Kirada oturmak bir ayip mi ?

Kiraci olmak sucsa ben idamligim
17 yildir kiradayim, heyt be, sifir eve cikiyorum mis gibi oturuyorum, banyosu akti diye tasinmisligim var, ve ne yalan soyleyeyim ev alsam da buyuk ihtimalle istanbul disindan alip kiraya verip istanbulda yasadigim surece kirada oturmaya devam ederim.

Aynen, 10 tane evim olsa o insaat gurultusu, komsu ziriltisi icin bile kirada otururum

Kirada oturmak cümlesinin başına istanbul eklersek, neredeyse genel standart bu bile denilebilir. Her şey ateş pahası, bırakın evi, kiralar bile ucuyor...

Her biriniz ayri kendime getirdiniz beni uzuntuluydum neseli ayrilacagim suradan tum idam mahkumu arkadaslara selam

Ya çok ciddiyim takmayın.
Benim bir arkadaşım var mesela. Onlar da takside girdiler ev almak için. Gelirimiz çok az bir farkla aynı neredeyse.
Ama onların biraz birikmişleri vardı düğünden kalma. Benim yoktu. Onlar onu kullandılar peşinat olarak. Ama sıkıntıya girdiler , sürekli birşeyleri kısıtlıyor insan ister istemez. Her ay bi ödeme telaşıdır alıp başını gidiyor.
Benim öyle bir problemim yok mesela , kafamıza göre takılıyoruz. Yiyip içiyorum, elbette evde lazım ama daha yeni evlisiniz. Zamanla olur inşallah. Bu gençlik , bu zamanlar birdaha gelmeyecek. Keyfinize bakın , çok da şeyapmamak lazım

Ya neden ayıp olsun ki ?
Herkesin yaşam standartı aynı olamaz.
Takmayin böyle
Inşallah en kisa surede ev sahibi olursunuz

Kirada oturmak cümlesinin başına istanbul eklersek, neredeyse genel standart bu bile denilebilir. Her şey ateş pahası, bırakın evi, kiralar bile ucuyor...
Aynen oyle ben bu nedenle anlayissizlara hic anlam veremiuorum kirada gecinen zaten mucizevi insanlar birde ev almak... inanilmaz tebrik ediuorum :)

S sibelmuc merhaba..
Atalarımız ne demiş: Ev alma komşu al..

4 duvar için borca girip ev alınıyor sonra, komşular insan gibi çıkmayınca işin içinden çıkılamıyor. Evim var ama evimde huzurum yok.. Eeee bu mudur yani? Boşverin milleti.. Evinizde huzurunuz olsun yeter ki, kiradayken tüm evler sizin.

Bana da aynısını söylüyorlar. Yeni evlendik hemen ev alın. yaa birikmişimiz yok diyorum olsun diyolar takmıyorum ama ben sen de takmamaya çalış

evet herkesin evi var.kiracı oldugumuza bakmayın hobi bizimki.sıkıldıkça ev kiralıyoruz.
akıl verenlere dügün hediyesi takarken ev peşinatı kadar miktar ayırlamalarını gerisini biz hallederiz demeyi deneyin.
akıl para ediyorsa onların aklını euro/dolara çevirelim

Ben de bu seyleri dusunup hep gerilirim asla uzun vadeli buyuk borclar bana gore degil ki istanbul denilince buna kucuk bir servet butcesi ayirmak gerekiyor

Ben de kiradayim keske kendi evim olsa ama guc neye yetiyorsa onu yasiyosun

Bana da aynısını söylüyorlar. Yeni evlendik hemen ev alın. yaa birikmişimiz yok diyorum olsun diyolar takmıyorum ama ben sen de takmamaya çalış
Takmayalim canim ama sanada bol sans dilemeden edemeyecegim cunku zamanla git gide abartiyorlar

Aynen, 10 tane evim olsa o insaat gurultusu, komsu ziriltisi icin bile kirada otururum

bundan bir önceki evimde sıfır mis gibi ev diye güle oynaya yerleştik,
2 yıl zor dayandım, üst katta her gün küfür kıyamet kavga eden komşu,
elektirik tesisatındaki sorunlar yüzünden bitmeyen yangın tehlikesi,
bi de 3. katta bitmeyen rutubet,
o evi satın almış olsam saç baş yolardım

Her biriniz ayri kendime getirdiniz beni uzuntuluydum neseli ayrilacagim suradan tum idam mahkumu arkadaslara selam

zaten istanbulda ev almak mantıksız artık, şu an oturduğum eve 1000 tl kira veriyorum, evi 500 bin tl ye satıyorlar, 10 yıl krediyle alsam aylık ödemem 8 bine yakın (oha) toplam ödemem 900 bin tl gibi bişeye gelecek, bu ev 900 bin tl eder mi, etmez, ödemeye gücüm de yetmez, zaten 500 bin liraya 60 yıl kirada oturabilirim, yaş da 35, 95 den uzun yaşamam heralde

Sag ol canim Allah size de guzel insanlarla karsilasmayi nasip etsin cok guzel bir noktaya degindiniz .

4 bin gelir var .evlendigimizde 2500 3 bin civarıydi. 5 yıllık evliligimizde arabayi yeni aldık borç oduyoruz ev hayal bile degul suan. Aile yardımı yok ama boş boş konuşuyorlar kenara koyun alın diye ama gecinebiliyormusunuz diyen yok. Ev araba alan arkadaş çevremizde de aile yardımları var yada düğün zamanı fazla takı takilmis falan .kimsenin haddi değil huzurun sagligim yerinde olsun yeter ..takma kafana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…