Evettadilat yaptirma gerekcesi kabul ediliyor mu
Kanunlar kiracıdan yana, yapacak bir şey yok. Kadın başka yollar bulmaya değil haklarını öğrenmeye çalışıyor. Keşke bütün kiracılar da ev sahipleri de haklarını bilse. O zaman böyle karışıklıklar, tehditler, zor durumda kalmalar olmaz.
Kiracı değilim ev sahibiyim. Onlarca kiracı görmüş, evi harabeye çevrilmiş bir ev sahibiyim. İyi kiracının fazla kiradan daha önemli olduğunu yaşayarak öğrendim. Haklarımı da kiracının haklarını da biliyorum, o yüzden kira sözleşmesini bunları göz önünde bulundurarak yapıyorum.
Alıntıda büyüttüğüm yeri okursanız neden o şekilde yazdığımı anlayabilirsiniz, sayfalar arasında başka bilgiler verildiyse bilemem.Ay içime sular serptiniz. Evine çivi bile çakmadım kirayı 1 gün bile geciktirmedik. Çevremizdeki herkes 50-100 lira zam yapıyo kirasına kendileri karar veriyorlar. Biz üfeye göre bu yıl 300 lira zam teklif edicez aşağı yukarı üfeyle paralel bi zam. Yani zam için yapıyorsa eğer durum farklı. Bilmiyoruz ki eşim de inat etti aramıcam da çıkmıcam da zam için yapıyo ben üfeye göre zam yapıcam işte diyor. Satmayacak bizi deniyo dedi. Tabi belirsizlik benim canımı sıkan. Bana 1 yıl daha süre verse önümüzdeki bahara kadar ben zaten çıkarım. Bebek’te biraz büyür hem.
Ev sahibi daha fazla kira almak için çıkartıyorsa kiracıyı o ah almış olmaz mı? Kiracı hayrını görme derse ne olacak? Mal adamın, kullanım hakkı kirasını verdiği sürece kiracının.Kimse’nin ahını almayın derim..Hayrını görme diye içinden geçirse yeter,mal adamın çünkü
Ev bulun ve çıkın derim..
Ben olsam asla arkamdan laf ettirmem,ilerde her ortamda karşılaşabilirim ev sahibiyle..
Laf ettirmeye gerek yok
Yani zam için kiracıyı çıkartmakla tehdit eden ya da kiracıyı çıkartıp evi daha pahalıya kira verme hesapları yapan ev sahipleri yok mu? Türkiyede yaşıyoruz.Alıntıda büyüttüğüm yeri okursanız neden o şekilde yazdığımı anlayabilirsiniz, sayfalar arasında başka bilgiler verildiyse bilemem.
İst.'dalarmış üstelik, İst.'da ev bulunamamasını hiç anlayamam.
Her neyse iki taraf da yıpranmadan çözülür umarım. En azından 5-6 sene sonra evimizi kiraya verme ihtimalimiz vardı, verilmeyeceğini anlamış olduk.
Ev sahibini aramamakta inat etmesinin sebebi eşimi ev sahibinin değil emlakçının araması. Beni neden aramıyo benimle neden konuşmuyor da emlakçıyla haber gönderiyor diyor. İnat etmesinin sebebi bu yoksa aramamaktan aciz olmakla alakası yok.Alıntıda büyüttüğüm yeri okursanız neden o şekilde yazdığımı anlayabilirsiniz, sayfalar arasında başka bilgiler verildiyse bilemem.
İst.'dalarmış üstelik, İst.'da ev bulunamamasını hiç anlayamam.
Her neyse iki taraf da yıpranmadan çözülür umarım. En azından 5-6 sene sonra evimizi kiraya verme ihtimalimiz vardı, verilmeyeceğini anlamış olduk.
Kiranızı ödediğinizi dekontla kanıtlarsanız sizi kimse evden çıkaramaz. Pislik insanlarsa canınızı sıkarlar sadece ama çöm yorulursunuz hamileyken taşınmayın benceMerhaba hanımlar,
Konuya direk giriyorum. Dün profilimde de yazmıştım. Bu yıl evimde 3.yılım doluyor. Ağustos’un 1 inde sözleşme yenilenecekti ta ki 2 gün öncesine kadar
Ev sahibimiz önümüzdeki ay evi boşaltmamızı bu yıl kontratı yenilemeyeceğini evi satacağını söylemiş. Daha doğrusu emlakçı aracılığıyla yani emlakçı aramış eşimi. Ben 6 aylık hamileyim 7.aya giriyorum ve 2 gündür allak bullak oldum. Çünkü ev yokmalum düğün mevsimi evler internette ilana bile verilmeden direkt tutuluyor. Biz hemen çıkmasak bile bebekle çok daha zor olacak eminim. Ev ara bul, bulduğunu dolaş, toplan yerleş bebekle aşırı zor olur.
Sorum aslında şu. Sözleşmeden 3 ay önce yazılı bildirimde bulunması gerek falan diyenler oldu. Bu konuda bilgisi olan veya öneride bulunacak olan var mı? İyi şeyler duymaya öyle çok ihtiyacım var ki ben bebek alışverişi hayalleri kuruyodum korkunç bi belirsizlikle karşı karşıyayım. Eşim de inatla ev sahibini aramıyor. Zam için yaptığını kendisinin onu zaten arayacağını söylüyor. Ben aşırı stresliyim. Bilgisi olan bana bişeyler söylesin ne olur
Ya işte benim abime bunu yaptılar. Daha mart ayında yeni evine taşındı. Başta oğlum gelecek dedi ev aramaya başladılar 3 ay sonunda bulabildiler bu 3 ay sürede çok sıkıştırdı. Çıkın daha yüksek miktarda kiraya vericem dedi açık açık Allahtan tam o hafta ev bulup çıktılar. Yani ha deyince bulunmuyor ki bu zamanda. İlana ev koymuyorlar orda bile torpil işliyor. Eşe dosta haber salınıp dakikalar içinde gidiyo evler. Ben emlakçı eş dostu değilim ki beni de arasınlar. Ben söyledim 2 emlakçıya umarım beni de ararlar içime siner benim de çıkarım. Doğum öncesi çıkmak işime zaten gelir bunu anlatamıyorum ki insanlara.Ev sahibi daha fazla kira almak için çıkartıyorsa kiracıyı o ah almış olmaz mı? Kiracı hayrını görme derse ne olacak? Mal adamın, kullanım hakkı kirasını verdiği sürece kiracının.
Sıkıldım bu konudan, son mesajım olacak.Yani zam için kiracıyı çıkartmakla tehdit eden ya da kiracıyı çıkartıp evi daha pahalıya kira verme hesapları yapan ev sahipleri yok mu? Türkiyede yaşıyoruz.
Ben de öncelikle ev sahibiyle iletişime geçmelerinin en sağlıklısı olacağını söyledim zaten. Ama eş bi taraftan haklı, çıkmak istemezse çıkmaz şu durumda.
Kimseye ev gostermek zorunda değilsinizGeçen yıl kiracılı ev aldım yatırım için almıştım eve doğru dürüst bakmadım bile aldım geçtim. Kiracıyla sözleşme yeniledik geçen ay da yıllık zamı otomatik yaptılar. 5 yıllık sözleşme yaptık her şeyi madde madde yazdık. taraflardan itiraz gelmezse bir 5 yıl daha uzayacak sözleşme. Tahliye taahütnamesi de doldurmadık. Ev sahibi ev satışında ciddiyse ve satarsa yeni sahibi sizi çıkarmak isterse o zaman mecbur çıkarsınız. Bebek doğunca da zor olur gönlünüze göre ev bulabilirseniz düşünün derim, ben rahat edemez çıkardım ev bakmaya gelecekler falan uğraşılmaz.
Ya işi yokuşa sürmek gibi niyetim zaten yok ki benim. Kiramı düzenli öderim evine çivi çalmadım adamın havluyu bile varya yapışkanlı olanlar onu aldım bi yeri delmeyeyim diye. Saat Yok evde :) nasip artık ben bulur bulmaz çıkıcam zaten keşke bulsam.Ev sahibi bildiğim kadariyla size cikmaniz icin en gec 1 ay öncesine kadar yani 1 temmuza kadar evden sozlesme tarihi bitene kadar cikin diye ihtarname göndermesi gerekiyor. Şayet evi satarsa sözleşmeniz otomatik olarak yeni ev sahibine devredilmis oluyor. O da 6 ay cikartamaz, hatta yeni ev sahibi sizi arayip yeni ev sahibi benim iban bilgilerim bunlar da demek zorunda.
Ben de kiraciyim eski kiracı evin sorunlarini hep cekmis ben cekmeyince evimden cik eski kiraci senin kadar sorun çıkarmıyordu dedi hatta oglumu oturtacagim diye ihtar cekerim.mecbur cikarsin diye tehdit etti, buyrun cikarin dedim 1 senedir ses yok :) oyle cikartamazlar ayrica sozlesme tarihi bitene kadar ihtar cekilmediyse otomatik olarak yenilenir (sozlesmeler genelde 1 senelik yapılır 1 sene dolup da belirlenen oranda kira artisi yapılırsa süreli sozlesme suresiz hale gelir).
Ev sahibi yapması gerekenleri yapmamış aslında ama madem sıkılmışsınız ben de anlatmayayım burada yapması gerekenleriSıkıldım bu konudan, son mesajım olacak.
Ülkemizde her türlü karaktersiz var, konumuz bu değil ama.
İletişim sağlamamakta direnen bir insan var, iletişim de kurmam, evden de çıkmam uğraşsın dursun mantığında. Bu da pek düzgün bir tutum değil bence.
Kiraya verdiğim bir evim yok, kendimiz oturuyoruz. Haliyle kiracıdan ya da ev sahibinden ağzım yanmış da taraf tutuyor değilim. Mantıki ve vicdani şekilde bakıyorum. Karda kışta sokağa çıkın dememiş, 2 gün önceden haber vermemiş, evi satacağım haberiniz olsun diye haber yollamış. Metropol şehrinde yaşıyorlar, Manisa'nın ilçesinden gelen üye gibi değil =) Şimdi girseler sahibinden sitesine kaç tane ilan bulunur. E daha ne olması gerekiyordu?
Ev sahibi yapması gerekenleri yapmış ama oturanlarda hareket yok, benim bakış açım bu.
Hoşçakalın.
Bu hareketinde art niyet aramayın, kiracıyken bizim de ev sahibimiz emlakçı yoluyla iletişim kurardı. Hatta taşınırken tesadüfen tanıştık kendisiyle, gayet hoş sohbet ettik. Evi zaten emlakçı vasıtasıyla tutmuştuk, sıkıntı çıktığında da onu arıyorduk, bize söylenecek bir şey varsa da yine emlakçı arıyordu.Ev sahibini aramamakta inat etmesinin sebebi eşimi ev sahibinin değil emlakçının araması. Beni neden aramıyo benimle neden konuşmuyor da emlakçıyla haber gönderiyor diyor. İnat etmesinin sebebi bu yoksa aramamaktan aciz olmakla alakası yok.
O kadar hassas olmayınYani içimden onu söylemek geliyo benim de ama işte ne diyeyim. Evine de çiçek gibi baktım duvarlarındaki çizik boya falan onları bile bina görevlisinden küçük kovayla boya istedim de arada boyuyorum. Ödüm kopuyor evin bi yerine bişey olacak diye. Benim gibi kiracıyı biraz zor bulur ne diyeyim. Burdan sonrası nasipCevaplarınız için her birinize teşekkür ederim bu arada
Benim ev sahibi de daha 1 senem dolmadan sozlesmeyi yenilemek istemiyorum cik yoksa ben oğlum oturacak diye zorla cikartirim dedi buyrun cikartin dedim ugrastirma beni diye beni sucladi :) kirasini duzenli ödüyorum sesi çıkmıyor. Ayrica 50 m asagida (iki ev aşağıda) mustakil bir evi daha var yani ben bunu da bildigimden cikartamayacagini biliyordum. Bazi arkadaslar ev sahibi cik diyorsa cikilmali denmis ama ben girerken badana boya arti tamirat bir sürü masraf yapmisim, tek basina tasinmis yerlesmisim neden sirf ev sahibinin egosu için cikayim ki yani?Kiracı çıkarmak için geçerli sebepler arasında bu dediğiniz var.
Kendisi oturabilir. Ama oturacağım diyerek blöf yapamaz. O şehirde sahip olduğu tek ev buysa ve bu eve kendisi yada alt üst soyundan biri oturacaksa 2 gün önceden haber vermemek kaydıyla pekala oturabilir evinde.
Ya bende çok istiyorum ama ev gerçekten Yok. 16-20 yıl arası 31 ve üzeri yıllık binalar var. 1+1 veya tuvalet banyosu dökülen evler var ilanda. Diyorum ya emlakçılar yeni evlenenler için evleri ilana koymuyorlar bu sene. Daha önce evler arasından beğenme seçme imkanın vardı artık o yok. Gerçekten Yok pandemi piyasayı aşırı etkilemiş. Evin banyosu dökülüyor 2350 istiyo o eve. 1+1 evlere 1750 istiyorlar. Bunlar var ilanda. Önceki gibi 7-8 ev bulup aralarından beğenme lüksü kalkmış. Emlakçılar eş dosta haber salıyolar dakikalar içinde tutuluyormuş evler.Eski evim ben içinde otururken satıldı. İçindeyken daha zor oluyor . Çünkü bir sürü görmek isteyen kişi geliyor , evin müsait oluyor ya da olmuyor .
Şimdi ki oturduğum eve girdim 3 buçuk ay sonra ev sahibim evi satacağım dedi. Eşimle konuşmuş taşınma masraflarını ödeyeceğini söylemiş. Tamam dedik kabul ettik. (Sonra vazgeçti gerçi satmaktan.. ) Ev adamın yani zorla oturacak halim yok. Kontratımın dolmasına aylar vardı , kabul etmeyedebilirdim. Bu sefer bu evde huzurla oturamam.
Tavsiyem doğumdan önce tasının . Çünkü bebekle taşınmak daha zor olur.
Bir de İstanbul gibi bir yerde ev bulunur.
Bende de tuvalet kagidi askisi ya da havluluk yok dediğiniz gibi insan is cikarmak istemiyor temiz tutuyor da herkes ayni hassasiyete sahip degilYa işi yokuşa sürmek gibi niyetim zaten yok ki benim. Kiramı düzenli öderim evine çivi çalmadım adamın havluyu bile varya yapışkanlı olanlar onu aldım bi yeri delmeyeyim diye. Saat Yok evde :) nasip artık ben bulur bulmaz çıkıcam zaten keşke bulsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?