Kınanın gecesinde gelin evinde kalınır mı? abartıyor muyum?

yerinde olsam ben de istemezdim..benim annem evlenirken aynı böyle olmuş babamın annesi ve kardeşleri kalmış evde annemden önce..aradan 30 sene geçti annem hala unutmadı

ya işte ben de bundan korkuyorum. eve geleceksin, evde yemek yenmiş bulaşık yıkanmış, yatak toplanmış falan..

amaan ya ya da ne bileyim... insanlar evimi mi eskitecek diyorum bi taraftan da...

bende asla istemezdim gelin daha eve girmeden evdemi kalınır
hayır duasını sonra etsinler gelip
annen bizim ev müsait siz kalabalıksınız sıkısmayın buyurun gelin bizde kalın desin onların dusuncesini bilmiyormus gibi

mantıklı :27:

bizimkiler de "yok dünür, biz bizim oğlanın evinde kalırız" derlerse annem coşabilir

onların böyle bir şeyi teklif etmesi büyük düşüncesizlik..
ve bunun uygun olmadığını düşünemeyecek zihniyette insanlara ne mazaret sunsanız boş..
bizim komşu kızının evinde düğün öncesi kalan damat tarafı her şeyi kullanmış,ev allak bullak..
düşünün kız tarafı çeyiz sermiş ev çiçek gibiyken gelip karıştırmışlar.haliyle o kadar insan bir evde bir gün bile kalsa yeter..sonra ne mi oldu kavga dövüş..
umarım sizinkilerin kafasına dank eder de vazgecerler..
bence annem bizde kalsınlar diyor de böylece anlarlar yeni evde kalmamaları gerektigini ve ailenin de bunu onaylamadığını

ya işte ben de bundan korkuyorum. eve geleceksin, evde yemek yenmiş bulaşık yıkanmış, yatak toplanmış falan..

amaan ya ya da ne bileyim... insanlar evimi mi eskitecek diyorum bi taraftan da...

bunlar kesin olur zaten ayrıcaaa bakalım gelinin ne çeyizi varmış diye yatak odasını kurcalayanınıda görmedim değil bizzat halam yaptı :50:

mantıklı :27:

bizimkiler de "yok dünür, biz bizim oğlanın evinde kalırız" derlerse annem coşabilir

o zaman da aaa olurmu orda yalnız kalmayın olmaz sizi yalnız bırakamayız fln desinler hani onlardan tarafmıs gibi yada kına gecesi hadi gelin yemeğe fln diye zorla götursunler size kanımca annen bu işi halleder :27:

bunlar kesin olur zaten ayrıcaaa bakalım gelinin ne çeyizi varmış diye yatak odasını kurcalayanınıda görmedim değil bizzat halam yaptı :50:

benim görumcemin 7 yasındaki cadı kızı yaptıysa kocaman kaynana hayli hayli yapar :47:
yok yok sen bir yolunu bul annemler yemek hazırlayacaktı fln de hatta annen direk onlara söylesin kınadan sonra bizdesiniz gönlüm razı olmaz sizi bos evde yatırmaya fln desin

yaa işte düşüncesiz insanların açtığı iş..annesi de kadıncağız kendi misafirleriyle kendi telaşıyla mı ugrassın onlarla mı ugrassın..hay allahım ya

Kusura bakmayın ama ne var bunda tabiki kalabilirler hem şimdiden sizlik bizlik sokmayın araya şahsen benım kardeşimin eşi böyle düşünseydi ben kızardım.Bence abartmayın ki aslında abrtacak birine benzemiyorsunuz eşiniz dogru söylemiş hayır dualarını alırsınız inşallah..

yerınde olsaydım bende istemezdım evımde kalınmasını.ilk ben kalmak ısterdım. benım yengemde istemedı ceyızını kımse gormesini onlarda yokmuş oyle seyler ama sorun yapmadı geldi geçti.. her ne kadar rahatsız olsanda bende dugun arifesi sesini çıkarma buuytme. yatak odanın kapısını kilitlersen eger tepki yapmış olursun.. bende koltuk takımlarımı mısafır gelınce yatmaya yer olsun dıye açmalı aldım.maalesef hersey ıstedııgmız gıbı olmayabılıyo. sorun yapma ve sesini çıkartma bence 1 gece için. nasıl olsa hep yanında degıller. kayınvalıdesıyle oturanlar ne yapsın bi düşünsene.. keşke benımde kayınvaldem ayrı olsaydıda her hafta sonu gelıp bi gece kalsaydı ona bile razıyım...

Doğur büyüt,uğraş didin oğlunun evinde bir gece uyuyama.Sorması ayıp eşyalarınızı ısırıp parçalayacaklarından falan mı korkuyorsunuz?

Birde şunu merak ettim.Bu insanlar hastalanıp yatalak falan olsa mazallah siz eve de sokmazsınız.Bu kadar bencil olmayın.Ne var bir gece evde uyusalar,ev dağılsa bizim gelenek ve göreneklerimiz bu değil.Birkaç eşya parçası için kalp kırmaya değmez

senin durumunda olsam ne yapardım bilmiyorum. mecburiyetler istekleri aşabiliyor bazen.
ama asla ve asla istemezdim. bu onların düşüncesizlikleri. sizin ev dışında mutlaka bir çözüm bullabilirlerdi. belliki istememişler. bu işlerine gelmiş. bence çözüm de üreterek kesinlikle hayır de.

doğur büyüt,uğraş didin oğlunun evinde bir gece uyuyama.sorması ayıp eşyalarınızı ısırıp parçalayacaklarından falan mı korkuyorsunuz?

Birde şunu merak ettim.bu insanlar hastalanıp yatalak falan olsa mazallah siz eve de sokmazsınız.bu kadar bencil olmayın.ne var bir gece evde uyusalar,ev dağılsa bizim gelenek ve göreneklerimiz bu değil.birkaç eşya parçası için kalp kırmaya değmez

ne alakası var hanımefendi...kalmaya yer yoktur tamam derim,ama yer var dünürlerinde kalsınlar.ben şahsen kabul etmezdim...herkes gibi ilk girmek isterdim evime,eşyalar kullanılacak,yemek yenecek,karıştırılacak...bence düşüncesizlik.ben bile daha kalmamışken ,kesinlikle kabul edemem....diyelim erkek kardeşimin bşına geldi,annemler gelin evinde kalmak istiyor,kabul de ettirmem...

benim kayınvalidemler de sehir dısından geldiler.
kına gecesinin ertesi günü gelin alma yapıldı onların sehrine gittik dügün icin.
ben demistim gelsinler bizim evde kalsınlar diye benim odamda gidip yatıcak halleri yoktu yani cekyata ıkı carsap serip bi kac uyuyacak insanlar topu topu hos benim kayınvalidemler kabul etmediler otelde kaldılar annemlerin evine yakın.
bence annenlerin evinde kalmaları daha abes.
sabah kalkıp kahvaltıdan sonra seni evden alıp mı dügüne gidicekler.
bi gece otelde kalıversinler o zaman , gelin almaya gelinin yasadıgı evin icinde mi cıkıp gelicekler.

bence gelecek misafiriniz çok değilse annenlerde kalmalarını öner, en azından beraber bir kahvaltı ederiz de yalnız olmasınlar de anne baba sorun olmaz belki ama başka misafir de götürmeye kalkabilirler yanlarında ve ben olsam bundan hiç hoşlanmazdım

Bide şöyle bir durum var..Aynı durumda sizin anneniz babanız olsa idi şehir dışından gelseler di..Size önerdiklerinde olmaz anne gitdin otelde yatın dermiydiniz ?
Tamam önerilmesi hoş değil ama sonuçta anne baba bu insanlar..Bukadar büyütmeyin..

Yine diyorum eğer eşinizin anne babası ise normal..2 - 3 dereceden tanıdıklar ise huzursuz olmakta haklısınız

Ayrıca sadece annesi babası bile olsa yatak odanızı kitleyin ve kaç kişi geleceklerini öğrenip önceden salona yataklarını açın..Tepki verirler olayına katılmıyorum..Sorarlar ise ki soramazlar, anne kullanacağımız özel eşyalarımız açıktaydı ayıp olur diye kilitledim dersiniz :27: hay allah benim odamdan bişey mi lazım oldu ben gerekenleri çıkartmıştım derseniz zaten utanır, mesaj iletilmiş olur. :66:

gelin evinin olmadığını düşün o zaman bi şekilde kalacak yer bulabilirlerdi...
herşeyin ilkini yaşamayı istemekle gayet haklısın
o eve ilk sen girmelisin bunun böyle olmasını bende isterdim
kim istemez ki???
eğer çok ısrarcı olurlarsada fazla uzatmanın anlamı olmaz
bir gece içinde huzurunu bozma derim
mutluluklar:12:

o zaman da aaa olurmu orda yalnız kalmayın olmaz sizi yalnız bırakamayız fln desinler hani onlardan tarafmıs gibi yada kına gecesi hadi gelin yemeğe fln diye zorla götursunler size kanımca annen bu işi halleder :27:

bu öneriye kesinlikle katılıyorum

canım çok haklısın sıkılmakta. şahsen ben de istemezdim. ama düğün öncesi böyle ufak şeyler üzücü oluyor. bence annen ikna yoluna gitsin dünürleri... yook derlerse de yapıcak bişi yok.

ama yatağında yatmasınlar lütfen yaa...

canım öncelikle şunu söyleyim 2 ucu boklu değnek bu işin sonu.kim ister daha kendi kalmadığı evde birilerinin kalmasını benimde başıma geldi ama ben izin vermedim ama şu bir ğerçek her konu açıldığındada başıma kakıyorar sanki evini yedik izin vermemiş bizim gelin diye.bana kalsa kimseyi yatmasına izin verme ama sonradan yiyiceğin laflarada hazırla kendini.el kapısı gavur yapısı derler unutma.

açıkçası ben olsam bende istemezdim...annenin söylediği güzel bir çözüm annenlerde kalsınlar daha iyi olur hem ev sahibinin olmağı evde kalmaktansa daha iyi ağırlanacaklarları bir evde kalmış olurlar.nişanlına bunu güzel bir dille anlat o evdeki hayata ilk sizin başlamanızın daha güzel olacağına ikna olacaktır diye düşünüyorum.
şimdiden hayırlı olsun...

tamamen katılıyorum ..:81:

Back
X