Merhaba herkese,hayırlı ramazanlar. Daha önce de konu açmıştım,dün ev sahibi aradı kiraya %100zam yaptım dedi.(2000 tl den4000 tl)tabi şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.Ben bugün söyleyeceğim arayıp devletin uygun gördüğü %25değil de %50 yapayım dicem kabul etmezse yasal haklarını kullanabilisiniz dicem(Bu arada oturduğum daire dubleks olarak geçiyor alt katta ev sahibi üst katta ben oturuyorum,faturalarımız hepsi bir.Kombi yok benim katta ocak tüplü,uygun olduğu için sesimi çıkarmadım kabul ettim tutarken(1 yıllık kiracıyım bu arada)sizlerden fikir bekliyorum.Boyle bir evi kiraya verebiliyor mu?Faturalar bir ev dubleks yani tek ev olarak gozukuyor
Ne yapayım o zaman darda kalmıştım ev yok olan uçuk tuttum işte.Valla artik ne desem boş biri gelip çok uciza oturuyorsun diyecek zatenama normalde bu sekilde zam yapamaz da bu tarz bi evde neden oturuyorsun herşey ortak bilmem ne
Kontrat var ikamet onların üzerine, evet araştırdım ortada ev yok beni nasıl mahkemeye vericek onu bilemiyorum.Yani ne diyip açacak davayı.Oturduğunuz ev dubleks geçiyor ve tüm faturalar ortak ödeniyorsa sizin ikametgah adresiniz nerede? Muhtemelen kontrat vs de yapılmadı. Bizde de aynı sorun var 4 yıllık kiraciyiz kendi evimiz eşimin işine uzak. Ev sahibi %120 zam yapma derdinde fakat %25 yapabilir kontratın fes edilmesine 1 sene var. Eşimde pabuç bırakacak tipten değil inadına o 1 seneyi de oturmak istiyor. Hukuki yönden de biz haklıyız. Sizde de olasi bi durumda ev sahibinin başı ağrır gibi geliyor ama iyi arastirmaniz gerek kontrat vs yok sizde sıkıntıya düşersiniz.
Yok ben zaten %50 dicem.Devletin %25 i bu yaz bitiyor zaten oradan girmeyin konuya. Evi bu şekilde zaten kiraya vermesi yasal mı onu bile bilemedim.
Bence bu soruyu, bizi bu hale düşürenlere sormalıyız.şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.
Ayrı ayrıKapınız ayrı mı bari?
Yasal olarak birşey yapamaz gibi görünüyor. Yüzde 50 makul.Kontrat var ikamet onların üzerine, evet araştırdım ortada ev yok beni nasıl mahkemeye vericek onu bilemiyorum.Yani ne diyip açacak davayı.
Yani adam o kadar paragöz ki sinir oldum 4000 TL ne ya kendi ikametini kiralıyor aslında yani vermeyin bence 3000 verin yeterAyrı ayrımoralim bozuk güldürdünüz beni Allahda sizi güldürsün.
Merhaba herkese,hayırlı ramazanlar. Daha önce de konu açmıştım,dün ev sahibi aradı kiraya %100zam yaptım dedi.(2000 tl den4000 tl)tabi şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.Ben bugün söyleyeceğim arayıp devletin uygun gördüğü %25değil de %50 yapayım dicem kabul etmezse yasal haklarını kullanabilisiniz dicem(Bu arada oturduğum daire dubleks olarak geçiyor alt katta ev sahibi üst katta ben oturuyorum,faturalarımız hepsi bir.Kombi yok benim katta ocak tüplü,uygun olduğu için sesimi çıkarmadım kabul ettim tutarken(1 yıllık kiracıyım bu arada)sizlerden fikir bekliyorum.
Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?Turkiye'deki oturdugun evin bir kismini kiraya vermekle ilgili yasal sureci merak ettim. Bu durum, Almanya'da yasal, ben de zamaninda dupleks bir evin 1 oda ve banyosunu kiralayip kalmis, ikamet adresimi de orasi yaptim, ev sahibi de benden gelir elde ettigi icin vergi beyannamesinde bunu belirtiyordu.
Istedigi gibi kirayi arttirabilir miydi? Sozlesmede "yasalarca belirlenen oranda" yazıyordu.
Sozlesmen var mi? Zam maddesini oku
Yani adam o kadar paragöz ki sinir oldum 4000 TL ne ya kendi ikametini kiralıyor aslında yani vermeyin bence 3000 verin yeter
Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?