Kiracımız ve ev kirası artırma konusu

Allah benim ev sahibinden razı olsun.geçen sene doğum olduğundan artış yapamadık ve artış zamanında gidip durumu izah ettik.Bu sende artışı yaptık.Lakin yapılacak artışı ev sahibimiz değil biz belirliyoruz.Ne kadar bütçeniz varsa,sizide zora sokmayacak kadar der kendisi.

Hiç artırma yapalım 3 Yıldır aynı oturuyoruz demiyorlar deseler kendileri ne kadar attırırsa o d kabul

Ayıp olmaz bence, biz de kiracıyız önceki oturduğumuz evin sahibi her yıl artırırdı üstelik bizim durumumuzda çok iyi değildi, sizin 3 yıl olmuş birde en doğal hakkınız yani.

Bu gidişle kalıcak bizim artırma işi :)
1 ay evde kaldım ıssız oldugum ıcın ne dogru duzgun ders calısabıldım ne kıtap okuyabıldım uyuyamadım bıle gurultulerınden 2 kucuk cocugu var kadın onlardan beter konusması bzm evden net bır sekılde duyuluyor

Yeni yılla olmaz canımcım.Kiraya çıktığın ay baz alınır.
Ne yani adam aralıkta oturmaya başlamışsa,Ocak ayında zammı yapılacak?
Biz bu şekilde yapıyoruz ..
Annemler de yıllarca kirada oturdu onlarda aynı şekilde..
Eve girdiği ay sözleşme yenileme muhabbeti için geçerli kira zammı yasal olarak yeni yılda yapılır ..

Eşimin akrabasının evinde oturuyoruz kirada, daha 1 yıl dolmadan 3ay öncesinden adam eve oturmaya gelip 1 seneniz dolunca şu kadar ödeyin kirayı dedi. ardından da siz bizim çocuğumuzsunuz diyorlar utanmadan.
yani utanmasa sonraki yılların çizelgesini yapacak. adamın dükkanları falan var ist.da onlardan kira alamamış doğru düzgün, bizden hırsını mı alıyor anlamadım.

siz arayıp veya samimiyiz dediğiniz için bir çay kahve içmeye çağırdığınızda önümüzdeki ay kirayı şu kadar yapalım diyebilirsiniz ki durumu iyi diyorsunuz.

bizim ev sahibi senesinde aradı kiranın yattığı gün 50 tl arttıralım kirayı diye biz de kışın aynı sitede ev almıştık ama kiracıyı çıkartmadık sadece kirasını bizimkiyle eşitledik. eşim de ben arttırdığımda aynısını yaparız demiş adam da tamam demiş. (her ay yatıyor kirası tabi bizden önce 2 kiracısı da 3-4 ay kira borcuyla gitmişler)

sanırım biz müzelik kiracılardanız. zam yapılacağı zaman kiranın gününe bir kaç gün kala eşim arar. biz kontrata devam etmek istiyoruz. Sizin içinde uygunsa diye o da zaten hesaplamış olur o zamana kadar kirayı anlaşıp kapatırız. Sağolsun evsahibimiz de üzmedi bizi şimdiye kadar.

vermişler kirayı geçti artık kiraya zam isteği..seneye söylersiniz..

Zaten 50 lira artırmayı düşünüyoruz ki bizim evin değerindeki evlerden 150 lira gibi bi rakam aşağı oturuyolar
Tamam işte gönül rahatlığı ile istediğiniz rakamı söyleyebilirsiniz.
Lafı uzatmadan talebinizi belirtin. Hakkaniyetli olunca çekinmeye gerek yok canım.
Esas olan iki tarafın da mağdur olmamasıdır.
Allah kiracılara ödeme kolaylığı, mal sahiplerine de bereket versin.

Olması gereken budur canım.
Ben de kirada oturuyorum ama aynı zamanda kiralık dairem var.
Ben de kontratın 11. ayını öderken, gelecek ay kira artış ayı farkı öğrenelim derim.
Aynı şekilde kiracım da zamanı gelince kendisi sorar.

Kira artışı yeni yılla birlikte olur ..
Bu ay konuşun Ocak itibari ile yasal artış ne ise kira ona göre zamlı ödensin.

hayır bu dogru degıl konnrat tarıhınde olur yanı kıracının gırdıgı ayda
valla sızın gbı ev sahıplerı her kıracıya lazım.sızın konuşmanız gerek onların degıl

İlk girdıklerı sene kıra zaten bellıdır arttırılmaz ıkıncı yıldan sonra arttırılması ıstenebılır ancak

Kiracı sormaz ki ne desin ki ''yaw önümüzdeki aydan itibaren arttırsanız mı ne bizim kirayı'' fln..
Mecbur siz diceksiniz yoksa kiracı enayi mi arttırıp arttırmicağınızı sorsun

İş başka samimiyet başka. Kırmadan kibarca söyleyin yılbaşından itibaren ... TL yapacağız diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…