Kiracılar, bilgi sahibi olanlar bir bakar mısınız?

Ben kira isi yapmiyorum ama bu soylediginiz cok mantiksiz, sozlesmede taraflarin esitligi ilkesine aykiri zaten. Ne demek suresinde kiraci bildirim yapabilir ama ev sahibi yapamaz? Olur mu oyle sey ya?

Vallahi ben de inanamadım
İnternetten okuyorum okuyorum öyle yazıyor. Uzama süresi diye geçiyor.

Hukukçu arkadaşlar bir el atsın konuya 10 milyon fikir var.

Bir evi kira geliri için uzun süre elde tutmak mantıksız oluyor bu durumda. Her yıl tefe tüfe oranında zam yapmazsanız yandınız, bir süre sonra kira piyasanın çok altına illa ki düşüyor.

Ya kısa süreli geçiçi kiralama yapılacak, ya da ev satılacak.

Ben hukukcu arkadas olarak el attim ama yanitim sizi tatmin etmiyor oyle bir esitsizlik olmaz, olamaz diyorum ama internetten oyle okudum diyorsunuz

Bu durumda bence uygun olan ev sahibinin satmaya planladığı fiyatı önce size sunması.

Gerçi sizin durumunuzda birşey değişmeyecek, sanıyorum o kadar yüksek fiyatlar bütçenizi de aşıyor. Ev sahibine eski fiyattan sat demek de çok mantıksız, kimse evini düşüğe vermek istemez elbette, biz perde derken orada on binler farkediyor.

Ev satılınca 6 aylık süreniz olacaktır, taşınacakmış gibi köşeye azar azar atın rahat edersiniz.

Allahtan ev yıkılmıyor, kentsel dönüşümde 3 ayda boşaltılmazsa kapıya kepçe geliyor vallahi.

Pardon hukukçu olduğunuzu kaçırmışım
Hicbir sozlesme sadece tek tarafa agir yukler yukleyemez, esitlige aykiri. Ustelik anayasal mulkiyet hakkina ve onun kullanimina da aykiri. Ha uygulamada boyle yapiliyorsa bile bir kisi anayasa mahk’e gitse, iptal edilir uygulama yani dogru degil

Çare tahliye taahhütnamesi. Bu konulardan anladığım ileride ev kiraya verecek olursam baştan bunu yapacağım.

Beni internet aramamda ters köşeye yatıran bölümü söyleyeyim.

TBK madde 347’de belirtildiği üzere ; “Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.
Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.
Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.”

demişler. Bu geçerli midir? Bu dediğinize göre ev sahipleri Anayasa Mahkemesine gitse haklı.

nerde oturuyosunuz kiranız baya çokmuş

Vallahi okudum, ben sok biri anayasa mahk’e gitsin yahu bu ne

bende istanbulda oturuyorum pendik kaynarca civarında kiralar o kadar fazla deil siz daha lüsk bi semtindesiniz sanırım .

bende istanbulda oturuyorum pendik kaynarca civarında kiralar o kadar fazla deil siz daha lüsk bi semtindesiniz sanırım .
Üsküdar-Ümraniye ilçelerine bakıyorum. Filtrelediğim mahalleler var. Sonuç olarak kiraları çok yüksek çıkıyo kaldı ki zaten kiradansa evler hep satılık ilanlarında bir de. Kiralık evlerin sayısı çok az internette. Geneli satılık

2 bin küsür olan evler de ya çok eski ya Amerikan mutfaklı ya da 1+1. 2 bin küsür verince insan içine sinsin ister tabi. Bakalım nasip

Çare tahliye taahhütnamesi. Bu konulardan anladığım ileride ev kiraya verecek olursam baştan bunu yapacağım.
Kesinlikle. İyi niyetli bir kiracın yoksa uğraş dur türlü rezillik yasalar orantısız şekilde kiracıdan yana. Ben de artık hep taahhütname ile veriyorum. Sorunlu tipler imzalamaktan imtina ediyor zaten.

Vallahi okudum, ben sok biri anayasa mahk’e gitsin yahu bu ne

Vallahi sırf bu yüzden ev satmanın eşiğinden döndüm desem?

Çok sevdiğimiz bir kiracımız var, aile, tüm eşyalarını eve göre güzel güzel aldılar, ev çiçek gibi oldu. Çocukların okulu falan da burada, uzun süreli kalmak istiyorlar, ödemeler de günü gününe.

Tüfeyi bırakın kirayı 50-100 tl falan artırmak istiyorlardı, biz de sağlam kiracı bulamayız diye aşırı yükseltmedik.

2 yıl geçti 3 yıl geçti, baktık iş çığrından çıkıyor kira yerlerde, tüfeyi bu sene tam uygulatmak zorunda kaldık. Bu evi satmayı falan düşünmüyorduk, bir anda gündemimize girmeye başladı.

Kanunda başka çıkış yok çünkü, tüfeyi kiracısından tam isteyebilen ev sahibi yok. Tam isterseniz, kiracı çıkar, onun yerine 1-2 ay yeni kiracı beklediğinizde yine aynı hesaba geliyor.

Konu sahibinin dikkat etmesi lazım, adam gerçekten satabilir.

biz de ev almaktan vazgectik.evin fiyati 500 600 bin icindeki kiraci 1500 liraya oturuyor .ben anlamadim bu isleri pek

Haklisiniz ama bu cok adaletsiz bir yaklasim. Ev benim belki ben calisma ofisi yapacagim ya da evli olsam bile kafami dinlemeye kacacagim bir ev olsun istiyorum, kime ne? Sacmalik bu

biz de ev almaktan vazgectik.evin fiyati 500 600 bin icindeki kiraci 1500 liraya oturuyor .ben anlamadim bu isleri pek

Dava açarsınız, 6 ay sonraya çıkar.
Ya da kiracı ile görüşüp yeni sözleşme yaparsınız. Kiracılı ev almakta sakınca yok aslında, evin fiyatı uygunsa düşünülebilir.

1500e rahatça oturur, nasıl olduğunu gayet iyi hayal edebiliyorum.

Kontratın geçersiz olması için kontrol tarihi gelmeden 1 ay önce noter aracılığı ile bunu bildirmesi gerekiyor diğer türlü satarsa da yeni alan kişi size yine noterden yazacak ve yanlış hatırlamıyorsam 3 ya da6 ay içinde taşımanız gerekecek. Yani size telefonla yapılan bu bildirinin bir anlamı ve geçerliliği yok. Tasinacaksaniz da taşınmak için şart koşun isterseniz mesela evi boyatmamak gibi.

Allahtan ev yıkılmıyor, kentsel dönüşümde 3 ayda boşaltılmazsa kapıya kepçe geliyor vallahi.
daha fenasını söyleyeyim, allah korusun depremde oturduğunuz ev hasar alsa içindeki eşyaları bile almanıza izin vermiyorlar. en elzem şeyleri almak için sadece 1 kişinin 1 saatte girip acil ihtiyaçları almasına izin veriyorlar. 30 ekim izmir depreminde arkadaşlarım tam da bunu yaşadılar. eşyaları çıkarayım deseler bina yıkılabilir, can kaybı olabilir vs.

Bir şey sormak istiyorum konuyu dağıtmadan tahliye taahhütname olduğunu düşündüğüm bir anlaşma imzalamıştım ben emlak sebebiyle. Ama herhangi bir kira geciktirme, eve zarar verme vs olmadan bu belge ne gibi sorun oluşturuyor. Ben de evle ilgili sorun yaşıyorum, mesajı görünce sormak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…