Kınanın gecesinde gelin evinde kalınır mı? abartıyor muyum?

aynı durumu ben de yaşadım ve kesinlikle hayır dedim. ama mazeretim vardı. evdeki tüm tadilatları babam yaptırdı, onlar hazırlıklar nasıl gidiyor diye bir telefonla bile sormadılar. üstelik eşim askerdeydi ve evdeki ustalarla bile iş çıkışı ben uğraşıyordum, kaldı ki abisi ve teyzesi filan da burada oturuyor. neymiş kına gecesi kalacak yerleri yokmuş, babam gelsinler burda kalsınlar dedi. eşimle kısa süre bir tartıştık. ama amacım kesinlikle huysuzluk etmek değildi, özenle tek başına hazırladığım evde ilk ben kalmak istiyordum. ve öyle de oldu. (bu arada söylemeden edemiycem düğün dönemi yanımda olsalardı sanırım bu kadar sert bir tepki vermezdim.)
bu arada evliliğimin 4. yılındayım, kayınvalideme ve kayınpederime geldiklerinde hiç surat yapmadım. her ay bir hafta kayınpederim ve yılda 1 aya yakın her ikisi de gelir kalır. burada demek istediğim arkadaş hastalansa eve bile sokmazsınız siz demiş ya buradaki düşünce o değil. her şeyin yeri ve yakışanı var elbette....

zaten sadece anne baba kalmıyormuş dahası varmış. Bende daha bir gece kalmadığım evde kimsenin annesi bile olsa kalmasını istmezdim. erkek aklı işte duygusuzlar nolcak.

En iyisi annenin davet etmesi sen araht edersin böylece, nişanlınlada yüzgöz olma daha şimdiden bu konularda. ilerde kaynananla geçinemezde problem senden kaynaklı sanmasın. :64:

ya kızlar hepiniz demişsinizki yüz göz olma u konu yüzünden tartışma olmasın diye bırakın tartışsın eğer bu kadar basit bir konu yüzünden iş bitecekse bırak bitsin zaten sağlam temeller üzerine oturmamış demektir.bırakın sonuna kadar kendini ve istediğini savun.ve nişanlından başkasınada açıklama yapmak zorunda değilsin.vallahi ben korkarım .ne biliyim ben evime okunmuş yada üflenmiş bir şeyler koymaycaklarını.bunlar çok ince şeyler.

ya kızlar hepiniz demişsinizki yüz göz olma u konu yüzünden tartışma olmasın diye bırakın tartışsın eğer bu kadar basit bir konu yüzünden iş bitecekse bırak bitsin zaten sağlam temeller üzerine oturmamış demektir.bırakın sonuna kadar kendini ve istediğini savun.ve nişanlından başkasınada açıklama yapmak zorunda değilsin.vallahi ben korkarım .ne biliyim ben evime okunmuş yada üflenmiş bir şeyler koymaycaklarını.bunlar çok ince şeyler.

hiç düşünmemiştim olaya tamamen duygusal yaklaşmıştım ama farklı ve dogru bi bakış ..:18: Allah öyle insanlardan korusun ..

bende böyle birşeyi asla kabul etmezdim bütün eşyalarımı ilk ben kullanmak isterim el işi göz nuru çeyizimdeki çarşafları yasyıkları döküp saçacaklar ben kendi ellerimle misafirlerimi ağırlamak isterdim buna kendilerinin bir çözüm bulması lazım bunu nişanlının teklif etmesi bile çok saçma bana göre benşm çeyizim serildiğinde herşey yerleşti artık iş bitti çıkacağız görümcemin çocuklarını sıkı sıkı tembihleyip duruyordum aman havlulara elinizi silmeyin kağıt havlu kullanın, aman yere bişey dökmeyin diye korkuyordum o heyecan başka birşey bence istememekte çok haklısın

bence kalmamalarını istemekte haklısın eşin belki senin kadar ince düşünememiş olabilir ama bence işi anne ve babana devret sonuçta onlar daha rahat halledeceklerdir.Bende kısa bir süre önce evlendim ve bazı şeyler insanın içinde kalıyor unutulmuyor.ins bu sorunu tatlılıkla halleder başka bir sorun yaşamadan mutlu bir evlilik yaşarsın

bende istemezdim...

otelde kalsınlar,yada bir geceliğine sıkışsınlar canım nolcak :26:

arkadaşım bence kendine bunu sıkıntı yapıp bu güzel günlerini düşüncelerle geçirme benim evimdede kalmışlardı görümcelerim kalacak yer yoktu çünkü hiç dert etmedim yatak odamda yatmadıktan sonra bi sakınca görmemiştim

çok özür dilerim herkesten. çıkmak zorunda kaldım acilen işler sebebiyle.. şimdi okuyacağım yazdıklarınızı..

arkadaşlar, ilginiz için çok teşekkür ederim. desteğiniz ve fikirlerinizi paylaştığınız için de...

bir not düşmek istiyorum, bir arkadaş duygusallıkla sanırım yazmış, benim eşyalarımı tabi ki kemirmeyecekler; estağfiruıllah.. ben nişanlımla evlenmeye karar verirken güçlü aile ilişkilerini bilerek karar verdim. ailesi çok sık ziyaret eder çocuklarını. onun için dedim ya o tarz sevmediğim halde salon koltuklarını yatak olan şekilde aldım. yani misafir konusunda problem çıkaracak bir terbiyem yok. sadece ilk kez ben kalmak istemiştim evimde...

son olarak da burada sizin paylaşımlarınız da, kendi düşünüp taşınmam da bana şunu hissettirdi: bu konuda hiç yorum yapmayacağım. nişanlıma sıkıntımı söyledim; eğer bişey yaparsa, kendi düzenlerse sıkıntıyı problem yok; eğer söylediğim halde ailesi evimizde kalırsa demek ki başka çaresi kalmamış diye düşüneceğim ve yine -içim sıkılsa ve üzülsem de- herhangi bir tepki vermeyeceğim.....
:kkk:

Aynı durum benim içinde söz konusu canım.Nişanlım eskişehirli,şuan bizim evlenince oturaağımız evde oturuyor.Düğünde önce ıspartada sonra eskişehirde olacak,ıspartadaki düğün gecesinde ve öncesinde nişanlımın ailesi biizim evimizde kalmayı düşünüyorlar.Bende düşündüğüm zaman istemiyorum,çeyizlerimin serildiği eve ilk kendim girmek istiyorum.Bulaşık yıkanmış,yatak yorgan çıkarılmış bir eve girmek istemiyorum tertemiz evime gelinliğimle girmek istiyorum ama nişanlımın ailesine teklif edicez onlara yer ayarlamayı,yok illa kalcaz burda derlersede sorun çıkarmayı düşünmüyorum açıkçası.zaten düğün arifesi hrrkes gergin,birde böyle ufak tefek birşey için kalp kırmaya gerek yok diye düşünüyorum.yani an geliyor büyük bi mesele gibi an geliyor önemsiz ufak bir durummuş gibi geliyor.Sende çok fazla kafana takma,olduki nişanlının ailesi senin evinde kaldı dünyanın sonu değil tatlım.böyle şeyler için canımızı sıkmayalım,güzel heyeccanlar yaşıyoruz tadıı ıkarmak en güzeli ;)

kızlar burada daha büyük sıkıntıları olan insanlar var farkındayım, onlardan özür dileyerek yazıyorum. belki bu önemsenecek bir problem değil ama içimde sıkıntı oldu ve fikirlerinizi almak istedim.

nişanlımın ailesi izmitte yaşıyor. nişanlım da istanbul'da bulunduğum ilçede abisi ve yengesiyle kalıyor. kına gecesinin akşamı abisinin evine sığmayacaklarını düşündükleri için birkaç kişinin bizim oturacağımız evde kalmasını konuşmuşlar.

bense gelin olacağım evde ilk kendim kalmak istediğimi söyledim.

nişanlım buna gerçekten üzüldü. böyle bir şey düşünmeme çok şaşırdığını söyledi. kendi evi varken ailesinin sıkış tıkış kalmasının çok ayıp olduğunu söyledi. "burada kalabalığız bir kısmımız sizde kalalım" derlerse onlara hayır demek için mantıklı bir gerekçesinin olmadığını; hem anne ve babasının düğünden önce evimizde kalmasının ve o evde hayır dualar etmelerinin onun özellikle isteği olduğunu söyledi.....

bense evde ben olmadan başkasının kalması fikrinden çok sıkılıyorum. annem gelsin bizde kalsınlar o kadar problem varsa diyor...

ne bileyim... abartıyor muyum; normal mi.. bunun için sıkıntı yaşamalı mı...

lütfen fikirlerinizle bana yol gösterin... :kkk:

gelinin daha kalmadığı evde kalınmaz çok ayıp.. ayrıca senin aılenin olduğu evde de kına aksamı kalmaları da hos deil cünkü senin aılenle son gecen ne bilim belki sabaha kdr oturup konusacaksınız ne bilim belki kendi aranızda eğlence yapacaksınız.. her sekilde mantıksız cnm..

bence bi otelde kalabılırler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen bende istemezdim.Ne gereği var canım.Evimde ben kalmadan başkalarının kalmasına ne gerek var.İzmitte çok uzak değilki istanbula rahatını düşünen kınada geri döner evine...

Sırf bu yüzden boşanna bir çift biliyorum ben.Nikahlarıda olmuştu birde.Kına gecesi gelin evinde kalmışlar birde çeyizlrini kullanmışlar..

aynı durumu yaşadım, aynı şehirde akrabaları olmasına karşın, görümcem, eşi, çocuklar, kaynım düğün gecesi bizim evde kaldılar, biz otelde kalmak zorunda kaldık, okadar kişinin otele gitmesindense bizim otelde kalmamız daha doğruymuş, tek kelime etmedim,
eşyalarımı kullanmışlar, mutfakta yemek yapmışlar, masaörtümü sigarayla yakmışlar, gelin yatağımı bozup yatmışlar, sonrasında yatağı düzeltmişler ama yatıldığı anlaşılyor işte, aklıma geldikçe deliriyorum, şimdiki aklım olsa asla müsaade etmem

aynı durumu yaşadım, aynı şehirde akrabaları olmasına karşın, görümcem, eşi, çocuklar, kaynım düğün gecesi bizim evde kaldılar, biz otelde kalmak zorunda kaldık, okadar kişinin otele gitmesindense bizim otelde kalmamız daha doğruymuş, tek kelime etmedim,
eşyalarımı kullanmışlar, mutfakta yemek yapmışlar, masaörtümü sigarayla yakmışlar, gelin yatağımı bozup yatmışlar, sonrasında yatağı düzeltmişler ama yatıldığı anlaşılyor işte, aklıma geldikçe deliriyorum, şimdiki aklım olsa asla müsaade etmem

arkadaşım çok üzüldüm.. inşallah buna benzer şeyler yaşamaz kimse. :50:

kızlar burada daha büyük sıkıntıları olan insanlar var farkındayım, onlardan özür dileyerek yazıyorum. belki bu önemsenecek bir problem değil ama içimde sıkıntı oldu ve fikirlerinizi almak istedim.

nişanlımın ailesi izmitte yaşıyor. nişanlım da istanbul'da bulunduğum ilçede abisi ve yengesiyle kalıyor. kına gecesinin akşamı abisinin evine sığmayacaklarını düşündükleri için birkaç kişinin bizim oturacağımız evde kalmasını konuşmuşlar.

bense gelin olacağım evde ilk kendim kalmak istediğimi söyledim.

nişanlım buna gerçekten üzüldü. böyle bir şey düşünmeme çok şaşırdığını söyledi. kendi evi varken ailesinin sıkış tıkış kalmasının çok ayıp olduğunu söyledi. "burada kalabalığız bir kısmımız sizde kalalım" derlerse onlara hayır demek için mantıklı bir gerekçesinin olmadığını; hem anne ve babasının düğünden önce evimizde kalmasının ve o evde hayır dualar etmelerinin onun özellikle isteği olduğunu söyledi.....

bense evde ben olmadan başkasının kalması fikrinden çok sıkılıyorum. annem gelsin bizde kalsınlar o kadar problem varsa diyor...

ne bileyim... abartıyor muyum; normal mi.. bunun için sıkıntı yaşamalı mı...

lütfen fikirlerinizle bana yol gösterin... :kkk:

Bence abartmıyorsun.Banyona ilk sen adım atmak istersin.O ev senin çeyizlerinle döşendiyse hiç kusura bakmasınlar gerekirse tıkış tıkış uyusunlar.Aynı şey benimde başıma geldi.Benim nikahım düğünden ve kınadan 1 hafta önce yapıldığı için kayınvalidem ve kayınpederim erken geldiler.O ana kadar birşeye ihtiyacımız varmı diye aramayan insanlar yatak yorgan alıp benim aylardır uğraştığım çeyizimi serdiğim eve hemde benden izinsiz geldiler.Ben nikah günü olduğu halde kabul etmedim.Burda hem görümcemin hemde kaynımın evi var.Yani bizim evde kalmalarına bile gerek yoktu.Şimdi olsam yine aynı şeyi yaparım.10 yıllık evliyiz ama ilk 2 yıl bu olay hep gündeme geldi en çokta görümceme battı.Sanki kendi evine kabul etmiş gibi davrandı.Kendi rahatı bozuldu diye sinirlendi...
Aslında düğün evleri kalabalık olur yani kalacakları evde kalabalık olsada kalmaları lazım.Allah yardımcın olsun...

Aynı durum benim içinde söz konusu canım.Nişanlım eskişehirli,şuan bizim evlenince oturaağımız evde oturuyor.Düğünde önce ıspartada sonra eskişehirde olacak,ıspartadaki düğün gecesinde ve öncesinde nişanlımın ailesi biizim evimizde kalmayı düşünüyorlar.Bende düşündüğüm zaman istemiyorum,çeyizlerimin serildiği eve ilk kendim girmek istiyorum.Bulaşık yıkanmış,yatak yorgan çıkarılmış bir eve girmek istemiyorum tertemiz evime gelinliğimle girmek istiyorum ama nişanlımın ailesine teklif edicez onlara yer ayarlamayı,yok illa kalcaz burda derlersede sorun çıkarmayı düşünmüyorum açıkçası.zaten düğün arifesi hrrkes gergin,birde böyle ufak tefek birşey için kalp kırmaya gerek yok diye düşünüyorum.yani an geliyor büyük bi mesele gibi an geliyor önemsiz ufak bir durummuş gibi geliyor.Sende çok fazla kafana takma,olduki nişanlının ailesi senin evinde kaldı dünyanın sonu değil tatlım.böyle şeyler için canımızı sıkmayalım,güzel heyeccanlar yaşıyoruz tadıı ıkarmak en güzeli ;)

haklısın canım.. ben de aynını yapıcam gibi görünüyor...

Çok afedersin ama yuh yani ne görgüsüzler.Kendi kızlarına yapılmasına asla izin vermezler demi? Nasıl insanlar.Ben şimdi bile abim evde olmassa evine adım atmam ne demek çeyiz evine girmek...:27:

Yeni gelin kendi evine girmeden,başkasının gelip kalmasını doğru bulmuyorum.
Bu kişi damadın annesi de olsa durum değişmez.Ben yetişkin bir oğlum olmasına rağmen böyle düşünüyorum.Gidip oğlumun evi nasılsa diye el değmemiş evde kalmaya kıyamam.
Havlular,örtüler,tabak çanaklar yepyeniyken ilk olarak evlenen çift kullanmalı.

Benim evim bitmişti,nikah gününe az kalmışken kayınvaldem misafir götürmüştü.Çok kızmış ama birşey diyememiştim.Götürdüğü kişi akraba bile değildi,komşusuydu,hala aklıma geldikçe ne gerek vardı diyorum.Bir iki hafta sabretselerdi onları evsahibesi olarak ağırlardım.Üstelik bu kişiler meraktan gezmeye gitmişler.Meraklarını giderdiler ve evlendikten sonra hayırlı olsuna bir misafirliğe bile gelmediler.

Ayrıca kına gecesine kırk kişi gelmelerine gerek yok.En yakın aile bireyleri gelseler yeter.Onlar da görümcede ve annenlerde misafir edilebilir.

Evlenmiş olsaydınız ve kayınvalden başka vesileyle gelseydi,tabii ki başının üstünde yeri vardı.Zaten sen de öyle demişsin.Ama ev resmen açılmadan olmaz.

Son düzenleme:
Doğur büyüt,uğraş didin oğlunun evinde bir gece uyuyama.Sorması ayıp eşyalarınızı ısırıp parçalayacaklarından falan mı korkuyorsunuz?

Birde şunu merak ettim.Bu insanlar hastalanıp yatalak falan olsa mazallah siz eve de sokmazsınız.Bu kadar bencil olmayın.Ne var bir gece evde uyusalar,ev dağılsa bizim gelenek ve göreneklerimiz bu değil.Birkaç eşya parçası için kalp kırmaya değmez

İlla ki sizin gibi konuyu yanlış anlayıp çarpıtan birileri çıkıyor. Ne alakası var doğur büyüt evde evinde bir gece kalamayla falan. Normal zamanda gelip kalmak isteseler arkadaş zaten en iyi şekilde ağırlar onları. Ama bu farklı yeni evleniyor, özene bezene döşemişler ve ilk defa o kalmak istiyor. Çok doğal bir istek. Asıl mantıksız ve düşüncesizce olan karşı tarafın isteği. Ne gereği var ki yeni döşenmiş, geline hazırlanmış evde kalmanın. Yepyeni evine ilk defa kendi girecek, özel olacak onun için... Niçin bozuyorlar ki? Düşüncesizlik işte belki de kıskançlık, kötü niyet...

Back
X