Kiracı çıkmak istemiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev sahibi ve 1. Derece yakinlari kendileri oturmak sartiyla ve ayni muhitte evi yoksa cikartabilir, bi avukat lazim bence

Annemin kendi evi aynı ilçede ama ablamlarla gecinemedigi için canına tak etti. Yani birlikte yaşamak istemiyor artık.

Biz kötü kiracidan cok çekmiş yeterki vaktinde ödesin az olsun öz olsun demiş ev sahibiyiz ama.
Insan bunu hesaba katar.
Gecen sene sözleşme yenilerken 1700 bile vermek istemediler. Kiracinin aile büyükleri araya girip yalvardı. Eniştem bunlar sizi buldu babasından gormeyecegi kapı diye yapıştı bırakmaz. Seneye evler 10bin olur bu size 2bin verir haberiniz olsun dedi. Sözleşmede 2 bin yazsin bari dedi de onu dinledik. 2 bin Sözleşme ile 1700 ödediler 1 sene. Şimdi Sözleşme bitmiş zamsiz kira atıyor. Yani biz enayi bunlar çakal.

Benim babam rahmetli.
2 ablam annemin yanında birinin eşi vefat etti diğeri bosanmis.
Boşanmış olan yeniden evlenmeyi düşünüyor o ben de 8 bin kira vercem caliscam mecbur napiyim demis.
Ev hanımı haspam niye çıkıp 8 bin kira vereyim diyebiliyor.

Git babanın evinde otur o zaman demek lazım yine dememiş bizimkiler.

Kusura bakmayın ama ben annem oturmasa bile bunların oturmasını istemiyorum o evde artık.

Taşınsınlar evet.
Ben de senelerdir kiradayim neler yaşadım, kavgayla oturduğum evden hayir mi gelir deyip hakkımdan vazgeçtim. Bunlar hakkı olmayana el uzatma peşinde.

Aynen böyle demiş.
Zaten ondan sonra tepem attı.
Evler pahali Niye çıkıp 8 bin veriyim.
Üstelik karşısında benim annemin evi ben de disarda 8 bin vercem ne yapabilirim diyen Ev sahibi cocugu varken..

Tane tane soracağım.
Sözleşmede 2 yazdığı halde 1.7 ödediler ve bu sene için zam yapmadılar doğru mu?

Kira olarak 1.7 ödemelerine ait kiracının elinde herhangi bir delil var mı? Yani siz sözleşmede 2 yazdığı halde herhangi bir yazismada 1.7 ödemelerine dair mutabakata vardınız mi? Tamam kardeşim 1.7 öde dediniz mi yazili olarak?

Yazılı demedik.
Kiracının aile büyükleri o zaman eve kadar gelip cok dil döktüler.
Tamam sözleşmede 2 bin olsun siz de haklısınız gelecek seneyi düşünüyorsunuz madem ama 1700 versinler dediler. Annem kıramadı yine.

Yani sözlü anlaşıldı.
1 senedir zamlı ödenen 1700

Dün sözleşme bitti. Bugün gönderdiği kira yine 1700 arama zahmetinde bile bulunmuyor.
Karısının son sözü evler pahali neden çıkıp 8 bin vereyim çıkamam oldu.

8 bine oturmak istemiyorlar ki. Çıksam 8 bin kira vereceğim diyor pişkin pişkin.
Konu sahibi ihtar çekin, kendiniz oturacaksınız sonuçta(anneniz) gözleri korkar belki de çıkarlar.

Haberlerde izledim,kirayı eksik yatırmak tahliye sebebi sayılıyor. Bir kiracı havale yaparken,masrafı kiradan düşüyormuş o havale masrafı kadar kısmı eksik yatırmış hep,ev sahibi mahkemeye verince tahliye kararı çıkmıştı. Sözleşmeniz varsa eksik yatan kiradan yürüyün bence,kesinlikle haklı bulunursunuz.

Şahane haber...
Şimdi 300 lira aylık kira farkı var

300tl x 12 ay yani 3600 lira
Ayrıca 2000 liranın yeni zam farkı için 500 TL
Ayrıca bu ay da 1700 gönderdiği için 3 kalem alacağınız var.

Daha net yazıyorum
1. 12 aylık kira farkı bedeli 3600 TL eksik
2. Bu sene yapılması gereken %25 zam farkı için 800 TL eksik
Toplam 4.400 TL yi faiziyle almak için Geriye dönük kira alacağına dair

Tahliye Talepli İcra Takibi başlatacaksiniz.

Avukat tutun zaten bu masrafa ek olarak sizin avukat masrafını da kendileri ödeyecek.

Yani ilk olarak bu icra memuru arkadaşın gozunu bu şekilde bir korkutun.Alacaginizi alın. İtiraz edebilir ama ederse zaten sonu tahliye olacak. Sözleşme belli, yatan para belli. Yani hem parayı ödemek zorunda kalır hem tahliye edilir. İtiraz etmezse hiç değilse parayı almış olursunuz.

İkincisi, yine avukatınız yasal olarak İhtiyaç Sebebi ile tahliye ihbarı göndersin. 6 ay süreleri var, evi bosaltmazlarsa mesele mahkemeye gider.

İlk seçenek zaten kendisini yeterince rahatsız edeceği için, ikinci ile desteklendiğinde fazla direnebileceklerini sanmıyorum.

Bilgiler icin çok teşekkür ederim.

Annem en son valizimi alıp gitcem benim evim yok burda oturcam. Seni de kapıya atmaya kıyamam. Oturursun benle istersen diycem diyo :)

Dava acacaksınız

Acık acık çıkmayacaklarını söylemişler zaten beklemenin bir faydası var mı ?

Bir an önce yasal yollara başvurun.

Sizinle aynı durumdayız . İhtarname çektik sözleşmesi biter bitmez yine de çıkmadı . Üzerinden de 6 7 ay geçti sanirim. Bu sürede de kibar bir sekilde iki kez aradık. Artık yarın tekrar aricam olmadı ya davaya vericez ya da evi satışa koyucaz. Çok düşük bir kira veriyor benim kiracim ve ev yok diyor o rakamlara bulamayacağı belliydi zaten. Bu arada benim de başka evim yok ve ben kendim taşınmak istiyorum . Yani ben mağdur olmasın diye bekledim fakat hala ses ,soluk yok. İmzalatabiliyorsaniz şu tarihte çıkacağına dair tahliye sözleşmesi imzalasin .

10 yıl dolduğunda mecbur çıkacaklar ama daha 8 sene var aynı ilde başka eviniz yok ise ihtiyaçtan açın davayı derim ciddiyetinizi görsünler 3 yıl sürer en kötü

siz o avukatı dinlemeyin
siz mahkemeye gitmedikçe o adam çıkmaz
mahkemeye gidilmedikçe de o 3- 3.5 yıllık süre hiç başlamaz....

mahkemeye gidin de süre işlesin en azından
ayrıca 2 bin sözleşme yapmışsınız 1700 yatırmış adam aradaki farkı, bu seneki yasal %25lk farkı hepsini talep edin sonra da tahliye davası açın

anlaşacak haliniz mi kalmış sizin?
çıkmam diyen adamı başka nasıl çıkarabilirsiniz ki?

yanlış anlamayın da
babanız da yokmuş
kapısına gidip dayacak kimse de yoktur tahmin ediyorum
e laf da anlamıyorlar

nasıl olacakmış da anlaşacakmışsınız avukat onu da dedi mi?

Annemin kendi evi aynı ilçede ama ablamlarla gecinemedigi için canına tak etti.
Annenizin aynı ilçede bir evi daha varsa gereksinim sebebiyle tahliye talebi mahkemece reddedilebilir bilginiz olsun.
Evler pahali Niye çıkıp 8 bin veriyim.
Çok çirkin bir cümle söylemeden geçemeyeceğim.
Yani sözlü anlaşıldı.
1 senedir zamlı ödenen 1700
Bir avukatla anlaşarak 1 yıllık eksik olan kira bedelini ve bu ayın eksik olan %25lik zam için tahliye talepli icra takibi başlatın. Madem icra memuru, ödemesi gerektiğini de bilir. Öyle kiracıya müstehak.

nomu,
annenizin o eve ihtiyacı olduğundan kiracıyı mecbur çıkaracaksınız, KilicBaligi yapmanız gerekenleri yazmış, iyi kiracılarla ev sahiplerini ayrı tutuyorum, bu zamanda ucuza kiralık ev bulmanın da imkansıza yakın olduğunun hepimiz farkındayız ama yani bazı insanlarda iyi niyeti suistimal ediyor, bu tip olaylar sözlü taleplerle, ricayla çözülmüyor ne yazık ki, bu sebeple belki güzellikle çıkar diye beklemeyin resmî olarak yapılması gereken ne varsa yapın.

Cok komik değil mi? Neden 8 bin vereyim, sizin gibi enayilere 1700 veriyorum diyor resmen
Bazen kiracilara bazen ev sahiplerine cok üzülüyorum. Bu konuda size uzuldum
Eger gercekten evi kendiniz kullanacaksaniz verin mahkemeye, ne kadar surerse sursun, ugrasin. Cirkefle çirkef olmak lazim

sözleşmede 2 bin yazıp 1700 veriyorlarsa kirayı eksik ödüyorlar diye mahkemeye verin daha kısa sürer bence

Ev hanımı haspam mii??
İnanın bazen burda konu açanlara oh olmuş diyeceğim geliyor da ramazan ramazan tutaym diyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…