Nisanda alcak kayinpederim parayi kaynimin ne zaman belli degil düğünü amcam pek istemiyo kaynima kiz vermek oda kaçircak kizi galiba babasi vermiyo diye heran kacirabilir yanihep lafta kalır vaatler zaten..
kaynınızın düğünü ne zaman?
yakın tarihteyse eğer bekleyin ve izlemede kalın şimdi çıkarsanız kv bunu sizin aleyhinize kullanabilir. paranın hepsini kaynına ve yeni geline kaptırabilirsin dikkatli ol ve bekle gör söz sahibi olursun en azından aynı ortamda kalarak.
İşe giricem bir iki ay içinde.eşya taksitlerinide azaltiriz cikana kadarhem kira hem ev eşyası.. bu kadar masrafın altına bir anda girebilecek misiniz?
en azından bi işe girip kenarda birikim yapmadan?
Nasıl dayandım neler çektim bir ben bir Allah bilir arkamda ailemde yok kimsemde yok sesimi çikaramadim hakkimi savunduğum zaman ben kötü oluyordumÇalışmayan kadınlar gözleri kapalı yaşadıklarında çok kızıyorum. Tamam para kazanmıyor olabilirsiniz, harcamaları da siz yapmıyor olabilirsiniz ama biraz fiyatlara, harcamalara dikkat edin. Odemeler nasıl yapılır, ev nasıl geçindirilir öğrenmeye çalışın. Hayatta her şey mümkün. Bir anda kızınızla yapayalnız da kalabilirsiniz.
Konunuza gelince ben en başından kiralık evde otururdum. Altı sene nasıl dayandınız?
Giricem işe dua ediyorum inşallah Allah yardım edecekGeçinmek çok zor kardeşim. Eşyamda yok diyorsun. 1600 tl ile borç mu ödeyeceksin, kira mı vereceksin, yiyip içebilecek misin? Birde çocuğun masrafı. Ev almak uzun sürebilirse sen işe girmeden kiraya çıkmamalısın. Allah yardım etsin.
Ay çok üzücüKesinlikle kiraya çıkardım,üç günlük dünyada dişimi sıkayım muhabbetlerine karşıyım ben,hiç unutmuyorum bir tanıdığımız vardı,ev almak için kadın ,gecesini gündüzüne kattı yemedi içmedi didindi durdu evi aldı eve taşınamadan da vefat etti, çok geçmeden de kocası yeni karısıyla o eve taşındı.Hayat mutsuzluklara katlanacak kadar uzun değil bence.
Ayy kadıncağız rahat edemeden gelen kadın sefasını sürmüşKesinlikle kiraya çıkardım,üç günlük dünyada dişimi sıkayım muhabbetlerine karşıyım ben,hiç unutmuyorum bir tanıdığımız vardı,ev almak için kadın ,gecesini gündüzüne kattı yemedi içmedi didindi durdu evi aldı eve taşınamadan da vefat etti, çok geçmeden de kocası yeni karısıyla o eve taşındı.Hayat mutsuzluklara katlanacak kadar uzun değil bence.
Sıkıntı çekmekten çocuğumun ihtiyaçlarini karşilayamamaktan korkuyorum pişman olmayim cunku ne isterse aliniyor burda
Her istedigini aliyolar cocuk ne gorurse istiyor.yok diye birşey bilmiyorCocugun her istediginin alinmasi da dogru bir sey degil zaten. Hayir da denmeli yoktan da anlamali. Ileride doyumsuz bir cocuk olmamasi icin. Her istedigine sahip olamayacagini ogrenmeli.
Yani aliriz heralde diye dusunuyorum tabi kesin diyemeyizbir sene orada oturunca kesin ev alabiliyo musunuz?
Yani aliriz heralde diye dusunuyorum tabi kesin diyemeyiz
Çok değil 10 bin tl falan kredi çekeriz en fazla daha fazla çekemeyizCanım rızık ta malda mülk te Allahtan dır ben kredi ile iş yapıp yüzü gülen görmedim. Siz bismillah diyin çıkın kiraya.
Çikmak istiyor ama hiç parasi yok taksitle alcak esya cikana kadar bitirip kiraya cikcaz diyo ama ben ev istiyorum rahat etmek icin bilmiyorum herşeyin hayirlisiCanim esinde cikmak istiyor ya birikim yapiyor mu?
Bence emekli olana kadar bekleyin
Belki de vermez bilemezsin bu kadar yil oyalamis sonucta keyfi gelir vermez. Kaynin yeni gelin kv aklina girer vs
Hemen bi ise gir parani bankaya kiy sakin dokunma. Esinde simdiden sana versin biriktir
Kp de inşallah sozunde durursa pesinatiniz cok olur
40+16.8+18 74 yapat takilarin var bi de ev alırsın . Ilk basta acil ihtiyaçlarını alır. Sonrasında gönlünce sırayla kapatirsin eksiklerini.
Bir sene nasil geçecek dersen aksama kadar yoksun sabredersin 6 yil sabreden kadın aksam iki saate mi dayanamayacak.
Cocugun için de en mantıklı yatırım bu olur. Ilerde okul masrafi vs olacak. En azindan kira derdiniz olmaz ömür boyu.
Allah gönlüne göre versin.
Yok toki bu etaptaki daireler sahiplerini buldu sadece bir yerde toki vartokinin elden satışları oluyor, onları filan takip edin. valla bilemedim yani siz bilirsiniz. hayatı yaşayan sizsiniz. keşke 6 sene yormasaydınız kendinizi. herkesin evi olacak diye kural yok.
annemle babam daha 4 sene önce filan tokiden ev aldılar. yaşlar 60 civarı.
Yok toki bu etaptaki daireler sahiplerini buldu sadece bir yerde toki var
Çaliştirmadilar bide ev alcaz dediler guvendik onlara simdi hicbişey almiyolarİşe girin ve o evden ayrılın ha ev almışsınız ha kira ne farkeder. Ev üstüne ev olur mu eşinizle özeliniz yok mu, yazık size. Bu zamana kadar neden çalışıp birikim yapmadınız ki? Dile kolay 6 yıl. Çocuğunuza pekala kv bakardı sanırım.
Evet çalişiyor 1600 tl maaşeşin çalışıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?