köpek sahibi olarak yazıyorum. yavru almayın. yavruya eğitim vermek, özellikle deneyiminiz yoksa çok ama çok zor. tuvalet eğitimi, evde yalnız kalma eğitimi, eşyaları kemirmeme-koltukları parçalamama eğitimi, olur olmaz zamanlarda havlamama eğitimi, gelene gidene diş göstermeme, üstüne zıplamama... say say bitmez bunlar.
para ile almaktansa, lütfen barınaklara bakın ÇÜNKÜ barınaklar cins köpek dolu, şaşarsınız. goldenlar, huskyler, cockerlar, alman kurtları... barınaktaki köpekler önceden bir sahibi olup, sonra bakamama sonucu bırakılmış hayvanlar. barınaktan alacağınız hayvanın olabilecek en son ebatı odur. en fazla düzenli besleneceği için kilosu 3-5 oynar. york shire ise genetiğiyle en çok oynanan köpek cinsidir, biliyorsunuzdur york shire cup bile ürettiler, cup yani çay fincanına sığacak kadar küçük. york shire bu sebeple ömrü gittikçe azalan ve hastalık yaşamaya en meyilli cins.
şehrinizdeki barınaklara giderseniz, hem bir köpği kurtarmış olursunuz hem de hali hazırda belli eğitimi olan bir köpek sahiplenmiş olursunuz.
barınaktan almam diyorsanız, hiç olmazsa petshoptan almayın. düşünün ki yeni doğmuş 2-3 aylık bile olmayan bir köpek aynı daracık alanda uyuyor, yemek yiyor ve tuvaletini yapıyor, üstelik aşısız. haliyle hastalanıp ölüyorlar.
6 senedir köpeği olan ve bu konuda gerçekten bilgisi olan birisiyim, lütfen söylediklerimi kulak arkası etmeyin.
Öncelikle cevap verdiginiz için çok teşekkürler Cook haklısınz bunu bende dusundum ama yavru olmazsa bana ve evime alısması çok zor olmaz mi
tam aksine yavruyken alışması daha zor. çünkü gözünü açıp gördüğü yerden kendince "koparılmış" oluyor ve ne yapacağını şaşırıyor. aynı zamanda hayvan sahiplerinin buluştuğu bir foruma üyeyim, orada okuduğum, insanların paylaştığı şu; "özellikle barınaktan ya da kötü bir durumdan/sahipten kurtarılıp alınan köpekler, yeni rahat ve huzurlu yuvalarından olmamak için ellerinden ne gelirlerse yapıyorlar." bunu söyleyenler birden fazla köpeği olup 1 tanesi bu şekilde olan kişiler. aklınıza ne gelirse sorun lütfen, biliyorsam en ince ayrıntısına kadar anlatırım, bilmiyorsam bahsettiğim sitedeki kişilere danışırım, sonuçta öyle ya da böyle fikir vermeye çalışırım size.
Merhaba Öykü,
Bende 12 sene köpek baktım evimde Ben yavrumu aldıgımda daha yürümeyi bilmiyordu :) Arkadasın dedigi gibi tuvalet sorunu,kemirme sorunu havlaması bunun gibi bir sürü sorun ama okadar sevimliydiki cok fazla kızamıyordum evde bırakamıyordum kapıları kazıyordu vallahionla yatıp onla kalkıyordum.Onu bırakıp biryere gitmemin imkanı yoktu okadar sevgiyle baglanıyorki bunu hissettigin zaman gelde bırak evde gidiyorum dedigimde aglardı ama ne kemirme huyundan vazgecirebildim onu nede kızdıgında tuvaletini yapma huyundan Kime kızarsa onun odasına gidip ona ait bir eşyasına gidip işerdi Bu sorun hiç bitmedi.Evdeki cocugundan hiç farkı olmuyor.Bu arada evlendim hamile kaldım bir oglum oldu herkes söylendi evde köpek olmaz diye Onu gecici olarak eşimin kuzenine verdim. Bebişim 10 günlüktü kapı caldı kuzenim ne için ugradıgını hatırlamıyorum ama kuzumda yanında nasıl aglıyor eve girmek için İçimden su gecti Allahım biri içerdeki bebegin bakımını üstlenip baksada bende köpegimi alsam Bunu cok yadırgayabilirsiniz ama öyle hissettim (acaba sezeryanla dogurdugum içinmi ne bilim ) Tuhaf bişeyya Ben hastalandıgımda masadan kaptıgı küçük kutu meyvesuyunu ve tabagındaki kemiklerini yatagıma tasıyan bir dost için ne söylenebilir O artık hayatta degil ama hep kalbimde aklımda o cok özeldi.Ona olan sevgim anlatılamaz.Cok uzattım farkındayım :) Gecen haftada öylesine barınaga gittik eşimle eve bir golden la döndüm :) 2 yasında tuveletini yapmıyor kemirmiyor havlama olayı asla yok :) gözünün içine bakıyor adını fiona koydum bir önceki sahibi fena hırpalamış sanırım ,cok ürkekti yüksek sesten korkuyor okadar sevgisiz kalmıski gözünün içine bakıyor 3 günde kendine güveni geldi evdeki herkesi seviyor cok uysal oyuncu Ben şimdi onun sevgiye olan aclıgını nasıl anlatabilirim sana bilmiyorum.Alalı bir hafta olmadı ama bizle dünyaya gözünü acmiş gibi.Sevildiginin farkında O artık cok mutlu :) Birde bir notum olacak muhakkakki Facebook kullanıyorsundur arama yerine Terriergiller yaz sayfayı takip et herşehirden hertürlü dostlar yuvalanmak için yeni sahibini arıyor.Umarın gönlüne göre bir dost bulursun Öykü :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?