Ben kira isi yapmiyorum ama bu soylediginiz cok mantiksiz, sozlesmede taraflarin esitligi ilkesine aykiri zaten. Ne demek suresinde kiraci bildirim yapabilir ama ev sahibi yapamaz? Olur mu oyle sey ya?
Ben hukukcu arkadas olarak el attim ama yanitim sizi tatmin etmiyorVallahi ben de inanamadım
İnternetten okuyorum okuyorum öyle yazıyor. Uzama süresi diye geçiyor.
Hukukçu arkadaşlar bir el atsın konuya 10 milyon fikir var.
Bir evi kira geliri için uzun süre elde tutmak mantıksız oluyor bu durumda. Her yıl tefe tüfe oranında zam yapmazsanız yandınız, bir süre sonra kira piyasanın çok altına illa ki düşüyor.
Ya kısa süreli geçiçi kiralama yapılacak, ya da ev satılacak.
Ben halımı perdemi herşeyimi o eve göre aldım ve tutarken konuştuk 2 yıla kadar biz bu evi alırız diye o da tamam dedi. Ve taksitlerimiz devam ediyordu, süre tanıda var olan arsamızı satar evi alırdık ama direk sattı. Ben daha yeni alınmış eşyalarımı 6 ay içinde neden başka yere taşıyayım? Allah'a havale ediyorum
Ben hukukcu arkadas olarak el attim ama yanitim sizi tatmin etmiyoroyle bir esitsizlik olmaz, olamaz diyorum ama internetten oyle okudum diyorsunuz
Hicbir sozlesme sadece tek tarafa agir yukler yukleyemez, esitlige aykiri. Ustelik anayasal mulkiyet hakkina ve onun kullanimina da aykiri. Ha uygulamada boyle yapiliyorsa bile bir kisi anayasa mahk’e gitse, iptal edilir uygulama yani dogru degilPardon hukukçu olduğunuzu kaçırmışım
Çare tahliye taahhütnamesi. Bu konulardan anladığım ileride ev kiraya verecek olursam baştan bunu yapacağım.Vallahi ben de inanamadım
İnternetten okuyorum okuyorum öyle yazıyor. Uzama süresi diye geçiyor.
Hukukçu arkadaşlar bir el atsın konuya 10 milyon fikir var.
Bir evi kira geliri için uzun süre elde tutmak mantıksız oluyor bu durumda. Her yıl tefe tüfe oranında zam yapmazsanız yandınız, bir süre sonra kira piyasanın çok altına illa ki düşüyor.
Ya kısa süreli geçiçi kiralama yapılacak, ya da ev satılacak.
Hicbir sozlesme sadece tek tarafa agir yukler yukleyemez, esitlige aykiri. Ustelik anayasal mulkiyet hakkina ve onun kullanimina da aykiri. Ha uygulamada boyle yapiliyorsa bile bir kisi anayasa mahk’e gitse, iptal edilir uygulama yani dogru degil
nerde oturuyosunuz kiranız baya çokmuşZaten şu an için elimizden başka bişey gelmiyor maalesef..Ağustos zam ayı biz üfeye göre teklifimizi edicez kabul eder etmez bilmiyoruz. Ama yüksek ihtimalle satmak için değil piyasaya göre evini kiraya vermek istiyor vatandaş. Ben oturuyorum 1850 ye çıksam verecek 2800-2900 e. Belki 3Piyasa uçmuş durumda. Ev sahiplerinden de çok özür diliyorum tabirim kaba olacak belki ama biti kanlandı derler ya. Evlerinde oturan kiracıları çıkarıp daha fazla kazanmak için başkalarına verecekler. Düzen çok kötü bi düzen bir sürü insanın canı yanıyo bu şekilde bunu kimse göremiyor
Vallahi okudum, ben sokBeni internet aramamda ters köşeye yatıran bölümü söyleyeyim.
TBK madde 347’de belirtildiği üzere ; “Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.
Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.
Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.”
demişler. Bu geçerli midir? Bu dediğinize göre ev sahipleri Anayasa Mahkemesine gitse haklı.
bende istanbulda oturuyorum pendik kaynarca civarında kiralar o kadar fazla deil siz daha lüsk bi semtindesiniz sanırım .Ya bende çok istiyorum ama ev gerçekten Yok. 16-20 yıl arası 31 ve üzeri yıllık binalar var. 1+1 veya tuvalet banyosu dökülen evler var ilanda. Diyorum ya emlakçılar yeni evlenenler için evleri ilana koymuyorlar bu sene. Daha önce evler arasından beğenme seçme imkanın vardı artık o yok. Gerçekten Yok pandemi piyasayı aşırı etkilemiş. Evin banyosu dökülüyor 2350 istiyo o eve. 1+1 evlere 1750 istiyorlar. Bunlar var ilanda. Önceki gibi 7-8 ev bulup aralarından beğenme lüksü kalkmış. Emlakçılar eş dosta haber salıyolar dakikalar içinde tutuluyormuş evler.
Üsküdar-Ümraniye ilçelerine bakıyorum. Filtrelediğim mahalleler var. Sonuç olarak kiraları çok yüksek çıkıyo kaldı ki zaten kiradansa evler hep satılık ilanlarında bir de. Kiralık evlerin sayısı çok az internette. Geneli satılıkbende istanbulda oturuyorum pendik kaynarca civarında kiralar o kadar fazla deil siz daha lüsk bi semtindesiniz sanırım .
Kesinlikle. İyi niyetli bir kiracın yoksa uğraş dur türlü rezillik yasalar orantısız şekilde kiracıdan yana. Ben de artık hep taahhütname ile veriyorum. Sorunlu tipler imzalamaktan imtina ediyor zaten.Çare tahliye taahhütnamesi. Bu konulardan anladığım ileride ev kiraya verecek olursam baştan bunu yapacağım.
Vallahi okudum, ben sokbiri anayasa mahk’e gitsin yahu bu ne
biz de ev almaktan vazgectik.evin fiyati 500 600 bin icindeki kiraci 1500 liraya oturuyor .ben anlamadim bu isleri pekVallahi sırf bu yüzden ev satmanın eşiğinden döndüm desem?
Çok sevdiğimiz bir kiracımız var, aile, tüm eşyalarını eve göre güzel güzel aldılar, ev çiçek gibi oldu. Çocukların okulu falan da burada, uzun süreli kalmak istiyorlar, ödemeler de günü gününe.
Tüfeyi bırakın kirayı 50-100 tl falan artırmak istiyorlardı, biz de sağlam kiracı bulamayız diye aşırı yükseltmedik.
2 yıl geçti 3 yıl geçti, baktık iş çığrından çıkıyor kira yerlerde, tüfeyi bu sene tam uygulatmak zorunda kaldık. Bu evi satmayı falan düşünmüyorduk, bir anda gündemimize girmeye başladı.
Kanunda başka çıkış yok çünkü, tüfeyi kiracısından tam isteyebilen ev sahibi yok. Tam isterseniz, kiracı çıkar, onun yerine 1-2 ay yeni kiracı beklediğinizde yine aynı hesaba geliyor.
Konu sahibinin dikkat etmesi lazım, adam gerçekten satabilir.
Haklisiniz ama bu cok adaletsiz bir yaklasim. Ev benim belki ben calisma ofisi yapacagim ya da evli olsam bile kafami dinlemeye kacacagim bir ev olsun istiyorum, kime ne? Sacmalik buVallahi sırf bu yüzden ev satmanın eşiğinden döndüm desem?
Çok sevdiğimiz bir kiracımız var, aile, tüm eşyalarını eve göre güzel güzel aldılar, ev çiçek gibi oldu. Çocukların okulu falan da burada, uzun süreli kalmak istiyorlar, ödemeler de günü gününe.
Tüfeyi bırakın kirayı 50-100 tl falan artırmak istiyorlardı, biz de sağlam kiracı bulamayız diye aşırı yükseltmedik.
2 yıl geçti 3 yıl geçti, baktık iş çığrından çıkıyor kira yerlerde, tüfeyi bu sene tam uygulatmak zorunda kaldık. Bu evi satmayı falan düşünmüyorduk, bir anda gündemimize girmeye başladı.
Kanunda başka çıkış yok çünkü, tüfeyi kiracısından tam isteyebilen ev sahibi yok. Tam isterseniz, kiracı çıkar, onun yerine 1-2 ay yeni kiracı beklediğinizde yine aynı hesaba geliyor.
Konu sahibinin dikkat etmesi lazım, adam gerçekten satabilir.
biz de ev almaktan vazgectik.evin fiyati 500 600 bin icindeki kiraci 1500 liraya oturuyor .ben anlamadim bu isleri pek
daha fenasını söyleyeyim, allah korusun depremde oturduğunuz ev hasar alsa içindeki eşyaları bile almanıza izin vermiyorlar. en elzem şeyleri almak için sadece 1 kişinin 1 saatte girip acil ihtiyaçları almasına izin veriyorlar. 30 ekim izmir depreminde arkadaşlarım tam da bunu yaşadılar. eşyaları çıkarayım deseler bina yıkılabilir, can kaybı olabilir vs.Allahtan ev yıkılmıyor, kentsel dönüşümde 3 ayda boşaltılmazsa kapıya kepçe geliyor vallahi.
Onda galiba fiili oturmak değil de bir süre kiraya vermemek gerekiyor.Haklisiniz ama bu cok adaletsiz bir yaklasim. Ev benim belki ben calisma ofisi yapacagim ya da evli olsam bile kafami dinlemeye kacacagim bir ev olsun istiyorum, kime ne? Sacmalik bu
Bir şey sormak istiyorum konuyu dağıtmadan tahliye taahhütname olduğunu düşündüğüm bir anlaşma imzalamıştım ben emlak sebebiyle. Ama herhangi bir kira geciktirme, eve zarar verme vs olmadan bu belge ne gibi sorun oluşturuyor. Ben de evle ilgili sorun yaşıyorum, mesajı görünce sormak istedimValla bunu ben demiyorum kanun diyor. Araştırın. Çık demeyle adam çıkartamıyorsunuz. Şartları var. Satarsınız evi. Evi yeni alan kişi kiracıya 6 ah mühlet verir öyle çıkarır.
Nasıl ki kanunlar eskiden kadınları korumuyordu şimdi erkeğin canına okuyor. Aynı şey şuan kiracı ev sahibi içinde geçerli, ev sahibinin kral olduğu dönem bitti (eşeğini sağlam kazığa bağlayıp, çok detaylı bir kontrat ve tahliye taahhütnamesi hazırlamadığı sürece)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?