• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira Meselesi

Tahliye taahhütnamesinin tarih kısmı boş bırakılıyor ki ev sahibi çıkartmak istediğinde kendi tarih yazıyor. Zaten kiracıyı çıkartmak kolay olsun diye tahliye taahhütnamesi tarihsiz imzalatılıyor diye biliyorum. Bence siz hemen bir avukata danışın. O size en iyi yolu gösterir. Ben kendi evime geçeceğim halde kiracım çıkmak istememişti. Avukata danıştım mahkeme en az 2 yıl sürüyor antlaşmaya bakın dedi. Tahliye taahhütnamesi yoktu bende. Bundan 3 yıl önce taşınma kamyon masrafını ben karşılamıştım da öyle çıkmıştı. Size tavsiyem antlaşmaya çalışın yoksa huzurlu oturulmuyor maalesef. Ben de kiracıydım ev sahibi ile husumet huzursuz ediyor insanı. Kiraların bu kadar yükselmesine de, kiracıların evi sahiplenmesine de, ev sahiplerinin de açgözlülüğüne çok şaşırıyorum. Daha ne günler göreceğiz kim bilir. Geçen ay karşı apartmanımdaki 2+1 70 metrekare eve 6600 tl ilan konuldu. Ertesi gün tutuldu. Bodrum katları 4000 den başlıyor. Allah hepimize kolaylık versin. Umarım en kısa sürede siz de rahata erersiniz.
İnşallah sağolun. Umarım taahhütname olayı sıkıntıya düşürmez bizi .

bence avukat vs'dense anlaşmaya bakın diyen arkadaşlara katılıyorum, hamilesiniz, muhitten ve yakındaki okuldan memnunsunuz, ev sahibinizle güzellikle anlaşmaya çalışın, dediği olmasa bile orta yolu bulmaya çalışın. aksi takdirde belki 1 belki 2 sene daha oturursunuz, ki yeni tutacağınız dairelerde mümkün değil uygun fiyatlı olmayacak.

Enflasyonun suçlusu ev sahibiniz değil,herkesin bir yasam standarti var size yeten ona yetmez. Yasak konulara girdiği için değinmiyorum,kizacaginiz kişi ev sahibimiz değil yani...Yoksulluk sınırı 22 bin olmuş farkında mısınız,gerisi onun insiyatifinde istemiyorsa ve koşullar yasal olarak uygunsa çıkarır,zorla oturacak haliniz yok adamın evinde. Herşeye hazırlıklı olmak lazım. Neden bu fiyata veriyorsun diyemezsiniz serbest piyasa,devlet evin yaşına göre max ya da min sınır koysa bu sorunlar olmaz...
Enflasyonun suçlusu kiracı da değil. Ayrıca ev sahibi Kanunda yazan bazı şartlar dışında bu kadar zammı kabul etmiyorsan çık diyemez. Maaşlara gelen zam yüzde 30-40 arası. Ev kirası 2- 3 katına çıkıyor. Bu mu denge? Konu sahibi eğer eviniz ev sahibinin tek evi değilse ben oturacagim diye dava açma imkanı kalmıyorsa çıkmayın.

Merhaba hanımlar.
Benzer konular vardır illa ki bakmadım, sinirden bakamadım.

Geçtiğimiz sene temmuz ayında taşındık şuan oturduğumuz eve. Kiralarken zam meselesini konuşurken her sene tefe tüfe oranında zam yapılacak asla ne siz ne biz pazarlığa oturmayacagız bu konuda dedi ev sahibi . Kabul ettik.

(İstanbul'da oturuyoruz bu arada. Eşim memur 2600 lira kiramız.)

Bu sene zam zamanı yaklaşırken ev sahibinin hiç sesi çıkmadı. Biz de sormadık ne yapalım diye çünkü başta oran ne ise o kadar zam yapacagız diye konuşmuştuk. Eşim çıkan yasa gereği %25 zamlı yatırdı kirayı 3250 lira olarak.

Ev sahibinin yine sesi çıkmadı. Sorun yok diye düşündük Ve bugun eşimin aramış. Emlakçıklar aramış kendisini ve 8bin liraya kiraya verebileceklerini söylemiş. Bulunduğumuz sitede kiralar 8bine çıktı 1 yılda anlamsız bir şekilde. Civarda yapılan herhangi bir yenilik bir gelişme açılan bir şey vs de yok .

(Ev asla ederinde değil bu arada , küçük 2+1)

Emlakçı da adamı arayıp fişfiklemiş sağolsun.

Düzenleme yapalım demiş eşime ev sahibi. Eşim ama başta bu şekilde konuşmamıştık deyince piyasa artmış demiş ev sahibi. Aklından geçen en az 5 binmiş. Eşimde mümkün değil demiş öyle kapatmışlar telefonu.

Çok canım sıkıldı. 3 ay önce babamı kaybettim. 7 aylık hamileyim 2 . Çocuğuma. 1 yıldır anksiyete ile uğraşıyorum her şey üst üste geldi. Stres kaldıramaz durumdayım artık.

Haklarımız nedir ? Mahkemelik olup tatsızlık cıksın istemiyorum ama evden de cıkmak istemiyorum. Kızım 2. Sonofa yeni geçti okulundan memnunuz. Hem hamileyim dediğim gibi. Her yerde kiralar yüksek . Çok sinirim bozuk.
Nasıl bir yol izlemeliyiz yasal olarak hakkı var mı ev sahibinin piyasalar arttı ne yapalım demekle?
Daha 1 yıl olmuş taşınalı,rahat olun hiçbirşey yapamaz.Siz boşverin o versin mahkemeye felan uğraşsın dursun.

Merhaba hanımlar.
Benzer konular vardır illa ki bakmadım, sinirden bakamadım.

Geçtiğimiz sene temmuz ayında taşındık şuan oturduğumuz eve. Kiralarken zam meselesini konuşurken her sene tefe tüfe oranında zam yapılacak asla ne siz ne biz pazarlığa oturmayacagız bu konuda dedi ev sahibi . Kabul ettik.

(İstanbul'da oturuyoruz bu arada. Eşim memur 2600 lira kiramız.)

Bu sene zam zamanı yaklaşırken ev sahibinin hiç sesi çıkmadı. Biz de sormadık ne yapalım diye çünkü başta oran ne ise o kadar zam yapacagız diye konuşmuştuk. Eşim çıkan yasa gereği %25 zamlı yatırdı kirayı 3250 lira olarak.

Ev sahibinin yine sesi çıkmadı. Sorun yok diye düşündük Ve bugun eşimin aramış. Emlakçıklar aramış kendisini ve 8bin liraya kiraya verebileceklerini söylemiş. Bulunduğumuz sitede kiralar 8bine çıktı 1 yılda anlamsız bir şekilde. Civarda yapılan herhangi bir yenilik bir gelişme açılan bir şey vs de yok .

(Ev asla ederinde değil bu arada , küçük 2+1)

Emlakçı da adamı arayıp fişfiklemiş sağolsun.

Düzenleme yapalım demiş eşime ev sahibi. Eşim ama başta bu şekilde konuşmamıştık deyince piyasa artmış demiş ev sahibi. Aklından geçen en az 5 binmiş. Eşimde mümkün değil demiş öyle kapatmışlar telefonu.

Çok canım sıkıldı. 3 ay önce babamı kaybettim. 7 aylık hamileyim 2 . Çocuğuma. 1 yıldır anksiyete ile uğraşıyorum her şey üst üste geldi. Stres kaldıramaz durumdayım artık.

Haklarımız nedir ? Mahkemelik olup tatsızlık cıksın istemiyorum ama evden de cıkmak istemiyorum. Kızım 2. Sonofa yeni geçti okulundan memnunuz. Hem hamileyim dediğim gibi. Her yerde kiralar yüksek . Çok sinirim bozuk.
Nasıl bir yol izlemeliyiz yasal olarak hakkı var mı ev sahibinin piyasalar arttı ne yapalım demekle?
Benım anlamadıgım emlakcılar evı yuksek kiralarsa her ay kıradan kom. mu alıyo?Nıye fısteklıyolar yahu.Cıksa kiracı alacagın 1 kira depozito.E kıracının ahını aldın onu nasıl oducen???

Bizim ev 60 65m2 amerikan mutfak 10 yıllık yeni sayilır geçen sene bi bakim dedim ne kadara satabiliriz 230 250 arası gibi bir rakamdı buara 800 binler yaziyor burdaki evler :KK57: ya siz delirdiniz mi benim evim 800 bin etmez arkadaş satanda değil sorun alanlarda ve kabul edenlerde 🤷🏼‍♀️
800 etmesede 700 eder. 300-400 etmez.
Etrafımdada ciddi ciddi şahit oldum kendi kıytırık kötü eskimiş evlerine sıfırdan fazla isteyen var. 🙄 Hani ciddi ciddi kendi evlerinden on kat güzel, büyük, sıfır evlerden pahalı. Onunda ib..liği şu yaşlanmış binaların tamamına kadar banka kredi veriyor. Ama sıfırların üçte birine yada yarısına veriyor 😠 biride bana bunun altındaki mantığı anlatsa keşke.

Ev sahibinin sucu yok her şey çok arttı haliyle adam evinde kirasını arttıracak...paramizin hicbir değeri kalmadi. Kuş kadar maaşlarla insanlar geçinmeye çalışıyor,bende evimde ederinden düşük fiyata oturtmak istemem. Piyasası neyse o fiyata veririm fakat eski kiraciya 1 tik daha uygun olabilir.
Piyasa diye birşey kaldı mı ki?
Her ay fiyatlar artsa her ay zam mı talep edeceksiniz?
Böyle saçma birşey olmaz,olamaz.
İnsanlar sizinle konuşup anlaşacaklar,yapacakları zamma kadar en başında konuşup anlaşacaksınız ve zamanı gelince zamlı fiyattan ödeyeceklerkapora verecekler,evin icine iyi kötü perdedir,boyadır vs yaptıracaklar,nakliye ödeyecekler,sonra şu kadar vermiyorsanız çıkın.
Ev sahibi geçinmeye çalışıyor da kiracı çalışıp tüm maaşını eline sayıp ne yiyip içsin.
Orta yol bulmak başka,aç gözlülük başka.
Kusura bakmayın ama bu böyle.

Bizim ev 60 65m2 amerikan mutfak 10 yıllık yeni sayilır geçen sene bi bakim dedim ne kadara satabiliriz 230 250 arası gibi bir rakamdı buara 800 binler yaziyor burdaki evler :KK57: ya siz delirdiniz mi benim evim 800 bin etmez arkadaş satanda değil sorun alanlarda ve kabul edenlerde 🤷🏼‍♀️
Kiralarda aynı. 2000 liralık evden kiracısını çıkarıp 8000 tl'den kiraya verip 2 ay sonra kirasını alamayan ev sahibi dolu ortalık.
Tamam verirsin kiraya ama bakalım eski kiracın gibi her ay tıkır tıkır ödeyebilecekmi? Ona bakmak gerek. İnsanlar bulamayınca uyguna mecbur kalıyorlar zira barınma en temel ihtiyaç ama ödemek te herkesin harcı değil ki

Bu arada tahliye taahhütnamesini bulup baktık herhangi bir tarih yok maalesef üstünde. Umarım bu onların eline koz vermez.
işte bu çok iyi olmadı, olası bir tahliye davası açması durumunda hakimin insafına kalmış olacak durum. felaket tellallığı yapmak istemem ama bunu lehinize kullanmaya çalışabilir. Bir hukukçu olarak tekrar belirtmek istiyorum bundan sonra lütfen her ne imzalarsanız imzalayın yanına imzaladığınız günün tarihini atın ve imzaladığınız şeyin ne için imzalatıldığını sorun.
Sözleşme ile aynı gün imzalandığı ispatlanan bir tahliye taahhüdü tamamen geçersizdir ama tarih olmayınca sizin ispat ihtimaliniz azalmış. Yine de hakimler de emlakçı ve ev sahiplerinin bu uyanıklıklarını biliyorlar o yüzden olur ya bu taahhütnameye dayanarak yasal işlem başlatsa bile haklılığınız devam edecek.

İstanbul kadar pahalı , insanların kurda dönüştüğü başka bir şehir görmedim.Gecen yıl tayin olduk kiralık ev bulamamıştık resmen.Varımızı yogumuzu satıp ev almak zorunda kaldık iyi ki de almışız yoksa bir memurun aldığı maaşın yüzde 70 i kiraya gidiyor.
aaa o zaman sizi güzide şehrimiz güzel İzmir'imize de bekleriz. deprem gibi bir mağduriyetin üstüne bu mağduriyetin nasıl fırsatçılığa dönüştürüldüğünü izliyoruz. Şu anda Türkiye'de kiraların son 1 yılda en fazla arttığı şehir olarak kendisine liste başı yaptı canım İzmir'im

Enflasyonun suçlusu kiracı da değil. Ayrıca ev sahibi Kanunda yazan bazı şartlar dışında bu kadar zammı kabul etmiyorsan çık diyemez. Maaşlara gelen zam yüzde 30-40 arası. Ev kirası 2- 3 katına çıkıyor. Bu mu denge? Konu sahibi eğer eviniz ev sahibinin tek evi değilse ben oturacagim diye dava açma imkanı kalmıyorsa çıkmayın.
bugün zamlı maaşımı aldım, %30 zam yapılmış ki brüt ücret bizimkisi, 300 lira eksik yatmıştı bu nedenle bu ay için %24 artış, geri kalan aylar için de %29 artışlı alacağız yılbaşına kadar. enflasyon tuik tarafından %79.6 açıklandı en güncel olarak. ki tuik daima farklı açıklar, hissedilen enflasyon daha fazla. aslında bunlar o %25 sınırını (eski kiracılar için) belli ki bundan sonraki asgari ücret artış oranına göre koymuşlar, yılbaşında da %30 civarı zam yaparlar hadi eyvallah derler. yani gelen zam %30-40 arası olsa neyse, 30'un da altında kalıyor.

Eşim yeni geldi eve . Bi anlat dedim sen baştan sona o ne dedi sen ne dedin. Adam böyle böyle piyasa orda artmış avukatımla da konuşmak istemiyorum bir ayarlama yapalım demiş. Ben şok resmen. Ki benim eşim asla höt höt biri değildir. Haksızlık olsa dahi sükunetle hakkını aramaya çalışır hep . Ona rağmen daha konuşmanın başında aba altından sopa göstermiş adam. Çok sinirlendim. Ne demek avukatımla konuşmak istemiyorum.
Eşim yarın arayıp son konuşmayı yapacak. Biraz sert konus , haklarımızı bildiğimizi hissettir çok yumuşak konuşuyorsun dedim. Ama karakterinin dışına çıkamaz biliyorum :)
Bu arada tahliye taahhütnamesini bulup baktık herhangi bir tarih yok maalesef üstünde. Umarım bu onların eline koz vermez.
size tahliye taahhütnamesinden yürüyecek muhtemelen. o olmasa hiçbir şey yapamazdı da o kötü olmuş. onu tarihsiz imzalatma sebepleri bu zaten, canının istediği bir tarihi yazacak.

Gerçekten çok zor bir durum konut ve kira fiyatları nereye kadar böyle devam edecek hiç bilmiyorum korkuyla izliyorum

Back
X