Arkadaşlar bizim alt kat kirada ve 3 yıldır aynı kişi oturuyor..
Ilk sene kirayı artırmadık çünkü çok iyi insanlar gerek duyulmadı artırmaya geçen yılda yine artırma olmadı fakat bu yıl 3 yıl oldu artık biz artsın istiyoruz fakat kiracı daha yeni kirayı getirdi verdi yine ayni hiç artıralım mı diye sormadılar zaten ailemde söyleyemiyorum artıralım hani 3 yıl oldu diye ayıplarına gidiyo..
Sizce ne yapmalı nasıl söylemeliyiz ayıp olur mu ?
bzmkıler 4,5 yıldır sıfır daırede 300 tl ye oturuyorlar hıc arttıralım demıyorlar annemlerde cocukları var dıye arttırmak ıstemıyor ne alakaysa bana kalsa ben arttırırımArkadaşlar bizim alt kat kirada ve 3 yıldır aynı kişi oturuyor..
Ilk sene kirayı artırmadık çünkü çok iyi insanlar gerek duyulmadı artırmaya geçen yılda yine artırma olmadı fakat bu yıl 3 yıl oldu artık biz artsın istiyoruz fakat kiracı daha yeni kirayı getirdi verdi yine ayni hiç artıralım mı diye sormadılar zaten ailemde söyleyemiyorum artıralım hani 3 yıl oldu diye ayıplarına gidiyo..
Durumları çok iyi ama nasıl söylicez diyo annem onlar artıralım demezlerse biz diyemeyiz herhaldeAyıp olmaz, 3 yıl olmuş bizimkiler çatır çatır arttırıyorduDurumları kötü değilse arttırın bence.
Samimiyiz ayıp olur düşüncesiyle söyleyemiyor annemlerkiracı demez ki artırın diye siz söyliceksiniz. iki gün ev sahibim kiramı artırdı mesela o söyledi
Arada samimiyet olunca söyleyemiyo insan onlar sorsalar söylicez annemler bizimkiler bu tarihte oturmuşlardı o Yüzden Artış zamanı geldiKira artışı yeni yılla birlikte olur ..
Bu ay konuşun Ocak itibari ile yasal artış ne ise kira ona göre zamlı ödensin.
Önceki kiracılarımız ne yapıcaz kirayı artıralım mı diye soruyorlardı ..Hangi kiracı gelip kirayı artıralım der
Enflasyon oranına göre hesaplanıyor kira artışları, kiranın miktarına göre 40 veya 60 tl arası artış yapabilirsiniz.
Hakkınız zaten...
Yeni yılla olmaz canımcım.Kiraya çıktığın ay baz alınır.Kira artışı yeni yılla birlikte olur ..
Bu ay konuşun Ocak itibari ile yasal artış ne ise kira ona göre zamlı ödensin.
Yok canım sizin söylemeniz daha münasip. Kiracıyız biz de, evsahibimiz kontrat süresi bitince bizi arar şu kadar artırdım der biter. Tanıdık, ayıp olur falan diye düşünmeyin, dediğim gibi hakkınız.Önceki kiracılarımız ne yapıcaz kirayı artıralım mı diye soruyorlardı ..
Arada samimiyet olunca insan çekiniyo artıralım demeye 50 lira artırmayı düşüyoruz ve ev Sıfır zaten gayet makul bi fiyata verdik evi
Bunu kiracı değil,siz söyleyeceksiniz zaten.Nerde öyle kirayı arttıralım diye soran kiracıArkadaşlar bizim alt kat kirada ve 3 yıldır aynı kişi oturuyor..
Üfe tüfe oranları açıklanıyor her yıl . Artış buna paralel yapıyor kira kontrat tarihinde , 500 se zaten 530 falan oluyor .kira kontrat tarihi gelince artırırsınız .Arkadaşlar bizim alt kat kirada ve 3 yıldır aynı kişi oturuyor..
Zaten 50 lira artırmayı düşünüyoruz ki bizim evin değerindeki evlerden 150 lira gibi bi rakam aşağı oturuyolarEmsallerinden fazla fiyat biçmedikten sonra eğilip bükülmeden, çekinmeden talebinizi belirtin.
Önümüzdeki ay kiranın .... TL. olmasını istiyoruz diyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?