• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiralık ev...

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.156
11.058
248
Selam hanımlar.

Daha önce yaklaşık 3 sene oturduğum muhitten taşındım. Orası hep aklımda kaldı. Şimdi oturduğum evi ise ev sahibi satıyor. Buradan çıkmak zorunda kalınca aklım direkt bildiğim yere gitti. Geçen hafta bi ev baktık ve cidden hoşuma gitti. Muadillerine göre 300 lira falan ucuz bana kalırsa. (Bayadır ev baktığım için bi fikrim oluştu artık ev-fiyat kıyası açısından)

Neyse beğendiğim evin sahibiyle eşim konuştu. Yıllık belli bi artış oranı olsun dedik, kadın yok yıllık enflasyona göre yaparım demiş. Daha ne karar verildi ne bi şey yok evi istediğiniz renge boyayamazsınız vs bir sürü şey de söylemiş.

Bi yandan böyle bi insanla uğraşamam diyorum ama o tarzda bi ev de yok. Aklım kaldı. Yıllık tefe tüfe %10 un üzerine çıkar mı ki? %15 20.. eşim böyle bi zamanda güvenemem dedi.

Selam hanımlar.

Daha önce yaklaşık 3 sene oturduğum muhitten taşındım. Orası hep aklımda kaldı. Şimdi oturduğum evi ise ev sahibi satıyor. Buradan çıkmak zorunda kalınca aklım direkt bildiğim yere gitti. Geçen hafta bi ev baktık ve cidden hoşuma gitti. Muadillerine göre 300 lira falan ucuz bana kalırsa. (Bayadır ev baktığım için bi fikrim oluştu artık ev-fiyat kıyası açısından)

Neyse beğendiğim evin sahibiyle eşim konuştu. Yıllık belli bi artış oranı olsun dedik, kadın yok yıllık enflasyona göre yaparım demiş. Daha ne karar verildi ne bi şey yok evi istediğiniz renge boyayamazsınız vs bir sürü şey de söylemiş.

Bi yandan böyle bi insanla uğraşamam diyorum ama o tarzda bi ev de yok. Aklım kaldı. Yıllık tefe tüfe %10 un üzerine çıkar mı ki? %15 20.. eşim böyle bi zamanda güvenemem dedi.
Çıkabilir ...bizim ev sahibi insaflı oldu ( insaflı dediğimde 300 artacaktı bu yıl...size yük olmasın 200 olsun dedi )

Belki şansınız öyle yaver gider.aidat filani da vardır o ne kadar ...

Selam hanımlar.

Sana bi şey diym mi ? Sen baştan 300 lira daha ver başka eve çık enflasyın menflasyon zararlı çıkarsın bak , teyze uyanık ..

Ayrıca ne duvarı boyayamazsın bilmem napamazsın biraz çekilmez biri gibi alsın malını başına , neresine istiyosa çalsın .

Çıkabilir ...bizim ev sahibi insaflı oldu ( insaflı dediğimde 300 artacaktı bu yıl...size yük olmasın 200 olsun dedi )

Belki şansınız öyle yaver gider.aidat filani da vardır o ne kadar ...

Yokk bu kadın öyle bi kadın değil. Eşim öğretmen. Sen yılda 2 kere zam alıyosun ben niyezam yapmıyım diyomuş. Tek sorun bu olsaydı bi şekilde hallederdik ama uslubu rahatsızlık vericiymiş. Hani eve girsek sürekli bize huzursuzluk yaratacak biri dedi eşim.

Sana bi şey diym mi ? Sen baştan 300 lira daha ver başka eve çık enflasyın menflasyon zararlı çıkarsın bak , teyze uyanık ..

Ayrıca ne duvarı boyayamazsın bilmem napamazsın biraz çekilmez biri gibi alsın malını başına , neresine istiyosa çalsın .

Eşim onu biraz bozdu konuşmalarından dolayı.. artık zaten oraya da bakamayız sanırım..

Yasal ve yaygın olan tefe-tüfe oranı kadar artırmak. Kadın insanca bir dille yasa bu, ben de onu uyguluyorum herkes de böyle yapıyor deseydi eyvallah. Ama kadının tabiri berbat, evi boyama onu yapma bunu yapma bende böyle şeklinde... şöyle bir tipin evinde oturmak = stres. Bu işi boşverin. Aynı yerde başka evler yok mu?

Eşim onu biraz bozdu konuşmalarından dolayı.. artık zaten oraya da bakamayız sanırım..

Yani genel terbiye sınırları içinde yaptıysa bence iyi yapmış, evi çevreden biraz daha ucuza verip sonradan katlayacak teyzem .

Sen geçip oturucaksın eve yani, yok duvarı boyama yok koltuğu değiştirme hoş değil bunlar .
Yarın bir gün bir dolap yaptırayım ne bileym tezgah yaptırayım düşelim kiradan desen onu da kabul etmez demek ki .

Yani genel terbiye sınırları içinde yaptıysa bence iyi yapmış, evi çevreden biraz daha ucuza verip sonradan katlayacak teyzem .

Sen geçip oturucaksın eve yani, yok duvarı boyama yok koltuğu değiştirme hoş değil bunlar .
Yarın bir gün bir dolap yaptırayım ne bileym tezgah yaptırayım düşelim kiradan desen onu da kabul etmez demek ki .

Biz de böyle bi planı olduğunu algıladık çünkü sabit bi artış oranını kesinlikle kabul etmiyo (%10) Emlakçı gelmeden önce balkonda çok tatlıbi amca vardı. Onunla konuştuk. İşte çevre nasıl binadakiler nasıl vs. Ev sahibi nasıl peki dedim, zam yapmak gibi bi huy edinmiş takıntı haline getirmiş dedi. Yüklü zam yaptığından bahsetti. Amca da ağır işitiyodu. Böyle anladım

Tabi tabi. Eşimi hiç konuşturmadı zaten. Kendi durmaksızın 4 5 dakika evini övdü. Zammı haklı göstermek için. Siz zam alıyosınuz yılda 2 ben de yaparım demiş. Eşim de ne yapmamı bekliyorsunuz, tüm aldığım parayı size mi yatırayım dedi. Sonra da kapattılar

Tabi tabi. Eşimi hiç konuşturmadı zaten. Kendi durmaksızın 4 5 dakika evini övdü. Zammı haklı göstermek için. Siz zam alıyosınuz yılda 2 ben de yaparım demiş. Eşim de ne yapmamı bekliyorsunuz, tüm aldığım parayı size mi yatırayım dedi. Sonra da kapattılar
Ülkede milyon dolar zam yapılıyo sanki de biz bilmiyoruz hayret bir şey ya :KK53:

Enflasyon çıktı %60 , %60 mı yapacak yani ? Oha çüş denir buna

Maalesef kira.. yıllık %10 un bile altında. Şu an çıkmak zorunda bırakıldığımız için zam yapılmadı. Emanet oturuyoruz

Es dost degilse akli basinda her ev sahibi evini enflasyon uzerinden kiraya verir. Bu ulkede fiyatlar istikrarli olmadigi icin normal olan hic kimse belirli bir tutar uzerinden kira artisinda uzlasmaya gitmez.

Enflasyon beklentisi yuzde 10 ile 15 arasinda su an. MB enflasyon beklentisini artis yonunde revize edip duruyor. Kararlarinizi buna gore almanizda fayda var.

Back
X