Dedelerimiz bulgaristandan göçmüşler o zamandan beri de istanbuldalar,eşimin ailesi de kafkas kökenli onlarda istanbuldalar yani dedemizin dedeleri diyebilirim. Bu hiçbir şeyi değiştirmiyor ailelerimizin elbette durumları iyi
Abartıyor muyum ?! Nerede ? Esenyurtta suriyelilerin içinde yada kuştepe Balat’ta çingenelerin içinde mi ?
benim yerleşik hayata 1960larda geçen - o zamana kadar at sırtında deve sırtında, yörük göçebe
onu da anadolunun en kuş uçmaz kervan geçmez alakasız bir köyünde geçen
70lere kadar (askerlik hariç) kimsenin köyünden 30 km den fazla uzaklaşmadığı, 70lerde de almanya işçi aldığı için yoksa yine bir yere giden fazla yok
80dan sonra anca okuyanın ufak çaplı memur olduğu ailemde bile
şehir yaşamına erken geçmiş olanın çoğunun çocuğuna bırakacağı kadar evi var
ki bizde çoğunlukla çocuk sayısı da yüksek. göçmenlerde genelde 1 çocuktur 2 çocuktur bizim gibi köy yerinde 9 çocuk değildir.
yani biz üzülüyoruz keşke erken zamanda büyükşehre gelselermiş (bakın istanbul filan değil, ilçeye gitselermiş o ile yeter) ev arsa bişey alsalarmış (bizimkiler gecekondu yapıp kaçak yaşayacak insan deil de) iyi kötü kafasını soksaymış diye...
şaşırtıcı ailelerden ev kalmamış olması.
ailelerinizle bir derdim yok, yanlış anlamayın. bulgar göçmenleri özellikle para konusunda çok beceriklidir, benim bildiklerim hep öyle.
ilk defa çocuğuna ev almayan bulgar göçmeni sizinkileri duyuyorum şu anda.
dahası
ailelerimizin durumu iyi diyorsunuz
o zaman şöyle de bir sorun yok mu:
ailelerin durumu iyiyse görece daha iyi semtte oturuyorlardır herhalde?
sizin şu anda bile kiranız yüksek
aileler çocuk baksa bile git-gel nasıl olacak? şu anda yakın değisinizdir kiramız uygun bile merkezde kalmıyoruz diyorsunuz çünkü.
yakınlarına gitseniz kira bu sefer sizin 2 maaş da yetmez herhalde?
istanbulda ulaşımı çok bilmiyorum. günlük işe gidip gelmedim hiç. ailelere kolay uşabilecke misiniz çocuğu hergün götürüp getirmek için?
ya da anne size mi taşınacka mesela?