Kiraya %100 yapan ev sahibim

evhayalim

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
922
764
53
Merhaba herkese,hayırlı ramazanlar. Daha önce de konu açmıştım,dün ev sahibi aradı kiraya %100zam yaptım dedi.(2000 tl den4000 tl)tabi şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.Ben bugün söyleyeceğim arayıp devletin uygun gördüğü %25değil de %50 yapayım dicem kabul etmezse yasal haklarını kullanabilisiniz dicem(Bu arada oturduğum daire dubleks olarak geçiyor alt katta ev sahibi üst katta ben oturuyorum,faturalarımız hepsi bir.Kombi yok benim katta ocak tüplü,uygun olduğu için sesimi çıkarmadım kabul ettim tutarken(1 yıllık kiracıyım bu arada)sizlerden fikir bekliyorum.

Bunu daire diyemi kiraya vermiş
Böyle bir hakkı var mı ev sahibinin
Çatı dublexi bu değil mi
Olabilecek biryasal süreçte
Sanki bu durumda Ev sahibinin başı ağrar
Kendi oturduğu evin bir bölümünü kiraya vermiş olmuyor mu
Kira zammı hiç adil değil tabiki arayın hakkınızı

Boy
Merhaba herkese,hayırlı ramazanlar. Daha önce de konu açmıştım,dün ev sahibi aradı kiraya %100zam yaptım dedi.(2000 tl den4000 tl)tabi şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.Ben bugün söyleyeceğim arayıp devletin uygun gördüğü %25değil de %50 yapayım dicem kabul etmezse yasal haklarını kullanabilisiniz dicem(Bu arada oturduğum daire dubleks olarak geçiyor alt katta ev sahibi üst katta ben oturuyorum,faturalarımız hepsi bir.Kombi yok benim katta ocak tüplü,uygun olduğu için sesimi çıkarmadım kabul ettim tutarken(1 yıllık kiracıyım bu arada)sizlerden fikir bekliyorum.Boyle bir evi kiraya verebiliyor mu?Faturalar bir ev dubleks yani tek ev olarak gozukuyor

Oturduğunuz ev dubleks geçiyor ve tüm faturalar ortak ödeniyorsa sizin ikametgah adresiniz nerede? Muhtemelen kontrat vs de yapılmadı. Bizde de aynı sorun var 4 yıllık kiraciyiz kendi evimiz eşimin işine uzak. Ev sahibi %120 zam yapma derdinde fakat %25 yapabilir kontratın fes edilmesine 1 sene var. Eşimde pabuç bırakacak tipten değil inadına o 1 seneyi de oturmak istiyor. Hukuki yönden de biz haklıyız. Sizde de olasi bi durumda ev sahibinin başı ağrır gibi geliyor ama iyi arastirmaniz gerek kontrat vs yok sizde sıkıntıya düşersiniz.

Oturduğunuz ev dubleks geçiyor ve tüm faturalar ortak ödeniyorsa sizin ikametgah adresiniz nerede? Muhtemelen kontrat vs de yapılmadı. Bizde de aynı sorun var 4 yıllık kiraciyiz kendi evimiz eşimin işine uzak. Ev sahibi %120 zam yapma derdinde fakat %25 yapabilir kontratın fes edilmesine 1 sene var. Eşimde pabuç bırakacak tipten değil inadına o 1 seneyi de oturmak istiyor. Hukuki yönden de biz haklıyız. Sizde de olasi bi durumda ev sahibinin başı ağrır gibi geliyor ama iyi arastirmaniz gerek kontrat vs yok sizde sıkıntıya düşersiniz.
Kontrat var ikamet onların üzerine, evet araştırdım ortada ev yok beni nasıl mahkemeye vericek onu bilemiyorum.Yani ne diyip açacak davayı.

şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.
Bence bu soruyu, bizi bu hale düşürenlere sormalıyız. 🥲
Ekonomi çoğu insanın belini büktü....

Henüz bir yıllık kiracı için fazla artış yapılmış. Allah yardımcınız olsun.

Turkiye'deki oturdugun evin bir kismini kiraya vermekle ilgili yasal sureci merak ettim. Bu durum, Almanya'da yasal, ben de zamaninda dupleks bir evin 1 oda ve banyosunu kiralayip kalmis, ikamet adresimi de orasi yaptim, ev sahibi de benden gelir elde ettigi icin vergi beyannamesinde bunu belirtiyordu.
Istedigi gibi kirayi arttirabilir miydi? Sozlesmede "yasalarca belirlenen oranda" yazıyordu.

Sozlesmen var mi? Zam maddesini oku

Merhaba herkese,hayırlı ramazanlar. Daha önce de konu açmıştım,dün ev sahibi aradı kiraya %100zam yaptım dedi.(2000 tl den4000 tl)tabi şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.Ben bugün söyleyeceğim arayıp devletin uygun gördüğü %25değil de %50 yapayım dicem kabul etmezse yasal haklarını kullanabilisiniz dicem(Bu arada oturduğum daire dubleks olarak geçiyor alt katta ev sahibi üst katta ben oturuyorum,faturalarımız hepsi bir.Kombi yok benim katta ocak tüplü,uygun olduğu için sesimi çıkarmadım kabul ettim tutarken(1 yıllık kiracıyım bu arada)sizlerden fikir bekliyorum.

Oran olarak çok yüksek tabi pazarlıkla bir orta yolu bulun
Bu arada anladığım kadarıyla dubleksin bir kısmını vermiş size yasal mı denmiş yorumlarda evet yasal, isterse evinin tek bir odasını bile kiralayabilir buradan girmeyin bence konuya. Şu an taşınsanız çok daha büyük masraf çıkar o yüzden güzellikle anlaşmaya çalışın

Turkiye'deki oturdugun evin bir kismini kiraya vermekle ilgili yasal sureci merak ettim. Bu durum, Almanya'da yasal, ben de zamaninda dupleks bir evin 1 oda ve banyosunu kiralayip kalmis, ikamet adresimi de orasi yaptim, ev sahibi de benden gelir elde ettigi icin vergi beyannamesinde bunu belirtiyordu.
Istedigi gibi kirayi arttirabilir miydi? Sozlesmede "yasalarca belirlenen oranda" yazıyordu.

Sozlesmen var mi? Zam maddesini oku
Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?

Yani adam o kadar paragöz ki sinir oldum 4000 TL ne ya kendi ikametini kiralıyor aslında yani vermeyin bence 3000 verin yeter

Benim üst katımda böyle Spizella , yeni dubleksler iki daire gibi yapılıyor, üst kat tam bir daire alt katta öyle, kapıları ayrı. İsteyen merdiven koyup kendisi kullanıyor iki katı ,isteyende iki daireden birini kiraya veriyor. İnsanları dolandırma gibi bir durum yok yani, bina yapımı sırasında kapı numaraları bile ayrı veriliyor mesela benim üstüm 27 numara, onun ev sahibi 29 numara her şeyi ayrı yani. Elektrik, doğalgaz saatleri istenirse ayrılabilir ama kanun bir kullanılmasına da izin veriyor. İnsanların o dubleksleri alma amacı o zaten iki daire sahibi olmak

Back
X