- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ev sahibi ve 1. Derece yakinlari kendileri oturmak sartiyla ve ayni muhitte evi yoksa cikartabilir, bi avukat lazim bence
Yahu çok ilginç geliyor bana bazı konular. Aramızda anlaşalım diye bir şey olacağını ben hiç sanmıyorum. Demişler de açık açık.
İlk yapacağınız iş, bu işlerden anlayan bir avukat bulmak. Kişinin kendisi ya da 1.derecede yakını oturacaksa tahliye edebilirsiniz (evet mahkemeyle ve evet 2 yıl kadar sürer)
Anneniz gerçekten oturmayacaksa ve çıkartıp başkasına kiraya verecekseniz adamlar karşı dava ile 1 yıllık kira ücretini sizden alırlar.
Tahliyeden vazgeçtik adamlar zam dönemi aynı kirayı yolladı ise derdiniz yine ihtar çekeceksiniz. İşte şu tarihte zamlı kira gçndermeniz gerekirken aynı kirayı gönderdiniz, acil ödeyin diye ki bunu da avıçukatla yapın. Yeni kiranız maslesef %25 zam yapabileceğinizden (1 sene boyunca sadece %25 yapılabiliyor 5 yıl altı kiracılara) 2125 olacak. Seneye tüfe oranında iyi zama çıkartırsınız. 5.sene dolunca dava açıp kirayı çevredeki benzer evlerin kirasına çekebilir ve eskiye yönelil az ödediyse de onları da alabilirsiniz. 11.yılda bahanesiz çıkartırsınız.
Yani kanun açık gerçekten. Anlaşamadık vs diye bir şey olmaz çünkü onlar da 2 yıl olmuş taşınalı daha. İkide bir mi taşınsınlar? Ya anneniz oturmazsa ve başka birine kiraya verirseniz? O yüzden her şeyi kanuna uygun yapın. Avukatsız yapmayın bence.
O öyle dememiştir 8 bin TL'den aşağı kira yok ev nerden bulacağız abla demişlerdir. Sizin %25 zam hakknz var bildgm kadarıyla.
Sizin olayın aynısı başıma geldi de şükür ben ev sahibi oldum. 2021 temmuzda.
Bir de hamile kadın annenizi bir süre yanınıza alın 6 ay da mutlet noterden ihtarname çekin.
Benim ev sahipleri akıllıydilar başka şehirdler diye tüm faturalar onların üzerineydi.
Tane tane soracağım.
Sözleşmede 2 yazdığı halde 1.7 ödediler ve bu sene için zam yapmadılar doğru mu?
Kira olarak 1.7 ödemelerine ait kiracının elinde herhangi bir delil var mı? Yani siz sözleşmede 2 yazdığı halde herhangi bir yazismada 1.7 ödemelerine dair mutabakata vardınız mi? Tamam kardeşim 1.7 öde dediniz mi yazili olarak?
8 bine oturmak istemiyorlar ki. Çıksam 8 bin kira vereceğim diyor pişkin pişkin.Kendim oturacağım deyip evi baskalarina kiraya vermek isteyen fazlaca ev sahibi olduğu için onlarda kirayı artıralım belki çıkarmazlar diye düşünmüş olabilirler. Çok art niyetli göremedim kendilerini bu yazdıklarınızdan.
Öyle olsa 8 bine oturalım demezler kendi kendilerine.
Haberlerde izledim,kirayı eksik yatırmak tahliye sebebi sayılıyor. Bir kiracı havale yaparken,masrafı kiradan düşüyormuş o havale masrafı kadar kısmı eksik yatırmış hep,ev sahibi mahkemeye verince tahliye kararı çıkmıştı. Sözleşmeniz varsa eksik yatan kiradan yürüyün bence,kesinlikle haklı bulunursunuz.Yazılı demedik.
Kiracının aile büyükleri o zaman eve kadar gelip cok dil döktüler.
Tamam sözleşmede 2 bin olsun siz de haklısınız gelecek seneyi düşünüyorsunuz madem ama 1700 versinler dediler. Annem kıramadı yine.
Yani sözlü anlaşıldı.
1 senedir zamlı ödenen 1700
Dün sözleşme bitti. Bugün gönderdiği kira yine 1700 arama zahmetinde bile bulunmuyor.
Karısının son sözü evler pahali neden çıkıp 8 bin vereyim çıkamam oldu.
Şahane haber...Yazılı demedik.
Kiracının aile büyükleri o zaman eve kadar gelip cok dil döktüler.
Tamam sözleşmede 2 bin olsun siz de haklısınız gelecek seneyi düşünüyorsunuz madem ama 1700 versinler dediler. Annem kıramadı yine.
Yani sözlü anlaşıldı.
Dün sözleşme bitti. Bugün gönderdiği kira yine 1700 arama zahmetinde bile bulunmuyor.
Karısının son sözü evler pahali neden çıkıp 8 bin vereyim çıkamam oldu.
Şahane haber...
Şimdi 300 lira aylık kira farkı var
300tl x 12 ay yani 3600 lira
Ayrıca 2000 liranın yeni zam farkı için 500 TL
Ayrıca bu ay da 1700 gönderdiği için 3 kalem alacağınız var.
Daha net yazıyorum
1. 12 aylık kira farkı bedeli 3600 TL eksik
2. Bu sene yapılması gereken %25 zam farkı için 800 TL eksik
Toplam 4.400 TL yi faiziyle almak için Geriye dönük kira alacağına dair
Tahliye Talepli İcra Takibi başlatacaksiniz.
Avukat tutun zaten bu masrafa ek olarak sizin avukat masrafını da kendileri ödeyecek.
Yani ilk olarak bu icra memuru arkadaşın gozunu bu şekilde bir korkutun.Alacaginizi alın. İtiraz edebilir ama ederse zaten sonu tahliye olacak. Sözleşme belli, yatan para belli. Yani hem parayı ödemek zorunda kalır hem tahliye edilir. İtiraz etmezse hiç değilse parayı almış olursunuz.
İkincisi, yine avukatınız yasal olarak İhtiyaç Sebebi ile tahliye ihbarı göndersin. 6 ay süreleri var, evi bosaltmazlarsa mesele mahkemeye gider.
İlk seçenek zaten kendisini yeterince rahatsız edeceği için, ikinci ile desteklendiğinde fazla direnebileceklerini sanmıyorum.
Bunlarda bu genişlik varken kendilerini annenin nufuslarina gecirtip evine ortak olurlarBilgiler icin çok teşekkür ederim.
Annem en son valizimi alıp gitcem benim evim yok burda oturcam. Seni de kapıya atmaya kıyamam. Oturursun benle istersen diycem diyo :)
Dava acacaksınızMerhaba hanımlar..
Anasının gözü bir kiracı ile başımız dertte. İstanbul'da eli yüzü düzgün tramvaya yürüme mesafesi eski bina içi sıfır evde 1700 e oturuyor düşünün.
Düzgün insan olsunlar vakitlice kirayı ödesinler yeterki diye yeni evleniyorlarken 900 e oturdular. 1 sene evvel 1700 zama zor ikna oldular.
Acikcasi bizim şuan derdimiz zam değil, yüksek kira almak değil. Annem ablamlarla anlaşmazlık yaşıyor. Yılların birikimi. Kiracıyı çıkarıp ben orada oturcam dedi.
Sözleşme bitmeden 2 ay evvel haber yolladık. Ev bakın biz oturcaz diye. Hamileymiş 3 ay sonra doğum yapacak 8 bin evler niye 8 bin vereyim diyor piskin pişkin, çıkmak istemiyor.
Biz bekleriz kendinizi bunaltmayin ama ev bakın annem oturcak dedik ama oralı değiller. Şu zamanda eşi bulunmaz ev sahibiyiz çünkü.
Acikcasi iyi niyetli olduklarına inanmıyoruz. Tilki var karşımızda. Bu yüzden size danışmak istedim.
2 sene dün doldu sözleşme dün bitti.
Kirayı aynı haliyle göndermiş bugün.
Şimdi bizim tepkimiz ne olmalı sizce?
Kirayı geri gönderip dalga mı geçiyorsunuz kira istemiyoruz biz evden çıkın, biz oturcaz mi demeliyiz?
Yoksa sessizce aynı kirayla oturmalarina , ağırdan almalarına izin mi vermeliyiz?
Acık acık çıkmayacaklarını söylemişler zaten beklemenin bir faydası var mı ?İhtarname çekmedik.
Güzellikle konuşarak halletmek niyetimiz. Çünkü biz beklemeye razıyız 6 ay kadar.. Ama bunlar babalarından bulamayacağı kapiyi bulmuş, birakmaya niyetleri yok bunu gördük. Bu arada kiracimiz kendi icra takip memuru
Avukata danıştık.
Mahkeme uzar bu şekilde bu zihniyetten insanlar 3 buçuk yıla kadar otururlar.
O yüzden anlaşmaya gitmeye bakın demiş.
10 yıl dolduğunda mecbur çıkacaklar ama daha 8 sene var aynı ilde başka eviniz yok ise ihtiyaçtan açın davayı derim ciddiyetinizi görsünler 3 yıl sürer en kötüİhtarname çekmedik.
Güzellikle konuşarak halletmek niyetimiz. Çünkü biz beklemeye razıyız 6 ay kadar.. Ama bunlar babalarından bulamayacağı kapiyi bulmuş, birakmaya niyetleri yok bunu gördük. Bu arada kiracimiz kendi icra takip memuru
Avukata danıştık.
siz o avukatı dinlemeyinİhtarname çekmedik.
Avukata danıştık.
Annenizin aynı ilçede bir evi daha varsa gereksinim sebebiyle tahliye talebi mahkemece reddedilebilir bilginiz olsun.Annemin kendi evi aynı ilçede ama ablamlarla gecinemedigi için canına tak etti.
Çok çirkin bir cümle söylemeden geçemeyeceğim.Evler pahali Niye çıkıp 8 bin veriyim.
Bir avukatla anlaşarak 1 yıllık eksik olan kira bedelini ve bu ayın eksik olan %25lik zam için tahliye talepli icra takibi başlatın. Madem icra memuru, ödemesi gerektiğini de bilir. Öyle kiracıya müstehak.Yani sözlü anlaşıldı.
sözleşmede 2 bin yazıp 1700 veriyorlarsa kirayı eksik ödüyorlar diye mahkemeye verin daha kısa sürer benceAnnemin kendi evi aynı ilçede ama ablamlarla gecinemedigi için canına tak etti. Yani birlikte yaşamak istemiyor artık.
Biz kötü kiracidan cok çekmiş yeterki vaktinde ödesin az olsun öz olsun demiş ev sahibiyiz ama.
Insan bunu hesaba katar.
Gecen sene sözleşme yenilerken 1700 bile vermek istemediler. Kiracinin aile büyükleri araya girip yalvardı. Eniştem bunlar sizi buldu babasından gormeyecegi kapı diye yapıştı bırakmaz. Seneye evler 10bin olur bu size 2bin verir haberiniz olsun dedi. Sözleşmede 2 bin yazsin bari dedi de onu dinledik. 2 bin Sözleşme ile 1700 ödediler 1 sene. Şimdi Sözleşme bitmiş zamsiz kira atıyor. Yani biz enayi bunlar çakal.
Benim babam rahmetli.
2 ablam annemin yanında birinin eşi vefat etti diğeri bosanmis.
Boşanmış olan yeniden evlenmeyi düşünüyor o ben de 8 bin kira vercem caliscam mecbur napiyim demis.
Ev hanımı haspam niye çıkıp 8 bin kira vereyim diyebiliyor.
Git babanın evinde otur o zaman demek lazım yine dememiş bizimkiler.
Kusura bakmayın ama ben annem oturmasa bile bunların oturmasını istemiyorum o evde artık.
Taşınsınlar evet.
Ben de senelerdir kiradayim neler yaşadım, kavgayla oturduğum evden hayir mi gelir deyip hakkımdan vazgeçtim. Bunlar hakkı olmayana el uzatma peşinde.
Ev hanımı haspam mii??Annemin kendi evi aynı ilçede ama ablamlarla gecinemedigi için canına tak etti. Yani birlikte yaşamak istemiyor artık.
Biz kötü kiracidan cok çekmiş yeterki vaktinde ödesin az olsun öz olsun demiş ev sahibiyiz ama.
Insan bunu hesaba katar.
Gecen sene sözleşme yenilerken 1700 bile vermek istemediler. Kiracinin aile büyükleri araya girip yalvardı. Eniştem bunlar sizi buldu babasından gormeyecegi kapı diye yapıştı bırakmaz. Seneye evler 10bin olur bu size 2bin verir haberiniz olsun dedi. Sözleşmede 2 bin yazsin bari dedi de onu dinledik. 2 bin Sözleşme ile 1700 ödediler 1 sene. Şimdi Sözleşme bitmiş zamsiz kira atıyor. Yani biz enayi bunlar çakal.
Benim babam rahmetli.
2 ablam annemin yanında birinin eşi vefat etti diğeri bosanmis.
Boşanmış olan yeniden evlenmeyi düşünüyor o ben de 8 bin kira vercem caliscam mecbur napiyim demis.
Ev hanımı haspam niye çıkıp 8 bin kira vereyim diyebiliyor.
Git babanın evinde otur o zaman demek lazım yine dememiş bizimkiler.
Kusura bakmayın ama ben annem oturmasa bile bunların oturmasını istemiyorum o evde artık.
Taşınsınlar evet.
Ben de senelerdir kiradayim neler yaşadım, kavgayla oturduğum evden hayir mi gelir deyip hakkımdan vazgeçtim. Bunlar hakkı olmayana el uzatma peşinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?