• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kınanın gecesinde gelin evinde kalınır mı? abartıyor muyum?

aysima25

seni verene şükür...
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
298
72
298
kızlar burada daha büyük sıkıntıları olan insanlar var farkındayım, onlardan özür dileyerek yazıyorum. belki bu önemsenecek bir problem değil ama içimde sıkıntı oldu ve fikirlerinizi almak istedim.

nişanlımın ailesi izmitte yaşıyor. nişanlım da istanbul'da bulunduğum ilçede abisi ve yengesiyle kalıyor. kına gecesinin akşamı abisinin evine sığmayacaklarını düşündükleri için birkaç kişinin bizim oturacağımız evde kalmasını konuşmuşlar.

bense gelin olacağım evde ilk kendim kalmak istediğimi söyledim.

nişanlım buna gerçekten üzüldü. böyle bir şey düşünmeme çok şaşırdığını söyledi. kendi evi varken ailesinin sıkış tıkış kalmasının çok ayıp olduğunu söyledi. "burada kalabalığız bir kısmımız sizde kalalım" derlerse onlara hayır demek için mantıklı bir gerekçesinin olmadığını; hem anne ve babasının düğünden önce evimizde kalmasının ve o evde hayır dualar etmelerinin onun özellikle isteği olduğunu söyledi.....

bense evde ben olmadan başkasının kalması fikrinden çok sıkılıyorum. annem gelsin bizde kalsınlar o kadar problem varsa diyor...

ne bileyim... abartıyor muyum; normal mi.. bunun için sıkıntı yaşamalı mı...

lütfen fikirlerinizle bana yol gösterin... :kkk:

bence abartıyorsun.
güzel günlerinize boyle ufak tefek şeylerden büyük sorunlar yaratarak golge düşürmeyin bence

açıkçası ben olsam bende istemezdim...annenin söylediği güzel bir çözüm annenlerde kalsınlar daha iyi olur hem ev sahibinin olmağı evde kalmaktansa daha iyi ağırlanacaklarları bir evde kalmış olurlar.nişanlına bunu güzel bir dille anlat o evdeki hayata ilk sizin başlamanızın daha güzel olacağına ikna olacaktır diye düşünüyorum.
şimdiden hayırlı olsun...

Bence saçmalık gelinin bile kalmadığı bir evde nasıl kalmayı düşünürler ki ..
Gelin evi sonuçta özeldir mahremdir bana göre..
En basiti bir otelde bile yer ayırtıp kalınabilir...

Kalacak kişiler annesi ve babası ise normal ama uzak akrabalar ise hoşlanmamakta haklısınız..Yani annesi ve babası ise kalmayın diyemez..Hem zaten bi gececik kına gecesi geç biter sabahta düğün telaşı..Huzursuz olmayın bu güzel günü stress ile geçirmeyin bence..

Bence kesinlikle haklısınız ama bazen istemediğimiz şeyleri de yapmak zorunda kalabiliyoruz. Sevdikleriniz için yapacağınız fedakarlığın karşılığını alırsınız. Bunun için hiç üzmeyin kendinizi. Ve haklıyken haksız duruma düşmeyin. En güzel ve bir daha geri gelmeyecek güzel anlarınızı küçükücük bir şeyle mahvetmeyin. Müstakbel eşiniz sizin kadar hassas davranamamış. Ama niyet önemlidir. Kötü niyetli olmadığına göre siz de üzülmemeye çalışın. Fikrinizi söylemişsiniz ve kabul görmemiş. Kabul ettirmenin yolları da var ama onlar güzel yollar değil. Allah mutlu etsin inşallah sizi

kızlar ben de diyorum ki boşver, bunun için soğukluk oluşmasın düğün öncesi... ama gözümün önüne geliyor; evde yokum; annesi ablası yengesi eniştesi abisi babası evdeler..eve girdiğimde başka eve gelin gider gibi hissetmez miyim? benim evim de küçük zaten.. ne bileyim ya.. ben misafirden kaçan bir insan değilim ki.. salonumuzun koltuklarını bile bu tarz koltukları hiç beğenmediğim halde yatak olabilen tarzda aldık; sırf misafir geldiğinde ağırlayabilelim diye...

erkekler mi anlamıyor acaba bu hisleri, yoksa kadınlar mı küçük şeylere takılıyor.. ne bileyim...

annenin onerisi bence cok yerinde .
senin ailen icin de sorun olmayacaksa ki boyle bir teklifte bulunmuslar orda kalabilirler.
alt tarafi bir gece.
ben olsam ben de istemezdim.

aslında haklısın ama düğün öncesi tatsızlık çıkarmaya değmez, ama aklıma bişey geldi hadi kına gecesinden sonra kalacaklar düğün gecesi ne olacak ?

kızlar burada daha büyük sıkıntıları olan insanlar var farkındayım, onlardan özür dileyerek yazıyorum. belki bu önemsenecek bir problem değil ama içimde sıkıntı oldu ve fikirlerinizi almak istedim.

nişanlımın ailesi izmitte yaşıyor. nişanlım da istanbul'da bulunduğum ilçede abisi ve yengesiyle kalıyor. kına gecesinin akşamı abisinin evine sığmayacaklarını düşündükleri için birkaç kişinin bizim oturacağımız evde kalmasını konuşmuşlar.

bense gelin olacağım evde ilk kendim kalmak istediğimi söyledim.

nişanlım buna gerçekten üzüldü. böyle bir şey düşünmeme çok şaşırdığını söyledi. kendi evi varken ailesinin sıkış tıkış kalmasının çok ayıp olduğunu söyledi. "burada kalabalığız bir kısmımız sizde kalalım" derlerse onlara hayır demek için mantıklı bir gerekçesinin olmadığını; hem anne ve babasının düğünden önce evimizde kalmasının ve o evde hayır dualar etmelerinin onun özellikle isteği olduğunu söyledi.....

bense evde ben olmadan başkasının kalması fikrinden çok sıkılıyorum. annem gelsin bizde kalsınlar o kadar problem varsa diyor...

ne bileyim... abartıyor muyum; normal mi.. bunun için sıkıntı yaşamalı mı...

lütfen fikirlerinizle bana yol gösterin... :kkk:

böyle bişiyi bende kabul etmezdim şahsen benim evimde ben olmadan başka birilerinin kalması hoş değil nişanlında nie öyle bişiy söylemiş anlamadım 1 gecelik hiç mi yatacak yer yokmus ... bence abartmıyosun ama bir orta yol bulmaya calısın düğün üstü gerilmeyin düğününde mahvolmasın annenlerde kalsınlar madem olmaz mı?

aslında haklısın ama düğün öncesi tatsızlık çıkarmaya değmez, ama aklıma bişey geldi hadi kına gecesinden sonra kalacaklar düğün gecesi ne olacak ?

canım ben senin yerinde olsam bende istemem

nghn987 yede katılıyorum düğün gecesi ne olacak???

çok önceden uzaktan gelecekleri düşündüğümüz için düğünü gündüz yapıyoruz. yani düğünden sonra dönebilecekler.

böyle bişiyi bende kabul etmezdim şahsen benim evimde ben olmadan başka birilerinin kalması hoş değil nişanlında nie öyle bişiy söylemiş anlamadım 1 gecelik hiç mi yatacak yer yokmus ... bence abartmıyosun ama bir orta yol bulmaya calısın düğün üstü gerilmeyin düğününde mahvolmasın annenlerde kalsınlar madem olmaz mı?

annem bizde kalsınlar diyor dedim evet. oğullarının evi varken dünürlerinde kalmalarının ayıp olduğunu söylüyor nişanlım. hem nişanlım/eşim istemedi diyecek olması onun için problem. ataerkil bir aile; nişanlıma kızamıyorum yine de...

Bence haklısın. İstekleri çok gereksiz, kendilerinin düşünmesi gerekir. Ama yine de kabul edeceksin sanırım. Düşünsene kayınvalidesiyle oturanların halini. Bırak yepyeni eve gitmeyi kendi evleri bile olmuyor...Onları düşün kendini rahatlar. Sıkma canını.

cnm çok istemiyorsan bi bahane bul diyeceğim ama 1 gün önce ne bahane bulacaksın yada şöyle yap zaten kına gecesi geç biter demişsin sabaha karşı kına yıkamaya gelin bize de o zaman sizde kalamamış olurlar sizde varmı öyle bi adet bilmiyorumda bizde var kayınvalide kayınpeder damat varsa kardeşleri sabah 5 gibi kına yıkamaya gelirler

Bence haklısın. İstekleri çok gereksiz, kendilerinin düşünmesi gerekir. Ama yine de kabul edeceksin sanırım. Düşünsene kayınvalidesiyle oturanların halini. Bırak yepyeni eve gitmeyi kendi evleri bile olmuyor...Onları düşün kendini rahatlar. Sıkma canını.

haklısın... Allah'a şükür yine de...

çok önceden uzaktan gelecekleri düşündüğümüz için düğünü gündüz yapıyoruz. yani düğünden sonra dönebilecekler.

annem bizde kalsınlar diyor dedim evet. oğullarının evi varken dünürlerinde kalmalarının ayıp olduğunu söylüyor nişanlım. hem nişanlım/eşim istemedi diyecek olması onun için problem. ataerkil bir aile; nişanlıma kızamıyorum yine de...

canım o zman sırf sorun cıkmasın kırgınlık olmasın diye nişanlının hatrına kabul edeceksın yapabileceğin pek bişiy yok gibi üzgünüm :(:(:( yani aslında nişanlının ailesi oğulları böyle bir teklif yapsa bile hayır oğlum evinizde şimdi kalmamız doğru olmaz dünürlerimizde kalalım demeleri gerekirdi bana göre eskiden böyle şeyler sorun olmuyo olabılr yada köy yerinde kimse sorun etmez ama zaman farklı artık ...

yerinde olsam ben de istemezdim..benim annem evlenirken aynı böyle olmuş babamın annesi ve kardeşleri kalmış evde annemden önce..aradan 30 sene geçti annem hala unutmadı

Son düzenleme:
cnm çok istemiyorsan bi bahane bul diyeceğim ama 1 gün önce ne bahane bulacaksın yada şöyle yap zaten kına gecesi geç biter demişsin sabaha karşı kına yıkamaya gelin bize de o zaman sizde kalamamış olurlar sizde varmı öyle bi adet bilmiyorumda bizde var kayınvalide kayınpeder damat varsa kardeşleri sabah 5 gibi kına yıkamaya gelirler

:61: yok canım öyle bir adet uydurursam daha beter ortada kalırım sanırım. hem ben plan proje yapayım istemedim hiç evliliğimde ya da öncesinde. keşke kendileri düşünebilselerdi...

bi de gelin olanlara kızardım, bırakın tadını çıkarın küçük şeylerle ne uğraşıyosunuz diye ama şimdi aynı şeyi yaşıyorum. o yüzden kendime de kızıyorum.

bende asla istemezdim gelin daha eve girmeden evdemi kalınır
hayır duasını sonra etsinler gelip
annen bizim ev müsait siz kalabalıksınız sıkısmayın buyurun gelin bizde kalın desin onların dusuncesini bilmiyormus gibi

o zaman hiç umursama canım yatak odasının kapısını kilitleyiver yatsınlar salonda madem yataklı kanepe almışsınız

Back
X