Kiracılar, bilgi sahibi olanlar bir bakar mısınız?

Sizden memnun değildir çıkarmak için satacağım demiştir. Gerçekten öyleyse çıkın insanların evinden mağdur etmeyin. Keyfi ya da zam için yapıyorsa çıkmayıp kirada anlaşabilirsiniz. Keyfi yapıyorsa da çıkmayın zaten.

Gerçekten satarsa ki kiracı içindeyken ev satmak çok zor yeni alıcının sizi zorla çıkarma hakkı oluyor.

Biz de ev sahibiyiz. Konu açmıştım hatta 6 senelik kiracımız toplasanız 10 kez kirayı gününde ve tam yatırmamıştır diye. Biz de evi satmaya karar verdik ama öncesinde içini komple yenilemeyi planlıyoruz. Bu durumdan bahsedince ne hikmetse kiracımız kirasını gününde yatırmaya başladı :) Avukata danıştık. Sözlü olarak değil de kontrat bitimine 2 ay kala noter ihtarı göndermek suretiyle çıkmasını isteyeceğiz. Bizim durumumuzda malın mı var derdin var ama konu sahibinin durumu farklı. İnşallah gönlünüze göre bir yer bulursunuz konu sahibi.

Adamın belki paraya ihtiyacı çıktı sattı. Hayat bu, insanların beklenmedik masrafları çıkabilir bu kimseyi acımasız yapmaz.

Evi satıp arsa alması suç mu? Çok fazla beklentiniz var. Adamın 100.000ler bağladığı bir mülk orası, tabii ki yatırımını en iyi şekilde değerlendirecek. Daha önce de yazdığım gibi acil çıkmanıza gerek yok. Belli saatlerde evi gösterirsiniz belki yeni alan da yatırımlık alacak boşuna üzüldüğünüzle kalacaksınız.

Adamın belki paraya ihtiyacı çıktı sattı. Hayat bu, insanların beklenmedik masrafları çıkabilir bu kimseyi acımasız yapmaz.
Adam arsa sahibi olduğu için aynı sitede 10 dairesi var. Ayrıca içinde biz oturduğumuz için bize öncelik tanıması gerekmez miydi? Benim ihtiyacım var satmayı düşünüyorum, alabiliyorsanız 1-2 aya kadar size süre tanırım diye ama yok. 1 gün kapı çaldı, hadi eve sattım bi evi gezsinler son kez dedi. Önce kendi oturduğu evini göstermiş birebir aynısı demiş paranın bir kısmını da almış diğer yarısı içinde geldi evi gösterdi. Bence çok acımasız!

Adamın ev sayısının önemi yok ama size teklif etmemesi saçma olmuş. Ev alacak durumunuz varsa neden bu kadar üzüldünüz ki? O ev olmaz yan apartmandaki evi alırsınız siz de.

Adamın ev sayısının önemi yok ama size teklif etmemesi saçma olmuş. Ev alacak durumunuz varsa neden bu kadar üzüldünüz ki? O ev olmaz yan apartmandaki evi alırsınız siz de.
Ben halımı perdemi herşeyimi o eve göre aldım ve tutarken konuştuk 2 yıla kadar biz bu evi alırız diye o da tamam dedi. Ve taksitlerimiz devam ediyordu, süre tanıda var olan arsamızı satar evi alırdık ama direk sattı. Ben daha yeni alınmış eşyalarımı 6 ay içinde neden başka yere taşıyayım? Allah'a havale ediyorum

etraftaki evlerin de fiyatları über manyak arttıysa o da yüksek kira geliri kazanmak için yapıyordur. sözleşmenizde yasal kira zam oranı yazıyordur. aslında o oranın üstünde de zam yapamaz. kirasını düzenli ödeyen, eve zarar vermeyen, çevrenin şikayetçi olmadığı kiracıların içi rahat olsun, yasalar sizlerin yanında. ha tabii konuşup karşı tarafın da rızası olarak oturmak çok daha keyifli. eğer niyeti gerçekten satmak ise içinde kiracı varken de satabileceğini anlatırsınız kendisine. meydanı bırakmayın uzlaşamazsanız eğer.

Teklif etmemesi de saçma değil. Ev onun istediğine satar belki de diğer alıcıyı daha uygun buldu.

Evet etraftaki evlerin fiyatları über manyak arttı. Üfeye göre zammımız kontratta. Aslında etrafımdaki herkesin öyle kimse üfeye göre zam yapmıyo genelde 50-100-150 yapıyorlar. Hadi onu geçtim ben kendi zammıma bakarım. Ama işte ev sahibi de piyasadan haberdar bizi çıkarıp yerimize çok daha yüksekten kiracı sokmak istediği kuvvetle muhtemel. Bakalım göreceğiz nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız.

ev satilsa bile yeni ev sahibi muhtemelen kiraniz dusuk oldugu icin sizi cikartir bence biliyorum kotu haber gibi oldu ama .bebis gelmeden ev degistirmek daha mantiklo

Teklif etmemesi de saçma değil. Ev onun istediğine satar belki de diğer alıcıyı daha uygun buldu.
Ticari ilişkisi olan insanlar olabilir mesela. Arsa alacaktır takas yapmıştır vs. Tek taraflı dinlediğimiz için bazı şeyler çok anormal duruyor ama diğer taraf ne diyor bilmiyoruz.

Kiracıyken eşyaları perdeleri esnek almak lazım. Kısa perde değil uzun tercih etmek, küçük mobilyalar seçmek vs. Adam çok iyi niyetlidir; satmayacağım oturun der, ölür mirasçısı satar; haciz gelir icra satar. Hayat dersi diyip devam etmek lazım.

Bir yıldır ev kirada diyelim.
Kiracı sözleşme bitiminden 15 gün önce bildirim yapmadığı sürece sözleşme 1 yıl daha uzuyor. Bildirim yaparsa kiracı çıkabiliyor.

Ev sahibinin ise böyle bir hakkı yok. 10 yıllık uzama süresinin sonunda uzama bitiminden 3 ay önce bildirim yaparak tahliye talep edebiliyor diye biliyorum.

Belirsiz süreli sözleşmelerde ise kiracı 3 ay önceden bildirim yapıp feshedebiliypr, ev sahibi ise 10 yıl bekleyecek.

Türkiyede kiracı kraldır.
Bence oldukça adaletsiz bir düzenleme, hatalıysam uyarın tabi.

Hatırlarsanız bu nedenle 10 yıldır oturup kira bedelleri piyasa altına düşen dükkan sahiplerinin ev sahipleri çıkın demişsi, dükkan sahipleri de çıkmayız diye haberlere düşmüştü.

Ben kira isi yapmiyorum ama bu soylediginiz cok mantiksiz, sozlesmede taraflarin esitligi ilkesine aykiri zaten. Ne demek suresinde kiraci bildirim yapabilir ama ev sahibi yapamaz? Olur mu oyle sey ya?

Bu kadar arkadaş yazmış ama yine de uyarayım ev sahibi gerçekten evi satabilir.
Kendisinin yerine koyuyorum mevcut kanunlarla kira gelirine para bağlamasından ziyade satması daha mantıklı.

Kiraya verecek olsa bile evi satar, benzer ev alır, onu yüksek fiyattan kiralar.

Evet kanunlar sizin yanınızda ama ev satılırsa sözleşme de biter. Yani yıllarca otururuz birşey olmaz diye düşünmeyin, köşeye taşınma parasını biriktirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…