-mutsuzluktan beslenmeHayır unutmam ama her alakasız kavgada da temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı şeyi çıkarmam ortaya. Sadece ilgili bir olaysa bak öncesinde de bu konuda böyle olmuştu diye o olayı referans gösteririm ama sizde sanırım odak noktası kayıp başka konulara geçiş oluyor
Bu iyi bir huy değil.
Ya sorunu çözüme kavuşturmadan üstünü kapattığınız için böyle oluyor ya da siz içinizde bitiremeyip mutsuzluktan beslenmeyi tercih ediyorsunuz. Nedeni ne olursa olsun bunu yapmayı bırakın bence. İlişkinize zarar verir
Hayır saklamıyorum üzerine tartışıyoruz konunun ve kapatıyoruz ( ya da ben kapattık sanıyorum)En sevmediğim insan tipi. Yani bir şey sorunsa o an çözülmeli. Yeri gelince suratına vurmak için saklanmamalı. Kesinlikle destek alın.
Mesela nasıl törpüledinizBabam böyleydi
Her kavga da,yıllar önce yaşanan herşeyi bir bir yeniden bağıra bagıra anlatır,kavga ederdi annemle
Biz kardeşlerimle ayrı odada köşeye sinmiş dinlerdik :/
Ben 38 yaşındayım simdi
Bende ailemden böyle gördüğüm için uzun süre babam gibiydim maalesef
Bu o kadar yorucu ve kötü ki..
Çok şükür şimdi böyle degilim
Kendimi bu konu da törpüledim
Konuşmaya veya tartışmaya başlarsam durduruyorum kendimi,bunun kimseye faydasinin olmadigini düşünüyorum vazgeciyorum böylelikle
Daima.O zaman sizinle sorun yaşayan diğer insanlar da aynı sizin gibi davransın. Sürekli eski sularda yüzüp durun. Çekilecek dert değil. Böyle yapmak sizi haklıyken haksız duruma bile düşürür.
Bu durumu düzeltmek için bir girişiminiz var mı? O an kendinizi frenlemeye çalışmak gibi, karşıdakiyle empati yapmak gibiDaima.
Tartışmanız değil karara bağlamanız önemli. Havada kalıyor olabilir mi?Hayır saklamıyorum üzerine tartışıyoruz konunun ve kapatıyoruz ( ya da ben kapattık sanıyorum)
Başka bir olayda tekrar o kapattığını sandığım mevzuyu açıyorum
Öfkemi kontrol edememek gibi bi sıkıntım da var yani o an kendimi durduramıyorum makinalı tüfek gibi verip veriştiriyorumBu durumu düzeltmek için bir girişiminiz var mı? O an kendinizi frenlemeye çalışmak gibi, karşıdakiyle empati yapmak gibi
Evet ben böyle olduğunu düşünüyorum eşimse kapattığımızı düşünüyorTartışmanız değil karara bağlamanız önemli. Havada kalıyor olabilir mi?
O zaman beraber terapi almalısınız sanırım.Evet ben böyle olduğunu düşünüyorum eşimse kapattığımızı düşünüyor
Ben de çook öfkeli dilini tutamayan biriydim hala biraz öyleyim ama çok törpülemeye çalışıyorum kendimi yani napim ben böyleyim deyip geçmiyorum iğneyi her zaman kendime batırıyorum. Bununla ilgili psikolog videoları falan da var izleyebilirsiniz. Siz kendinizi iyi anlamda geliştirmeye ve değiştirmeye çalışırsanız zamanla fayda ettiğini göreceksinizÖfkemi kontrol edememek gibi bi sıkıntım da var yani o an kendimi durduramıyorum makinalı tüfek verip veriştiriyorum
Uzun yıllar sonra böyle davranmamın bir faydasinin olmadigini gördümMesela nasıl törpülediniz
Benim de babam da annem de öyledir ben de onlara çektim ve hiçbir faydasının da olmadığını biliyorum ama aynen devam ediyorum maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?