Ben eşimin ailesine çok kizginim ve kirginim madem ev almiycan niye bunca sene oyaliyosun benim zamanimi çaliyosun almiycaksan ümit verme ben ne hayaller kurdum yazik yaniAmannnn boşvereceksin sana dokunmayan yılan bin yaşasın azıcık ekmeğin olsun onuda ağız tadıyla ye zamanla ne dediğimi anlayacaksın. En büyük tavsiyemi sana da vermezsem olmaz ; Beklentileri çıkar hayatından sıfır beklentili ol o zaman yapılana da yapılmayana da kırılmaz gücenmezsin. Hakkını haksızlığı bi kenara bırak hak yerinde herkes hesaplaşacak zaten
Bana fikir verirmisiniz çok kararsızım 6 senelik evliyim eşimin ailesiyle oturuyoruz evlendiğimizden beri.Bir kizim var 3 yaşinda .Evlenirken bir sene sonra kiraya çikariz demişti kocam 6 sene oldu bu zaman içerisinde eşim kaza geçirdi ölümden döndü psikolojisi normal değil önceki gibi olmadiği için huyuna gidiyorum hep. Kazadan önce çikicaktik kiraya kaynanamlar çikmayin kiraya size ev alicaz dediler o zamandan beri oyaliyolar şimdide kaynım amcamın kiziyla sevgiliymiş evleniceklermiş bize ev aldırmiyolar yani hem boşuna çile çekip sabrettim emeklerimin karşiliğini alamadim hemde kiraya çikip sıkınti cekicez eşyalarimizida kendimiz alicaz yani herkesden aldık bi darbe şimdi diyorum bir işe girip çalişip kredi çekip bileziklerimi bozdurup evmi alayim yoksa çekmeyim daha fazla kimsenin kahrini çıkayım kiraya sıkıntıda çeksem onlardan kurtulmuş olucam huzurumuzu bozamıycaklar ne dersiniz siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız nasıl bir yol izlerdiniz
Doğru söylüyorsun korkarak kaçarak hayati öğrenemeyiz artik kendi ayaklsrimizin üstünde durmamizin vakti geldi.hem zaten ne kolaki bu hayatta herşeyin bir zorluğu var sıkıntı çekmeden feraha çikamayiz.Benim kizdigim bunca sene sabredipte emegimin karşiligini alamamak ben böyle olacağini düşünmemiştim beklediğim gibi gitmiyor hiçbirşeySırf eşinin ailesiyle oturduğun için bile hemen kira veya kendi evin hemen çık derdim zaten..
Kaynın ve amca kızının ilişkisi sizi neden ilgilendirsin ki? Bahane arıyorlar. Tabi ki size ev falan almayacaklar..
Evlenmeden önce eşimin aklına uysaydım ev falan almıyor sözde 1 sene kirada oturuyor ardından ev alıyor olurduk. Ama ben direttim ve aldık. O bahsettiği yapılıp bize gelir olacak ev ise 4 buçuk sene sonra yapıldı ve içinde oturulacak gibi değil kümes gibi.. He benim evim büyük mü hayır 75m2 ama daha iyi en azından. Üstelik borcuna 4 buçuk sene önce başlandı.
Yani şu demek istiyorum; kimsenin ipiyle kuyuya inme. Eşin ve sen hesabınızı yapın ve buna karar verdik diye oturup konuşun. Baskılara da boyun eğmeyin. 2 yetişkin insansınız sonuçta..
Cevaplanması gerekenler;
Eşinin işi düzenli mi, geliri iyi mi?
Ev alırsanız ve sen de çalışırsan rahat ödeyebilecek misiniz?
Çocuğa kim bakacak sen işe girince? Bunu da önceden netleştirin.
Ev almak şu anda zor faizler yüksek. Eğer kirayı daha rahat ödeyip birikim yapabilirseniz acele etme. Bir süre kiracı ol.. Ama bence o evden çıkmanın vakti gelmiş. Artık kendi kanatlarınızla uçun.
Eşim çalışıyor bende işkurdan başvurup çalışicam birikim yok kayınpederim toplu para alıcak yarı yapıcak kardeşiyle bize 40 bin lira kadar bide bilezikleri bozdursak üstünede kredi çeksek anca öyle alırız ev ama kiraya çıkarsak alamayız eşim pek kalma taraftarı değil herşeye karışıyolar diye ama ben yavrumu düşünüyorum kirada nasıl geçiniriz bu arada burda kira 450-500 eşimde 160 maaş aliyor benide işkurdan gireceğim için 6 ay sonra işten çikarabilirler bilmiyorum başım ağriyor düşünmekten
İş imkanları kısıtlı burda iş bulmak biraz zor bide ben çok sıkıntı çekerek yokluk içinde büyüdüm yavrumun rahat etmesini çok istiyorum bizi annemiz birakip gitti fakirlik gorduk çokİşkurdan neden giriyorsunuz illa? Kendiniz başka iş bakın.
Yavrunuza kıyamama meselesi nedir? Onu sokağa atmıyorsunuz ki aç açıkta da olmayacak. Sadece biraz daha kısıtlı imkanlar olacak..
Kira oranları gayet iyiymiş bence. Şimdiye kadar durmanız hata. Orada her gün baklava börek yiyin ama huzurunuz olmasın mı istiyorsunuz?
Çocuğa bakan biri olursa ve çalışırsanız en az 1600 alırsınız hiç olmamasından iyidir..
Kaynanam bakicak kayinpederimde emekli olup ona yardimci olacak bakmayasen çalışırsan çocuğuna kim bakacak
Doğru söylüyorsun korkarak kaçarak hayati öğrenemeyiz artik kendi ayaklsrimizin üstünde durmamizin vakti geldi.hem zaten ne kolaki bu hayatta herşeyin bir zorluğu var sıkıntı çekmeden feraha çikamayiz.Benim kizdigim bunca sene sabredipte emegimin karşiligini alamamak ben böyle olacağini düşünmemiştim beklediğim gibi gitmiyor hiçbirşey
İş imkanları kısıtlı burda iş bulmak biraz zor bide ben çok sıkıntı çekerek yokluk içinde büyüdüm yavrumun rahat etmesini çok istiyorum bizi annemiz birakip gitti fakirlik gorduk çok
Yok öyle bir seçenekleri yok kaynima veriyosa bizede vermek zorunda eşim siler onlari oyle yaparsalar bende konuşmam zatenİlk önce kayınpederin parayı versin ondan sonra plan yaparsınız.Kayınpederin parayı vermeden işe girmeni tavsiye etmiyorum bu sefer sen çalısıyosun diye vermeyecekler.
1600 tl alıyor yanlışmı yazmışım farketmedimEşin 160 tl mi maaş alıyor??? 160 tl? Bildiğimiz 160?
Herkes anlamış bir ben takılmışım pardon1600 tl alıyor yanlışmı yazmışım farketmedim
Acaba hem kiraya çikip hem kredi ödeyebilrmiyiz ama benim işiminde garanti olmasi lazim işten çikarirlarsa krgüzeŞartlarını en iyi sen bilirsin ama kiraya çıkmanız veya ev almanız onu fakirliğe mahkum etmek demek değil. Hem şöyle düşün ev sahibi olursanız o ev aslında kızının evi olacak.. Yani ona güzel bir gelecek hazırlıyor olacaksınız. Bunun içinde bir süre bazı şeylerden feragat edeceksiniz..
Eşini fazla dinlemişsin senin hatan o olmuş.
Ben daha hiç 1 sene ailemle yaşarız deyip vakti gelince evini ayıran çift görmedim. Seni de 6 sene oyalamışlar. Sen de iyice pasifize olmuşsun. Eşin artık biraz da senin isteklerini dinlemeli. Bence çok çok fazla fedakarlık yapmışsın.
Evet hiç kolay değil. Emeksiz yemek olmuyor. Korkarak bir arpa boyu yol alamazsınız.
Eşim evlendiğimizden bu yana maaşını görmüyor çünkü ev kredisi borcuna gidiyor. Adamın karttan para çektiği sayılıdır. Diğer bütün giderler benim maaşımdan karşılanıyor. Kira bedelinin üstünde bir rakam ödüyoruz ama sonuçta kendi evimize ödüyoruz.
Ben her şeyin gençlikte yapılması, akarken doldurulması gerektiğini düşünüyorum. Tabi şartlar el verdiği müddetçe. Yiyecek ekmek bulamayıp yine de ev sahibi olmaya çalışmak doğru değil. Önce huzur olmalı bir evde..
Çok güzel söylemişsiniz çok doğru tabikide.acaba hem kiraya çikip hem kredi ödeyebilirmiyiz.kredi çekersem işimin garanti olmasi lazim işten çikarirlarsa ödeyememŞartlarını en iyi sen bilirsin ama kiraya çıkmanız veya ev almanız onu fakirliğe mahkum etmek demek değil. Hem şöyle düşün ev sahibi olursanız o ev aslında kızının evi olacak.. Yani ona güzel bir gelecek hazırlıyor olacaksınız. Bunun içinde bir süre bazı şeylerden feragat edeceksiniz..
Eşini fazla dinlemişsin senin hatan o olmuş.
Ben daha hiç 1 sene ailemle yaşarız deyip vakti gelince evini ayıran çift görmedim. Seni de 6 sene oyalamışlar. Sen de iyice pasifize olmuşsun. Eşin artık biraz da senin isteklerini dinlemeli. Bence çok çok fazla fedakarlık yapmışsın.
Evet hiç kolay değil. Emeksiz yemek olmuyor. Korkarak bir arpa boyu yol alamazsınız.
Eşim evlendiğimizden bu yana maaşını görmüyor çünkü ev kredisi borcuna gidiyor. Adamın karttan para çektiği sayılıdır. Diğer bütün giderler benim maaşımdan karşılanıyor. Kira bedelinin üstünde bir rakam ödüyoruz ama sonuçta kendi evimize ödüyoruz.
Ben her şeyin gençlikte yapılması, akarken doldurulması gerektiğini düşünüyorum. Tabi şartlar el verdiği müddetçe. Yiyecek ekmek bulamayıp yine de ev sahibi olmaya çalışmak doğru değil. Önce huzur olmalı bir evde..
Pişman olurmuyum acaba yoksa biraz daha sabredebilirmiyim acaba işe gidince yüzlerini görmicem
Evet çok saldı kendini ne canı isterse onu yapıyor önceden böyle değildi ama elimden birşey gelmiyor ben kavga etmek istemiyorum çocuk etkileniyor oda hemen bağirmaya başladiği için sesimi çikaramiyorum malesefEşin kaza geçirdi diye ne kadar huyuna gideceksin?
Tamam yaşadığı kolay bir şey değil de, millet ne sıkıntılar çekiyor sonuçta.
Böyle devam ederseniz bunu kullanacak ölene kadar
Sıkıntı çekmekten çocuğumun ihtiyaçlarini karşilayamamaktan korkuyorum pişman olmayim cunku ne isterse aliniyor burdaKayinvalidesiyle evini ayirip pisman olan gormedim ben :))
Çok güzel söylemişsiniz çok doğru tabikide.acaba hem kiraya çikip hem kredi ödeyebilirmiyiz.kredi çekersem işimin garanti olmasi lazim işten çikarirlarsa ödeyemem
Aslında doğrubunca insan nasıl geçiniyor kirada. sanki onların yanında çokmu rahatsın, biraz sıkıntı çekiver kirada nolcak. herkes ev sahibimi
Sende çok sıkıntı çekmişsin İnşallah bu günlerde geçecekCnm cok zor biliyorm bende senn gibiyim yedi sene olcsk ewde kaynvalde kanpdr iki gormce bi kayn vardi hergun kavga gurultu esim is durumu iyi degldi maaslar sikintili yatiyodu kaynpdrm veft etti hic ayrilamdk o zamanda ailesine kim bakcak diye sonra gorumcler ewlwndi kaynm ewlndi bi kaynvalidm kaldi ve hala ayni ewdeym sen cikabiliyosan bi an once ayril herkes dagilinca cok rahat ettim bn kaynvaldende bi sikintisi yok bna destk oliyo o yuzden rabbim kolaylk versin kizin gelicegino umraim guzellestrebilirsn rahat edersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?