Kirada oturmak bir ayip mi ?

Hahahha mukemmelsiniz banada piyango vurmadikca ev alamayacagim gibi duruyor cok dogru buluyorum dusuncelerinizi neden borcla omrumu tuketeyim hic olmazsa guzel bir toplu param olsa bari... insallah birgun sevdiklerimde anlayacak.

Ben de kirada oturuyorum.istanbul da kiralar uçmuş satiliklar ayri uçuk. Hele birde metrosuydu virtdi zirtti eklenince oluyor iki kati.yani Allah canimizi sağ etsin saglimiz yerinde olsun varsin kiraci olalim. Saglik olmayip ev sahibi olmusum neyime.

Hic sorma canim ya anadolu yakasinda bir semtte oturdum metro geldi kira cok artti zaten komsudan rahatsizdim ciktik baska semte metro yine gelmesin mi kör talihim metroya sevinemeyen tek kesim kiracilar herhalde kiramiz 100 lira birden artti sanirsin her gun metroya binecegiz zaten ise servisle gidiliyor evlerin fiyatlari ucuyorda ucuyor Allah hepimize yardim etsin.

Bakış açınıza bağlı. Söylenenleri , " ayıp ev almamak " diye yorumluyorsunuz.
Oysa ev sahibi olmanızı istediklerinden söylüyorlar.
Imkanimiz yok şuan için diyeceksiniz hepsi bu. Ne takmaya değer , ne konuşmaya.

Valla öyle sanirsin metro evin altindan geciyor.ev sahipleride az degil yani zaten zam yapmaya yer ariyorlar metro da kdv so oluyor.Allah gözlerini doyursun ne diyelim :)

Az demedim ama ne zaman misafirlige gitsek bir ornek daha cikiyor uzuntulu bir gun daha gecirince konu acmak istedim ayiplayan ben degilim kidemli kiraci neyi ayiplasin tesekkur ederim canim

Valla öyle sanirsin metro evin altindan geciyor.ev sahipleride az degil yani zaten zam yapmaya yer ariyorlar metro da kdv so oluyor.Allah gözlerini doyursun ne diyelim :)
Haha aynen canim evin altindan gecse allah korusun alttan gecme bedeli alirlar birde kullanma eklerler sonumuz hayir olsun.

Yıllardır kiradyz hiç evimiz olmadi. Ev al diyenler çoktan ev sahibi olmuş yada anadan babadan zengn insanlar birine kefil ol kredi çekiyim desen arkasına bakmadan kacr. Ev al diyenlerı duymazdan geliorz biz

Yıllardır kiradyz hiç evimiz olmadi. Ev al diyenler çoktan ev sahibi olmuş yada anadan babadan zengn insanlar birine kefil ol kredi çekiyim desen arkasına bakmadan kacr. Ev al diyenlerı duymazdan geliorz biz
Tesekkur ederim canim cevap icin kesinlikle oyle hele ki bu zamanda ev almak plaketle takdir edilesi bir sey babadan kalma dugunden servet kalma olen dededen miras seklinde bir sey yoksa.insallah bundan boyle bizde duymamayi deneyecegiz.

Valla bende kirada oturuyorum ama desteksiz ev almak çok zor, kafana takma herkezin geçimi, hayatı ve hayattan beklentileri çok fazla uygun zaman ve yatırım yapabilecek kadar birikiminiz olduğunda elbette evinizi alırsınız. Kısacası ağzı olan konuşur

En güzeli kiracılık bütün kiralık evler sizin tek bir evden bağımsız komşunla mı anlaşamadın çık,çık
Bakkala mı borcun var taşın taşın
Ev mi akıyor çık çık
Mahalleli mi dedikoducu mu çık çık
Canın nerde isterse orda oturursun ister lüks ev lüks muhitte ister gece konduda
Ohhh mis
Evin olsa ne olacak komşu derdi, satmak istesen hemen müşterisi problem ,Yok vergisi...aman ne varsa kirada var
Tabi kiracılıkta ödeme gücü olana güzel oraya girmeden geçiyorum
Ayrıca bence en güzeli Karavanda yaşam

İyide 4000-4500 tl gelir ile bir ev alınabilir...

2000-2500 arası taksit ödeyerek evin bir kısmınıda nakit vererek bir ev alabilirsiniz...

Ah Türk halkındaki bu taşınmaz sevgisi...
Durumu olan ev alsın da, standartları düşürüp yemeyip içmeyip ev almayı anlamıyorum ben.
Kira olarak fıstık gibi bir evde oturacak durumdakiler ev alma sevdasına leş gibi evlerde oturuyorlar.
Mesela kamuda memur, düzenli geliri var, kirayı ödeyebiliyor, kontrat var çık diyen yok, daha neyin korkusudur bu ben anlamıyorum.
Hanları hamamları olmayanların İstanbul'da ev alabilecekleri ilçeler Beylikdüzü ve Tuzla zaten artık.

Ayıp olduğu için değil de hani kiraya vereceğiniz parayı krediye verseniz ev sahibi olursunuz hiç değilse diye söylüyorlardır belki.

Arkadaşlara katılıyorum.Ben kendi evimdeyim ama pekte memnun degilim buradan, çıksam çıkamıyorum kök salmış gibiyim.Şükür deyip oturuyorum yine.
Yillarca yüksek taksitler ödeyip,hayat standardını düşürmeyi,sirf ev sahibi olacagim diye en güzel yılları keyif yapamadan geçirmeyi,işten çıkarılma ihtimaliyle boğuşmayi,hiç doğru bulmuyorum.
Haa gelirin çok iyidir ,biraz birikmisin vardır,az da eş dosttan destek alırsın eyvallah.Ama insanlar ev alacağım diye ucu ucuna yaşıyorlar.

Kirani öde,gez toz tatilini yap,azda kenara atabiliyorsan at...Al sana huzur.

İnsanlar birbirlerinin özel hayatına finansal durumuna burnunu sokmayı ne seviyor. Böyle şeyleri konuşmaktan bile imtina edilmesi gerekirken üstüne küçümseyip akıl veriyorlar bir de. Kirada oturmak neden ayıp olsun arkadaşım, biri sana istanbul gibi yerde bu gelirle ev al diyorsa kafası tertemiz demektir pek de ciddiye almamak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…