Kiracımız ve ev kirası artırma konusu

linda20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
1.431
565
148
Arkadaşlar bizim alt kat kirada ve 3 yıldır aynı kişi oturuyor..
Ilk sene kirayı artırmadık çünkü çok iyi insanlar gerek duyulmadı artırmaya geçen yılda yine artırma olmadı fakat bu yıl 3 yıl oldu artık biz artsın istiyoruz fakat kiracı daha yeni kirayı getirdi verdi yine ayni hiç artıralım mı diye sormadılar zaten ailemde söyleyemiyorum artıralım hani 3 yıl oldu diye ayıplarına gidiyo..
Sizce ne yapmalı nasıl söylemeliyiz ayıp olur mu ?

Ayıp olmaz, 3 yıl olmuş bizimkiler çatır çatır arttırıyordu Durumları kötü değilse arttırın bence.

kiracı demez ki artırın diye siz söyliceksiniz. iki gün ev sahibim kiramı artırdı mesela o söyledi

bzmkıler 4,5 yıldır sıfır daırede 300 tl ye oturuyorlar hıc arttıralım demıyorlar annemlerde cocukları var dıye arttırmak ıstemıyor ne alakaysa bana kalsa ben arttırırım

Kira artışı yeni yılla birlikte olur ..
Bu ay konuşun Ocak itibari ile yasal artış ne ise kira ona göre zamlı ödensin.

Hangi kiracı gelip kirayı artıralım der
Enflasyon oranına göre hesaplanıyor kira artışları, kiranın miktarına göre artış yapabilirsiniz.
Hakkınız zaten...

Emsallerinden fazla fiyat biçmedikten sonra eğilip bükülmeden, çekinmeden talebinizi belirtin.
Önümüzdeki ay kiranın .... TL. olmasını istiyoruz diyebilirsiniz.

Kira artışı yeni yılla birlikte olur ..
Bu ay konuşun Ocak itibari ile yasal artış ne ise kira ona göre zamlı ödensin.
Arada samimiyet olunca söyleyemiyo insan onlar sorsalar söylicez annemler bizimkiler bu tarihte oturmuşlardı o Yüzden Artış zamanı geldi

Elini vijdanina koy onlarin durumuda biliyorsundur keni durumunda iyiyse ona gore bir artirma yap ...

Siz de bir hoşsunuz kiracı kirayı arttırayım der mi hiç?
O aileniz veya sizin söyleyeceğiniz bişey.
Kabul ederler, etmezler orası ayrı.

Hangi kiracı gelip kirayı artıralım der
Enflasyon oranına göre hesaplanıyor kira artışları, kiranın miktarına göre 40 veya 60 tl arası artış yapabilirsiniz.
Hakkınız zaten...
Önceki kiracılarımız ne yapıcaz kirayı artıralım mı diye soruyorlardı ..
Arada samimiyet olunca insan çekiniyo artıralım demeye 50 lira artırmayı düşüyoruz ve ev Sıfır zaten gayet makul bi fiyata verdik evi

kahveye davet edip ocaktan sonrası için aklınızdan geçenleri söyleyin,
3 yıldır problemsiz sürüyorsa ikamet durumu,
birbirinizi anlayabilecek ve iletişim kurabilecek seviyelerdesinizdir zaten

Yok canım sizin söylemeniz daha münasip. Kiracıyız biz de, evsahibimiz kontrat süresi bitince bizi arar şu kadar artırdım der biter. Tanıdık, ayıp olur falan diye düşünmeyin, dediğim gibi hakkınız.

Bunu kiracı değil,siz söyleyeceksiniz zaten.Nerde öyle kirayı arttıralım diye soran kiracı

bizimki kontrat tarihinde tefeyi tüfeyi hesaplar, ''kirayı şukadar yaptım'' der

Üfe tüfe oranları açıklanıyor her yıl . Artış buna paralel yapıyor kira kontrat tarihinde , 500 se zaten 530 falan oluyor .kira kontrat tarihi gelince artırırsınız .

Emsallerinden fazla fiyat biçmedikten sonra eğilip bükülmeden, çekinmeden talebinizi belirtin.
Önümüzdeki ay kiranın .... TL. olmasını istiyoruz diyebilirsiniz.
Zaten 50 lira artırmayı düşünüyoruz ki bizim evin değerindeki evlerden 150 lira gibi bi rakam aşağı oturuyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…