Kinci miyim ?

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.346
5.387
723
Merhaba arkadaşlar,
Size bir konuda danışacağım fikirleriniz benim için önemli,çünkü kendi kendime değerlendirince öyle değilmişim gibi geliyor yani yaptığım şey normalmiş gibi geliyor..

Konuya geçiyorum :)
Bir konuda canımı aşırı sıkan olayı asla tamamen kapatamıyorum her yeni farklı alakasız tartışmada önceki yaşanan mevzuları da tekrar ısıtıyorum
Bu huyum sebebiyle asıl konu üzerine değil de olan biten ne var ne yok tekrar baştan konuşuluyor..
Bu eşim de olur annem de kardeşim de..

Yani bi tartışmanız oldu ama canınızı aşırı sıkan bi durum,konuştunuz kapattınız bi dahaki (alakasız) tartışmada tekrar gündeme getirir misiniz ?

Ben kendimi tutamıyorum ve bütün mevzular gündeme geliyor bunla ilgili yardım almayı bile düşünüyorum,çünkü bu şekilde asla konular kapanmıyor ve asla düzelemiyoruz
Eşim de artık bıkmış durumda (haklı olarak)
Özür diledim artık gündeme getirme diyor ama yapamıyorum

İşe yarar mı bilmem ama yardım almayı düşünüyorum

Hayır unutmam ama her alakasız kavgada da temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı şeyi çıkarmam ortaya. Sadece ilgili bir olaysa bak öncesinde de bu konuda böyle olmuştu diye o olayı referans gösteririm ama sizde sanırım odak noktası kayıp başka konulara geçiş oluyor
Bu iyi bir huy değil.
Ya sorunu çözüme kavuşturmadan üstünü kapattığınız için böyle oluyor ya da siz içinizde bitiremeyip mutsuzluktan beslenmeyi tercih ediyorsunuz. Nedeni ne olursa olsun bunu yapmayı bırakın bence. İlişkinize zarar verir

En sevmediğim insan tipi. Yani bir şey sorunsa o an çözülmeli. Yeri gelince suratına vurmak için saklanmamalı. Kesinlikle destek alın.

-mutsuzluktan beslenme
Bu ibareyi daha önce bi psikoloji kitabında okumuştum çocukluktan itibaren mutsuzluk içinde büyüyenler öyle olurmuş,ben gibi sanırım
Mutlu olduğu anda mutsuz olacak bişey bulan tiplerde olurmuş

Tekrarlamam. Biz genelde sorunlari ayni gün cözüp kapatmaya gayret ederiz. Tabi bir konu baska bir konu ile baglantili ise o zaman tekrar konusulur, ama herseyi tekrar konu yapmanin anlami yok. Destek almak iyi fikir

En sevmediğim insan tipi. Yani bir şey sorunsa o an çözülmeli. Yeri gelince suratına vurmak için saklanmamalı. Kesinlikle destek alın.
Hayır saklamıyorum üzerine tartışıyoruz konunun ve kapatıyoruz ( ya da ben kapattık sanıyorum)
Başka bir olayda tekrar o kapattığını sandığım mevzuyu açıyorum

Babam böyleydi
Her kavga da,yıllar önce yaşanan herşeyi bir bir yeniden bağıra bagıra anlatır,kavga ederdi annemle
Biz kardeşlerimle ayrı odada köşeye sinmiş dinlerdik :/
Ben 38 yaşındayım simdi
Bende ailemden böyle gördüğüm için uzun süre babam gibiydim maalesef

Bu o kadar yorucu ve kötü ki..
Çok şükür şimdi böyle degilim
Kendimi bu konu da törpüledim
Konuşmaya veya tartışmaya başlarsam durduruyorum kendimi,bunun kimseye faydasinin olmadigini düşünüyorum vazgeciyorum böylelikle

O zaman sizinle sorun yaşayan diğer insanlar da aynı sizin gibi davransın. Sürekli eski sularda yüzüp durun. Çekilecek dert değil. Böyle yapmak sizi haklıyken haksız duruma bile düşürür.

Mesela nasıl törpülediniz
Benim de babam da annem de öyledir ben de onlara çektim ve hiçbir faydasının da olmadığını biliyorum ama aynen devam ediyorum maalesef

Bu durumu düzeltmek için bir girişiminiz var mı? O an kendinizi frenlemeye çalışmak gibi, karşıdakiyle empati yapmak gibi
Öfkemi kontrol edememek gibi bi sıkıntım da var yani o an kendimi durduramıyorum makinalı tüfek gibi verip veriştiriyorum

Bi uzman yardımı almak istiyorum

Öfkemi kontrol edememek gibi bi sıkıntım da var yani o an kendimi durduramıyorum makinalı tüfek verip veriştiriyorum
Ben de çook öfkeli dilini tutamayan biriydim hala biraz öyleyim ama çok törpülemeye çalışıyorum kendimi yani napim ben böyleyim deyip geçmiyorum iğneyi her zaman kendime batırıyorum. Bununla ilgili psikolog videoları falan da var izleyebilirsiniz. Siz kendinizi iyi anlamda geliştirmeye ve değiştirmeye çalışırsanız zamanla fayda ettiğini göreceksiniz

Mesela nasıl törpülediniz
Benim de babam da annem de öyledir ben de onlara çektim ve hiçbir faydasının da olmadığını biliyorum ama aynen devam ediyorum maalesef
Uzun yıllar sonra böyle davranmamın bir faydasinin olmadigini gördüm
Bu çok yıpratıcı iki taraf için de
Umursamamayı denedim sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…