv samimi bulmuş çay var mı demiş halan densizlik edip çay servisimiz yok demiş senin halanin verdiği cevap neden hoşuna gitti o kısmı anlamadım.Karsidaki insan kv olunca mi hoşunuza gitti

Çay servis etmek zor değil diyenler olmuş ama bunun bir de bulaşığı var, biteni tazelemesi var derken aslında kolay bir iş olmuyor.
Ayrıca misafir önüne ne konursa onu yer. Şu var mı ? Bu var mı ? demek asıl densizlik. Orada 30 kişi varken çay istemek düşüncesizlik. Halanız iyi yapmış bence.

Evlenmissiniz üzerinden 1-2 yıl geçmiş bu olayın ki yaşandığında da takılacak bir konu değilmiş. Düşünmenize degecek bir konu yok ortada.

Allah başka dert vermesin.
+1 +1 +1 konu açmak için konu açmak :KK53:

Çay servis etmek zor değil diyenler olmuş ama bunun bir de bulaşığı var, biteni tazelemesi var derken aslında kolay bir iş olmuyor.
Ayrıca misafir önüne ne konursa onu yer. Şu var mı ? Bu var mı ? demek asıl densizlik. Orada 30 kişi varken çay istemek düşüncesizlik. Halanız iyi yapmış bence.

Zaten yemek verilmis ve tabak bulasigi var. Bardak bulasigi olsa ne olur? Bulasik makinesi var. Kinadan sonra hal olunur. Yani 30 kisiyi davet ediyorsun, bulasiginida, pisliginide göze almis olursun.

Yani senin annen çay varmi diye sorsa kv'dene ve kv'den "çay servisi yok" dese "aferin kv'deye"mi dersin? :KK14:

evlenmıssınız uzerınden onca zaman gecmıs ama madem kafanıza taktınız cevap vereyım
okadar kısıye yemek hazırlamak servıs etmek cay servısınden daha zordur. yemege alınmıs sonra bır cay dagıtılırdı. orda gencler var ya da ıcmek ısteyen kalkar kendıde alırdı koyardınız ocaga 2 caydanlık yenı demlenmıs cay ıcmek ısteyen ıcerdı. dugun gıbı seylerde boyle yemenın ıcmenın lafı yapılmaz hele de yoldan gelmıs ınsanlara ... yemekten sonra sındırmek ıstemısler ıhtıyac duymuslar demek kı . servısımız yok lafı ayıp olmus. bır cay demlemek nedır ya caydanlık yoksa komsudan alırsın marketden alırsın

ama zaten evlenmıssınız, bunun yanlıs oldugunu bılerek yasarsınız sızler mısafırınıze cay servısımız yok demezsınız yarın bırgun sizde dünür olcaksınız

Hayir bide biri burda konu açsa "annem kv'demlerde çay sormus ve ona "çay servisi yok" denilmis" diye. O kayin aileyi burda linç ederlerdi. "Artik mesafeni al" "tavrini koy" diye laf ederdi.

Soran kv'de olunca "mok ye" diye espiriler dönüyor.

Bu kadar kv'de nefreti var. Ayni kv'dende altin isterler ama, maddi yardim isterler ama. Gerçekten bu kk'deki kadinari çözmek zor.

Kayınvalidenizin üyeliği olsaydı "2 yıl önce kınada söylenen sözleri unutamıyorum, o cümleyi atlatamıyorum" diye konu açar mıydı acaba?

Ortada sizin açınızdan bir dert göremedim. Kadın lafı yemiş oturmuş, hoş olmamış.
Aynısı annenize yapılsa gülmezdiniz.

Kv'de "bana çay yap" demedi. Sordu sadece çay varmi diye. Hii evet, bende kv'deyim. Yoksa baska türlü bu kv'deler savunulmaz dimi? :KK14:

Kv'de kenince hakli degil, kadin hakli. Halanin verdigi cevap patavatsiz. Hani 30 kisi hepsi torba çay istese ne olurduda? Kettle'i 2-3 defa kaynat, tamamdir is. Semaver var ise, daha kolay hatta.

Yani gerçekten "cay var mi" sorusu rahatlikmis. Bir yasima daha girdim diyebilirim :işsiz:
Dediğim gibi sizin düşünceniz bu.Saygı duyuyorum polemiğe girmek istemiyorum

sızı duyanda kara kıs gunu yolu olmayan camurlu yerlerden gıdıp kuyudan su cekıp o kuyudan cekılen buz gıbı suyla ve külle yanı 100 yıl once gıbı bulasık yıkanıyor sanır

yemek servısı verılmıs ? altı ustu bardak makınaya dızılcek

"ÇAY" kelimesini hic bu kadar cok artarda okumamistim beynim yandi çay, çay ve yeniden çay okuya okuya. Isteyen termosuna koyup gelsin bu kadar muhimse🤣

ahahahaaa ben böyle yerlere giderken çayımı yanımda götürürüm ,
çünkü çay mühim bir konu , ve ben çay içmezsem sinir yapıyor biliyon muuu:KK70::KK70:

30 kisiye cay yapmak demek kim bilir kac caydanlik demlenecek 30 tane bardak tasi babam tasi sonra bitsin bir de onlari yika
Kolay is degil ki
Halanizda kendimi gordum olmadik yerlerde lank diye dogru cikiveriyor agzindan :confused:
Kadinin pestili cikmistir 30 kisiye oturtcak yer bul yemegi yap servis et bulasigi yika canin burnundayken gelsin birisi dalga gecer gibi cay sorsun ben de ayni cevabi verirdim hatta samimiyetimin cok oldugu biri olsa mok ic derdim:KK53:
Kayinvalide densizlik etmis hala da bunu buyuk ihtimal gulerek soylemistir, iyi etmis bazen birilerinin agzinin payini bi sekilde almasi gerekir :)

Ben her ne olursam olayım 30 kişilik gittiğim bir yerde yemek yiyip sonrasında çay istemem.Bana misafirlikte annem her zaman canın ne istiyorsa evdeyken söyle tamam mı diyerek büyüttü.Ve atasözü demiş ki misafir umduğunu değil bulduğunu yer.Halamın lafı ise evet ayıp.Bana göre kv ve halamın yaptığı ikisinin de ayıp olmuş.Misafir düzeyliyse ve misafirliğini biliyorsa ben zaten hizmetimi yaparım.
He herkesin kendine göre yanlışları doğruları var ben misafiri ne şekilde ağırlıcağımı bilirim o konuda öneriye ihtiyacım yok zaten konu ben değilim.

Misafirlikte o var mı bu var mı diye sorulmaz. Önüne geleni yer kalkarsın, hele kına gibi telaşlı bir günde. Ee başkası da ben çay sevmem meyve suyu var mı diye sorsa nolcak, ev sahibi ne uygun görmüşse önüne konulur yenir tamam bitti gitti.

30 kisiye cay yapmak demek kim bilir kac caydanlik demlenecek 30 tane bardak tasi babam tasi sonra bitsin bir de onlari yika
Kolay is degil ki
Halanizda kendimi gordum olmadik yerlerde lank diye dogru cikiveriyor agzindan :confused:
Kadinin pestili cikmistir 30 kisiye oturtcak yer bul yemegi yap servis et bulasigi yika canin burnundayken gelsin birisi dalga gecer gibi cay sorsun ben de ayni cevabi verirdim hatta samimiyetimin cok oldugu biri olsa mok ic derdim:KK53:
Kayinvalide densizlik etmis hala da bunu buyuk ihtimal gulerek soylemistir, iyi etmis bazen birilerinin agzinin payini bi sekilde almasi gerekir :)
ama tavsan bu kadar yuk bu kadar agır gelıyormus madem neden ozaman yemeklı yapmıslar. altından kalkabılecekse yemek verır yemek verene bır cay zor gelmez kı
ben sozumde de nısanımda da yemeklı oldu dugunume gelenler ıcınde bızım taraf mısafırler once bızım evde toplandı yemekler yendı caylar ıcıldı oyle evden cıkıldı hıc yuk gelmedı sozumde 70 nısanda 150 kısıydık dugunde sayısını hatırlamıyorum bıle
boyle seylerde agırlama yapacaksanız herseyı dusunursunuz ona gore kendınızı ayarlarsınız zaten bu sey gıbı mesela yemek verıyor su yok . su ısteyene servısımız yok demek gıbı suyada bardak cıkıyor :D yapmaya yapıyorsun tam yap zor gelıyorsa yapma ozaman derler adama . gosterıs mı nedır sırf adı yemek yedırmıs olsun dıye mı yapıldı ozaman yoksa mısafırlerı agırlayalım dıye mı yapıldı

Back
X