Kiracımız

Ben birsey ogrenmek istiyorum. Misal simdi burada konuya fazla dahil olmadan kimseye hakaret etmeden yorum yaptiysak; bu konu kapanirsa tek tek kotu yorum sahiplerini ayiriyormusunuz yoksa yorum yapan kim varsa engelliyor musunuz?
Hayır herkesin yorumuna değil, site kurallarına uygun olmayan yorumlara uyarı veriliyor.

İyi bir kira mı??? Asgari Ücret 1300 tl hatırlatırım..

Bir de burdan düşünün

Açlık sınırı haziran 2016 da asgari ücretten daha yüksek iken asgari ücreti açlık sınırının altında tutanlara bakmak lazım.
Yoksuluk sınırı 4 kişilik bir aile için: 4398,09
Hanesine 4400 tl giren bir aile Şükür yarabbim diyor.
Yani olaya bakınca tezatlıklar baştan geliyor.
Suç ne kiracıda ne ev sahibinde bir de böyle düşünelim...

Yani gercekten sok oluyorum yorumlara. Ev sahibi evi alırken para vermiyor mu sanki de havadan aylık kira talep ediyor gibi yazmışsınız. 200 binlik evin aylık kirasıyla 800 binlik evin kira bedeli aynı olacak degil ki.

İyi yalı tutmaya gidip kirayı Nasıl binlerce dolar belirlersin, deli misin asgari ücret 1300 lira, ac gözlülük yapma ver evi 500e diyim bari

Evet tam olarak aynı madde var. Benim merak ettiğim hiçbir gerekçe göstermeden bir sonraki kira yılı için kontratı yenilemek istemiyorum diyemez mi ev sahibi?
Kontrat bir sonra ki yıl için kendiliğinden yine yenilenir siz imza atsanızda atmazsanızda.

Yengemle olan konunun bu konuyla bağdaşan tek tarafı iki tarafında aç gözlü olması. Başka bir kesişen taraf görmedim ben :)
Kesinlikle aç gözlü olduğumu düşünmüyorum. Yengeniz hakkı olmayan bir mal üzerinde hak iddia ediyordu sanırım. Bu benim eşek gibi çalışarak aldığım kendi mülküm. Niyetimde kiramı eksiksiz olarak, tek bir günde ve tek parça halinde alabilmek. Açgözlü olsaydım önceki yıl zammımı yapar, 1 sene kiracıyı idare etmek çoktan ihtarnameyi çekerdim.

Kontrat bir sonra ki yıl için kendiliğinden yine yenilenir siz imza atsanızda atmazsanızda.
Ama kontratta ayrıca taraflardan herhangi birisi kontratı feshetmek isterse 1 ay önceden haber verilmesi gerekir diye de yazıyor.

Size açgözlü demedim. Genel bir ifade kullandım

1700 TL kira veren ve bunu tamamlayan bir kiracınız varsa öpün de başınızın üzerine koyun bence.
Şimdilerde maaş alamayan insanlar dolu, 1000TL kirayı bile zor ödüyorlar
Sözleşmenizin hükümleri önemli kiracıyı çıkartmak için ve kirayı artırmak için.
Ayrıca gelir vergisini düzgün ödediniz mi merak ettim

Evet ödedik.

Öyle bir artış yapması yasal olarak mümkün değil , belli bir yüzdeyi geçemez sadece sizi çıkartıp daha gazla ücrete kiraya vermek için huzursuz edebilir sizi sadece

Öyle yapıyor canım zaten,yasal olarak mümkün değil ama gelip gidip rahatsız ediyor.

Canım zaten 700 tl kira veren de yalı ya gitmiyor ki tutmaya.Burda anlatılmak istenen şu,1000 tl lik evi 1700 e vermeye çalışan ev sahibi?Evin zaten ederi bu değil,ama muhitte ki kiralar böyle diye evine bakamdan kira isteyenler..

İyi de bu memlekette kiracıların hepsi asgari ücret almıyor ki
Asgari ücretin 10 katı maaş alan insanlar var.

Onların da zaten şikayeti yoktur.Türkiye geneli denilince geneli söylüyorum ben.Ülkenin maddi durumunu sadece ben görüyor olamam.

kontrat bitmeden 6 ay önce ihtar çekwbilirsiniz. bence arayıp kendiniz söyleyin çünkü kira tek parça alınan bişey sorunlarınızı belirtin. çevredeki kiraşar mevcut kiracıyı ilgilendirmez mevcut kira üzerinde enflasyon oranı doğrultusunda zam yapabilirsiniz. bence uzlaşmaya bakın ya değilse zaten sizin kiracıya aynı şartlarda ev bulmanız gerekir.

Onların da zaten şikayeti yoktur.Türkiye geneli denilince geneli söylüyorum ben.Ülkenin maddi durumunu sadece ben görüyor olamam.

1700 tl kira fazla gelen adam 1500 tl'lik eve geçer
O fazla geliyorsa 1000 tl'lik eve geçer
O da fazla ise 700 tl'lik eve geçer

Herkes şikayet etmeyeceği tutardaki kirada evde yaşar.

1700 tl kira fazla gelen adam 1500 tl'lik eve geçer
O fazla geliyorsa 1000 tl'lik eve geçer
O da fazla ise 700 tl'lik eve geçer

Herkes şikayet etmeyeceği tutardaki kirada evde yaşar.

Sayılı zenginlerimiz var zaten ülkemizde, onlar kirada değil de kendi villasında yaşıyor.
Hı ev dediği plaza ise bi şey diyemem onlarda da araplar yaşıyor.
Bir gün ben de bu kiraları gözüm kapalı vereceğim güzelim ülkemde
(Hayaller paris gerçekten İst)

Yengemle olan konunun bu konuyla bağdaşan tek tarafı iki tarafında aç gözlü olması. Başka bir kesişen taraf görmedim ben :)
konu sahibinin kesinlikle aç gözlü olmadığını düşünüyorum. zira kendisi göktürk gibi bir yerde 1700 liraya evini kiraya vermiş. kira artışı istememiş. söylemek istediğimi anlamamışsınız. hani siz insanları binbir emek ile aldıkları evler üzerinden bir nevi merhametsizlik yapmakla yargılıyorsunuz ya arabanızın değeri de fazla olamaz onu verip vermemek sizin için dert olmaması gerekiyordu diyorum. neyse uzatmayacağım konuyu herkes kendi bütçesine uygun şartlarda yaşamını idame ettirir. kimse kimseyi zorla kiracısı yapmıyor. 200 bin liralik bir evin kira getirisi 500 lira iken 800 bin liralık bir evin kira getirisinin 2000 lira olabileceğini doğru orantı kurmaya çalışırsan anlarsın.

Bu şaka heralde. Ilk kez ev sahibinin kiracıya benzer şartlarda ev bulması gerektiğini duyuyorum. Kontratımızda taraflardan herhangi birisinin 1 ay önceden ihtarname göndererek kontratı feshedebileceği yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…